Luminări de plafon la modă în hol

 Luminări de plafon la modă în hol

Coridorul este semnul distinctiv al fiecărui apartament. Venind să vizităm, în primul rând, intrăm pe hol. Setează tonul, sugerează anumite gânduri despre interiorul apartamentului în ansamblu. Iluminarea corect selectată va evidenția caracteristicile holului interior. Lămpile de plafon din hol reprezintă o alegere excelentă care vă permite să creați un iluminat de bază.

Principiile de bază ale iluminării

Atunci când alegeți o lampă de plafon în coridor ar trebui respinsă din dimensiunile camerei. Pentru un hol spațios, o singură abajur nu va fi de ajuns.Un număr mare de lămpi de pe tavan arată, de asemenea, ridicol.

Ar trebui să creați aceeași intensitate a iluminării în coridor ca și în alte camere de zi. Este mai bine să alegeți o opțiune care nu va fi foarte slabă, dar, de asemenea, nu va străluci strălucitor în ochi.

Atunci când alegeți un design de corpuri de iluminat, este necesar să țineți cont de direcția de stil a camerei și de schema de culori folosită.

Localizarea luminilor afectează interiorul holului. Lămpile amplasate corespunzător vor permite să se pună accente, pentru a evidenția zonele principale ale camerei. Cu ajutorul acestora, puteți mări camera vizuală, ascunde sau selecta unele părți.

Varietate de modele

Producătorii moderni oferă o gamă largă de lămpi de plafon la modă în hol. Printre soiuri se numără candelabrele de lux, lămpile cu puncte de atracție încorporate.

Dacă trebuie să creați o lumină difuză în cameră, atunci modelele de tavan ar trebui să fie combinate cu lumini de perete.

Pentru a crea o iluminare de înaltă calitate a holului, este necesar să utilizați simultan două tipuri de corpuri de iluminat: modele pentru iluminatul central și instrumente pentru crearea luminii locale.

De obicei, al doilea grup de corpuri de iluminat este utilizat în apropierea unei oglinzi sau a unui dulap. Multe versiuni moderne sunt echipate cu senzori de mișcare.

Acest model va economisi semnificativ consumul de energie, deoarece lumina se aprinde și se stinge automat.

Candelabre

Plafonul candelabru vă permite să măriți vizual camera, să creați o lumină unificatoare. Iluminarea corect selectată vă va permite să transformați interiorul, să adăugați spațiu și stil.

Pentru holuri spațioase, candelabrele de modă sunt o alegere excelentă. Astăzi în opțiunile de tendință care atrag atenția de design calm. Plafonul unic candelabru poate fi folosit pentru a decora holurile mici.

Producătorii moderni sunt utilizați în fabricarea candelabrelor la modă în coridorul diverselor materiale.

 • Pentru întruparea modelului de luminozitate și solemnitate perfectă a cristalului.
 • Candelabru de sticlă, distins prin rânduri regulate de proeminențe și adâncituri, vă permite să salvați o lumină frumoasă.
 • Pentru varianta de pe coridorul de lumină de catifea, ar trebui să te uiți la modelele de plastic anti-reflectorizant.
 • Modelele textile au o culoare plăcută și delicată.

Plafonul de înălțime joacă un rol important atunci când alegeți un model de candelabru. Pentru camerele cu o înălțime a tavanului mai mică de 2,5 metri, ar trebui să achiziționați candelabre de tavan cu cel mai înalt punct de fixare posibil, care se potrivește perfect cu tavanul. Această opțiune va extinde spațiul, precum și vizual "ridica" plafonul. Modelele cu montură lungă pot fi folosite exclusiv pentru coridoarele cu o înălțime de trei metri.

pete

La fața locului astăzi, cum ar fi mulți cumpărători, deoarece sunt prezentate sub formă de lămpi scurte, care sunt realizate pe un suport din lemn sau metal. Atenția este atrasă de lămpile cu plafon rotativ, deoarece acestea vă permit să schimbați direcția iluminării artificiale.

"Fereastra de plafon"

Acest tip de lampă de plafon pare la modă și atractivă. Este prezentat sub forma unui dispozitiv plat, care este montat într-o nișă special pregătită sau pe tavan. "Fereastra de plafon" constă în lămpi de tip spot.

În afara, modelele sunt completate de vitralii rafinate, din sticlă sau plastic. Ele sunt decorate cu motive naturale. Arată frumos imaginea cerului sau a ramurilor de copaci.

Forma și direcția stilului

Pentru coridor este necesar să selectați accesorii de culori deschise. Această regulă se aplică luminilor de plafon. Modelele alb-albastru arată frumos. Pentru a face coridorul vizual mai mare, ar trebui să aranjați pereții în culori luminoase.

Modelele alungite arată frumos în camerele dreptunghiulare. Pentru un hol pătrat, puteți alege un model quadrangle sau rotund la modă. Lampa de top culoarea de finisaj cameră arată frumos.

Dacă se folosește o lampă mare, atunci ar trebui plasată numai în centru.

Dacă holul este prezentat în stilul minimalismului, atunci spoturile vor arăta frumoase și elegante.

În cazul în care tapițeria din cameră conține lemn, lămpile pot fi, de asemenea, decorate cu acest material.

La modă astăzi sunt lămpile din lemn cu nuante pătrate de sticlă albă mată. Ele vor permite întruchiparea unei teme orientale în interior. Pentru coridor, în cazul în care interiorul este folosit bambus și lemn, puteți utiliza lămpi de lux cu nuante de hârtie.

Modă și eficient arată candelabru de fuziune. Este reprezentat de forme geometrice.care surprinde și fascinează concisitatea rafinată.

Soluții de culoare

Designerii în iluminatul holului folosesc o varietate de performanțe de culoare. Lămpile negre, maro, nisip, gri și albe sunt foarte solicitate.

Nisip sau lampă albă este ideal pentru un coridor mic. Opțiunile cele mai la modă sunt lămpile cu nuanțe de culoare din lemn de culori deschise. Acest lucru se datorează faptului că pomul aparține materialelor ecologice, iar astăzi acestea sunt la vârful popularității.

Pentru holuri spațioase, puteți folosi în siguranță tonuri gri și maro. Ele arată frumos în contrast cu nuanțele luminoase. De exemplu, pe fundalul pereților de lapte, lampa cu cupola de ciocolată de lapte sau încadrată de un cadru din lemn arată frumos. Oferă căldura și confortul interior interior.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți lămpi la modă pentru hol pe tavan ar trebui să ia în considerare tipul de acoperire plafon, precum și aspectul camerei. Experții recomandă să respecte mai multe reguli atunci când aleg modele de plafon:

 • Pentru încăperile înguste, lămpile dreptunghiulare și ovale sunt alegerea ideală.Astfel de lămpi ar trebui amplasate pe întreaga lățime a plafonului.
 • Candelabrul la modă, mare și eficient va deveni alegerea magnifică pentru sălile mari de formă geometrică corectă. Merită să stea în centru. Cu ajutorul iluminării spot, vă puteți concentra asupra accesoriilor.
 • Într-un hol mic este mai bine să alegeți iluminatul în jurul perimetrului. Lămpi mici de o formă simplă se vor potrivi în mod ideal în proiectarea camerei.
 • În cazul în care holul are un plafon mic, atunci este mai bine să acordați prioritate opțiunilor de suprafețe, astfel încât să puteți direcționa lumina în direcții diferite.
 • Pentru camerele cu tavane înalte lămpile suspendate arată frumos și spectaculos.
 • Pentru plafonul de bază este de a alege lămpi formă sferică sau placă.
 • Plafoanele de gips pot fi decorate cu orice fel de iluminat, dar pentru opțiunile de stretch, trebuie să țineți cont de capacitățile tehnice ale materialului.

Jocul luminii: recomandările experților

Designerii moderni place să experimenteze cu jocul de lumină în camere mici.

Necesar pentru utilizarea în interiorul unui hol mic sunt oglinzi.Ele pot decora unul dintre pereții coridorului, pot fi folosite ca material de față al unui perete adiacent sau pot fi așezate pe ușile dulapului. Dacă direcționați corect luminile către oglinzi, puteți obține rezultate uimitoare.

Iluminarea spotului în jurul perimetrului tavanului, decorată cu un candelabru rafinat în centru, a cărui lumină ar trebui să se reflecte pe oglindă, arată frumos.

Chiar și câteva lămpi, care sunt îndreptate în oglindă în diferite unghiuri, vă permit să faceți din punct de vedere vizual un coridor mai spațios.

Tonul de lumină într-un hol pătrat sau dreptunghiular poate fi setat folosind o nișă proiectată artificial. Este necesar să-l decorați cu spoturi sau sconturi, prezența unei astfel de iluminări va crea umbre atrăgătoare în întreaga cameră.

Puteți utiliza mai multe dispozitive simultan. La intrare este mai bine să atârnați un model cu un ton moale de lumină, în centru - un candelabru la modă cu lumină puternică și o a treia lampă ar trebui să fie plasată lângă ușa adiacentă în cameră. Lumina sa ar trebui să fie aceeași cu lumina din încăpere.

Veți vedea mai multe opțiuni de lămpi de plafon la modă în hol în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor