Lumini de perete în exterior

 Lumini de perete în exterior

Iluminatul stradal joacă un rol important în perfecționarea casei de țară și de țară. Producătorii moderni oferă o gamă variată de produse de iluminat de la cumpărători: de la lămpi mari și de înaltă la lămpi compacte de perete. Alegerea unor astfel de detalii, este necesar să se ia în considerare mulți factori importanți.

avantaje

Ferestrele de perete sunt soluții bune pentru decorarea caselor private. Astăzi, astfel de dispozitive pot fi achiziționate cu orice preț.

Principalul avantaj al luminilor de perete este că acestea sunt montate ușor și rapid. Nu aveți nevoie să stocați instrumente scumpe și să depuneți multe eforturi. Cu toate acestea, există cazuri în care este mai bine să sunați un electrician cu experiență pentru a instala aceste articole.

Cele mai multe ori, lumina de perete luminează o zonă destul de mare. Astfel, cu ajutorul a două sau trei modele, puteți lumina cu ușurință întreaga curte.

Foarte popular astăzi sunt produsele cu senzori de mișcare. Astfel de opțiuni sunt mai scumpe, dar sunt mai funcționale și mai utile.

Din fericire, astăzi în magazine puteți găsi lămpi de perete cu diverse modificări. Sunt fabricate din materiale diferite și au un design diferit. Este posibil să ridicați o copie adecvată curții în orice execuție. Cele mai multe lanterne au monturi standard și universale. Ele pot fi instalate pe orice suprafață: lemn natural, siding etc. Acestea sunt de asemenea montate în pereții casei, garduri, foisoare, garaje.

Mulți consumatori se îndreaptă către elementele de iluminat similare datorită eficienței lor de cost. În plus, acestea se caracterizează printr-o durată lungă de viață și nu trebuie schimbate în fiecare an. Luminile de perete sunt fabricate din materiale durabile care nu sunt afectate mecanic. Multe dintre ele oferă protecție împotriva efectelor negative ale umezelii și umidității, precum și a prafului și a murdăriei stradale.

Tipuri de iluminat

În prezent, există multe soiuri de iluminat stradal. Luați în considerare opțiunile cele mai practice și populare.

Unul dintre cele mai comune și durabile sunt lanterne și sconturi impermeabile la apă. Astfel de modele de utilitate sunt fabricate din materiale diferite și au o decorare diferită a designului. Acestea sunt relevante în special dacă casa este situată într-o zonă cu umiditate ridicată și umiditate constantă.

Protecția împotriva umezelii în astfel de produse este prevăzută cu garnituri speciale de silicon. Astfel de detalii nu protejează numai dispozitivul de intrarea apei, ci tolerează și temperaturile scăzute în timpul iernii. Astăzi, aproape toate lămpile stradale de înaltă calitate sunt echipate cu astfel de elemente.

Tehnologiile high-tech sunt aparate de iluminat populare echipate cu senzori de mișcare sensibili. Mai întâi, ele reacționează la razele ultraviolete, adică la căldura unui obiect străin. Rezultă că dacă o minge sau un alt obiect neînsuflețit trece printr-o astfel de lanternă, pur și simplu nu va reacționa la ea.

De regulă, senzorii din astfel de dispozitive sunt inițial reglați la iluminarea temporară. Acest lucru este necesar pentru a economisi energie.După o perioadă de timp după pornire, lumina se stinge până la următoarea mișcare care a căzut în câmpul acțiunii sale. Astfel de produse sunt nu numai convenabile în funcționare și economice. Aceștia pot avertiza proprietarii de case cu privire la sosirea oaspeților nedorite și neașteptate pe site.

Astăzi, în multe magazine puteți cumpăra lămpi în care senzorii de mișcare au fost inițial instalați. Dar dacă nu doriți să cumpărați lumini noi, puteți monta aceste senzori în lanternele existente.

Vedeți o scurtă examinare video a unei lămpi stradale montate pe perete cu un senzor de mișcare.

Scaunele elegante sau lămpile originale de forme neobișnuite vor arăta deosebit de atrăgătoare și impresionante în curte. Astfel de produse de design sunt capabile să creeze o atmosferă unică și confortabilă. Ele pot fi instalate pe orice suprafață.

Lumini decorative pot seta tonul pentru un anumit spațiu. De exemplu, dacă le instalați pe ambele fețe ale ușii de intrare, puteți să accentuați statutul clădirii și să îi acordați un anumit stil.

Deseori lămpile de designer sunt montate în pereții foișorului.Rezultatul este o atmosferă mai confortabilă, care va trebui să se odihnească și să comunice prietenos. Modelele decorative sunt mai scumpe deoarece au un design mai atent și atractiv.

De asemenea, dispozitivele de iluminat exterior sunt împărțite în:

 • Sconturi în aer liber, instalat pe suprafața peretelui cu un suport fiabil. Capacul sau umbra lămpii sunt atașate acestui detaliu. De regulă, astfel de modele au un design decorativ interesant. Ele au o varietate de modele și sunt potrivite pentru proiectarea curții de orice stil.
 • Lumina de suprafață aproape echipate cu nuanțecare se atașează direct de perete. De regulă, aceste tipuri de lămpi au lămpi de tavan cu forme geometrice simple. Astfel de copii sunt adesea folosite pentru a ilumina interiorul casei (de exemplu, în baie). Opțiunile de suprafață cu nuanțe necomplicate vor arăta armonios în ansamblurile stilului modern.
 • Lămpile în aer liber cu nuante suspendate (lămpi cu pandantive) sunt foarte populare.. La fel ca lămpile de perete clasice și decorative,Modelele suspendate sunt realizate cu aspect diferit. Din acest motiv, ele pot fi folosite ca surse de iluminare într-o varietate de setări.

formă

Luminile stradale pot avea o varietate de forme. Una dintre cele mai comune modele sunt. cu nuante rotunde mari. Aceste opțiuni arată simplu și se potrivesc aproape în orice curte.

În curțile caselor private sunt adesea necomplicate. lămpi plate și rotunde (tablete de tip). Aceste eșantioane sunt ieftine și au dimensiuni diferite. Dezavantajul acestor produse este că, dacă lăsați un spațiu între dispozitiv și perete în timpul instalării sau înlocuirii becului, diferite insecte vor cădea în tavan.

Simple și, în același timp, elegante și moderne în lăcașurile de pereți din curte pătrate și dreptunghiulare. Cu toate acestea, aceste opțiuni nu ar trebui să fie combinate cu elemente decorative și accesorii de grădină într-un stil clasic, având un aspect mai modern și mai futurist.

frumos trapezoidale și rotunde au sconces rafinat cu elemente de forjare.Astfel de obiecte decorative arata scump si elegant. De asemenea, în astfel de modele poate fi un plafon frumos în formă de lacrimă cu detalii ascuțite în partea inferioară.

Metode de instalare

Instalarea luminilor de perete este foarte simplă. Oricine se poate descurca.

Lămpile de exterior pot fi:

 • încastrate în suprafața peretelui.
 • Fals. Astfel de opțiuni sunt atașate la perete cu ajutorul unor dispozitive speciale de fixare (șuruburi și șuruburi autoportante). Astfel de tipuri de dispozitive sunt cele mai frecvente în prezent.

Vă rugăm să rețineți că unele felinare cu o greutate mare sunt atașate la perete folosind brațe speciale. De regulă, copii de vârf pot fi instalate pe orice suprafață verticală. Poate fi o bază simplă din lemn sau o sită de plastic și de fier.

Înainte de instalarea corpurilor de iluminat de orice tip, casa trebuie să fie complet dezactivată.

stiluri

Astăzi în magazine puteți găsi becuri în aer liber și sconces de diverse tendințe stilistice.

 • Modele moderne și elegante sunt modele de înaltă tehnologie. Aceste soiuri au un design minimalist. Acestea pot fi fabricate din metal cu inserții de sticlă suplimentare. Formele lămpilor moderne ar trebui să fie cât mai simple, fără linii modelate și țesături forjate.
 • Lămpi simple și concise în stil modern au și forme simple și atractive. Astfel de modele vor arăta organic în multe ansambluri.
 • Iluminatul de epocă are un farmec deosebit. Suprafețele lor sunt învechite artificial. Mai ales organic în curte va arata un model de alama. Lămpile de epocă și lămpile elegante de perete au forme frumoase și materiale delicate.
 • Nu sunt mai puțin atrăgătoare în cheia clasică. Astfel de lămpi sunt completate de linii modelate, iar lămpile de plafon au forme elegante.
 • Stilul popular de astăzi este minimalismul. Lămpile exterioare în acest mod nu au adaosuri decorative. Acestea se caracterizează prin forme simple și inconspicuoase. Pentru astfel de zone, este mai bine să alegeți modele mici.

Soiuri de lămpi

Cele mai simple sunt becurile cu incandescență. Acestea au fost folosite de foarte mult timp și devin astăzi mai puțin frecvente. Acest lucru se datorează faptului că aceste becuri nu au o durată lungă de viață, dar au un consum ridicat de energie. Ele sunt în multe privințe inferioare surselor de lumină moderne.

Iluminatul exterior poate fi echipat cu lămpi cu halogen. Ele sunt mai moderne, dar au anumite limitări, din cauza cărora nu pot fi folosite întotdeauna pentru a ilumina strada. Principalul avantaj al lămpilor cu halogen este eficiența acestora.

Nu atât de des se folosesc lămpi fluorescente pentru iluminatul exterior. Acestea au, de asemenea, o serie de limitări în utilizare, astfel încât aceste opțiuni nu sunt recomandate.

Una dintre cele mai populare sunt lămpile LED (led). Ele sunt ideale pentru iluminatul exterior și au o lumină puternică. În plus, astfel de dispozitive de iluminat vor servi proprietarilor pentru o lungă perioadă de timp.

materiale

Lămpile de exterior montate pe perete sunt fabricate din materiale diferite.

De exemplu, pentru eșantioane elegante, antice, utilizați:

 • oțel forjat de înaltă calitate;
 • alamă;
 • cupru;
 • aluminiu.Acest material este utilizat în fabricarea unor corpuri de iluminat mai ieftine.

Un astfel de material ieftin, cum ar fi aluminiu, nu se poate lăuda cu proprietăți excelente anti-coroziune. De-a lungul timpului, ar putea să-și piardă aspectul atractiv și să se întunece.

Luminile stradale frumoase sunt realizate nu numai din metal. Sunt fabricate și din materiale ușoare. Poate fi plastic, ceramică, sticlă și cristal. Cel de-al doilea tip de material din producția de lămpi stradale este utilizat mai rar.

Orice materii prime din care sunt produse produse de iluminat exterior trebuie să îndeplinească mai multe cerințe:

 • materialul trebuie să fie rezistent la apă și să tolereze cu ușurință umiditatea ridicată;
 • trebuie să aibă, de asemenea, proprietăți anticorozive îmbunătățite;
 • Nu ar trebui să fie supusă deformării. Este imposibil să se utilizeze materiale care nu tolerează extreme de temperatură și condiții meteorologice severe în astfel de producții.

Sunt luate în considerare cele mai durabile și durabile produse din oțel. Dacă este instalată o sursă de lumină LED într-un astfel de dispozitiv, atunci o astfel de lampă nu va deveni numai frumoasă și durabilă, ci și foarte economică.

culoare

Reîmprospătați și revigorați lampa albă deosebită din curte. Cu toate acestea, nu uitați de marginile unor astfel de suprafețe. Pentru ca dispozitivul de iluminat să nu devină negru sau gri, acesta trebuie curățat din timp în timp de praf și murdărie. Din punct de vedere organic, în curtea unei case particulare se vor arăta lămpi maro. Această culoare este clasică. El va fi în armonie cu cele mai diferite nuanțe din mediul său.

Obișnuite sunt specimenele negre și gri. Cel mai adesea, astfel de modele se găsesc în ansambluri realizate în direcții moderne. Va fi interesant să arătați lămpi cu suprafețe de aur și argint. Astfel de produse sunt în armonie nu numai în artă, ci și în ansambluri clasice și de epocă.

Producatori

Luminile stradale de lux și de înaltă calitate eliberează italiana marca Odeon Light. Gama brandului este reprezentată de produse metalice puternice și durabile, de diferite nuanțe, cu inserții de sticlă. Copiile grație din Lumina Odeon în stil clasic posedă un farmec deosebit.

Lămpile de stradă laconice și necostisitoare sunt produse de un producător din Danemarca - Citilux. Opțiunile hi-tech moderne sunt foarte solicitate în rândul cumpărătorilor moderni.Ele sunt realizate din metal cu o suprafață mată și sunt dotate cu lămpi cu LED.

Elemente foarte elegante și aristocratice au produs limba germană Fabrica Maytoni. Gama acestui producător conține produse frumoase cu nuanțe transparente și lucioase și accesorii metalice în culoarea aurului sau a argintului.

Lămpi rotunde de înaltă calitate pentru iluminatul exterior produc un alt italian marca - ST Luce. Aceste modele au suprafețe matte simple în culori clasice și sunt echipate cu becuri LED economice.

Sunetele cu adevărat de lux și de înaltă calitate au fost lansate în chineză marca feron. Dispozitivele acestui brand pot fi instalate lămpi de orice tip. Acestea sunt realizate din fitinguri metalice de înaltă calitate și sunt completate de nuanțe transparente, embosate și chiar vopsite. Produsele cu efect de aur de argint și negru arata foarte atractiv.

Cum de a alege pe perete?

Lampa de perete poate fi instalată:

 • Lângă ușile de intrare. Puteți instala una sau două lămpi pe partea dreaptă și pe partea stângă a ușii.
 • Lângă intrarea neagră la casă.
 • Alături de scări, treptele care duc la etajul al doilea al clădirii.
 • Lângă coborârea exterioară până la bază.
 • Lângă elementele decorative ale fațadei. Astfel, este posibil să le atrag atenția.
 • Pe chioșcurile de pe pereți.
 • Pe perete cu vedere spre curtea din spate.
 • Pe pereții garajului sau a băii.

Cum să aplicați?

Când instalați o lampă de stradă, trebuie să acordați atenție stralucirii și stilului acesteia. Lanterna ar trebui să se potrivească organic în principala compoziție de iluminat, fără a atrage prea multă atenție asupra ei înșiși. Dacă montați o lampă într-o zonă de agrement sau lângă o piscină, atunci ar trebui să țineți cont de posibilitatea de a schimba aranjamentul mobilierului și a altor obiecte decorative.

Încercați să evitați contaminarea surselor de lumină. În mod deosebit, această problemă apare în cazul în care mai multe dispozitive de iluminat sunt situate aproape una de cealaltă. Pentru iluminarea pe verandă este mai bine să ridicați lampa cu senzori de mișcare. Astfel, puteți să economisiți în mod semnificativ electricitatea, deoarece astfel de dispozitive vor ieși după un timp.

Alegerea dispozitivelor, este necesar să se ia în considerare zona de iluminat.Nu ar trebui să supraîncărcați spațiul cu un număr mare de becuri, altfel situația se va dovedi a fi prea colorată și incomodă. Este suficient să cumpărați mai multe felinare mici, cu o suprafață mare de iluminare. Se recomandă alegerea dispozitivelor cu iluminare de același tip (rece sau cald).

Idei frumoase de evidențiere a teritoriului

O casă frumoasă, amenajată cu tencuială de fațadă, poate fi completată cu lămpi negre de perete, departe de ușa de intrare neagră. Plasați o canapea din lemn în stil antic turcoaz sub ele și o masă mică într-o venă similară.

Dacă casa are coloane, atunci iluminarea poate fi instalată pe ele. De exemplu, construcția cărămizii albe cu coloane albe frumoase, decorate cu piatră decorativă, pot fi completate cu lămpi cu baze negre și nuanțe albe. Detaliile similare vor arăta armonioase pe un astfel de fundal. Pot susține un candelabru suspendat în aer liber lângă ușa din față.

Pe fundalul unei piatră de fațadă din portocaliu moale, o lampă de perete cu o nuanță trapezoidală și fitinguri negre va arăta armonioasă. Sub dispozitivul de iluminare se găsesc două scaune de răchită întunecate, cu scaune cu cremă, iar spre partea laterală - ușa de intrare a lemnului închis.

Lămpile de perete pot fi instalate nu numai pe casă, ci și pe gard și alte structuri de gospodărie. Deci, de-a lungul gardului de piatră scump ar trebui să fie plasate o mulțime de becuri mici de vârf de formă pătrată, cu o margine de metal negru.

Iluminatul exterior va arăta și mai interesant dacă îl combinați cu culori vibrante. De exemplu, într-o casă de țară, decorată cu tencuială galbenă, de-a lungul unuia dintre pereți puteți aranja lămpi largi de perete negru cu fitinguri din fier forjat și le adăugați cu vase de perete cu aranjamente florale luxuriante, situate chiar mai jos.

Dispozitivele de iluminat trebuie instalate în spate. Astfel, zidul unei case de țară, îndreptat spre curtea din spate, poate fi completat cu lămpi de clopot simple pe partea dreaptă și stângă. Aceste dispozitive vor fi destul de suficiente pentru a ilumina zona de grătar cu scaune pliante și un incendiu.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor