LED lumina stradală

Astăzi, dispozitivele de iluminat stradal cu LED-uri, utilizate în mod obișnuit în formarea iluminatului stradal, ocupă o poziție de lider printre alte surse de lumină populare datorită economiilor semnificative de energie electrică. Aceste lămpi sunt utilizate în mod activ ca iluminare a clădirilor, panouri cu publicitate, fântâni și poduri, spații industriale. Acest dispozitiv este cel mai avantajos pentru operare în cazul în care problema economiei de energie și respectarea standardelor de siguranță este mai mult decât urgentă.

Avantaje și dezavantaje

Un LED este un dispozitiv semiconductor care transformă curentul electric obișnuit în lumină. În zilele noastre este dificil să găsești o casă în care nu ar exista o singură lampă cu LED.

Și ce avantaje ale acestui dispozitiv modern îl puteți evidenția? Mai întâi de toate:

 • Consumul economic și rațional de energie electrică. Becurile de acest tip consumă mult mai puțină energie decât dispozitivele convenționale.
 • Durabilitate. Durata de muncă cu utilizare constantă poate fi de 10-15 ani, iar atunci când este utilizată numai noaptea - până la 25 de ani.
 • Abilitatea de a utiliza chiar și în cele mai nefavorabile condiții, deoarece aceste dispozitive funcționează fiabil la temperaturi cuprinse între -30 și +40 grade. Cel mai potrivit pentru instalare pe străzi.
 • Paletă largă de culori.
 • Rezistent la daune fizice. Carcasa acestor dispozitive este proiectată astfel încât murdăria și resturile să nu se colecteze pe suprafața lor.
 • Protecția mediului. Pentru dispozitivele LED pentru străzi nu este nevoie de reciclare separată, deoarece acestea nu au componente dăunătoare.
 • Aprindere fără întârziere.
 • Instalare ușoară.
 • Rezistența la vibrații.
 • Putere excelentă. Dispozitivele de stradă LED sunt protejate împotriva vandalilor, sunt rezistente la explozii și ignifuge.
 • Lucrați fără zgomot.

Orice loc public poate fi frumos, datorită unui tip de iluminat bine ales.Astăzi nu veți găsi un singur dispozitiv pentru iluminatul stradal, care să nu aibă defecte. Elementele negative non-esențiale sunt în felinare cu LED-uri.

Dezavantajele unor astfel de dispozitive populare pot fi clasate pe primul loc:

 • Cost ridicat. Cu toate acestea, utilizarea LED-urilor oferă o economie de bani excelentă în continuare.
 • Degradarea termică. Pentru a face aceste lumini să funcționeze bine, au nevoie de o bună disipare a căldurii.
 • Dependența de căderile de tensiune. Dacă tensiunea nu funcționează, funcționarea LED-urilor poate fi oprită datorită supraîncălzirii.

tipuri

Toate lămpile destinate utilizării pe stradă pot fi împărțite în două tipuri principale:

 1. Fata de iluminat Se pare că sunt dispozitive instalate pe pereții caselor. Razele acestor lămpi sunt trimise către o anumită zonă care necesită iluminare, de exemplu, poate fi o pridvor.
 2. Iluminarea peisajelor este montat pe platforma casei. Cu ajutorul ei, se disting granițele căilor din grădină, se pun pe peluze și paturi de flori, lângă iazuri și copaci.

Alegerea dispozitivelor de iluminat pentru stradă este uneori furnizată la doar 4 tipuri principale: la dispozitive de tip liniar, consolă, grădinărit peisagistic, produse pentru lampă de podea:

 • Instrumentele lineare includ lumini. Acestea sunt produse care sunt în armonie cu stilul arhitectural al întregului curte. Lanternele cu lămpi cu LED-uri, corpuri de iluminat cu pământ sau articole sub formă de stâlpi sunt tipuri populare de lămpi stradale lineare. Cu ajutorul lor, puteți să eliminați contururile de noapte, să evidențiați traseul cu linii luminoase sau să iluminați întregul teritoriu.
 • Lampa consolei - Acesta este un produs pe șosea în formă de l, care va dura o lungă perioadă de timp și va acoperi o zonă destul de mare. Dacă doriți, un astfel de dispozitiv poate fi un accent pentru curtea dvs. pentru o perioadă lungă de timp.
 • Produs de grădinărit - O opțiune elegantă pentru atmosfera teatrală în grădină. Folosind mai multe dintre aceste lămpi, puteți face un complex excelent cu care să difuzați lumina sau să-l inundați în raza impactului dorit. Lanternele trebuie suspendate și în aer liber.
 • Lămpi de podea au un fel de formă verticală. Lampa din partea de sus este acoperită cu o nuanță de metal care o face să strălucească pe toate laturile. Astfel de lămpi, chiar foarte mici, pot lumina o zonă destul de mare.

În plus, există și alte tipuri de lămpi LED:

 • Fare. Tipurile industriale sunt montate în principal pe obiecte uriașe. Ele ajută la iluminarea cu ușurință a spațiului din apropierea stadioanelor sportive și a altor structuri. Spoturi luminează partea din față a clădirilor, a zonelor deschise, a parcărilor auto și a multor alte obiecte situate în vastul teritoriu. Elementele care nu sunt greoaie sunt fixate pe parcelele curții. Ele emit lumină albă și multicoloră, dar în unghiuri diferite.
 • Lampă Duralight ca o panglică din plastic transparent, cu un număr mare de diode pe suprafață. Acest dispozitiv este adesea folosit pentru a ilumina contururile, în designul panglicii peisajului este folosit pentru decorarea copacilor, în publicitate. Are următoarele soiuri:
 1. frânghie Utilizați pentru înregistrarea contururilor precise într-o decorare a unui peisaj.
 2. fixare - funcționează permanent în modul luminos.
 3. Cu urmărirea Puteți ilumina dinamic străzile.
 4. Luminări dinamice luxoase realizat cu multichasing.
 5. Zonele de iluminat de înaltă calitate, cu un controler, oferă "cameleon».
 6. Dyurafleks spre deosebire de un număr de dispozitive similare, este rezistent la apă, ușor și are o flexibilitate bună, ceea ce ușurează utilizarea și instalarea acestuia. Poate fi fixat în orice loc potrivit.
 7. conducător Seamănă cu o bandă flexibilă subțire din plastic cu o teacă siliconică, cu LED-uri luminoase atașate vertical. Deseori funcționează ca un decor de fundal.
 8. net - Acest produs este sub forma unui design cu ochiuri luminoase cu LED-uri în conexiuni. Este destul de luminos, durabil, economic și ușor de instalat. Este întins pe un cadru puternic între diferite suporturi pentru a decora peretele clădirii sau pe teritoriul grădinii.
 • Atingeți indicatoarele senzorilor ajutați la reducerea semnificativă a costului energiei electrice: lampa va funcționa numai când apare cineva în zona de acțiune a acesteia. Aparatele de stradă cu senzori de mișcare sunt folosite în cabane de vară, cabane, blocuri de apartamente, parcuri, curți, pentru a ilumina diferite tipuri de obiecte.
 • Populare și lumini încastrate cu LED-uri pentru utilizare în exterior. Diferența lor față de alte dispozitive constă în faptul că partea principală a corpului este ascunsă în găurile din perete sau acoperiș ale casei.În timpul zilei, astfel de lămpi sunt practic invizibile, iar odată cu sosirea timpului întunecat al zilei strălucește frumos pe obiecte, evidențiind trăsăturile arhitecturii clădirii, fără a atrage atenția asupra dispozitivului de iluminare. LED-uri încastrate cu senzor de lumină sunt folosite pentru a evidenția sculpturi frumoase, diverse magazine și muzee, cabane și cabane.

Există o clasificare a dispozitivelor LED pentru stradă după tipul de plasare:

 • Pentru a ilumina perimetrul curții sunt adesea folosite montat pe perete aparate de stradă, sunt fixate pe peretele casei și luminează partea de intrare. Aparatele de perete sau deasupra capului sunt de asemenea utilizate pentru a asigura măsuri de securitate. Ele sunt montate pe pereții caselor.
 • Candelabre de peisajcare sunt montate de-a lungul șinelor, sunt necesare pentru iluminarea decorativă a iazului sau garajului.
 • Instrumentul pentru sol fixat în pământ și aproape imperceptibil până la începutul lucrului. Dacă îl ascundeți în vegetație, puteți crea o lumină luminoasă în timpul perioadei de înflorire a plantelor.
 • Produse din ciuperci de sus sunt acoperite cu capace din care fasciculul luminos este reflectat în jos.
 • Stâlpi de lumină arata ca un cilindru.Produsele sunt similare cu posturile mici și sunt folosite pentru a decora paturile de flori și podurile lângă iaz.
 • Mingi de sticlă plutitoare Acestea sunt produse universale rezistente la apă care plutesc frumos pe suprafața iazului. Acestea evidențiază piscina sau iazul. Pentru a spori rolul iluminatului decorativ, puteți utiliza omologii subacvatici.
 • Modele portabile aranjate compact. Ele pot fi ușor mutate dintr-o parte a site-ului în altul. O serie de astfel de produse au un clothespin special, cu care puteți fixa produsul pe ramurile arborilor și arborilor.
 • Produsele de exterior pentru zona suburbană sunt, de obicei, în proiectare plafoniere. Produsele sunt alese în combinație cu stilul decorativ al grădinii pentru ao face mai armonioasă. În cazul în care în tufișuri sau pe copaci este priceput să stea aceste dispozitive, atunci un element original de decor va ieși.
 • Modele solare foarte practic. Baza acțiunii lor constă în utilizarea de celule fotovoltaice speciale care convertesc energia solară în energie electrică. Dacă doriți, puteți achiziționa și lămpi pe baterii.
 • Lumini de pendant designul este foarte similar cu candelabrele pentru interior, usor adaptate la diferite influente naturale. În multe cazuri, astfel de dispozitive sunt un plafon pe un lanț, care este fixat pe acoperișul unei terase sau foișor.

formă

Un rol important în alegerea lămpii stradale este designul său, mai ales atunci când vine vorba de iluminarea de înaltă calitate a teritoriului curții. În acest caz, este necesar să se ia în considerare parametrii tehnici, forma și tipul, culoarea produsului și iluminatul, stilul instrumentului:

 • Lampă stradală sub formă de minge Arată minunat, luminează perfect locul din jurul său și poate fi un decor suplimentar al situației. Lămpile rotunde de stradă sunt foarte populare astăzi.
 • Luminile lămpii sunt întotdeauna la modă. Aspectul lor elegant creează o atmosferă romantică deosebită în orice peisaj.
 • Lumini futuriste sub formă de figuri luminoase sau imitații de obiecte naturale va deveni un accent original în decorarea dvs. parcelă curte sau casa de țară.
 • Fonare sub formă de coloane, ciupercile, lămpile de pardoseală dau nu numai o lumină strălucitoare zonei în care sunt situate, dar, de asemenea, se potrivesc întotdeauna armonios în peisajul înconjurător.
 • Puteți alege întotdeauna încoronat pol sau cilindru-sticlă la partea de sus a gardului, posturi gard, gard, perete de reținere pentru a decora site-ul dumneavoastră. Forme combinate de lămpi sunt extrem de solicitate de către cumpărătorii moderni.

Soiuri de lămpi

În legătură cu introducerea de noi inovații, experții au reușit să îmbunătățească partea optică a lămpilor cu LED-uri de stradă, care este fabricată din policarbonat de înaltă rezistență, ceea ce contribuie la o mai mare uniformitate a iluminatului și a siguranței utilizării. Astăzi, pentru decorarea peisajului, LED-urile direcționale sunt folosite în mod activ - pentru iluminarea accentuată a diferitelor pătrate, vitrine și alte obiecte.

Lămpile cu diode pentru străzi sunt foarte solicitate printre localnici. Dispozitivele cu diodă în aer liber sunt potrivite pentru funcționare în diferite condiții. Corpul lor este aluminiu anodizat, care, la rândul său, are o performanță excelentă.

Gradul de protecție împotriva oricărui impact posibil le ajută să le montați în locuri care sunt adesea expuse la umiditate și praf.

sfera de aplicare

În funcție de tipul, stilul, tipul de iluminat,Dispozitivele LED de iluminat stradal pot fi utilizate în scopuri specifice:

 • LED-uri de exterior, cum ar fi spoturi utilizate pentru iluminarea zonelor industriale, depozite, benzinării, parcări, trotuare pietonale, pătrate și parcuri, precum și străzile orașului înseși.
 • Lumini de peisaj folosit pentru o peluze mai bune de iluminat, iazuri sau fântâni, grădini și terase, precum și partea inferioară a fațadei de cabane. Instrumentele amplasate de-a lungul căilor, căilor și a altor zone pentru a se deplasa pietonii trebuie să producă lumină difuză și moale. Pentru a garanta acest efect, puteți utiliza forme precise ale dispozitivelor, care vor răspândi razele.
 • O varietate de iluminat fațadă este tipul de iluminat arhitectural.. Acesta poartă rolul de decor și sunt folosite tot felul de faruri și felinare, iar razele lor pot fi originale și neobișnuite de culoare. Acest tip de iluminat poate fi atribuit și iluminării sculpturilor, arborilor, acoperișului.

Producatori

Atunci când cumpărați o lampă, este mai bine să acordeți imediat atenția asupra produselor unor mărci cunoscute care sunt considerate a fi lideri mondiali în producția de lămpi cu LED-uri.

Producătorii cei mai populari de lămpi stradale sunt:

 • companie Amplex Oferă un iluminat stradal unic, de înaltă calitate. Armatura produselor lor este în mare parte din alamă, produsul utilizează oțel de înaltă calitate și alte materiale populare.
 • marcă comercială Technolux importă corpuri de iluminat din China, propriile spoturi de exterior au caracteristici de înaltă calitate.
 • "Optogan" - un producător național care oferă lămpi cu LED-uri pentru a ilumina străzile, precum și zone adiacente clădirilor industriale, comerciale, de tip depozit, gospodării și case, parcuri și piețe.
 • firmă „Svetlana-LED» produce de asemenea tehnologia LED de înaltă calitate.
 • Casa de tranzacționare "Focus" are un număr enorm de evoluții în domeniul tehnologiilor populare de economisire a energiei. Lămpile companiei utilizează LED-uri de origine japoneză, care corespund parametrilor de calitate europeni. Din 2004, compania sa specializat în producerea în masă a sistemelor de iluminat cu LED.
 • "Sisteme LED Intesso" - această companie și-a început activitatea în 2011. Astăzi produce aproximativ 5 mii de dispozitive de iluminat pe an.
 • firmă "Tehnologii ușoare" Este considerat principalul producător de dispozitive de iluminat cu LED în CSI.
 • Specialiștii "Ingineria comunicării" să realizeze dezvoltarea dispozitivelor de iluminat eficiente din punct de vedere energetic. Lămpile stradale ale companiei sunt situate în grădinile multor oameni renumiți din țara noastră.
 • Corvette Lights LLC oferă LED-uri sferice de tip și multe alte tehnologii de iluminare, care este creat în felul lor.

Cum de a alege iluminatul exterior?

Când selectați lămpile pentru iluminatul stradal, trebuie să acordați o atenție deosebită puterii fluxului luminos, posibilului unghi de iluminare pe care îl pot da, temperaturii culorii și posibilei degradări a produsului.

Dacă trebuie să alegeți o sursă de lumină de înaltă calitate, atunci trebuie avut în vedere faptul că ar trebui să se simtă calm temperaturi joase și ridicate.

Aceste informații puteți obține în pașaportul produsului achiziționat.

Alegerea ce fel de iluminare ar trebui să fie montate pe site-ul dvs., voi Trebuie să acordați atenție următoarelor recomandări:

 • Alegeți acest tip de produs, dați preferință dispozitivelor cu astfel de caracteristici care funcționează ca confort, gradul de ieșire a luminii, puterea, durata de viață.
 • Înainte de a instala lămpile în zona din fața casei, este important să determinați condițiile climatice, finețea instalării și cerințele pentru luminozitatea produselor.
 • Atunci când cumpărați un produs, este necesar să acordați atenție și tipului de material din care este fabricat corpul de iluminat. Becurile metalice (pot fi din fontă, aluminiu obișnuit, produse de astăzi la modă din oțel și alte metale) au cea mai mare rezistență și pot rezista la efectele celor mai extreme condiții de funcționare. Dispozitivele ceramice au o carcasă foarte durabilă, astfel încât acestea pot fi, de asemenea, folosite în siguranță pentru iluminatul de grădină de înaltă calitate.

Idei frumoase de design al teritoriului

Dacă doriți ca locuința dvs. să fie cât mai frumos selectată posibil în sensul arhitectonic, nu ezitați să folosiți lumini decorative cu LED-uri - acest lucru este valabil mai ales dacă există o mulțime de pași în zona dvs. care aduc vizitatori la dumneavoastră acasă.În cazul în care zona dvs. de grădină este plină cu mobilier din răchită și paturi de flori, atunci este mai bine să utilizați produse de forme simple, deoarece produsele cu un design complex pot "supraîncărca" spațiul grădinii - în mod obișnuit strălucind în culori diferite, bilele sunt cele mai potrivite aici.

Dar pentru o zonă modestă, cu un minim de detalii, o lampă cu un design luminos poate fi o parte importantă a compoziției. Prin urmare, dacă doriți să folosiți doar un dispozitiv de iluminat în zona dvs., atunci acordați atenție ideii originale de a construi o figură ușoară pe un avion. Peisajul curții se va schimba imediat pentru o estetică mai bună, dacă o decorezi cu o compoziție atât de interesantă.

Veți afla mai multe despre lămpile LED de pe strada în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor