LED-uri de iluminat

 LED-uri de iluminat

Astăzi, nu veți surprinde pe nimeni cu iluminare frumoasă cu LED-uri. Se găsește peste tot. Becurile LED sunt prezente în diverse aparate de uz casnic, gadget-uri, vitrine, panouri publicitare. În prezent, mulți designeri de interior se îndreaptă către acest tip de iluminat.

Ce este?

Un LED este un dispozitiv de iluminat care conține semiconductori. Acesta este conceput pentru a transforma curentul electric în lumină. Lămpile LED sunt foarte diferite de tipurile clasice de iluminat. Și nu este vorba doar de consumul de energie, ci și de luminozitate. În plus, astfel de dispozitive moderne de iluminare pot avea culori diferite și nu doar opțiunile standard la rece și cald.

Pro și contra

LED-ul a devenit incredibil de popular datorită economiei sale. Astfel de dispozitive de iluminat economisesc în mod semnificativ energia, în special atunci când sunt comparate cu becurile mai vechi, arc, filament și descărcare. Diferitele dispozitive cu lămpi cu LED sunt durabile. O diodă care provoacă arderea semiconductorilor este un cristal. De-a lungul timpului, nu se strică și nu iese. Din acest motiv, cel mai simplu bec poate opera până la 100.000 de incluziuni fără probleme.

Un alt avantaj important al lămpilor cu diode este inofensivitatea lor.. Astfel de dispozitive sunt fabricate din materiale ecologice care nu prezintă riscuri pentru sănătatea umană. Mulți consumatori aleg cu precizie dispozitivele cu LED-uri datorită eficienței lor ridicate. Astfel de produse emit lumină puternică, astfel încât acestea pot fi folosite pentru a ilumina o zonă suficient de mare. În producția modernă de lămpi cu diode, se folosesc mai multe ochelari practice. Astfel de dispozitive de iluminat de înaltă tehnologie asigură o distribuție optimă și uniformă a iluminatului într-un anumit spațiu.

Avantajul produselor de iluminat cu LED-uri este inerția lor. Pur și simplu, astfel de modele oferă 100% din lumină imediat după pornire. Nu trebuie să așteptați până când acestea sunt complet calde și dau o lumină bogată. Completate cu unele dispozitive sunt controale speciale. Cu ajutorul acestor elemente puteți controla nivelul luminozității lămpii și chiar și culoarea acesteia.

Becurile cu diode moderne se caracterizează printr-o disipare scăzută a căldurii. Lămpile simple împreună cu lumina emit o mulțime de căldură și se încălzesc foarte mult. Soiurile de căldură cu LED-uri aproape că nu radiază. Practic, toată energia electrică din astfel de dispozitive este cheltuită pentru crearea de iluminat de înaltă calitate și luminoasă.

Lămpile moderne sunt complet tăcute. De aceea, ei se adresează adesea atât bibliotecilor, spitalelor, birourilor și altor încăperi în care ar trebui să existe tăcere. Radiațiile ultraviolete nu emite lămpi cu diode. Becurile cu incandescență, specimene fluorescente și de economisire a energiei generează lumină ultravioletă, care atrage insecte. Becurile LED nu posedă astfel de proprietăți.

Este demn de remarcat mărimea compactă a acestor becuri.Sursele de lumină cu LED sunt foarte mici. Dar, în unele situații, această caracteristică este un dezavantaj. De exemplu, dacă aveți nevoie de un flux luminos destul de puternic, deoarece va necesita o gamă largă de LED-uri.

Becurile LED de înaltă calitate sunt rezistente la factorii de mediu negativi. Astfel de dispozitive de iluminat nu se tem de vibrații, schimbări de temperatură, umiditate ridicată sau raze ultraviolete agresive. Datorită durabilității sale, lămpile LED sunt adesea folosite nu numai în interiorul locuințelor, ci și în spații industriale sau pe stradă.

Cu toate acestea, există o astfel de iluminare și dezavantajele sale. De exemplu, becurile LED sunt mai scumpe decât aparatele clasice. Dar acest criteriu este strict condiționată, deoarece achiziționarea unei astfel de lampi moderne se va plăti considerabil în viitor.

Becurile cu diode nu ar trebui instalate în congelatoare. Nu tolerează expunerea constantă la temperaturi scăzute. Astfel de condiții au un impact negativ asupra structurii LED-ului. Într-un astfel de mediu, becul nu va dura mult timp.La început, lumina sa va deveni slabă, iar apoi va izbucni cu totul.

tipuri

Iluminarea modernă a diodelor este diferită.

Aceste corpuri de iluminat durabile sunt potrivite pentru iluminatul interior. În spațiile de locuit sunt foarte des folosite. Lămpile cu cameră LED au o varietate de forme și dimensiuni. Ele sunt înșurubate în cartușele obișnuite cu un diametru specific. De asemenea, în magazine puteți întâlni becurile care intră într-un set cu lampă încorporată pentru mobilier, precum și pentru agățare sau tensiune.

Pentru astfel de situații, se recomandă și iluminarea punctuală și încastrată. De asemenea, becurile pot fi instalate în pereți, în tavan și chiar pe podea.

De asemenea, iluminarea led poate fi birotică și administrativă.. În spațiile acestui tip de lămpi compacte cel mai adesea folosite, nu ocupă mult spațiu și nu atrag prea multă atenție. Pentru aceasta, modelele încastrate sau deasupra capului sunt ideale. Cele mai frecvente sunt lămpile rotunde sau patrate.

Becurile cu LED-uri sunt utilizate pe scară largă pentru iluminatul spațiilor comerciale. De regulă, pentru astfel de spații sunt selectate dispozitive speciale de iluminare - lămpi de iluminare cu lumină direcțională, precum și lămpi speciale,care trebuie să fie stabilite pe linia de autobuz. Sarcina principală a acestor copii este de a oferi iluminatul cel mai confortabil și de înaltă calitate, care nu va provoca iritații și oboseală a ochilor.

Cu ajutorul unui iluminat comercial bine ales, puteți să vă concentrați asupra anumitor bunuri și să le atrageți o atenție deosebită. Acest efect are un corp de iluminat funcțional cu luminozitate reglabilă.

Lămpile cu diode moderne și economice sunt folosite pentru iluminarea clădirilor industriale. În acest scop, dispozitivele de perete, suspendate, încastrate și deasupra capului cu proprietăți rezistente la umiditate sunt ideale. Este recomandabil să selectați becuri care nu se tem de schimbări de temperatură, praf și diverse daune. Lămpile industriale pot avea o varietate de forme și dimensiuni.

LED-urile sunt de asemenea potrivite pentru iluminatul de urgență. Opțiuni similare sunt necesare pentru cazurile în care lumina principală este oprită. Iluminarea de urgență trebuie utilizată peste tot. Acestea pot fi clădiri industriale sau centre comerciale, precum și spitale, gări, magazine etc.

Corpurile de iluminat de urgență sunt de două tipuri:

 • Cazuri de alimentare centralizată. Aceste soiuri sunt alimentate de un sistem central de alarmă.
 • Opțiuni independente. Sunt truse gata făcute în care toate elementele necesare sunt situate în partea interioară.

De asemenea, copiile de urgență sunt împărțite în rezervă și evacuare. Primele modele asigură menținerea nivelului necesar de iluminare în spațiile sociale și industriale. Luminile de evacuare sunt necesare pentru a indica calea către ieșire.

Astăzi este utilizat pe scară largă în aer liber de iluminat Led. Dispozitivele de iluminat de acest tip sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • cantilever. Astfel de dispozitive de iluminat sunt necesare pentru iluminarea străzilor orașului și a piețelor naționale, precum și a autostrăzilor, a trecerilor pietonale și a stațiilor de cale ferată. Aceste soiuri au iluminat foarte uniform, bine distribuit și extins, economisind energie electrică.
 • Arhitecturale. Acest tip de iluminat este folosit pentru a evidenția diverse sculpturi și clădiri. În acest scop, de asemenea, o bandă luminată adecvată cu LED-uri.

Există 6 tipuri de iluminat arhitectural:

 1. Ascuns.
 2. Local.
 3. Flood.
 4. „Grafica“.
 5. „Iluminare“.
 6. "fațade media".

Dispozitivele de iluminat ascunse sunt montate astfel încât sursa nu este vizibilă și numai lumina care emană din ea este vizibilă. De regulă, aceste opțiuni sunt folosite pentru a evidenția o parte sau altul a fațadei clădirii sau pentru a crea compoziții de lumină interesante. Iluminarea locală prin LED-uri este cel mai des utilizată în cazul în care este necesar să se concentreze atenția asupra unui element specific al clădirii. De exemplu, pot fi modele de ferestre, coloane de lux, cornișe frumoase și alte detalii atractive.

Luminile de lumină sunt utile pentru iluminarea completă a unui obiect. Ele pot da lumină uniformă sau neuniformă. Pentru a organiza acest tip de iluminat, este obișnuit să folosim modele mai puternice de corpuri de iluminat, care au un unghi larg de dispersie. Aceste elemente sunt instalate la distanța necesară de la obiect. Cel mai adesea sunt puse pe teren sau susțin.

Acest tip de iluminare cu diode, în calitate de "grafică" este un punct culminant al clădirilor și al altor obiecte cu dispozitive speciale cu o componentă optică. În astfel de modele există lentile speciale și reflectoare luminoase, cu care puteți lăsa un model sau un model frumos pe fațada unei clădiri. Pentru tipul de "grafică" de iluminare puteți utiliza și benzi LED. Tipul de "iluminare" constă în ghirlande luminoase, figuri ușoare sau lumini în mișcare. De regulă, aceste opțiuni sunt folosite pentru a crea centre comerciale sau locuri de divertisment. Adesea, becurile frumoase se adresează pentru decorațiuni interioare festive.

Fatada media este un ecran de diferite dimensiuni și forme. Ca parte a acestui proiect, există o rețea de diode asamblată din mai multe module pe care sunt montate LED-uri. De regulă, astfel de modele strălucitoare și atrăgătoare sunt folosite pentru a crea reclame frumoase, emisiuni TV etc.

Pentru o zonă mare, este recomandat să folosiți spoturi puternice. Cel mai adesea, aceste opțiuni sunt abordate pentru proiectarea zonelor industriale, stadioanelor, marilor șantiere de construcție, parcări. Puterea spoturilor cu LED poate fi de 25, 50, 100 sau mai multe wați. Ele conțin între 15 și 30 de LED-uri.

Astfel de dispozitive puternice sunt atașate la stalpii de iluminat special sau la pereții unei clădiri. Dacă vorbim despre iluminarea scenei, atunci lampa cu diode trebuie să fie atașată la rack sau să folosească opțiuni portabile mobile.

Astăzi, iluminatul peisagistic de înaltă calitate este foarte popular. Astfel de dispozitive sunt utilizate pentru iluminarea stradală a curții interioare, grădinii, bazinului, terenului de baschet. Astfel de dispozitive pot fi gazon, proiectate pentru piste sau încorporate în pereți.

Multifuncțional sunt becurile cu LED-uri pe baterii. Astfel de dispozitive pot fi folosite atât acasă, cât și cu un picnic. Poate fi o lampă de masă simplă, un ornament decorativ, o lumină portabilă cu pandantiv, cu suport pentru un cort sau un foișor, un bec de mașină.

Pentru proiectarea curții unei case particulare este un bec ideal cu un senzor de mișcare. Astăzi, aceste opțiuni sunt foarte populare, deoarece sunt economice și vă permit să aflați despre pătrunderea unei persoane sau a unui animal pe site. Asemenea becuri se aprind în momentul în care un obiect viu intră în câmpul acțiunii lor.După un timp, ei ies.

Lumina liniară arată frumoasă și originală. În mod obișnuit, aceste lămpi sunt perfect corecte și pot fi găsite în clădirile de birouri și centrele de afaceri. Cu ajutorul acestor dispozitive de iluminat pot fi compoziții geometrice interesante pe tavan sau pereți.

LED-urile pot fi prezente în lămpile auto. Astfel de dispozitive sunt folosite pentru iluminarea interioară și sunt prezente și în stopuri. Nu cu mult timp în urmă, aceste becuri au fost folosite pentru fascicule mici și înalte.

Soiuri de lămpi

Becurile diferă una de alta nu numai prin metoda de aplicare, dar și de tipul de LED utilizat.

 • SMD (dispozitiv montat pe suprafață). Becurile de acest tip se numără printre cele mai frecvente. LED-urile dispozitivelor montate pe suprafață sunt instalate direct pe suprafața plăcii (denumirea lor indică acest lucru). Există o multitudine de modele diferite, care diferă unele de altele în ceea ce privește consumul curent și valorile fluxului de lumină. Astfel de tipuri de becuri se disting prin chiuveta de înaltă calitate. Datorită acestor caracteristici, ele sunt foarte durabile și rezistente la uzură.
 • LED-uri puternice și super-putere. În astfel de becuri există diode de tipul 5630, 5730. Sunt proiectate pentru curenți de până la 350 mA. Dispozitivele de iluminat cu lămpi similare sunt foarte puternice. Aceste soiuri au nevoie de răcire suplimentară.
 • COB (Chip on Board). Dispozitivele de iluminat cu asemenea LED-uri se disting printr-o uniformitate bună a fluxului luminos.
 • Diode de filamente. Tehnologia de fabricare a unor astfel de becuri este încă în stadiul de dezvoltare, însă este deja foarte populară. Un filament dă 1,3 W. Aceste tipuri sunt ieftine și au proprietăți excelente de disipare a căldurii.

Opțiuni de montare

Lămpile LED sunt montate pe:

 • cârlige (pentru linii și tipuri de iluminat);
 • suspensii cu inele de bază;
 • rafturi reglabile cu șuruburi (cel mai des folosite pentru plafoane suspendate);
 • iluminat și suporturi de perete (pentru iluminare);
 • bandă dublă sau suporturi din plastic (pentru benzi LED).

Unde pot folosi?

Dispozitivele de iluminat cu LED-uri pot fi alese pentru orice condiții, fie că este vorba despre un apartament obișnuit sau de un spațiu industrial.Aceste opțiuni sunt ideale pentru iluminatul decorativ. Iluminările multicolore arată foarte impresionant. Acestea pot fi atât statice cât și intermitente, funcționând și schimbând culorile.

Luminatoarele de plafon încastrate sunt potrivite pentru plafoanele suspendate. Ele au modele simple, astfel încât fiecare utilizator va putea schimba becul. Eficace și atractivă în curtea unei case particulare va arăta frumosul iluminat de peisaj și exemple pentru terasa de la dacha. Există lămpi de gazon sau modele care sunt instalate de-a lungul șinelor și căilor. De asemenea, pentru iluminare puteți folosi becuri pe parapeți sau pe gard.

În plus, becurile cu LED-uri sunt instalate adesea într-un garaj sau în pivniță. Pentru aceasta, nu este necesar să cumpărați modele cu un unghi mare de împrăștiere.

Cum sa alegi?

Este necesar să alegeți lămpi cu diode de înaltă calitate și durabile în conformitate cu următoarele criterii:

 • Fluxul luminos. Această cifră nu afectează puterea lămpii. Se poate descrie numai consumul de energie. Fluxul luminos al becurilor diode variază de la lumeni.Este această denumire care trebuie să fie acordată atenție atunci când cumpărați dispozitivul.
 • Culoare și spectru de emisie. Pentru a determina domeniul de culori se aplică un lucru precum temperatura culorii. Acest indicator este măsurat în grade Kelvin. Cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai cald culoarea.
 • Indice de redare a culorilor. Acest indicator este necesar pentru a afla cât de vizibile sunt alte culori în becul. Acesta este măsurat în intervalul de la 0 la 100. Cu cât este mai mare acest indicator, cu atât este mai bună extrădarea culorilor.
 • Unghiul fluxului luminos. Lămpile LED sunt ideale pentru iluminatul local. De regulă, ele au un unghi de directivitate mic, care nu depășește 120 de grade.
 • Design. Designul lămpii ar trebui să se potrivească cu interiorul în care intenționați să-l plasați. Acest lucru este necesar pentru ca subiectul să nu fie scos din ansamblul general, ci să îl completeze în mod armonios.
 • Producator. Se recomandă să vă adresați producătorilor cunoscuți și cunoscuți, producătoare de lămpi cu adevărat de înaltă calitate și durabile.

Interioare frumoase

 • Luminări de plafon încorporate poate fi instalat de-a lungul marginilor unui plafon de lumină multi-nivel, iar în centrul său atârnă un candelabru metalic obișnuit. Asemenea detalii vor arăta armonios într-un ansamblu cu pereți roșii și podea moale brună. Puneți într-o astfel de cameră o canapea albă pe colț, un dulap din lemn sub televizor și adăugați jaluzele albe la fereastră.
 • Spoturi reci va arăta spectaculos împotriva umbrei lucioase, pe mai multe niveluri, plafonul închis. În exterior, acest design seamănă cu un cer frumos și este potrivit pentru un living sau dormitor.
 • Trusa LED albastră Puteți decora un set de bucătării albe. Atașați-o la partea de jos a dulapurilor de perete. Astfel de detalii discret pot decora și anima mobilier de bucătărie.
 • Iluminarea liniară poate fi adăugată la scară. Atașați aceste dispozitive la partea inferioară a fiecărei etape. Dacă scara este făcută în culoare albă și partea superioară a treptelor este tăiată cu panouri din lemn, aceasta poate fi suplimentată cu becuri albe sau galbene.
 • Pe fundalul scării luminoase cu balustradă din fier forjat banda de diode de culoare albastra va arata. Un astfel de tandem va fi foarte elegant, atractiv și elegant.
 • Trusa LED albastră Acesta va arăta atractiv în partea de jos a setului de bucătărie albă, situat într-o cameră cu pereți de piersic și o podea placată în alb.
 • Lămpi lineare sau panglici Puteți decora oglinda în baia luminată. Trebuie doar să atașați luminile din spatele acestui element și să terminați această tandemă cu o altă bandă pe peretele opus. Pentru a face acest lucru, puteți pregăti o nișă pătrată.

Cum să instalați singur iluminarea cu LED-uri, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor