LED-uri de iluminat

Inovațiile tehnologice intră rapid în viața noastră și fac viața mult mai ușoară. Lămpile LED moderne nu numai că pot economisi, ci și pot alege lămpile de dimensiuni potrivite cu un nivel optim de iluminare. Pe principalele tipuri, caracteristici și fezabilitatea folosirii lămpilor cu LED-uri, citiți articolul nostru.

Ce este?

Lămpile LED au un domeniu larg și sunt introduse în toate sferele și tipurile de iluminat. Un alt nume - lampă LED din combinația engleză Dioda emițătoare de lumină, care se traduce ca lumina diodă. Astăzi, aceste lămpi sunt înlocuiri ale becurilor incandescente convenționale. Consumând mult mai puțin electricitate, modelele moderne transformă de multe ori mai multă lumină.

LED-urile sunt integrate în carcasa corpului de iluminat, care, cu ajutorul unui adaptor, transformă energia în flux luminos. Iluminarea de pe lampă este îndreptată numai către o emisferă. Și nu este nevoie să instalați un reflector pentru a limita lumina. Dar acest lucru nu înseamnă că lămpile cu LED-uri pot fi utilizate doar limitate.

LED-urile pot fi utilizate ca iluminat primar, decorativ sau stradal. Fluxul luminos este suficient pentru iluminarea complexă a camerei.

Avantajele și dezavantajele lămpilor

Corpurile de iluminat cu LED-uri sunt o descoperire majoră în lumea iluminării. Principalele avantaje includ:

 • Iluminare neobosită confortabilă.
 • Posibilitatea de a traduce orice fantezii de design și de a crea expuneri ușoare.
 • Spre deosebire de becurile incandescente fluorescente și standard, LED-urile se disting prin ieșirea luminii de intensitate ridicată și consumul redus de energie.
 • Durata lungă de viață - de la 50 mii la 100 mii de ore - este de aproximativ 25 de ani, cu o muncă zilnică de 10 ore. Care este de 60-200 ori mai mult decât alte becuri.
 • Porniți rapid și acționați silențios.
 • Combinați ușor cu alte tipuri de iluminat.
 • Lămpile cu LED, panglicile și panourile sunt de dimensiuni compacte, cu un nivel optim de iluminare. Prin urmare, sistemele LED pot fi încorporate în plafoane suspendate și pot fi destul de compacte.
 • Abilitatea de a alege o paletă de culori (iluminare caldă / rece / culoare).
 • Corpul este realizat din sticlă policarbonat, capabilă să reziste sarcinilor mecanice.
 • Elementele structurale nu necesită înlocuirea în timpul funcționării.
 • Componente cu telecomandă și senzor de mișcare.
 • Dacă tensiunea rețelei scade, LED-urile nu se sting sau clipește. Indicele de transmisie a luminii este comparabil cu lumina naturală de zi 75-85 Ra.
 • Lămpile ecologice - LED-urile sunt mai bune decât iluminatul fluorescent, deoarece în acest proces nu produc vapori de mercur și nu necesită eliminare specială.
 • Temperatura de funcționare variază de la -50 ° C la + 60 ° С.

Dezavantaje ale lămpilor:

 • Costul lămpilor. Deși prețul lămpilor este compensat de durabilitate, fiabilitate și eficiență energetică.
 • Nevoia de instalare suplimentară a driverului LED. Adaptorul va servi la reducerea tensiunii și la evitarea supratensiunilor bruște în rețea.
 • În timpul funcționării, luminozitatea lămpii scade.

caracteristicile

Producătorii clasifică corpurile de iluminat în funcție de caracteristicile lor principale. Principalele criterii sunt putere, rezistență la temperatură și rezistență structurală:

 • Pentru a determina corect puterea necesară a LED-ului, este necesar să împărțiți puterea lămpii incandescente înlocuite cu 8. Cu cât indicatorul este mai mic, cu atât consumul redus de energie este mai mic și cu atât economia de energie este mai mare.
 • Lămpile cu LED-uri au un consum redus de energie - de aproximativ 25-35 wați. Durata medie de viață este de 6-8 ani.
 • Paleta de culori variază de la o lumină caldă cu o nuanță galbenă până la cea rece - un indicator de 2700 K-7000 K. Pentru un apartament este mai bine să alegeți becuri confortabile moi de zi - 3000K-3200K; pentru birou - lumină albă neutră 4000 K -5000 K; pentru strada - alb rece cu o eficiență luminată mare de 6500 K.
 • Nivelul optim de emisie a luminii este măsurat în lumeni (lm) și este determinat pe baza aplicației. Cu cât este mai mare indicatorul, cu atât lumina strălucește. 3200 de lumeni sunt suficiente pentru un apartament și un birou, iar cel puțin 6000 de lumeni sunt necesari pentru stradă.
 • Lămpile LED au diferite grade de protecție: IP40 - pentru locuințe și birouri; IP50 - pentru spații industriale; IP65 - pentru spațiu deschis și stradă.

Tabelul comparativ al puterii lămpii:

LED lampă

Lampă cu incandescență

Lampă fluorescentă

Emisie de lumină, lm

2-3

20

5-7

250

4-5

40

10-13

400

8-10

60

15-16

700

10-12

75

18-20

900

12-15

100

25-30

1200

18-20

150

40-50

1800

25-30

200

60-80

2500

dispozitiv

Designul lămpii este ușor diferit față de CFL. LED-ul este alcătuit dintr-o carcasă, un conducător auto, LED-uri miniaturale, un difuzor și o bază standard. Dar, spre deosebire de becul standard cu incandescență, LED-ul nu se încălzește atât de repede. Designul este echipat cu un radiator necesar pentru îndepărtarea și răcirea căldurii. Supraîncălzirea LED-urilor duce la o schimbare a luminozității și a arderii.

În mod individual, LED-urile emit lumină slabă, astfel încât lămpile utilizează mai multe elemente. Partea superioară a lămpii este confecționată din sticlă mată sau din plastic emisferic. Acoperirea specială a corpului face ca lumina să fie mai moale și mai puțin iritantă pentru ochi.

tipuri

Lămpile interioare de perete și podea au un design mai atrăgător, spre deosebire de tavan. Multe depind de tipul de lampă pe care o alegeți:

 • Designerii contemporani preferă adesea Sofite. Astfel de modele sunt ușor de montat și se potrivesc perfect în mai multe stiluri. Pentru a crea un nivel optim de lumină, este necesar să amplasați o lampă la fiecare doi metri pătrați pe tavan și să folosiți lampa pentru a fi utilizată ca lampă individuală.
 • Dar, dacă nu vă puteți imagina interiorul fără un decor frumos plafonul candelabru, apoi acordați atenție becurilor mini cu LED-uri. Astfel de lămpi completează cu succes cristalul elegant, metalul plin de culoare și strălucitor, brutal, cu un lanț greu sau un autor abstract, cu candelabru original candelabre.
 • O caracteristică cheie a luminilor LED este de a oportunități de îmbunătățire a sistemului de iluminare cu dimmer, senzor de mișcare și lumină, controlul la distanță și controlul luminozității. Astfel de soluții fac parte din sistemul inteligent de acasă: Temperatura maximă ambiantă pentru un LED convențional este de + 60 ° C.

Pentru iluminarea sălii de aburi trebuie să folosiți lămpi rezistente la căldură cu nuanțe de protecție.În același timp, dispozitivele de iluminat trebuie amplasate într-un colț sub tavan, departe de aragaz. În acest caz, lampa poate funcționa normal la temperaturi de până la + 100 ° С.

 • built-in Lămpile LED sunt perfecte pentru tavanul rack-ului în duș.
 • Becuri de fixare va ajuta la împărțirea zonei camerei, pentru a evidenția elementele individuale sau pentru a crea o iluzie. Cu ajutorul lor, puteți adăuga accente și evidenția mobilier, nișe, rafturi sau oglinzi cu ajutorul luminii. Astfel de modele pot fi folosite atât pentru iluminatul de acasă, cât și pentru iluminatul stradal. Numai un redresor mic este necesar pentru a conecta caseta la socket.
 • Modele liniare - o combinație de bandă și profil. Astfel de lămpi sunt universale și servesc și pentru iluminatul principal, iluminat local sau iluminat decorativ. Designul este simplu: în interiorul profilului lung există o bandă LED cu alimentare. Astfel de modele de profil îngust pot fi cu un comutator pe carcasa și de lucru pe baterii, o baterie sau o sursă de alimentare de 12 V.
 • Versiunea originală a utilizării LED-urilor în interior - creând un puț sau un tunel cu efect infinit. Pentru a face acest lucru, designul lămpii este completat de o sticlă oglindă translucidă.
 • O altă opțiune pentru iluminatul decorativ - lumini subacvatice. Numai LED-urile sunt potrivite pentru acest scop. Depășirea multicoloră a apei în orice versiune va arăta uimitoare, fie că este vorba de un bazin sau de un acvariu.
 • Pentru a ilumina zona de lucru în bucătărie sunt perfecte pivotante sau lumini cardanice. Cu ajutorul lor, puteți personaliza și combina lumina direcțională. Astfel de modele sunt, de asemenea, foarte convenabile atunci când lucrează la un birou. LED-urile, printre altele, nu întăresc ochii și, prin urmare, pot fi folosite în camera elevului.
 • Așezați-vă într-un mediu birou de lucru. lampă. Dimensiunile standard 60x60 și 120x60 cm se montează ușor între plăcile tavanului suspendat.
 • Subțire și ultra-subțire panouri cu difuzor opal absolut invizibil în timpul zilei. Astfel de modele au o lățime de până la 2 cm, iar crestăturile laser sunt aplicate în partea din față a carcasei, datorită căreia, atunci când este pornit, panoul arată ca un punct de lumină cu lumină moale și difuză. Producătorii moderni oferă astfel de panouri în forme rotunde și pătrate.
 • Modulare de iluminat a crea iluminare stralucitoare.Aceste modele sunt potrivite pentru instituțiile de învățământ, birouri, platforme comerciale și de expunere. Dimensiunile și formele pot fi diferite, precum și opțiunile de instalare: suspendate, încastrate sau suspendate. Lămpile modulare au un grad ridicat de protecție împotriva umezelii și pot fi utilizate în metrou și în pasajele subterane.
 • În locurile aglomerate și în întreprinderi este necesar să se utilizeze numai lămpi cu un grad scăzut de pericol: rezistente la explozie și rezistente la căldură. Nu există caracteristici distinctive de design. Dispozitivele cu protecție împotriva exploziilor au un difuzor suplimentar care protejează LED-urile.
 • Strada sau industriala spoturi de iluminat face o treabă excelentă cu sarcina de a ilumina clădiri, fațade, postere publicitare, instalații, vitrine și diverse structuri. Ele au, de asemenea, un difuzor mai fiabil din sticlă rezistentă la căldură sau policarbonat transparent.
 • Un alt tip de modele stradale - lumini de fundal. Cu ajutorul lor, puteți ilumina clădirea și zona locală. Corpurile de joasă tensiune sunt montate în sol sau în pereții exteriori și au un număr mare de soluții de iluminare.
 • Iubitorii de stil activ de viață vor aprecia lămpi LED cu LED. Astfel de modele au o greutate mică și o mărime mică. Există diferite modele: lanterne obișnuite, lămpi pentru instalare într-un cort sau în jurul perimetrului taberei și miniatura cu o bandă elastică pentru montarea pe o centură sau pe un cap în timp ce se mișcă. Astfel de lămpi funcționează din baterii sau acumulatori.
 • Pentru a porni și a dezactiva senzori de lumină implicarea umană nu este necesară. Lumina este controlată de un senzor de mișcare.
 • Telecomandă Lampa de control poate fi utilizată în diverse sisteme de iluminat și poate realiza chiar și cele mai complexe idei de design. Senzorul de lumină se adaptează schimbărilor și menține nivelul optim de lumină din cameră.
 • dimmabil lămpile vă vor permite să modificați fără probleme intensitatea iluminării.

Cu ajutorul funcțiilor suplimentare, puteți să reușiți să zonați spațiul, să creați diverse efecte de iluminat de design și să utilizați rațional energia electrică.

funcții

Sarcina principală a oricărei lămpi este iluminarea. Lămpile LED funcționează diverse funcții, în funcție de locul de utilizare:

 • în cameră;
 • pe stradă;
 • în condiții extreme.

În primul rând, este siguranța și necesitatea tehnică - iluminarea carosabilului și a curților, caselor și ușilor în întuneric. Mai mult, se poate observa sarcina decorativă și arhitecturală - iluminarea diferitelor elemente, amplasarea accentelor, decorarea interiorului sau a peisajului. Funcție de însoțire - în acest scop sunt utilizate dispozitive portabile sau staționare cu senzor de mișcare.

formă

Dot LED-uri au o formă mică, astfel încât acestea pot fi utilizate în toate tipurile de design de iluminat și în diferite stiluri. Pentru o cameră cu un tavan întins, cea mai bună soluție ar fi utilizarea lămpilor rotunde. Design-ul poate fi atrăgător, rafinat sau inconspicuos. Cele mai populare - comprimate în formă de plat.

Corpul poate fi dreptunghiular, dar forma tavanului va rămâne permanent rotundă. Grosimea ajunge la 27 mm și nu ocupă mult spațiu, adaptându-se perfect interiorului modern.

Listează forma neobișnuită și originală a lămpilor:

 • Candle - becuri decorative pentru lămpi sub formă de flacără sau lămpi de noapte miniaturale, asemănătoare lumanarilor de ceară. Adăugare originală pentru atmosfera caldă și confortabilă.
 • Colt - conceput pentru a crea un design luminos. Acesta servește la conectarea liniilor continue în unghi drept.
 • Inele - pendant sau lampă de masă de formă neregulată. În același timp, designul strălucește complet și uniform. Astfel de lămpi sunt un ornament decorativ original.
 • Lămpile de flori - câștigă o popularitate crescândă. Un astfel de buchet original va decora orice interior.
 • Lămpile încastrate și încastrate de forma originală quadrangulară - aceste modele arată foarte neobișnuit și modern.
 • Lampa cupolă luminează uniform spațiul și este utilizată pe scară largă la locurile de producție și depozitele cu plafoane de până la 10 metri înălțime.
7 fotografie

Tipuri de fixare

Luminile de plafon încorporate (încorporate) au o eficiență luminată excelentă, o durată lungă de viață și eficiență energetică. În ciuda dimensiunii compacte a corpului, spoturile luminează spațiile în diferite unghiuri.Principalele avantaje includ pornirea rapidă, controlul la distanță și stabilitatea. În plus, luminile integrate ajută la ridicarea vizuală a tavanului, la extinderea spațiului camerei, la mascarea diferitelor defecte și la ascunderea defectelor din pânză.

O lampă pendantă este utilizată pentru iluminatul local și general al unei încăperi cu tavane înalte. Cu ajutorul suportului puteți regla înălțimea și calitatea optimă a iluminării camerei. Aceste lămpi sunt excelente pentru birouri și spații industriale.

Lămpile suspendate au un design elegant și se potrivesc perfect în interiorul biroului.

Pentru iluminarea individuală, puteți utiliza luminile de pe clothespin. Designul este similar cu modelele de pe bracket, dar are o formă mai compactă.

Pentru birou, puteți utiliza iluminatul complex cu lămpile de pe magistrală și cabluri. În camera de zi sau modelele pentru copii pot fi completate cu diferite nuanțe, adăugând cameră multicolor și colorat.

Cu ajutorul structurilor rotative, puteți direcționa accentele de lumină și loc.Cu succes, astfel de lămpi vor completa galeria de artă sau sala de expoziții. Corpurile de iluminat de pe cabluri au diferite modele. De exemplu, cablurile din plastic arată cam ciudat, dar foarte originale.

Benzi LED sunt plăci flexibile cu becuri. Astăzi, aceste tipuri de lămpi sunt adesea folosite în apartamente pentru iluminatul decorativ. Becurile RGB au trei lumini - albastru, roșu și verde. Diode de intensitate diferită vă permit să obțineți culori diferite și să creați instalații uimitoare de lumină. Lățimea benzii este de 8-10 mm, grosimea este de 2-3 mm, iar lungimea poate fi diferită.

Banda de bandă poate fi folosită nu numai în interior, ci și în aer liber. Astfel de lămpi sunt utilizate pe scară largă în iluminatul peisajar, interior și artistic.

Ledurile LED sunt ușor de instalat și vă permit să implementați chiar și cele mai complexe soluții de design.

Sistemele de cale și corpurile de iluminat de pe un trepied sunt excelente pentru iluminarea podelelor de tranzacționare și a spațiilor expoziționale. Cu ajutorul acestora, puteți ajusta nivelul iluminării și puteți schimba lumina reflectoarelor. De asemenea, astfel de modele sunt potrivite pentru spații industriale.

dimensiuni

Producătorii moderni produc un sortiment mare de lămpi LED cu diverse baze. Și cu cât este mai mare baza, cu atât este mai mare becul. Dimensiunile panourilor LED au o gamă de dimensiuni destul de mari. Dar cel mai popular este de 595x595x40 mm.

Dacă vorbim despre corpurile de iluminat montate pe fața locului, diametrul părții rotunde a plafonului mic este de 5,5 cm, iar partea mare este de 8,5 cm. Dar LED-urile au un mic unghi de împrăștiere a luminii, prin urmare, pentru a ilumina încăperea de care aveți nevoie să folosiți 1 bec pe 2-4 metri pătrați.

Pentru iluminatul decorativ puteți folosi mini-lămpi.

materiale

Corpurile de iluminat cu carcasă din oțel inoxidabil sunt utilizate în spații industriale și în depozite. Astfel de produse au un grad ridicat de protecție împotriva prafului și a umidității. Principalele avantaje ale unui astfel de corp este un design anti-vandal durabil. De asemenea, carcasa din aluminiu are un aspect atractiv și protejează lampa împotriva murdăriei și a prafului. Aceste lămpi pot fi utilizate în fabrici, birouri și instituții de învățământ.

Până în prezent, mulți producători oferă lămpi de formă originală de plexiglas: aranjamente florale, lămpi de masă de formă originală și candelabre elegante.Astfel de modele pot fi folosite atât acasă, cât și în aer liber. Cel mai obișnuit material de caz este plasticul. Aceste lămpi pot avea o formă diferită și se pot potrivi perfect în diferite stiluri.

Materialul cel mai neobișnuit pentru armăturile moderne este lemnul. În mod ciudat, astfel de modele completează stiluri precum eco, modern și loft. Lămpile din lemn au o suprafață naturală naturală și o rezistență naturală.

culoare

Culoarea elementelor de fixare este selectată pe baza dorințelor individuale. Culorile albe sunt universale și, prin urmare, cele mai comune. O astfel de lampă nu atrage ochii și poate rămâne invizibilă până la întuneric.

O altă culoare populară este gri închis sau negru. Astfel de lămpi contrastează bine cu fundalul alb al plafonului.

Corpul cu un luciu metalic arată foarte neobișnuit și frumos. În special, aceste lămpi completează stilul de înaltă tehnologie.

Aplicație LED

În funcție de scopul lor, lămpile LED sunt împărțite în stradă, gospodărie și producție:

 • Iluminat de birou diferă în lumina strălucitoare albă rece.Pentru spațiile industriale au fost utilizate lămpi industriale cu un grad ridicat de protecție. O gamă largă de temperaturi de funcționare și absența unui bec de sticlă și a unui filament permit utilizarea lămpilor în încăperi în diferite direcții.
 • Modulare de iluminat special concepute pentru instituții medicale, piețe și săli de clasă. Ele creează iluminare economică și intensă. Lămpile de model pot avea diferite forme: linii continue sau orice figuri geometrice.
 • Lămpi de uz casnic sunt analogi de birou, dar cu o lumină caldă mai moale și putere redusă de până la 20 de wați. Proiectul prevede înlocuirea becurilor pentru plafoane suspendate sau candelabre.
 • punct lămpile pot fi montate în tavan, pe pereți, pe podea, utilizate ca lumini de masă sau lămpi de noptieră pentru dormitor.
 • Pentru iluminatul bucătăriei Se vor potrivi panourile touch, care se vor aprinde dacă este necesar. De asemenea, aceste lămpi vor permite utilizarea rațională a energiei electrice în hol și coridor.
 • Pentru camera de aburi trebuie să aleagă lămpile rezistente la căldură,având o gamă largă de temperaturi de funcționare de aproximativ + 100 ° C.
 • Lumini decorative pot avea o formă diferită: o piramidă, o minge sau figuri arhitecturale complexe. Cu mai multe moduri de iluminare puteți crea o atmosferă confortabilă relaxantă. Lămpile decorative au un nivel ridicat de protecție și pot fi folosite pentru acasă sau în aer liber în designul peisajului. De exemplu, benzi LED pot fi utilizate pentru a ilumina picturi, rafturi de sticlă, mobilier, plafoane din gips carton multistrat, precum și copaci și deschideri de ferestre. O lampă de punct cu o protecție sporită împotriva umidității pentru a ilumina fântâna sau iazul.
 • Luminile de acces și alte modele pentru zonele comune ar trebui să fie echipate cu protecție anti-vandal fiabilă. La fel ca și lămpile stradale pentru iluminarea carosabilului, a pistelor pietonale, a curților și a diferitelor clădiri. Corpul acestor lămpi are un grad ridicat de protecție împotriva umezelii și a prafului.

Cum de a alege modele de diode elegante?

Câteva sfaturi:

 1. Verificați candelabrele moderne moderne pentru lămpile LED. Ele au o formă originală și nu sunt lipsite de eleganță.
 2. Abilitatea de a regla lumina este foarte importantă, deci acordați prioritate acelor modele ale căror instrucțiuni indică faptul că acestea lucrează împreună cu dimmer.
 3. O telecomandă cu o lumină progresivă și completă on / off va facilita, de asemenea, foarte mult reglarea nivelului optim de iluminare.
 4. Alegeți astfel de obiecte care nu necesită îngrijire complexă.

Un model elegant nu ar trebui să fie greoi și greutate în interior.

Interioare moderne moderne

Lămpile LED sunt utilizate nu numai în spații și birouri rezidențiale, ci și în cafenele, baruri și restaurante.

LED-urile pot întruchipa orice decizie de proiectare. Chiar și mistică.

Sau portrați cerul înstelat.

Becurile luminează camera cu lumină puternică și umple spațiul cu ușurință în aer.

Lămpile cu LED-uri nu se încălzesc și pot completa lămpile de plafon și aburi neobișnuite.

Becurile cu LED-uri completează perfect sticla și candelabrele de cristal.

Cu ajutorul benzii, puteți crea o iluzie pe tavan, să desemnați un strat cu mai multe straturi sau să evidențiați elementele decorative.

Panourile de plafon sunt umplute cu apă și sunt iluminate cu benzi LED.Alte sisteme de iluminat nu vor face față acestei sarcini, deoarece nu au un grad ridicat de protecție împotriva umezelii. O cameră într-o astfel de decizie de design arată elegant și magic în același timp.

Cum să faceți lampa LED cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor