Luminile de noapte LED

 Luminile de noapte LED

LED-urile de noapte sunt lămpile viitorului, ale căror caracteristici distinctive sunt o durată de viață excepțională și o funcționalitate semnificativă. Produsele sunt utilizate pe scară largă în apartamentele urbane și casele de țară, ele sunt ușor de încorporat în interiorul modern.

avantaje

Primele lămpi cu LED-uri au apărut acum o jumătate de secol și au început să primească o circulație largă în amenajarea spațiilor. Tehnologiile LED înlocuiesc treptat sursele uzuale și au următoarele avantaje:

 • Durata de viață a serviciului LED-urile oferă o funcționare neîntreruptă pentru mai mult de 50 de mii de ore;
 • Eficiența energetică. Accesorii consumă mai puțină energie electrică, ceea ce economisește pe dispozitivele electrice. În plus, există produse pe baterii;
 • Luminozitate. Pierderea de energie este minimă: aproape toate sunt transformate în lumină, care este distribuită uniform în întreaga cameră. În acest caz, căldura este eliberată de câteva ori mai puțin. Modelele acceptă controlul luminozității;
 • Funcționalitate. Ledul de noapte LED vă permite să modificați temperatura culorii. Modelul permite recepționarea atât a nuanțelor calde gălbui, cât și a celor albastre rece, care sunt selectate în funcție de scopul lămpii și preferințele proprietarului;
 • Protecția mediului. Tehnologia utilizată este sigură pentru sănătatea umană. Becurile nu emit fosfor, mercur și alte elemente nocive, ceea ce vă permite să faceți o lumină de noapte a copiilor.

Accesoriile sunt potrivite atât pentru utilizarea permanentă, cât și pentru iluminatul decorativ. Acest lucru se realizează printr-o varietate largă de nuanțe și forme posibile. LED-urile RGB sunt ușor de reglat, vă permit să proiectați pe suprafața diferitelor modele și imagini. Avantajele accesoriilor includ faptul că nu se încălzesc și oferă un nivel ridicat de siguranță la foc.

Rezistența la șocuri mecanice contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.Ele sunt fabricate din materiale durabile și lipsite de elemente fragile în designul lor (nu au filamente incandescente și baloane de sticlă). Produsele rezistă expunerii externe, sunt rezistente la temperaturi extreme și pot funcționa în condiții de umiditate ridicată. Datorită ușurinței, flexibilității și mobilității dispozitivului poate avea o versiune desktop, montată pe tavan sau pereți.

specie

Clasificarea notelor de noapte depinde de caracteristicile lor de design și de principiile de funcționare. În primul rând, accesoriile sunt împărțite în cele care sunt conectate la rețea și alimentate de baterii. Modelele autonome sunt caracterizate de mobilitate, sunt localizate oriunde în localitate, se vor găsi în țară sau pe șosea.

În funcție de modul în care diodele sunt aranjate în lampă, se disting următoarele tipuri de accesorii:

 • Multicolour. Când le folosiți, se amestecă trei nuanțe de bază, datorită cărora sunt proiectate raze de tonuri diferite pe pereți și pe tavan. De regulă, folosiți culori roșii, albastre și verzi. Aceste lămpi de noapte sunt clasificate ca decorative, pot fi folosite pentru a decora o cameră în timpul sărbătorilor;
 • Putere sporită. Pentru a crea astfel de lumini de noapte utilizați diode puternice, aranjate în două rânduri. Ele oferă cel mai înalt nivel posibil de lumină, deoarece accesoriile sunt potrivite pentru a fi utilizate ca surse principale de lumină;
 • Ultraviolet. Pentru a le crea, alegeți aditivi cu semiconductori, permițând schimbarea culorii luminii de noapte.

Dioda luminii de noapte este de asemenea împărțită în copii și adulți, este clasificată după culoare: emit alb, verde, albastru, roșu, amestecat și alte modele. Există spectacole de noapte tradiționale, cum ar fi DIP, care sunt considerate învechite. O mai bună funcționalitate și calitate se disting prin modele îmbunătățite cu marcaje COW și SMD. Ele sunt rezistente la căderi de tensiune, au un set mare de funcții.

Producătorii oferă noile lumini cu senzori de mișcare. Vă permite să setați distanța la care se va aprinde automat lampa. În acest caz, nu este nevoie să utilizați întrerupătoare și panouri de comandă. Tehnologia se bazează pe un senzor infraroșu care reacționează la căldura corpului uman. În plus, sistemul vă permite să reglați sensibilitatea sistemului.

Dispozitivul este conectat la rețeaua DC, atașat la orice suprafață. Pentru a instala o lumină de noapte cu un senzor de mișcare, sunt utilizate benzi față-verso, magneți, balamale, șuruburi, în funcție de modelul specific. Avantajul acestui model este economisirea semnificativă a energiei.

Sfaturi pentru alegere

Lampa trebuie să fie în stil pentru a corespunde cu interiorul camerei. În elaborarea designului dormitorului, sunt luate în considerare regulile de bază pentru compatibilitatea culorilor și a formelor. Luminile de noapte LED vor fi potrivite în interioarele moderne, în stilul unui mansardă, minimalism, accesoriu de înaltă tehnologie, din lemn, care va completa camera tradițională. Puteți instala un accesoriu lângă pat sau puteți plasa mai multe lămpi în cameră. Ultima opțiune este potrivită atunci când camera este folosită nu numai pentru somn, ci și pentru muncă, din cauza căreia ar trebui să fie cât mai ușoară în timpul zilei.

Ce parametri sunt luați în considerare atunci când cumpărați o lumină de noapte LED:

 • Material. Trebuie să fie durabil și rezistent la șocuri externe. Produsele din plastic nu se vor rupe la cădere și vor fi potrivite pentru pepiniere. O lumină de noapte din lemn cu LED-uri va decora camerele, în designul cărora există elemente de stiluri clasice, va arăta avantajos cu mobilier din lemn.Accesoriile din plexiglas arata luminoase si neobisnuite, stralucitoare la utilizarea diodelor colorate;
 • Culoare. Cele mai practice și versatile sunt luminile de noapte albe, care au un efect favorabil asupra ochilor și pot fi ușor combinate cu elemente de interior. Diodele colorate sunt capabile să strălucească, să creeze modele și să le proiecteze pe pereți. Astfel de modele vor face apel la copii, cu toate acestea, în primul rând vor juca un rol decorativ;
 • Forma. Producătorii oferă atât produse ovale obișnuite, cât și accesorii, sub formă de stea, semilună sau fluture. Modelele, lipsite de elemente decorative, se încadrează perfect într-un interior minimalist, iar florile de noapte vor atrage fete tinere;
 • Funcționalitate. Cele mai simple lămpi sunt echipate doar cu un buton pornit / oprit. Aparatele mai complexe pot schimba umbra, răspund la sunete. Există, de asemenea, modele cu un senzor de mișcare sau un senzor de lumină care începe să funcționeze automat când devine întunecată în cameră. Pe baza capacităților luminii de noapte, prețul acesteia, se formează nivelul de energie electrică consumat;
 • Numirea. Copilul va dori modele mai variate, cu o formă neobișnuită. Pentru copii, sunt adecvate modelele cu senzor de lumină, realizate sub formă de animal sau asemănător cu o jucărie, cum ar fi un motor de noapte cu trenul de noapte. Ele sunt, de asemenea, achiziționate pentru un pat de mansardă. Adulții aleg adesea accesorii cu un minim de decor;
 • calitate - un criteriu care nu trebuie neglijat când se cumpără o lumină de noapte și, în general, orice produs. Accesoriile producătorilor europeni sunt renumite pentru calitatea lor, au o durată lungă de viață. Copiile și falsurile chinezești vor fi ieftine, dar pot eșua foarte repede. Prin urmare, ar trebui să oferiți preferințe brandurilor dovedite, citiți recenzii despre anumite modele de lumini de noapte LED.

Cum să o faceți singur?

Dacă decideți să faceți singur lampa, o persoană primește ocazia de a realiza ideea unui autor. Procesul va dura un timp minim și va necesita utilizarea unor instrumente de bază disponibile pe scară largă.

Ce este necesar pentru asamblarea luminii de noapte LED:

 • Fumigator. Va fi necesar un dispozitiv defect;
 • Rezistor. Se recomandă alegerea unui dispozitiv mic sau mediu pentru a reduce consumul de energie;
 • Condensatoare.Va fi nevoie de două bucăți;
 • Două LED-uri albe.

Fumigatorul se deschide și LED-urile sunt instalate în locul elementului de încălzire. Prin condensator, dispozitivul va recepționa tensiunea din rețea. Ca rezultat, excesul său va afecta elementele punții redresoare disponibile. Ieșirea include un rezistor și un condensator pentru a netezi ripple-ul rezultat. Tensiunea trebuie să fie de cel puțin 400 V.

A doua opțiune de a crea o lumină de noapte - folosind un dop electric. În plus față de acest element, veți avea nevoie de diode și LED-uri, două rezistoare și un condensator, o diodă Zener și un tub din PVC. Un contact de împământare și o clemă sunt scoase din fișă, după care jantă este decupată de LED-ul (pentru aceasta este folosit un fișier). Tuburile din PVC sunt folosite pentru a preveni scurtcircuitele.

Circuitul electronic este asamblat ca și în cazul precedent, fiind folosit ca bază un dop. Produsul rezultat este instalat în tavanul oricărei forme dorite. Acesta, la rândul său, este achiziționat în magazin (dacă vorbim de modele din plastic sau de sticlă) sau faceți-o singură.Rama poate fi tăiată din lemn, acoperită cu vopsea și lac și impregnare protectoare.

Procesul de creare a lămpii LED originale, puteți vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor