Lămpi cu LED-uri pentru tavane suspendate

Există adesea probleme cu tavane întinse dacă folosiți becuri incandescente (și chiar halogen). Despre ce ar putea fi calea de ieșire din situație și vor fi discutate în acest articol.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Tavanele întinse sunt foarte sensibile la căldură. Dar, pentru a stabili o iluminare deplină este încă necesară, iar sursele de lumină cu LED-uri ajută în acest sens.

Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • consumul minim de energie (de multe ori mai mic decât cel al lămpilor tradiționale);

 • muncă garantată de mai mulți ani;

 • protecția mediului și a sănătății în producție, transport și utilizare;

 • nici o radiație ultravioletă.

Ca atare, nu există defecte în lămpile LED, trebuie doar să țineți cont de unele dintre caracteristicile lor.

Astfel, aceste lămpi sunt mai scumpe decât cele tradiționale, însă această diferență este pe deplin justificată de economiile de energie.Alegerea LED-urilor cu un raport de pulsatie de 1-5% exclude deteriorarea vederii. Prețul lămpilor și lămpilor în sine este aproape independent de tonul luminiscenței lor.

Instalarea lămpilor cu LED-uri subliniază modernitatea unei persoane, capacitatea sa de a urma ultimele tendințe.

tipuri

Cele mai comune lămpi LED interne și externe.

 • cele mai multe extern corpurile de iluminat se disting prin faptul că becul este situat în afara tavanului, care iese peste el de la distanță. Dar dispozitivele de iluminat extern includ și cele în care sursa de lumină este situată chiar sub pânză, separată de aceasta numai de un ecran.
 • exemplu intern Corpurile de iluminat cu LED (în care becul este ascuns în interiorul carcasei) sunt modele cu diodă subțire subțire. Ele nu sunt destinate generalului, ci pentru iluminarea locală, deoarece produc un fascicul îngust de lumină.
 • montat ar trebui folosite corpuri de iluminat dacă plafonul este suficient de ridicat; compoziții foarte atractive din mai multe astfel de dispozitive, suspendate la diferite înălțimi.
 • Dacă doriți să modificați luminozitatea iluminatului, trebuie să achiziționați reglarea intensității luminii lămpi.Este imposibil să le distingeți de cele obișnuite în aspect, deci, înainte de a cumpăra, asigurați-vă că pentru a afla dacă un anumit dimmer este compatibil cu LED-urile.
 • Deschideți posibilități largi de proiectare o fâșie. Acestea sunt modele flexibile, completate de LED-uri aranjate în serie la aceeași distanță. Banda trebuie să fie selectată după numărul de diode pe metru lungime, în funcție de schema de culori.
 • Există luminile liniarecare poate fi sub forma unui tub. Înlocuirea lămpilor nu este prevăzută în ele, deoarece carcasa nu este pliabilă - aceasta este importantă pentru prevenirea coroziunii. Cu ajutorul unui corp de iluminat liniar, este posibilă organizarea unei iluminări unice a camerelor decorate în stil loft.

Unele surse de lumină liniară sunt echipate cu senzori de mișcare. Dispozitivele de iluminare duală diferă de cele obișnuite numai prin numărul de lămpi. Printre aceste dispozitive există destul de extraordinare în execuție.

locație

Știind exact ce tip de corp de iluminat aveți nevoie este foarte important. Dar competent și sigur pentru ochi, organizarea iluminatului presupune și amplasarea corectă a lămpilor.Pentru a plasa sursele de lumină LED pe tavanele suspendate ar trebui să fie simetrice. Apoi, nu se întâmplă ca o parte din cameră să fie inundată de lumină, iar cealaltă este întunecată.

Pentru a evita strălucirea sub formă de reflexii din pereți, lampa nu poate fi amplasată mai aproape de 80 cm de acestea, iar uneori mobilierul necesită o distanță mai mare.

Distanța optimă dintre dispozitivele de iluminat este determinată de mărimea acestora. Cu un diametru de 8-10 cm, ar trebui să fie cel puțin un metru, iar lămpile cu diametrul de 13 cm ar trebui mutate la 1,6 metri distanță. Această proporție va oferi atât intensitate luminoasă suficientă, cât și aspect armonios.

Este important ca lampa și pânza plafonului întins să nu fie în contact direct.

În acest scop, este posibilă fixarea corpului de iluminat înaintea acoperirii, la plafonul de bază sau preferarea unei structuri suspendate. După tensionarea materialului, corpurile de iluminat sunt prevăzute cu inele termice. Nu trebuie să existe film în interiorul inelului termic, altfel nu va transmite lumină.

Uneori fac acest lucru: pun substraturi puternice pe tavan, site-urile de instalare fiind marcate pe film. Mai târziu, trebuie doar să fixați petele de pe elementele rulmentului.

Instalarea lămpii pentru iluminatul decorativ, de obicei, utilizează nise din plăci de ghips sau polistiren.Gips-cartonul este prietenos cu mediul, nișele realizate din acesta sunt considerabil mai puternice decât tijele de perdea, ele servesc mai mult și fac posibilă realizarea de cabluri ascunse.

formă

Alegerea rațională a lămpii implică luarea în considerare a formei și a configurației acesteia. Dar nici dispozitivele de iluminat rotunde, nici pătrate, nici triunghiulare nu ar trebui să fie pandantive de cristal și părți forjate. Pe fundalul unui plafon întins, ei nu se uită categoric.

Componentele compacte își fac treaba mai bine. Dacă se acordă atenție luminii și nu lămpii în sine, înseamnă că se potrivește destul de organic în interior.

Un candelabru în formă de placă poate fi așezat pe un tavan întins, dar numai cu o placă de protecție sigură și un castron mare. În interior ar trebui să existe cât mai puține detalii, astfel încât reflecția lor să nu strică aspectul.

culoare

Lămpile LED pot produce lumină de diferite culori și nuanțe. Deci, ele sunt potrivite pentru:

 • cabinet de lucru;

 • dormitoare;

 • bucătărie;

 • orice altă cameră.

Gândiți-vă cu atenție la acest moment, astfel încât lumina să se potrivească cu interiorul. Când utilizați plafoane întinse cu mai multe nivele, puteți crea culori atractiveinstalare. Spațiul de experimentare este uriaș, dar precauția elementară în manipularea culorii nu va face rău nimănui.

Cel mai mic exces de tonuri roșii din dormitor va agrava starea de sănătate, va distruge somnul și poate chiar provoca coșmaruri. Nu te lăsa dus și nuanțe violete: ei strică starea de spirit, creează gânduri grele și sumbre.

În ceea ce privește colorarea lămpilor în sine, atunci alegerea nu este limitată de nimic, cu excepția preferințelor proprii și a stilului camerei. Doriți - puneți un pahar mat, doriți - transparent sau reflectorizant. Este ușor să găsiți o soluție mai sofisticată cu nuanțe de cristal miniatural, decorate cu ornamente de aur sau argint.

Stilul romantic va da lumina LED-ului cu un efect pâlpâitor, este cel care va ajuta să se bucure de "cerul înstelat" chiar în casă.

Instrument Cerințe

Tavanele întinse sunt atractive și frumoase, dar chiar și lămpile cu LED-uri pot fi instalate numai dacă sunt îndeplinite cerințele tehnice.

Cele mai bune sunt dispozitivele cu o bază rotundă care sunt mai puțin dăunătoare panzei decât altele.De asemenea, este importantă marginea din jurul inelului de întărire și compactitatea iluminatului.

Reflectorul din corpul de iluminat montat pe un tavan întins este mai bine să alegi cu un flux de lumină direcționat decât cu un difuz.

Un parametru important este așa-numita temperatură de culoare. Dacă este egal cu 2700 K, atunci va fi o lumină albă caldă, cu o creștere la 4200 K, devine naturală și puțin mai plăcută. Corpurile de iluminat cu o temperatură de culoare de 6400 K oferă lumină albă rece, ceea ce nu este foarte plăcut pentru mulți oameni. Asigurați-vă că cereți magazinului să aprindă lampa și să verifice dacă nu creează disconfort ochilor.

Lumina naturală albă este optimă pentru bucătărie. În ea, percepția culorilor și nuanțelor nu este distorsionată și veți putea evalua starea produselor, feluri de mâncare cât mai exact posibil.

Care este mai bine să alegi?

Dacă în cameră există un tavan suspendat, nu se recomandă utilizarea lămpilor mai puternice decât 50 de wați (în caz contrar, materialul se poate topi).

Nu cumpărați astfel de dispozitive de iluminat, ale căror tavane sunt îndreptate în sus - acest lucru va duce la decolorarea tavanului.

Cupele decorative cu detalii ascuțite, cu muchii tăietoare, sunt, de asemenea, inacceptabile.Cereți imediat vânzătorului dacă dispozitivul nu se va supraîncălzi în timpul utilizării prelungite.

Când cumpărați o lampă pentru baie, luați numai dispozitivele cu cele mai ridicate niveluri de siguranță electrică. Aflați despre rezistența la apă (necesită clasa aparatului din IP65). Luați în considerare faptul că astfel de surse de lumină impermeabilă sunt semnificativ mai scumpe decât candelabrele obișnuite. Dacă alegeți o lampă pentru bucătărie, puteți reduce oarecum nivelul de protecție împotriva pătrunderii apei.

Interioare frumoase

Rolul de iluminat în formarea unei atmosfere favorabile nimeni nu va fi capabil de a contesta. Dar de aceea este foarte important să alegeți corect. Designerii nu au nicio îndoială că este mai bine să utilizeze surse de lumină cu LED-uri. Acestea vor ajuta la evidențierea zonării atât a camerei, cât și a apartamentului studio.

Lămpile cu LED-uri sunt capabile să creeze un flux luminos foarte puternic spre un anumit loc, cu umbrirea restului spațiului. Cel mai adesea ele sunt folosite în camere decorate în stilul:

 • Art Nouveau;

 • tehnologie avansată;

 • techno.

Dar dacă doriți, este ușor să aplicați o lampă LED într-o cameră clasică sau să o combinați cu un stil etnic.

Stretch tavan nu tolerează cristal voluminos și pandantive forjate. Pot fi folosite construcții mici de acest tip, dar cu mare grijă. La urma urmei, ei vor distrage atenția de la funcția principală a lămpii, care ar trebui să creeze o anumită atmosferă, fără a atrage atenția asupra ei însăși.

Transformarea interiorului cu lumina de fundal poate fi foarte semnificativă, deoarece banda LED poate străluci în culori diferite. Trecerea de la unul la altul este foarte ușoară și simplă. O impresie deosebit de bună se creează dacă lămpile sunt construite în spatele unui tavan de întindere mare. În primul rând, ei construiesc în lumina de fundal, și numai după ce au pregătit-o, încep să instaleze plafonul.

Dacă camera este deja împărțită în zone folosind o partiție, un ecran, prin modificarea iluminatului, vă poate crea propria dispoziție în fiecare parte.

În dormitoare, este recomandabil să focalizați lumina maximă pe masa de toaletă din fața oglinzii sau la ușă. Luminile LED din creșă ar trebui să evidențieze cea mai mare zonă de jocuri.

Este important să vă concentrați pe imagini și dulapuri, oglinzi și nișe.O tendință interesantă în ultimii ani este crearea unui așa-numit plafon "în creștere" folosind benzi LED.

Dacă nu sunteți încrezător în designul de lumină în cameră, este mai bine să contactați un designer profesionist.

În camera de zi sau în sală, iluminatul trebuie să fie luminos, dar în celelalte camere este de dorit o lumină slabă.

Dacă camera este făcută în spiritul unei cabane, Provence sau Țară, o lampă sub formă de una sau mai multe candelabre va fi cea mai bună alegere.

O suprafață metalică învechită (cu efecte de patină, aurire sau argint) va spori numai impresia de ansamblu.

Un apartament decorat în stiluri moderne (cum ar fi minimalismul, hi-tech-ul sau modernul) necesită o abordare diferită. Ar fi mai corect să alegeți un dispozitiv de iluminat cu un design strict, concis, sub forma unui inel cub, sferic.

În dormitoare, o lampă suspendată cu un decor suspendat (situat deasupra piciorului canapelei sau patului) va arăta bine.

Pentru camera copilului, este indicat să se utilizeze un dispozitiv de iluminat sub forma unei mingi simple sau decorate cu frunze, cu flori.

O soluție foarte frumoasă pentru camera de zi este candelabrul central, în jurul căruia sunt amplasate lămpi mai mici la o anumită distanță.

Puteți afla cum să aranjați lămpile de pe plafonul stretch în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor