Lumini de pendant

În zilele noastre în magazine puteți găsi cu ușurință multe modele actuale de lămpi cu pandantive, care vor fi diferite compactitate, siguranță și alte proprietăți utile. Este necesar să înțelegem astfel de dispozitive cât mai detaliate posibil.

Caracteristici și beneficii

Produsele de suspendare moderne sunt elemente practice și artistice ale unui decor elegant, ceea ce le face foarte des folosite designeri de unelte în apartamente și birouri, hoteluri și cafenele.

Printre cele mai importante avantaje ale dispozitivelor de suspensie sunt:

 • apel vizual;
 • universalitate în utilizare;
 • varietate de modele, dimensiuni, culori și forme;
 • siguranță, ușurință în instalare;
 • o perioadă lungă de muncă;
 • costuri accesibile.

tipuri

Lămpile suspendate sunt în mod obișnuit împărțite în patru tipuri principale:

 1. Lămpi suspendate cu nuanțe, adiacente tavanului.
 2. Plafoane care nu au picioare foarte lungi.
 3. Suspendate candelabre care sunt folosite în viața de zi cu zi. Produsele suspendate sunt instalate pe umerase diferite (cabluri, cabluri sau conducte), care adaugă acestor dispozitive și mai multe posibilități de funcționare, decorați camerele și vă permite să realizați cu succes diferite sarcini.
 4. Lămpi decorative de suspendare (candelabre, candelabre și mai multe niveluri).

Prin numărul de lamele pot fi identificate:

 • Modele unice - într-o astfel de lampă a folosit doar un singur tavan.
 • Modele duale. Designul lor este format din două nuanțe similare.
 • Lampă triplă pe suspensie. Lumina unui astfel de candelabru se poate dispersa în direcții diferite, se poate reflecta din tavan sau se poate cădea.

Dacă este necesar, puteți selecta cu ușurință aspectul dorit al lămpii pendant:

 • Lămpi suspendate decorative. Suspensia poate fi un cablu sau un tub mic, precum și orice altă bază solidă.
 • Lămpi suspendate sub formă de bile. O pereche de bile puternice plasate pe o suspensie de tip verticală ajută la crearea unui efect original de design.
 • Corpuri de iluminat pe sisteme. Se caracterizează prin funcționarea sistemelor de cabluri sau șiruri, care au avantajele lor speciale. Ele vor ajuta să facă lumina unor astfel de produse punct sau general. Capacitățile unor astfel de sisteme vor contribui la realizarea unei direcții speciale a șirurilor sau cablurilor, permițându-vă să mutați și să instalați dispozitive de iluminat pe ele.
 • Lămpi de perete liniare suspendate de asemenea, foarte popular în apartamente moderne.
 • Astăzi devin populare și produse punctate pe suspensii. Ele sunt folosite mai mult ca surse secundare de lumină (spre deosebire de lustre mari) și pot fi pivotate.

Pendant luminile pot fi în aer liber sau pentru acasă. În primul caz, lămpile trebuie să fie impermeabile pentru a rezista la schimbările climatice. Unele dintre produsele de exterior au proprietăți anti-vandal și explozive.

Ar trebui să vă atrageți atenția asupra produselor suspendate cu înălțime reglabilă și a dispozitivelor pentru camerele de iluminat cu contragreutate, care împreună cu lampa se vor potrivi perfect stilului general al camerei.

Produsele suspendate modulare sunt perfecte pentru decorarea birourilor și a spațiilor pentru uz industrial.Luminile de profil suspendate vor ajuta la crearea unui stil special al camerei.

Pentru decorarea grădiniței, puteți cumpăra obiecte agățate cu nuanțe luminoase și sigure.

Modelele cu pandantiv din spate vă vor permite să plasați corect o cameră a unui dormitor de orice dimensiune.

Astfel de candelabre pot funcționa atât pe baterii cât și pe bază de electricitate, pot fi controlate de la distanță - folosind un senzor, care este deosebit de important pentru modelele scumpe de candelabre moderne. Dispozitivele touch sunt foarte convenabile.

Lămpile de suspendare pot fi fie cu un întrerupător convențional montat pe perete, fie cu un cablu de conectare atașat lângă produsul însuși.

Lămpile suspendate sub formă de candelabre de designer sunt considerate produse atât de strălucitoare încât sunt utilizate în mod constant pentru a face interiorul mai luxos și mai frumos.

Tipuri de tavane și opțiuni de montare pe plafon

Atunci când alegeți un corp de iluminat, trebuie să acordați atenție versiunii suportului pentru tavan, care este folosit pentru acesta. Tipul suprafeței plafonului poate fi foarte important aici.

De exemplu, plafoanele din gips carton suspendate vor necesita prezența unei lămpi mari suspendate, luminile existente vor completa interiorul.

Pentru plafoanele întinse din material PVC trebuie să alegeți lămpi cu nuanțe, respinse. Panza PVC nu va rezista la căldură.

Dispozitivul poate fi conectat la cabluri, pe o conductă de orice diametru sau pe un cablu lung. Tipurile de cabluri sunt diferite - corzi, lanțuri, șiruri metalice subțiri. Lampa poate fi așezată pe tija (pentru ao deplasa de la o parte a camerei la alta), firul (puteți ajusta lungimea acestuia în funcție de înălțimea tavanului), pe arc (creează efectul iluzoriu al luminozității produsului).

Lămpile cu tip grilyato de fixare sunt foarte populare. Oglinzile lămpi grilyato pentru plafoane suspendate sunt similare cu dispozitivele de iluminat raster, care sunt instalate imediat cu tavane suspendate.

Aparatele încorporate pentru plafoanele cu grătare sunt operate în sistemele de tavane din sticlă ale mai multor spații publice. Difuzorul din ele este similar cu zăbrelele create de bandă, datorită faptului că lampa se potrivește în suprafață.

Sistemul de suspensie al profilului este utilizat pentru a crea efecte de iluminat decorative și pentru iluminatul principal în birou.

Atunci când alegeți un corp de iluminat, intervalul de reglare a înălțimii suspensiei,permițând modificarea dimensiunii zonei iluminate și a unui set de componente necesare pentru instalarea unui anumit candelabru suspendat.

materiale

Cele mai recente dispozitive sunt create dintr-o varietate de materiale - atât sintetice, cât și naturale, folosind tehnologii de producție moderne. Din aceste motive, această sursă universală de lumină extinde limitele de utilizare, devine mai durabilă și mai sigură.

Baza

Baza pentru lampă este, de obicei, un design destul de mare, care menține greutatea tavanului sau a abajurului produsului.

Cel mai adesea este posibil să se întâlnească bazele din plastic, totuși bazele dintr-un copac și metal sunt, de asemenea, populare astăzi.

Becuri și coperți

În procesul de producere a lămpilor de plafon sunt foarte des folosite textile de diferite tipuri: bumbac și catifea, velveten și mătase. Toate acestea pot fi de diferite culori, pot diferi în pliuri frumoase sau netezime plăcută. Aceste lămpi de plafon sunt necesare pentru a crea efectul luminii difuzate.

Plafonul din material textil poate percepe cu ușurință efectele adverse, deoarece nu este recomandat să stea în bucătărie sau baie.

Metal: produse din oțel inoxidabil sau aluminiu. Ele se disting printr-un factor suficient de mare pentru reflectarea luminii, ușurință în întreținere și durabilitate specială. Farurile de metal cromate completează perfect stilul minimalist al camerei. Produsele cu nuanțe mari de cupru sau bronz pot fi selectate pentru interior în stil urban.

Utilizarea lui sticlă în multe lămpi - una dintre cele mai potrivite idei (din punct de vedere estetic și practic). Suprafața netedă realizată sub cristal, vitraliu sau translucid - în orice caz, umbra de sticlă va arăta ușor și pur și simplu șic.

Pentru mobilier elegant, este mai bine să ridicați aburi pentru lămpile din sticlă de Murano.

Lămpi de plafon din cristal spargeți lumina în momentele speciale cu o formă specială. Iluminatul de candelabre cu lumini de cristal arată multi-strat și este perfect pentru recrearea unei atmosfere luminoase.

Tavan din plastic pentru lămpi există cele mai incredibile forme, culori și opțiuni. Datorită acestui fapt, ușurința plasticului ajută la crearea modelelor tridimensionale, a modelelor din mai multe straturi sau a produselor originale din cele mai neobișnuite forme.Lămpile de plafon din plastic sunt potrivite pentru interior urban, diverse săli de lucru. Elementele de iluminat cu carcasă din policarbonat subliniază foarte bine stilul strict al spațiului de birou.

Materiale naturale, cum ar fi hârtie, lemn și ratan sunt selectate pentru producerea candelabrelor în stil rustic sau în stil etno. Nuanțele de hârtie sunt potrivite pentru un stil oriental de decorare, cele din lemn pentru decor tradițional, ratan pentru răchită pentru stilul eco. Astăzi există modele de armături din beton - produse originale pentru decorarea oricărei case. Candelabrele din metal sau lămpile din fier forjat sunt întotdeauna în căutare datorită aspectului lor luxos.

Este interesant să vezi modele cu nuanțe combinate: metalul și sticla sau lemnul și țesăturile sunt combinate în ele.

formă

Dacă doriți să atrageți atenția tuturor asupra unei anumite lămpi, folosiți o formă non-standard este cea mai ușoară cale. Un astfel de dispozitiv ar trebui să aibă un aspect diferit non-standard (formă dreptunghiulară, pătrată, complet plat). Poate fi o copie mărită a unui anumit element - sau chiar provocați asociații cupuțin obiect cunoscut.

Cele mai populare sunt lămpile rotunde sau dispozitivele realizate sub formă de oală. Cu toate acestea, în multe magazine de corpuri de iluminat se pot întâlni cele mai neobișnuite forme - sub forma unei picături sau a unei lumânări, a unui avion, a unei sticle sau a unui păianjen, a unei ghinde și așa mai departe.

Nu contează dacă vă decideți să cumpărați o lampă cu o arcadă sau o sferică, sub formă de cilindru sau tub, o placă sau un castron, un inel sau un clopot, o emisferă sau un con. Cel mai important lucru este că această lampă se potrivește perfect în interiorul camerei în care doriți să o amplasați.

stiluri

Cele mai populare sunt următoarele stiluri:

 • Produse moderne în stil de înaltă tehnologie - Aceasta este absența detaliilor și decorațiilor inutile, o întruchipare clară a minimalismului și a simplității urbane.
 • Produse în etno stil - lămpi sub formă de lanterne, legate de afro, hârtie japoneză de plafon, lămpi sub formă de măști pentru a decora bucătăria rustică.
 • Modele de instrumente Stilul arab uimi cu o cantitate mare de aur, pandantive de cristal, multe elemente mici și lux neobișnuit. Produsele în stil oriental sunt foarte populare - versiunile de hârtie din China pot fi găsite destul de des.
 • Corpuri de iluminat Stilul scandinav - aceasta este monocromă, diversitate, concisitate, fără pretenție, utilizarea materialelor naturale în candelabre.
 • Corpuri de iluminat în stil antic ele sunt plăcute pentru ochi cu delicatețea lor delicioasă și acoperirea metalică a bazelor, lămpile de tavan pot fi decorate cu sculpturi sau modele.
 • Corpuri de iluminat stilul nautic farmecul cu forme retro, metal în vârstă și coturi forjate.
 • Stilul lămpii suspendate modern caracterizat prin contururi netede.
 • Design în stil retro și țară - Aceasta este o combinație strălucitoare de culori și splendoare colorată.
 • Cel mai adesea aparatele agățate în stil vintage (antic) sunt destul de complexe, cu un număr mare de elemente ornamentate. Astfel de dispozitive sunt voluminoase și multi-componente.
 • Lămpi clasice - nobilimea rezervată, grația, simetria, corectitudinea formelor și claritatea liniilor. Pentru un interior scump este foarte potrivit pentru lămpi clasice în stilul Tiffany (folosind vechea tehnologie vitraliu).
 • Corpuri de iluminat stil loft adesea sub formă de spoturi sau spoturi, lumina de la ele este moale și difuză.
 • Stilul Provence există un copac albite, un efect de vârstă al candelabrelor, o abundență de diverse materiale textile și motive florale.

Dimensiuni și înălțime

Alegerea dimensiunii produselor suspendate, trebuie să vă concentrați asupra dimensiunilor camerelor, unde le veți exploata. Diametrul mare este potrivit pentru zonele mari, lămpile mici se potrivesc perfect în încăperile mici. Pentru tavanele înalte se potrivesc lămpile de înaltă tensiune sau dispozitivele cascade.

Becuri electrice

Produsele suspendate vă permit să utilizați aproape orice becuri care sunt în vânzare:

 • LED-uri;
 • lămpi cu incandescență;
 • arc mercur;
 • fluorescent;
 • halogen;
 • gaz de evacuare.

Multe modele de produse suspendate vă permit să exploatați diferite tipuri de lămpi. Acest lucru face posibila furnizarea de iluminat general sau spot.

culoare

Cele mai populare sunt nuanțele albe și transparente ale lămpilor cu pandantiv, pentru dormitoare se aleg culori calme - turcoaz, albastru, roz. În interiorul modern, candelabrele suspendate pot fi în armonie sau în contrast cu culoarea decorului camerei.

Candelabrele roșii, galbene și portocalii pot fi folosite pentru a decora o cameră în nuanțe de maro, iar lămpile negre și albastre sunt perfecte pentru dormitoare decorate în alb.În prezent, candelabrele de violet și liliac pentru băi sunt foarte populare - fac lumina din această cameră mai silențiată.

Puteți ridica lampa și culoarea mobilierului. De exemplu, o lampă verde pentru o lampă cu pandantiv este perfectă pentru un set de dormitoare în wenge și puteți alege lămpi multicolore pentru aurul camerei de zi.

decorare

Articolele cu balamale cu dantela de dantela pot fi gasite in aproape fiecare magazin. Cu ajutorul unui astfel de produs, lampa va putea arunca umbre fantezie pe podea, astfel încât decorul camerei va deveni mai familiară și confortabilă. Modelele cu pandantive arată mai luxos - reflectând în ele, lumina reflectă foarte frumos.

Plafonul maturat cu grila cel mai des folosit in camere cu umiditate ridicata, astazi ele pot fi vazute in camere obisnuite (atunci cand sunt proiectate in stilul mansardei, minimalismului, high-tech-ului).

Domeniu de utilizare

Multe criterii pentru alegerea unui corp de iluminat depind de camera exactă în care va fi amplasat un astfel de dispozitiv:

 • Dacă aceasta este o cameră pentru copii, atunci este mai bine să alegeți modele luminoase cu forme neobișnuite.
 • În dormitor este mai bine să instalați structuri de iluminat cu nuanțe orientate în sus.O opțiune tradițională pentru decorarea unui dormitor cu lumină este aparatele de noptieră care arată ca niște lămpi decorative cu amortizoare de lux.
 • Dar în camera de zi este mai bine să alegi un candelabru mare cu câteva coarne. Sarcina principală este alegerea celei potrivite pentru interiorul camerei.
 • Becurile suspendate din lanțuri sau corzi sunt utilizate în mod obișnuit în bucătării - în special acolo unde există spații mari de lucru. Când alegeți, puteți să vă concentrați asupra setului de bucătărie instalat în această cameră.
 • În încăperi cu tavane înalte (în cazul în care există zone cu deschideri de trepte) este necesar un tip special de produse care să asigure un iluminat uniform uniform.
 • În holuri și holuri, un produs de plafon familiar sau o cutie poate fi înlocuit cu o versiune mai originală - lămpi de tavan pe cabluri care pot lumina zona din jurul oglinzii mari, dulapul.
 • Sarcina principală a lămpilor cu pandantiv este iluminarea locală a unei anumite părți a camerei. Ele pot fi utilizate cu succes pentru bar, vor crea o zonare originală a camerei interioare.
 • Luminile de plafon de baie suspendate sunt utilizate pentru a adăuga lumină în locuri unde este nevoie.De exemplu, luminile pandantive aici sunt adesea plasate lângă o oglindă pentru a mări nivelul iluminării într-o anumită zonă.
 • Lustre suspendate pentru terasă ar trebui să fie durabile pentru a dura cât mai mult posibil, chiar și în cele mai agresive condiții.

Producatori

 • Producător italian L'Arte Luce creează produse forjate pentru iluminarea spațiilor obișnuite și mari.
 • Lămpi cunoscute fmb Leuchten Schmiedeeisen sunt probele de copyright produse de iluminat forjate.
 • favorit - producător german de lustre de cristal și lămpi moderne.
 • Illuminati - acestea sunt dispozitive fabricate în stil art deco, stiluri tradiționale și moderne; sticlă și produse din cristal realizate în cele mai bune tradiții de calitate și design europene.
 • companie Viokef este un producător grecesc faimos de sticlă de iluminat și decorativ.

Cum sa alegi un model stilat si original?

Există multe criterii de selecție pentru lămpile cu pandantiv.

Aparatul trebuie selectat pentru alimentare. Aici raportul este foarte simplu - cu cât este mai mare camera în sine (are tavane înalte, dimensiuni destul de semnificative), cu atât mai puternic trebuie să fie ales dispozitivul de iluminare.

Un rol important îl are înălțimea suspensiei.Cea mai bună opțiune este dacă lampa pe care ați selectat-o ​​are un cârlig care poate fi mărit sau micșorat.

Se ia în considerare camera în care va fi instalată corpul de iluminat pendant. Un exemplu este bucătăria: aici este mai bine să instalați lămpi bine spalate.

Idei frumoase pentru un interior la modă

 1. Foarte stilat în orice cameră de zi va arăta agățat lampă cu nuanțe (trei niveluri, culori diferite). Un astfel de produs va sublinia gustul deosebit al proprietarilor săi și va decora bine interiorul modern.
 2. Trei lămpi cu pandantive de sticlă sub formă de cilindri, așezate deasupra mesei în bucătărie sau deasupra barei, vor deveni accentul original în cameră și vor da cantitatea necesară de lumină.

Cum se face o lampă de suspendare originală dintr-un bar, uitați-vă în film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor