Plafonul luminilor LED deasupra capului

Sursele de lumină ar trebui să asigure o luminiscență uniformă și un consum eficient de energie în timpul utilizării pe termen lung.

În conformitate cu aceste criterii complet aplicabile modelul de lumini LED plafon de tavan. Acestea demonstrează combinația optimă de greutate redusă și dimensiuni compacte, ceea ce extinde posibilitățile de utilizare a acestora pentru iluminarea aproape a oricărei suprafețe. Acestea sunt structuri de tavan de diferite tipuri, locuri cu acces limitat de lumină sub formă de adâncituri și nișe, deschideri cu geometrie nestandardă și coridoare înguste.

Luați în considerare tipurile, avantajele și oportunitățile acestora în designul iluminat al clădirilor, precum și modul în care nu puteți calcula greșelile prin alegerea dispozitivelor cu LED-uri.

Caracteristici speciale

Luminile de lumină miniaturale pot fi instalate pe tavane și pereți din orice material: plăci de gips, plăci, plăci, panouri din plastic.Numele corpurilor de iluminat deasupra capului se datorează faptului că instalarea tuturor componentelor și a corpului este efectuată direct pe suprafața care trebuie fixată, fără a fi nevoie să se utilizeze plafonul plafonului.

Prin urmare, acestea nu trebuie să fie instalate în stadiul inițial de reparare, dar puteți face acest lucru la finalizarea procesului, ceea ce este foarte convenabil, deoarece în orice moment puteți face ajustări ale planului de iluminare.

desen

Indiferent de designul decorativ, dispozitivele cu LED-uri deasupra capului funcționează pe același principiu. Lampa constă dintr-o lampă - aceasta poate fi una sau mai multe diode care afectează intensitatea strălucirii. Circuitul celor mai simple modele include două componente: diode și un rezistor de stingere.

Structura internă a modelelor mai complexe este prezentată:

 • convertor;
 • Bobină de inducție;
 • Șofer, stabilizator de curent;
 • Protecție suplimentară, neutralizarea electricității statice și a zgomotului de impulsuri pe termen scurt în rețeaua de alimentare;
 • Chiuveta - radiator, responsabilă de termoreglarea lămpii în proces.

Elementele de lumină sunt conectate printr-un circuit conectat la componentele sursei de alimentare,asigurarea interacțiunii cu circuitul de comandă. Lămpile de plafon sunt fabricate din metal sau plastic.

Pro și contra

Parametrii de bază ai iluminatului cu LED-uri îl fac un lider în rândul surselor de lumină artificială utilizate în mod curent - lămpi cu incandescență, dispozitive halogen și fluorescente.

Popularitatea soluțiilor de iluminat cu LED-uri se explică prin calitățile lor excepționale:

 • Eficiență energetică ridicată. Spre deosebire de becurile incandescente, consumul de energie al corpurilor de iluminat bazate pe diode este de 10 ori mai mic și, comparat cu lămpile fluorescente, economisesc până la 40% din facturile la electricitate.
 • Fiabilitate combinată cu durabilitatea și siguranța. Dulapurile și filamentele din sticlă în proiectarea lămpilor cu LED-uri sunt absente, astfel încât acestea să reziste calm la șocuri și vibrații, menținând în același timp parametrii de funcționare.
 • Operațiunea silențioasă fără efectele periculoase ale razelor ultraviolete. Funcționarea dispozitivelor de evacuare a gazelor se caracterizează prin scuturarea, apăsarea, oprirea unică și generarea de raze UV, în timp ce lămpile cu diode produc o strălucire fără scânteie fără efectele secundare enumerate.
 • Domeniu mare de temperatură de funcționare: -60 ° - + 50 ° C, condițiile de operare atât de dificile nu le afectează funcționalitatea.
 • Lungimea mare a fasciculului: 10 ° -360 °.
 • Durata duratei de viață. Abilitatea de a lucra continuu timp de 10 ani, care este de 100 de ori mai mare decât capacitățile becurilor cu incandescență.
 • Instalare ușoară fără a fi nevoie de un balast electronic.

dezavantaje:

 • Costă mai scump decât alte dispozitive, în special lămpile fluorescente.
 • Posibilitatea de degradare. Pe o perioadă de funcționare de 4-5 ani, se observă o pierdere de luminanță. Ignorarea acestei minusuri nu va funcționa, deoarece perioada de recuperare a lămpilor este egală cu perioada indicată de pierdere a fluxului luminos. Prin urmare, este atât de important să cumpărați iluminat certificat cu garanție obligatorie.
 • Stralucirea albă emisă de diode nu se potrivește tuturor. A fi într-o cameră cu o asemenea lumină poate fi însoțită de disconfort în ochi.

tipuri

Linia de asortare a lămpilor de aerisire diferă într-o mare varietate de modele.

Principalele criterii de selecție - aspectul, scopul (pentru iluminatul interior / exterior), puterea fluxului luminos.

Există modele proiectate să echipeze structurile de tavan de diferite tipuri - acest stretch, plafoane suspendate și plafoane Armstrong.

Cerințele de bază pentru dispozitivele LED rămân neschimbate și se referă la siguranța, funcționalitatea și rentabilitatea acestora în ceea ce privește consumul de energie.

Există mai multe categorii de corpuri de iluminat., corespunzător factorilor enumerați mai jos, în legătură cu care sunt clasificate modelele:

 • La locul de instalare - acest grup este reprezentat de soluții de iluminat de mobilier încorporat în perete, plafon și încorporat.
 • Prin sediul de întâlnire: pentru camere de zi, holuri, pepiniere, birouri, bucătărie, încăperi utilitare și utilitare - depozite, vestiare, săli, holuri.
 • În formă: Lampile cu LED-uri montate pe tavan pot avea diferite forme geometrice - triunghi, pătrat, dreptunghi, elipsă, cerc, design liniar.
 • Potrivit executării cazului: cu subțire și standard.
 • Domeniul de aplicare: acestea sunt interioare, peisaj, de urgență, pentru a crea iluminat arhitectural și iluminat stradal.
 • Prin caracteristicile de design: poate fi externă, încorporată, cu drivere externe / încorporate.

LED-urile de pe lămpi pot varia în funcție de funcționalitate.

Conform acestui criteriu, se disting modelele:

 • staționar pe suportul care asigură o fixare fixă ​​a lămpii.
 • rotativ, echipat cu un mecanism rotativ pentru schimbarea direcției fluxului de lumină către orice punct al spațiului cu un unghi de până la 360 °, care extinde posibilitățile de zonare și de a crea lumină arhitecturală.
 • Cu / fără element reflectorizant - reflector. Datorită reflectorului care reflectă fluxul luminos, suprafețele ecranului și oglinzile din cameră nu vor respinge strălucirea.
 • Acupressure / localizare tradițională. Primul tip de corp de iluminat este ideal pentru organizarea iluminatului de accent, în timp ce posibilitățile lămpilor tradiționale sunt limitate la crearea unei iluminări extrem de complete.
 • Cu telecomandă - modele universale. Pachetul include o unitate de control de la distanță care vă permite să reglați puterea fluxului luminos.

În mod separat, merită remarcat modelul de dispozitive LED inteligente controlate de un comutator convențional, cu care parametrii de luminozitate și temperatură de culoare sunt setați.

Iluminare interioară

Soluțiile de iluminare încastrate cu LED-uri vă permit să creați o lumină principală sau un accent de lumină pentru a marca marginile segmentelor funcționale și pentru a evidenția elementele individuale.

O varietate de nuanțe ale fluxului de lumină îl fac interesant să bată interioarele în orice schemă de culori.

model

Organizarea iluminatului spot este o modalitate eficientă de a diversifica designul și de a accentua în mod avantajos caracteristicile arhitecturii spațiului. Soluția constructivă a locului este reprezentată de partea din față, care include elementul de iluminare, difuzorul, reflectorul, diverse decorațiuni și corpul, ascunse de suprafața de lucru.

Becurile pot emite lumină în mai multe variante de culoare, care pot fi neon rece, soare cald, alb în timpul zilei, multicolore. Modelele diferă în ceea ce privește unghiul fluxului luminos: pentru corpurile de iluminat cu fază lungă, acest parametru este limitat la 45 °, iar pentru sursele luminoase cu direcție largă, acesta poate fi 360 °.

Acestea sunt instalate folosind dispozitive speciale de fixare - suporturi cu arcuri pe o suprafață pregătită anterior cu puncte de legătură cu un diametru mai mic decât partea din față a locului, pentru a masca sloturile de montare. Montarea cablului și tragerea elementelor de fixare pe lampă, partea corpului acestuia fiind plasată în orificiu.

Metoda de instalare atât de ușoară ușurează montarea și scoaterea instrumentelor.

Spoturi pentru mobilier de iluminat

Dulapurile încorporate, asemănătoare cu camerele individuale folosite pentru cabinetele de dressing, nu pot fi echipate cu candelabre obișnuite și sconturi datorită masivității acestor dispozitive. În astfel de cazuri, organizația ajută la apariția luminilor, sporind funcționalitatea dulapurilor și dulapurilor, sporind în mod repetat nivelul de confort atunci când le folosiți.

Datorită nișelor iluminate cu rafturi, puteți găsi rapid lucrurile potrivite, ceea ce ajută la menținerea ordinii în dulapuri.

Modele Armstrong

Distribuția pe scară largă a sistemelor de plafon suspendate Armstrong (Armstrong), care sunt utilizate pentru dotarea instalațiilor de producție și a spațiilor comerciale, a condus la dezvoltarea de modele de dispozitive LED care sunt încorporate în structuri de plafon fără a compromite integritatea acestora. Astfel de lămpi și plăci de structuri suspendate au dimensiuni identice de 600 x 600, astfel încât instalarea este redusă la amplasarea corpurilor de iluminat în celulele tavanului.

Lămpile de plafon deasupra capului cu o combinație de panouri suspendate Armstrong formează o suprafață interesantă de tavan, interesantă din punctul de vedere al designului.Sistemele de fixare a fiabilității oferă un montaj special.

Această opțiune de plafon salută direcția stilului de înaltă tehnologie, astfel încât poate fi găsită în sălile gospodăriilor țării, unde designul este menținut în tendințele stilului nano.

liniar

Modelele de corpuri de iluminat lineare sunt încorporate în structuri de tavan și tavan și pereți despărțitori de pereți din gips-carton. Datorită elementelor de conectare, sunt disponibile două opțiuni de instalare - cu formarea unei singure linii de lumină sau crearea de tranziții de lumină de la o suprafață la alta în unghiuri diferite.

Proiectarea dispozitivului de tip liniar include o parte de corp din aluminiu, un difuzor realizat din plastic de înaltă calitate, o placă cu diode. Plasarea modelelor liniare cu o linie solidă elimină formarea unui efect de spot întunecat, ceea ce face posibilă crearea de compoziții fanteziste cu o strălucire uniformă.

Avantajul unor astfel de soluții este activarea instantanee, în ciuda faptului că frecvența on / off nu afectează durata resursei funcționale.

Domeniul de utilizare a acestora - apartamente, birouri, spații industriale, depozite, sere.

Cu senzor de mișcare

Sursele de lumină echipate cu un senzor de mișcare sunt utilizate în cazurile în care este necesar să se organizeze iluminarea locurilor cu alimentare limitată sau atunci când nu este necesară iluminarea constantă a obiectelor. Pentru operarea acestor dispozitive aveți nevoie de patru baterii - baterii marcate AAA. Datorită lămpii a șase diode, ele sunt capabile să asigure iluminarea puternică a spațiilor.

O caracteristică distinctivă a modelelor cu senzori de mișcare este o durată de viață de până la 3 luni, atâta timp cât durata de viață a bateriei permite. În plus, ele ajustează luminozitatea, sensibilitatea senzorului și timpul de întârziere pentru a se opri. Domeniul de aplicare - iluminarea scărilor în mijlocul zborului, a subsolurilor, a coridoarelor și a halelor.

Laboratorul este sigilat

Aceste modele de dispozitive cu LED-uri au o etanșeitate ridicată datorită faptului că rama de oțel este atașată la partea corpului cu patru șuruburi. Modelele de corpuri de iluminat cu protecție împotriva prafului și apei sunt proiectate pentru a fi instalate în structuri de tavan din gips carton și sisteme tavan suspendate T15 / T24. Pachetul include suporturi de montare speciale.

Domeniul de aplicare - facilități de producție,unde sunt impuse cerințe de puritate ridicate: acestea sunt întreprinderile producătoare de produse farmaceutice, produse alimentare și microelectronică.

Opțiunile suplimentare includ diminuarea, capacitatea de reglare a temperaturii culorii, prezența surselor secundare de alimentare în scopuri de urgență.

dimensiuni

Dimensiunile modelelor aeriene sunt determinate de aria de utilizare, astfel încât nu există un standard uniform pentru ele. Luminile de plafon cu costuri reduse au adesea dimensiuni de 600 x 600, ceea ce simplifică instalarea acestora în tavane false.

Dispozitivele mici cu diametru mic 40 mm au dimensiuni de 395 x 395. Comparativ cu dispozitivele LED standard pentru plafoanele Armstrong, modelele compacte au o lungime, lățime și adâncime mai scurte. Dimensiunile lămpilor mari cu diametrul de 50 mm sunt de 595 x 595, fiind utilizate în principal pentru iluminatul de birou.

formă

Soluțiile de iluminat cu diode au o formă diferită:

 • rotunde;
 • pătrat;
 • Rectangular, care este tipic pentru modelele încorporate împreună cu primele două forme.
 • Triunghiular - se găsește printre soluțiile integrate de iluminat pentru mobilier, pe lângă designul rotund / pătrat standard.
 • Cilindrice.

Primele patru tipuri de lămpi de tavan sunt convexe, rotunde și plate, iar pentru modelele cilindrice plafonul este realizat sub formă de sticlă.

Excelent datorită simplității sale, designul modelelor cilindrice drepte le face soluții versatile pentru interiorul oricărei orientări de stil. Executia lor poate diferi in numarul de pahare, modelele pot fi simple, duble, triple cu patru sau mai multe lămpi.

materiale

Luminile de plafon deasupra capului sunt complet sigure.

Și aceasta se datorează nu numai absenței radiației electromagnetice în timpul muncii și compoziției inofensive, unde nu există mercur și plumb, ci și utilizarea materialelor de înaltă calitate în producția lor.

Corpul poate fi din metal - din alamă, oțel, aluminiu turnat sau plastic.

Difuzoarele sunt realizate folosind policarbonat, metacrilat de polimetil (sticlă organică). Modelele interioare sunt decorate cu pandantive de cristal, ale căror margini creează un joc frumos de lumină. Tavanul de sticlă poate fi transparent sau opac, ceea ce afectează luminozitatea luminii - mai saturate sau mai silențioase, moi.

culoare

Culorile lămpilor pot fi complet diferite - de la aurul standard la aurul elegant și de design în nuanțe la modă de metal metalic.

Soluții reale de culoare:

 • Lămpile bej - o opțiune universală pentru toate interioarele, indiferent dacă designul predominant este în nuanțe reci sau dominat de culori calde.
 • Modelele albe vor completa în mod perfect decorul interior în negru, roșu, auriu, argint.
 • Modelele maro - alegerea lor ar trebui să fie gândită. Marginea paletă conține diferite gradări, iar pentru a le potrivi corect în schema globală de culori, este important să se țină cont de temperatura de culoare a interiorului.
 • Lămpile roșii sunt adorate de designeri, umplând în mod activ spațiul de interioare cenușii cu compoziții îndrăznețe de lumină intercalate cu roșu, care se regăsesc adesea în stilurile Techno-design, floristică, etnică și modernă.
 • Luminile negre nu își vor pierde niciodată relevanța datorită abilității negre de a se amesteca cu cele mai multe nuanțe, creând combinații bizare, uneori șocante. Cele mai de succes perechi pentru negru sunt alb, bej și albastru.
 • Lămpi de aur - o versiune de lux a soluțiilor de iluminare cu LED-uri. Becurile cu nuante strălucitoare sau detalii individuale de aur pot completa orice decor interior, atât întunecat, cât și ușor.

Cum sa alegi?

Atunci când se achiziționează soluții de iluminare cu diode în relief, este important să se ia în considerare principalele caracteristici tehnice ale elementului de iluminat, și anume parametrii:

 1. Fluxul luminos care afectează intensitatea luminii emise.
 2. Putere - pentru clădirile rezidențiale există suficiente corpuri de iluminat cu o sarcină mică de până la 12 W. Domenii mari iluminează instrumente puternice.
 3. Temperatura de culoare. Gama de temperaturi de culoare de la 2 700K până la 3 200K oferă o strălucire caldă. Instrumentele care funcționează în intervalul de la 3 500 K la 4 200 K produc o strălucire neutră. Sursele de lumină cu o valoare de peste 5.000 K emit alb rece.
 4. Resursă funcțională. Durata medie de viață este de 30-50 de mii de ore.

În ceea ce privește tipul de LED-uri și mărcile de lămpi, este de dorit să se ocupe de producătorii de iluminat dovediți, care își apreciază reputația și echipează lămpi cu emițători de înaltă calitate.

Alte nuante

O atenție deosebită ar trebui acordată alegerea modelelor de spoturi pe un tavan suspendat pentru casă. În astfel de cazuri, ele sunt ghidate în principal de parametrii gradului de încălzire pentru a evita deformările și căderea structurilor, ca să nu mai vorbim de filmul deteriorat.

Tavanele întinse sunt caracterizate de o sensibilitate crescută la efectele temperaturilor ridicate. Banda încălzită începe să se topească și să fie acoperită în pete. Pentru plafoanele GKL, puterea corpurilor de iluminat nu este critică, principala fiind aici ventilarea de înaltă calitate a structurilor suspendate.

Cerințe similare se aplică tavanelor din panouri din PVC și sunătoare. Dispozitivele de alimentare recomandate pentru acestea sunt limitate la 40 de wați.

Depinde mult de calitatea materialelor în sine. Când trebuie să vă ocupați de desene sau modele de panouri moi subțiri, este de dorit să le echipați cu dispozitive cu putere redusă, dar în cantități mai mari, atingând astfel gradul dorit de iluminare.

Selectând modele pentru baie, este important să se ia în considerare prezența unei protecții împotriva umezelii și a pulverizării cu apă. Petele impermeabile sunt proiectate să funcționeze în astfel de condiții datorită protecției IP 44 sau mai mult.

Idei frumoase pentru un interior modern

Galeria foto conține exemple de utilizare a plafonului suspendat și a luminilor cu LED-uri montate pe perete în interiorul apartamentelor, apartamentelor și birourilor.

15 fotografie

Pentru informații despre modul de selectare și instalare a luminilor cu LED-uri liniare, consultați următorul videoclip:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor