LED-uri reîncărcabile

 LED-uri reîncărcabile

Luminatoarele LED cu baterii reîncărcabile sunt dispozitive autonome, pentru care nu este necesară conectarea la o rețea electrică de 220 V. Aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă în cazul în care instalarea elementelor de iluminat convenționale este imposibilă sau nu este justificată. Datorită soluțiilor bogate de design, dispozitivele LED pot deveni o piesă de mobilier luminoasă și utilă.

Caracteristici speciale

Corpurile de iluminat cu LED-uri prin caracteristici de design sunt împărțite în reîncărcabile (DC) și combinate (AC), care pot funcționa din rețea și de la baterie. Bateria detașabilă este amplasată în carcasa iluminatului și, dacă este necesar, poate fi ușor înlocuită independent.În plus față de baterii, unele modele moderne cu LED-uri sunt echipate cu o baterie litiu-ion care poate fi încărcată, iar durata de viață este de aproximativ 3 ani.

De asemenea, lămpile reîncărcabile sunt ușor de instalat, instalarea acestora fiind în sarcina unei persoane care nu are experiență în lucrul cu energie electrică și dispozitive tehnice complexe.

Pro și contra

Dispozitivele de iluminare acasă diodă au avantaje importante față de lămpile clasice

 1. Siguranța ecologică. Diodurile nu conțin impurități nocive și mercur, cum ar fi lămpile fluorescente și, prin urmare, nu dăunează oamenilor și naturii.
 2. Eficiența energetică. LED-urile consumă foarte puțină putere, astfel încât acumulatorul va dura mult timp.
 3. Parametrii luminii. Lămpile cu LED sunt foarte luminoase, au variații diferite de performanță și caracteristici tehnice, astfel încât toată lumea poate alege nivelul corespunzător de lumină.
 4. Durabilitate. Diodurile servesc până la o sută de mii de ore, care depășesc în mod semnificativ alte lămpi, inclusiv cele care economisesc energie.
 5. Compactitatea. Becurile cu baterie nu au cabluri. Acest lucru le permite să le utilizați în orice locație fără a vă mișca pereții și așezați cablul electric.
 6. Selecție bogată.Lămpile cu LED-uri sunt variate în ceea ce privește designul, mărimea și scopul, astfel încât este ușor să alegeți un dispozitiv LED potrivit pentru interior.
 7. Modestia. Modul de temperatură al lămpii LED - de la +600 C la - 600C

În ciuda avantajelor, aceste elemente de iluminat au un dezavantaj - necesitatea de a schimba bateria. Cu toate acestea, dacă considerăm că diodele consumă cantități supersmall de energie, bateria durează mult. În plus, chiar și ținând seama de înlocuirea periodică a bateriei, va fi mai ieftin să utilizați un corp de iluminat cu LEDuri decât o rețea de curent electrică regulată.

sfera de aplicare

Lămpi reîncărcabile LED - iluminat sigur în condiții de siguranță. Sunt folosite:

 • pentru decorarea fațadei clădirii, a grădinii și a altor obiecte stradale;
 • pentru iluminatul stradal;
 • pentru iluminarea căilor de grădină (astfel de lămpi sunt adesea echipate cu panouri solare);
 • în interior în diverse scopuri;
 • ca decoratiuni de Craciun;
 • ca elemente de iluminat de urgență.

Adesea, lămpile LED sunt instalate în camerele pentru copii. Ele sunt folosite ca lămpi de masă sau lămpi de noapte.

tipuri

Într-un magazin specializat puteți găsi o gamă largă de lămpi cu LED-uri diferite.

Printre acestea se numără următoarele modele:

 • portabil;
 • staționare;
 • interior.

Ele se disting nu numai prin domeniul de aplicare, ci și prin designul și caracteristicile lor tehnice:

 • portabil lămpile sunt adesea completate de un încărcător adecvat pentru o brichetă auto. Astfel de dispozitive sunt universale, pot fi luate pe drum, în vacanță. Unele modele sunt închise într-o carcasă impermeabilă care vă permite să utilizați dispozitivul în ploaie sau în încăperi cu umiditate ridicată.
 • staționar corpurile de iluminat sunt cel mai adesea reprezentate de instrumente care sunt utilizate în situații de urgență atunci când alimentarea este oprită. Aceste dispozitive sunt capabile să funcționeze timp de 3-4 ore, iluminând eficient camera. Toate clădirile rezidențiale moderne și facilitățile de producție ar trebui echipate cu indicatoare de urgență speciale care indică ieșirea din clădire. Există, de asemenea, dispozitive pentru iluminarea și iluminarea în siguranță a zonelor periculoase. Unele modele sunt echipate cu un senzor de mișcare.
 • interior Dispozitivele LED pot fi atât montate pe perete, cât și pe modele desktop. Potrivit pentru utilizarea zilnică, precum și într-o situație de întrerupere a alimentării cu energie electrică. Diverse în design, folosite în coridoare, camere pentru copii, camere de zi. Unele modele vin cu o telecomandă care vă permite să activați și să dezactivați lampa și să reglați luminozitatea luminii.

Există modele de corpuri de iluminat echipate cu un senzor de lumină care reglează independent luminozitatea diodelor în funcție de condiții.

Cum de a alege o lampă LED?

Atunci când cumpărați un dispozitiv de iluminare a bateriei, trebuie să urmați aceste reguli:

 1. Luați în considerare dimensiunile necesare. Dimensiunile corpurilor de iluminat cu diodă variază foarte mult, deci ar trebui să le cumpărați, ținând cont de parametrii necesari.
 2. Determinați puterea dorită. În funcție de destinație, luminozitatea dispozitivului LED poate varia de la 1300 la 2300 lumeni.
 3. Luați în considerare unghiul necesar de împrăștiere și tipul de LED-uri, în funcție de scop. Astfel, pentru lămpile de perete și de masă au fost utilizate diferite elemente de iluminat.
 4. Nivelul rezistenței la apă nu trebuie să fie mai mic decât IP5.Acest parametru are dispozitive de înaltă calitate și durabile.

De asemenea, unele lămpi reîncărcabile au mai multe moduri de funcționare și mai multe moduri de culoare, ceea ce permite diversificarea interiorului în interiorul sau exteriorul camerei. Acordați atenție tipului și capacității bateriei.

Dacă intenționați să utilizați dispozitivul tot timpul, trebuie să acordați preferință modelelor cu baterie litiu-ion încorporată. Astfel de dispozitive vor dura mai mult decât cele cu alimentare cu baterii.

Reguli de funcționare

Pentru ca o lampă cu LED-uri reîncărcabilă să funcționeze mult timp, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • efectuați curățarea regulată a dispozitivului de iluminat cu o cârpă moale și uscată;
 • nu așezați lampa în apropierea obiectelor inflamabile;
 • Nu utilizați dacă carcasa sau bateria sunt deteriorate.
 • nu modificați designul dispozitivului;
 • utilizați dispozitivul în condițiile recomandate, luând în considerare parametrul de încărcare și protecție împotriva umezelii.

În ciuda siguranței elementelor de iluminat cu LED-uri, trebuie avut grijă când le folosiți de către copii.Bateriile mici pot fi înghițite și o baterie de litiu-ion poate exploda dacă este deteriorată, ar putea cauza un incendiu.

cerinţe

Lămpile LED sunt sigure și utilizate pe scară largă nu numai în spații rezidențiale, ci și pe străzi, în instituții medicale și de învățământ. Dispozitivele de iluminare cu LED-uri nu afectează negativ corpul uman dacă îndeplinesc următoarele cerințe:

 1. Unghiul de protecție condiționat trebuie să fie de cel puțin 90 de grade pentru a limita strălucirea ochilor.
 2. Luminozitate totală - nu mai mult de 5000 cd / m. Pentru a respecta acest parametru în lămpi se utilizează difuzoare.
 3. Lipsa de luminozitate permisă trebuie să fie de 5 Lmax până la 1 Lmin. Poate fi măsurată cu un dispozitiv special.
 4. Temperatura de culoare a LED-urilor albe nu trebuie să depășească 40000 K. Acest parametru determină culoarea lămpii.
 5. Puterea nu trebuie să fie mai mare de 0,3 wați.

În corpurile de iluminat de înaltă calitate cu LED-uri fabricate în conformitate cu GOST, toți parametrii enumerați sunt menționați pe ambalaj sau în documentele însoțitoare.

Alegerea unei corpuri de iluminat reîncărcabile cu LED-uri, puteți economisi foarte mult pe facturile de energie.LED-ul este o alternativă modernă și sigură la lămpile de economisire a energiei cu mercur.

Exemple de utilizare a lămpilor cu LED-uri în casă și grădină pot fi vizualizate în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor