Lămpi cu stil retro

 Lămpi cu stil retro

Stilul retro atrage atenția asupra designului său neobișnuit, care încorporează cele mai bune momente ale epocă și antichității. Lămpile în acest stil sunt realizate din materiale care sporesc sentimentul de contact cu evenimentele istorice. Luminile "retro" sunt capabile să combine modernitatea și istoria, simplitatea și chicul. Astfel de elemente interioare vor fi un detaliu care va livra spațiul și va adăuga un accent luminos.

Caracteristici speciale

Stilul retro este chintesența complexității și simplității, originalității și mediocrității. Ea acoperă decalajul până în secolul al XX-lea, monocromul anilor 60, anii 80 de foc și anii 90 de tranziție. Designerii se confruntă deseori cu problema cum să furnizeze o cameră în stil vintage. Mai ales se referă la alegerea iluminatului, deoarece multe depind de lumină.

În ciuda nuanțelor, experții iubesc să folosească obiecte stilizate, sunt neobișnuite, în timp ce posedă o serie de caracteristici:

 • Varietate de forme. Lămpile creează standard sau extravagant. Mai des întâlnim proporțiile geometrice corecte. Alegerea formei depinde de designul camerei.
 • Concisitatea, claritatea desenelor. Versatilitatea vă permite să alegeți elemente de iluminat în încăperi cu scop funcțional.
 • Minimalism. Se exprimă în absența unui număr mare de piese și decorațiuni. Datorită acestui concept, lămpile în stilul "retro" arată simplu, dar cu gust.
 • Opusul detaliului minimalismului. Unele candelabre, în special din cristal, au forme complicate, design neobișnuit, desene ornamentate.
 • Becurile sunt realizate în mai multe dimensiuni - dimensiuni impresionante și pereți mici.
 • Materialele principale sunt porțelan, lemn, plastic, mai puține ori metal și cristal, iar nichelul și bronzul sunt utilizate pentru finisare.

tipuri

Gama de specii de lămpi în stil "retro" este extinsă. Producătorii oferă multe modificări, forme, stiluri.

Luați în considerare cele mai populare în detaliu:

 • Candelabre antice. Candelabru - lampă de tavan suspendat care creează iluminare fără umbre. Acest tip de dispozitiv de iluminat este foarte solicitat în rândul cumpărătorilor. Candelabru este de obicei montat în mijlocul tavanului, asigurând iluminarea optimă a întregului spațiu. În ceea ce privește stilul "retro", lămpile sunt realizate sub formă de roată din lemn, forjată, cu lumanari.
 • Lanterne adaugă la raidul interior al misteriosului medieval. Ele nu se încadrează în niciun interior, astfel de dispozitive își asumă designul corespunzător.
 • Lămpi cu stil retro pe lanturi arata original si proaspat. Lanțurile adaugă la corpurile de iluminat frumusețea, boema. Dar construcția lor este simplă - lămpile din cartușe atârnă de tavan pe cabluri lungi sau pe lanțuri.
 • Lămpi de podea - spoturi, instalate în anumite locuri, de exemplu, în apropierea scaunului pentru lectură, în apropierea capului patului cu funcție de lumină de noapte.
 • lumini Ele sunt o lampă neobișnuită care seamănă cu o lampă de stradă obișnuită, dar cu o notă de vintage.
 • întăritură - lumini de perete. Bune la coridoarele de iluminare, ele creează o lumină uniformă.Senzile "Retro" sunt realizate din plastic, metal, forme simple sau rafinate.
 • Semnul neon - o lampă conceptuală care va accentua epoca anilor 70-80, combină luminozitatea, accentul pus pe spiritul "disco" și al funcționalității. Semnele sunt potrivite pentru iluminatul bucătăriilor și barurilor.

dimensiuni

Dimensiunea lămpilor în stilul "retro" variază de la lămpile compacte mici de perete la chicelurile enorme. Lămpile mari sunt dotate cu săli, sufragerii. Puterea și dimensiunea lor vor permite lumina să ajungă la toate colțurile camerei.

Aparatele mici sunt instalate ca surse de lumină independente în încăperi mici, băi, coridoare și dulapuri. Ei pot lucra în tandem cu candelabrele imense, creând iluminare auxiliară.

materiale

Cel mai popular material pentru fabricarea lămpilor în stilul "retro" - lemn. Acest material este capabil să ofere o nuanță de antichitate, se amestecă armonios cu orice finisaj.

Lămpile din lemn se vor potrivi concis în următoarele direcții stil:

 • Bosaj - stil rustic confortabil, unde candelabrul masiv de la o bară brută brut a unui copac sau plafonduri sub forma unei plăci obișnuite va deveni elementul central.
 • Atmosfera de alpinism și căldura unică a caselor de munte - aceste cuvinte pot fi descrise cabana stil. Un copac este potrivit aici, dar se va asemăna cu asemănările cu trofeele de vânătoare.
 • Stilul scandinav masivitate diferită, temeinică. Candelabruul este ales pentru aceste epitete - dintr-o gamă de lemn durabil, care permite sculptură.
 • Techno-stil presupune claritate și o anumită complexitate a formelor. De exemplu, o minge de arcuri din lemn sau un dreptunghi de scânduri.

Arborele se distinge prin simplitatea sa în prelucrare, o gamă largă de culori, bogăția texturii sale, individualitatea produsului, prietenia cu mediul și diversitatea stilistică. Dezavantajele includ inflamabilitatea, susceptibilitatea la mucegai, fungi și paraziți. Pentru a preveni deteriorarea proprietăților și pentru a păstra copacul în calitatea sa originală, acesta este impregnat cu soluții speciale și reduce umiditatea din încăperi.

Lămpile "retro" sunt fabricate din metale (cupru, alamă, bronz). Astfel de dispozitive de iluminat sunt mari, reflectă viu stilul de epocă. Candelabrele de candelabre sunt suspendate din tavane înalte, grinzi.

Crystal - o altă versiune a materialului pentru stilul "retro".Anterior, un candelabru de cristal a fost un indicator al bogăției, statutului și gustului proprietarului. Lămpile de cristal sunt potrivite pentru încăperi mari, datorită părților multiple care creează o lumină luminoasă, aerisită și strălucitoare.

Plasticul este o opțiune bugetară. Este ieftin, ușor de utilizat, nepretențios. Plasticul nu este foarte popular, cu toate acestea, atunci când sunt combinate cu lemn și metal, se obțin accesorii originale.

culoare

Stilul "Retro" nu-i plac nuanțele luminoase, atrăgătoare. Aici culorile sunt calme, chiar decolorate și neclară. Paleta de culori accentuează istoricitatea și epocă interioară, ca și cum ar fi dispărut sub influența timpului și în unele locuri a fost șters. Culorile populare sunt gri, verzui, albastru de praf, bej, fildeș, alb.

Pentru a dilua nuanțele pastelate și a rupe monocromul, designerii adaugă tonuri bogate bogate, care se potrivesc cu nuanțele materialelor naturale. Arborele este acoperit cu lac mat sau pata, astfel, lămpile obțin o suprafață nobila, plăcută din punct de vedere vizual.

Dispozitivele metalice, de asemenea, nu au nevoie de decoruri suplimentare cu vopsea - au deja culoarea necesară pentru stilul "retro".

Cum de a alege un model de epocă?

Lampile "Retro" ar trebui să efectueze două funcții - pentru a sublinia designul și pentru a ilumina camera.

Pentru a conecta această funcție împreună, experții oferă câteva sfaturi utile cu privire la alegerea:

 • Candelabru - pentru o cameră spațioasă și spațioasă. Acest accesoriu poate oferi lumină în întreaga zonă.
 • Becurile, lămpile de perete și lămpile de podea sunt potrivite pentru spații mici, creând o sursă de lumină punctuală.
 • Dispozitivele sunt fixate la o înălțime de cel puțin 2 metri de podea.
 • Culorile mată creează o lumină moale, intimă, suplu, care este perfectă în dormitoare și în odăi.
 • Pentru a crea o lumină direcțională, de exemplu, în bucătăria de deasupra blatului de lucru, trebuie să acordați atenție candelabrelor și sconceselor. În ele, lumina este îndreptată strict în jos.

Lumina corect aleasă în stilul "retro" va crea o atmosferă caldă și confortabilă la domiciliu, stabilind relaxare și odihnă.

Dispozitivul original este pe deplin potrivit pentru designul general al camerei, vă puteți face propriile mâini. O opțiune interesantă în videoclipul următor.

Lămpi frumoase de epocă în interior

Lămpile "Retro" îndeplinesc toate cerințele designerilor în designul condițiilor de viață: funcționalitate, originalitate,estetica perfectiunii. Cu alegerea corectă și plasarea accentelor, acestea devin compoziții artistice înalte. Următoarea selecție a fotografiilor va ilustra în mod viu modul în care lămpile străvechi transformă un interior modern.

Această lampă este remarcabilă prin combinarea a două materiale grosiere - metal și frânghie. Cadrul metalic este acoperit cu un cordon, iar candelabruul este suspendat de o frânghie groasă. Acest duet creează un stil unic de epocă care se va potrivi perfect în bucătăria "retro".

Puneți o lampă de sticlă în cameră - nu toată lumea va lua acest pas îndrăzneț. Dar efectul merită. Asemenea iluminare va oferi un confort neobișnuit, moale. Lampa va fi potrivită pentru un birou sau o sală.

Lămpile de podea în stilul "retro" concis și au un design simplu. Ei nu atrag multă atenție pentru ei înșiși, ei îndeplinesc doar scopul lor direct. Lămpile de podea și lămpile de noapte creează o lumină ascuțită, oferind un mediu calm.

Iluminarea ideală este creată de lămpile de perete în camere rectangulare alungite (pe coridoare). Acestea împrăștie lumina la nivelul drept, umplând întregul spațiu cu cantitatea necesară de lumină.

Lampa originală din lemn este concisă, dar cu o răsucire. Totul este simplu în el - fascicul, frânghiile, lămpile. Aceasta este esența stilului de țară.

Candelabru metalic, pe lanțuri cu lămpi, stilizat ca lumânări - o bucată de mobilier șic. Ea este elegantă și solidă în același timp. Elementele sale din fier forjat fascinează și lămpile seamănă cu palatele Europei medievale. Un astfel de candelabru va fi un extraordinar adaos la sala de mese, unde o familie fericita se aduna in jurul mesei.

Aici este, regina livingurilor și sălile - un candelabru de cristal. Imens, elegant, cu o mulțime de elemente decorative. Arată solemnă și potrivită pentru întâlnirea cu oaspeții.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor