Lămpi cu săruri

Lămpile cu sare au apărut relativ recent și puțini dintre noi au încă o idee despre avantajele și daunele cauzate de astfel de lămpi. Se știe că bunăstarea unei persoane este influențată de mulți factori: temperatura ambiantă, umiditatea și calitatea aerului. Și este lampa de sare care ajută la normalizarea aerului și are un efect pozitiv asupra imunității.

Publicitatea unor astfel de lămpi în mass-media câștigă impuls. Produsul în sine este destul de simplu. Dar, în realitate, purifică aerul și îmbunătățește bunăstarea gospodăriei, după cum spun reclamele? În articol vom studia modul în care se utilizează o lampă de sare și luați în considerare modul în care funcționează.

Ce este o lampă de sare și cum este utilă?

Se știe că oamenii care trăiesc pe malul mării au o sănătate mai bună, spre deosebire de locuitorii regiunilor interioare.Principalul factor care afectează bunăstarea și longevitatea este conținutul ridicat de sare în aer. De aceea, haloterapia a meritat recent popularitatea în regiuni îndepărtate de mare. Chiar și o cantitate mică de sare minerală are un efect benefic asupra corpului uman.

Pestele de sare create artificial și camerele în care se desfășoară proceduri medicale se deschid mai des în țară. Poate că, în fiecare oraș mare, sunt deja reprezentate mai multe companii. Dar nu este întotdeauna posibilă vizitarea unor astfel de locuri. Și apoi apare întrebarea despre nevoia de a cumpăra o lampă de sare personalizată pentru casă, care, la rândul său, are același efect de îmbunătățire a sănătății ca și peșterile create artificial.

Lampa ecologică este fabricată din sare cristalină naturală. Și la prima vedere, poate părea că acesta este un obiect decorativ neobișnuit. Cu toate acestea, lampa produce un efect terapeutic. Sarea este extrasă subteran în Himalaya, Carpații, Sol-Iletsk și alte mine de sare de piatră, unde vârsta mineralelor atinge 600 de milioane de ani.

Într-o astfel de bucată de sare nu există impurități nocive. În plus, dispozitivele viitoare se supun procesării minime manuale. În același timp, se păstrează structura naturală a cristalelor și forma naturală a mineralelor.

Proprietatea principală a mineralelor - crearea unei aurete specialecare are un efect pozitiv asupra bunăstării umane. Curăță aerul din praf, viruși, ciuperci și alte impurități nocive. Ajută la întărirea sistemului imunitar și ajută la depășirea rapidă a răcelii și a infecțiilor. O scurtă ședere de 15 minute într-o cameră înmuiată în sarea de vindecare are un efect benefic asupra stării umane.

Eficiența lămpii cu sare este că, în timpul funcționării, zăbrelele de cristal curăță încăperea și reduc nivelul de radiații al aparatelor și echipamentelor de uz casnic. Lampa vă ajută să vă relaxați repede după o zi obositoare și vă ajută să faceți față stresului. Prin urmare, este important să aveți o lampă din sarea himalayană într-un apartament modern.

Lampa de sare, spre deosebire de ionizatorul de aer obișnuit, nu emite ozon și poate fi folosită atât în ​​tratarea bolilor, cât și în scopul vindecării generale a corpului.Nu există contraindicații din motive de sănătate sau vârstă. Lampa este potrivită pentru absolut toată lumea - atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cum funcționează?

Designul este foarte simplu - o lampă obișnuită obișnuită este ascunsă sub baldachinul unei singure bucăți de sare minerală de rocă. Dimensiunile, formele lămpii și opțiunile suporturilor pot fi diferite. Și produsul arată ca un element interior interior de designer. Toate figurile au aceleași proprietăți pozitive.

Principiul de funcționare se bazează pe o combinație de sare, lumină și căldură. După conectarea dispozitivului la rețeaua de alimentare, lumina se aprinde și începe să se încălzească, cu sare luminoasă în jurul acesteia.

Obiectivul principal al lămpii - iluminarea și curățarea camerei. Lampa de sare saturază spațiul cu ioni încărcați negativ de sodiu, clor și iod, care influențează impuritățile dăunătoare, contribuie la îmbunătățirea microclimatului și la saturația aerului cu elemente utile. Când se încălzește, bucata de sare ajută la neutralizarea virușilor, ciupercii și bacteriilor. Ajută la scăderea mirosurilor neplăcute și chiar a fumului de tutun. Și, în plus, stabilizați bunăstarea emoțională a unei persoane: trecurile de oboseală acumulate și echilibrul emoțional sunt restabilite.

Studiile efectuate au arătat că o lampă de sare are un efect benefic asupra bunăstării și sănătății umane. Medicii și experții recomandă folosirea unor astfel de lămpi în casă pentru curățarea și saturarea aerului. De fapt, o astfel de lampă transformă o cameră într-o mică peșteră de sare. Dar merită să ne amintim că utilizarea lămpii ca principală metodă de tratament nu are sens. Sarea creează condiții favorabile pentru eliminarea problemei și ajută organismul să se recupereze mai rapid, dar nu înlocuiește medicamentele.

Lampa de sare este un instrument unic modern pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli. Dispozitivul este pur și simplu indispensabil pentru locuitorii mega-orașelor și orașelor industriale. Și poate aceasta este singura lampă care nu doar arată ca un obiect decorativ al autorului în interior, ci contribuie la îmbunătățirea corpului.

tipuri

În prezent, minele de sare sau saunele cu o murală salină sunt deosebit de populare. Oamenii sunt gata să se alinieze pentru a scăpa de boli și pentru a întări imunitatea. În special eficiente sunt sălile de aburi, în care o parte a peretelui este suplimentată cu sticle naturale din sare minerală.

În ceea ce privește lămpile - principiul funcționării și eficienței sunt destul de similare. La domiciliu, lampa are o strălucire caldă și moale, făcând situația în dormitor confortabilă pentru relaxare. Lampa de sare de la domiciliu poate îndeplini perfect rolul decorativ al unei lămpi de noapte. Un plus important este abilitatea de a utiliza dispozitivul non-stop și în fiecare zi timp de mai mulți ani.

Este deosebit de convenabil să folosiți o astfel de lumină de noapte în grădiniță, când de mai multe ori în timpul nopții este necesar să vă apropiați de pat sau atunci când copilul este frică să doarmă singură într-o cameră întunecată.

Designul plafonului poate fi unic: de la o formă geometrică simplă până la o formă arhitecturală neobișnuită, sub forma unei case, a unei stele sau a unei inimi. Asemenea lămpi sunt în special copii. Lampile de perete au o formă foarte originară și convenabilă. Lampa nu are un suport voluminos, lipită direct în priză și nu ocupă puțin spațiu. O astfel de lampă poate fi plasată în hol sau dormitor.

Lămpile cu săruri pot avea abajururi de diferite culori.

Fiecare umbra are propriile caracteristici:

 • alb - se descurcă bine cu purificarea aerului în cameră;
 • galben - ajută la reducerea durerii și îmbunătățirea funcției hepatice și gastro-intestinale;
 • roz - creează o atmosferă intimă și mărește nivelul emoțional;
 • portocaliu - ajută la rezolvarea tulburărilor sistemului nervos, dezvoltă un sentiment de securitate, ajută la descărcarea psihică, restabilește forța și tonul;
 • roșu - îmbunătățește circulația sanguină, consolidează inima și sistemul vascular, îmbunătățește bioenergia;
 • albastru și verde - vă va ajuta să vă relaxați;
 • maro - ajută să se ocupe de gânduri, să atingă armonie interioară și liniște.

Forme și mărimi

Producătorii moderni oferă o gamă largă de lămpi de sare de diferite forme, dimensiuni și culori. Fiecare tavan este procesat manual pentru a păstra forma unică și structura cristalină a mineralelor. Prin urmare, fiecare lampă este unică în felul ei. În interiorul sării pietrificate, se creează o cavitate pentru bec și se creează suporturi pentru suport.

Forma lămpii nu afectează funcționalitatea acesteia:

 • Formele geometrice simple - un cub, o ovală, o piramidă sau o minge sunt prelucrate suplimentar în formă.Piramida este un simbol al stabilității și al armoniei, o astfel de lampă poate fi plasată în birou.
 • Forme abstracte - cristal sau roci. Aceste lămpi sunt prelucrate minim și au o formă naturală.
 • Forme arhitecturale complexe - o bufniță, o casă sau o picătură. Figura bufniței este asociată cu erudiția și inteligența. Picătura are o formă mică, cu un vârf ascuțit - aceasta este o opțiune excelentă pentru camere mici.

Raza efectului afectează dimensiunea plafonului. Lămpile cu greutatea de 3 kg sunt suficiente pentru o cameră de 12 metri pătrați. metri. Pentru o cameră mare, trebuie să utilizați o lampă mai mare sau să selectați mai multe produse. O opțiune frumoasă este un candelabru de tavan cu nuanțe de sare pentru camera de zi.

Indicatii si contraindicatii

În plus față de îmbunătățirea calității aerului, lampa cu bucăți de sare ajută la îmbunătățirea bunăstării la adulți și copii. Acesta a fost folosit de mult timp pentru a trata gută, migrene și boli de piele cu ajutorul sare minerală de piatră.

Compoziția mineralei este unică, mai mult de 80 de elemente naturale:

 • iod;
 • potasiu;
 • oxid de fier;
 • carbon;
 • argilă;
 • seleniu;
 • zinc;
 • hidrocarburi gazoase și lichide;
 • magneziu;
 • anhidrit;
 • gips;
 • cuarț;
 • brom;
 • fier;
 • calciu, etc.

Până în prezent, proprietățile benefice ale sarei minerale din piatră sunt studiate temeinic. O mică lampă servește ca o stațiune de sănătate miniaturală. Este deosebit de util să se utilizeze o astfel de lampă în orașe situate departe de mare. Numeroase studii au arătat că lampa este un substitut unic pentru litoral și un fel de peșteră de sare, unde este posibil să se consolideze sistemul imunitar și să se îmbunătățească bunăstarea noastră într-un mod natural.

Medicii pediatrici, otolaringologi și alergologii recomandă vizitarea peșterilor de sare sau folosirea lămpilor speciale la domiciliu.

Beneficiu mare este în primul rând pe organele respiratorii. Lampa din sare de rocă ajută la întărirea rapidă a imunității copiilor. Indicațiile pentru utilizare pot include, de asemenea, îndepărtarea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea metabolismului. Lampa de sare ajută la eliminarea rapidă a simptomelor de frig, ARVI și gripa. Proprietățile imunostimulatoare ale bucăților de sare asigură o reînnoire rapidă a celulelor și acționează pozitiv asupra sistemului nervos.

Sarea rosie poate imbunatati starea de bine si poate scuti bolile:

 • în tratamentul astmului bronșic;
 • boli respiratorii și sezoniere virale;
 • cu adenoide;
 • boli ale inimii și vaselor de sânge;
 • cu dermatită și rinită de natură alergică;
 • cu imunitate redusă la copii și adulți;
 • în bolile sistemului nervos și endocrin;
 • în boli ale sistemului digestiv;
 • diabet;
 • reumatism, artrită și alte afecțiuni ale ligamentelor și articulațiilor;
 • ameliorează oboseala, reduce stresul și îmbunătățește tonul.

Beneficiile și efectele negative ale unei astfel de lămpi nu sunt comparabile. Nu există contraindicații și restricții pentru copii și adulți. Lămpile sunt absolut inofensive. Potrivit experților, nu există niciun impact negativ asupra corpului uman. Folosirea lămpii incluse în timpul zilei nu va duce la o mulțime de elemente utile.

Excepția poate fi atribuită numai intoleranței individuale. Medicii recomandă să reducă utilizarea lămpii pentru persoanele care suferă de hipertensiune, boli coronariene și tulburări ale sistemului nervos.

Potrivit medicilor și specialiștilor, sarea este un antiseptic natural unic. Utilizarea frecventă a lămpii va contribui la sporirea rezistenței naturale a organismului la diferite boli infecțioase și virale sezoniere.Pentru tratamentul bolilor respiratorii acute, este necesar să folosiți o lampă zilnic timp de câteva ore. Dar în primele 2-3 zile, este posibil să apară o creștere a frigului și a tusei. Acest fenomen este temporar și va înceta după ce organismul se obișnuiește.

Pentru prevenirea sinuzitei, bronșitei, infecțiilor respiratorii acute și răcelii, puteți utiliza o lampă de la 30 minute la 3 ore pe zi. Există o restaurare a stratului protector al alveolelor plămânilor și obstrucția edemelor și a inflamației țesuturilor. O lampă de sare va ajuta, de asemenea, să atenueze tusea fumătorului.

Pentru tratamentul astmului necesită un impact gradual. Prima sesiune ar trebui să dureze 15 minute, timpul poate fi crescut treptat până la o oră. Cu un tratament complex într-o perioadă scurtă de timp, respirația șuierătoare se va reduce semnificativ și se vor facilita manifestarea atacurilor. Este permisă utilizarea lămpilor pentru prevenirea astmului, dermatitei, diabetului și alergiilor. De fiecare dată când corpul de iluminat este folosit, camera va fi curățată de praf - ceea ce va ajuta la reducerea manifestării diferitelor reacții alergice.

Lampa ajută la îmbunătățirea stării de bine a pacienților care suferă de hipertensiune arterială și tulburări de circulație cerebrală.Câinii negativi au un efect benefic asupra microcirculației sângelui și stabilizează tensiunea arterială. Folosind zilnic o lampă de sare, puteți să scăpați de durerea reumatismului și a artritei și să vă îmbunătățiți mobilitatea articulațiilor. În plus, dispozitivul va ajuta să facă față insomniei și stresului, să scadă stresul psihologic și să scape de oboseala cronică, să îmbunătățească performanța și să îmbunătățească starea de spirit. Cu utilizarea de zi cu zi a lămpii, schimbul de ioni de calciu în celulele corpului este normalizat.

Desigur, lampa de sare nu este un panaceu pentru toate relele, dar te face să te simți mai bine și o ajută să se recupereze rapid. Pentru a elimina simptomele și tratamentul necesită o abordare integrată și o selecție corectă a medicamentelor.

În plus, este permisă utilizarea corpului de iluminat ca purificator de aer interior și saturarea microelementelor utile pentru prevenirea bolilor sezoniere virale și infecțioase. În astfel de cazuri, lampa poate fi utilizată în orice moment al zilei. Creionii negativi contribuie la distrugerea bacteriilor patogene și a ciupercilor în cameră.Și pot elimina mirosurile neplăcute și pot crește nivelul de umiditate.

Cum se utilizează acasă?

Folosirea lămpii nu implică manipulări, abilități sau cunoștințe complexe. Pentru efectele terapeutice, este suficient să porniți lampa în priză și să rămâneți în cameră timp de mai multe ore.

Că lampa servită timp de mulți ani necesită îngrijire corespunzătoare:

 • Lampa trebuie utilizată numai cu o lampă cu o anumită putere. Înainte de utilizare, asigurați-vă că ați citit instrucțiunile și specificațiile. Lămpile de economisire a energiei în aceste scopuri nu sunt adecvate, deoarece nu asigură cantitatea necesară de căldură.
 • Dacă doriți să folosiți lampa în dormitor sau în grădiniță, așezați-o lângă pat, mai aproape de cap. De asemenea, un loc minunat pentru o lampă - o bucătărie sau altă cameră cu o mulțime de aparate electrice.
 • Lampa de sare poate fi folosită ca o lampă de noapte.
 • Utilizați un aspirator sau un burete puțin umed pentru a curăța suprafața lămpii.
 • Țineți lămpile departe de apă și evitați umiditatea pe suprafața bucății de sare. Acest lucru poate provoca incendii sau deteriorarea suprafeței corpului de iluminat.Și nu porniți lampa dacă există lichid pe suprafața tavanului. Este strict interzisă instalarea lămpii lângă acvariu, umidificator sau în baie,
 • Nu lăsați nesupravegheată o lampă de sare care funcționează.
 • Când înlocuiți lampa, deconectați corpul de iluminat de la rețea.

Cu grijă, lampa de sare va dura aproximativ 10 ani. Mineritul nu își pierde proprietățile și caracteristicile pozitive. Pentru a asigura funcționarea neîntreruptă, este necesar să înlocuiți periodic becurile cu incandescență.

Cum de a alege o piatră de sare?

Lampa cu sare poate fi folosita acasa si in birou. Pentru a nu cădea pentru bunuri de calitate scăzută, trebuie să știți cum să alegeți lampa potrivită.

Principalele puncte de luat în considerare atunci când alegeți o lampă de sare:

 • Greutatea și dimensiunea lămpii sunt selectate în funcție de suprafața camerei. Pentru o cameră pentru copii, o lampă de 2-3 kilograme este potrivită și pentru un living mare de 30 de metri pătrați. m - bucată de sare nu mai mică de 5 kg.
 • Forma și tipul de mucegai de sare sunt determinate pe baza preferințelor individuale. Gama de lămpi este foarte mare - de la forme crude brute până la sfere sau piramide netede și perfecte.
 • Unele modele de lămpi au capacitatea de a regla puterea lămpii. Pentru camera copiilor este mai bine să alegeți doar o astfel de lampă.
 • Asigurați-vă că dispozitivele de fixare și accesoriile de calitate.
 • Dacă alegeți o lampă pentru desktop, luați în considerare lămpile cu un conector USB care poate fi conectat la un computer.
 • Lanterna trebuie să fie suficient de lungă pentru a nu limita posibilitatea ca lampa să se deplaseze în jurul apartamentului.
 • Cereți vânzătorului să pornească lampa înainte de a cumpăra. Suprafața nu trebuie să aibă margini și dungi uniforme clare. Dar dacă toate straturile sunt vizibile pe minerale, atunci sarea de sare este naturală. Jetoanele mici și defectele indică naturalețea mineralelor.

Producatori

Lămpile cu săruri sunt populare în întreaga lume și sunt produse în multe părți ale lumii. Dispozitivele diferitor producători nu au diferențe fundamentale. Toate produsele au același mineral natural și au aceleași proprietăți.

Diferența principală poate fi sub formă de bulgări de sare și de origine a mineralelor. Observăm principalele modele și producători de vârf:

 • Scala (WonderLife) - este un mineral brut. Cel mai accesibil model de pe piață.Principalele avantaje includ capacitatea de a regla puterea luminii.
 • "Cristale marine" (regiunea Perm, Rusia) - plafonul acestor lămpi este alcătuit din sylvinită minată în mine și prezintă modele surprinzător de frumoase de culori galben, alb, roșu și gri.
 • "Minerali Sol-Iletsk" (regiunea Orenburg, Rusia) - sarea are o culoare albă sau gri și este adesea folosită pentru a crea nuanțe figurine.
 • "Lămpile Solotvinsky" (marca "Solotsvet", Ucraina) - sunt fabricate din sare albă cu conținut de NaCI 98%. Mineralele nu sunt prelucrate mecanic și își păstrează aspectul natural. O caracteristică distinctivă a lămpilor solotvinskih este o nuanță întunecată și divorțuri minore.
 • Home Șemineu (Pakistan) - Lămpile de sare, unice în formă, sunt asemănătoare exterioare cărbunilor arse și au o culoare roșie și portocalie bogată. Datorită localizării sarei miniere din Pakistan, are valoroase proprietăți benefice și contribuie la îndepărtarea rapidă a radiațiilor din organism.
 • Becuri de la producătorul Zenet (Germania) - lămpile sunt fabricate din sare cristalină grosieră. Toate modelele au forme și dimensiuni unice și unice.Compania produce lămpi special pentru instituțiile medicale.
 • Solay, Solstar Krysztalowy Swiat (Polonia) - conținutul de NaCl în compoziția lămpilor atinge 99%. Lămpile cu sare poloneză au mai multe culori: alb, portocaliu, roz și violet.

Idei frumoase în interior

Lampa de sare câștigă popularitate printre cunoscătorii aparatelor electrocasnice moderne. Ele au un design modest, cu un design mic, astfel încât orice model se potrivește perfect interiorului.

 • Două lămpi de sare de formă naturală, situate la capul patului, arată incredibil de elegantă.
 • Forma neobișnuită și unică de blocuri de sare - cunoscutul Cub Rubik. O astfel de design a lămpii se va potrivi perfect în camera adolescentului.
 • Un plus uimitor pentru lămpi cu sare. O cutie mare din lemn și un coș de metal par pline de cărbuni arși și arși. Performanță originală incredibilă.
 • Lampă sub formă de bol de foc cu cărbune ars.
 • Lampa de sare sub forma unei nave grecești antice, o asemenea lampă ar arăta grozav într-un interior antic.

Pentru mai multe informații despre avantajele lămpilor de sare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor