Becuri USB

Tehnologiile nu stau în picioare și sunt în continuă evoluție, încântând oamenii cu gadgeturi noi și utile care ușurează viața. Mai recent, portul USB notoriu a fost necesar pentru a conecta o tastatură, mouse și alte dispozitive de birou. Apoi au fost inventate unități flash flash, care au fost conectate și la acest conector. În timp, funcțiile portului USB au fost adăugate în mod constant, iar astăzi este posibil să se conecteze un număr mare de dispozitive diferite. Acestea includ lămpi speciale, care merită să vorbim mai detaliat.

Ce este?

Dacă doriți să examinați în detaliu lămpile USB funcționale, trebuie să răspundeți la întrebarea principală: ce este același lucru inclus în definiția unui obiect gadget USB.

Toate gadgeturile electronice pot fi împărțite în funcționale și decorative:

 • funcțional dispozitivele îndeplinesc anumite funcții. Ele sunt achiziționate pentru a îndeplini anumite sarcini.
 • decorativ modelele sunt concepute pentru a vă bucura de ochii utilizatorilor. Nu poartă sarcina funcțională. Astăzi, există multe dispozitive decorative diferite pe piață. Uneori există elemente cu costuri nejustificat de mari.

Unele gadget-uri beneficiază. De exemplu, un mic ventilator USB este ideal pentru vremea caldă.

Cu toate acestea, există, de asemenea, absolut inutil, dar bine-publicitate gizmos. Acestea includ mici încălzitoare de mână sau micro-frigidere.

În prezent, o lampă USB (lampă cu plasmă) este foarte populară, care este o minge cu un fulger interior. Mulți cred că efectuează o funcție exclusiv decorativă. Acest articol pare interesant, dar este greu de găsit util. În plus, corpurile de iluminat cu trăsnet au un efect negativ asupra aparatelor de uz casnic care sunt în limita a 50 m. Din cauza acestui lucru, cardurile flash pot să nu mai funcționeze și telefonul smartphone poate începe să repornească.

Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că lămpile USB sunt necesare pentru iluminarea tastaturii,și nu pentru strălucirea spectaculoasă a fulgerului mic.

specie

Două tipuri de lămpi USB pot fi clasificate ca utile:

 • modele cu stand;
 • modele fără suport.

Dimensiuni mai impresionante au lămpile cu suport. Se conectează la computer folosind un fir special, dar au totuși o bază separată. De regulă, aceste dispozitive au numai 2 butoane. Unul dintre ele include lumina principală, iar al doilea - lumina de stand.

Dezvoltatorii susțin că astfel de gadgeturi vor fi foarte utile pentru lucrul în întuneric. Ele nu se combină neapărat cu alte surse de lumină în cameră. Cu toate acestea, pentru a putea găsi butonul de alimentare într-o cameră întunecată, standul trebuie să fie evidențiat. De aceea există un al doilea buton pe astfel de dispozitive.

Există mai multe tipuri de lămpi cu standuri.

Cele mai comune sunt Modele LED. Există, de asemenea halogen și luminescent instanțe.

Produsele din halo generează din ce în ce mai mult un trecut și mulți producători au refuzat deja să producă astfel de opțiuni. Acest lucru se datorează încălzirii excesive a lămpilor și consumului ridicat de energie.

Becurile vechi bune fluorescente se încălzesc, dar consumă mai puțină energie. Cu toate acestea, de regulă, durata de viață a acestor becuri este foarte scurtă.

Cele mai de succes și de încredere pot fi numite lămpi cu LED-uri USB. Aceste dispozitive se bazează pe tehnologia cu LED-uri și durează mult mai mult decât omologii lor.

Un alt avantaj al becurilor cu LED-uri este faptul că acestea se disting prin eficiența lor de cost și consumă puțină electricitate. Asemenea obiecte au o greutate mică, de cele mai multe ori lipsesc elementele metalice.

LED-urile cu lămpi USB au tuburi speciale flexibile. Prin controlul acestor suporturi, puteți direcționa iluminatul în orice direcție și îl puteți amplasa la orice distanță.

Dacă vă decideți să cumpărați o lampă cu LED-uri, atunci trebuie să acordați o atenție deosebită standului său. Se întâmplă adesea ca greutatea bulbului să depășească greutatea bazei. Din acest motiv, dispozitivul poate fi instabil și ușor de căzut de pe masă. De asemenea, este necesar să se ia în considerare lungimea firului. Acesta nu trebuie să fie mai mic de 50 cm.

Versiunile fără suport sunt compacte. Ele sunt tuburi flexibile cu LED-uri montate pe ele, situate la sfârșitul anului. La celălalt capăt al acestor produse există un fișă USB.

Există opțiuni interesante în care tubul este fabricat dintr-un material transparent. În interiorul lor sunt becuri cu LED-ghirlande. LED-urile cu lămpi USB fără suport pot avea doar o singură diodă (ca sursă de lumină) sau mai multe becuri mici.

Este de remarcat faptul că cazuri cu un număr mare de diode fără motiv sunt destul de rare. Cu toate acestea, dacă ar trebui să căutați un astfel de produs în magazinele online, atunci aproape sigur veți găsi opțiunea potrivită.

Acest tip de lampă USB este utilă în special atunci când călătoriți sau călătoriți. De exemplu, într-un tren, iluminarea poate fi destul de scăzută, dar puteți rezolva cu ușurință această problemă dacă luați un bec compact cu tine fără un suport. De regulă, astfel de lămpi se răsucesc ușor și ocupă foarte puțin spațiu. Ele pot fi plasate nu numai într-o pungă, ci și într-un buzunar de haine.

Cel mai adesea există lămpi mici cu o singură diodă. Astfel de dispozitive sunt proiectate pentru a ilumina tastatura scurtă a laptopului - cu o diagonală de 15-16 inci.

Pentru un laptop de dimensiuni medii, o versiune LED specială cu mai multe ramuri luminoase direcționate în direcții diferite poate fi potrivită.Este necesar să se aleagă astfel de dispozitive în conformitate cu dimensiunile tehnicii. Dimensiunile mai impresionante ale unui laptop, mai multe diode ar trebui să fie în lampă.

Dar nu uitați că numărul de LED-uri va afecta consumul de energie. Instanțele cu multe surse de lumină pot provoca defecțiuni.

Există, de asemenea Becuri USB cu baterii. Ele sunt introduse în portul USB exclusiv pentru reîncărcare. Dacă opriți calculatorul cu lampa de acumulator conectată, nu se va opri funcționarea. Dacă doriți să cumpărați o lampă numai pentru a ilumina tastatura în întuneric, nu este nevoie de modele cu baterii. Este mai bine să alegeți un dispozitiv mai rentabil fără această parte.

Nu cu mult timp în urmă a apărut pe piață Lămpi cu sare USB. Acestea conțin tavă de înaltă tehnologie din cristale de sare. Astfel de dispozitive eliberează în mediu ioni utili pentru corpul uman. Acestea neutralizează efectele negative ale radiației electromagnetice. La baza acestor becuri există un LED cu lumină moale și plăcută.

dispozitiv

Lămpile USB nu diferă de modele complexe. De regulă, ele constau în trei elemente principale:

 • Conector USB;
 • cablu (sau tub flexibil);
 • becuri (mai des - LED).

Priza pentru conectarea unei astfel de lămpi are numai 2 contacte: pentru recepționarea alimentării de la un calculator sau alt dispozitiv electronic.

Aceste becuri pot fi echipate cu corduri de diferite lungimi. Opțiunile în care această parte este mai lungă pot fi folosite în orice poziție. Cu toate acestea, aceste articole nu sunt foarte convenabile pentru a vă purta sau purta cu dvs., deoarece au nevoie de un spațiu mai mic decât pentru cablurile mici.

LED-urile cu LED-uri pot fi modernizate cu mâinile tale. Pentru a face acest lucru, introduceți pur și simplu surse de lumină suplimentare în ele. Desigur, înainte de aceasta este necesar să se calculeze sarcina maximă a dispozitivului.

desen

Lămpile USB nu sunt numai compacte în mărime, mobilitate, ci și un design interesant. Astăzi, în magazinele de echipamente informatice (și nu numai), puteți găsi o varietate de opțiuni diferite:

 • Cele mai frecvente sunt simple firefly lampă. Ei au un tavan din sticlă rotundă și baze (cel mai adesea metal) reflectând lumina.Simboluri populare multifuncționale cu control tactil. Culoarea emisă de astfel de lămpi, se poate schimba fără probleme la discreția lor.
 • Un aspect interesant, neobișnuit este diferit. cosmonaut lampă. Astfel de construcții constau dintr-o figură mică a unui astronaut, dintr-un tub flexibil care rulează din rucsac și un conector USB. Lumina în astfel de modele provine dintr-o casca de salvare. Dacă ridicați acest bec mai mare, acesta va ține ferm tubul, creând iluzia unui mic astronaut care "arborează" tastatura laptopului.
 • Recent, mici becuri USB care reprezintă benzi de plastic cu LED-uri situate pe ele. Cunoscutul producător Xaomi produce produse similare cu 6 LED-uri. Astfel de variante nu au tuburi flexibile lungi și sunt destul de scurte.
 • Lămpile mobile conectate la un computer sau laptop nu sunt doar mici. De exemplu, producătorii moderni produc copii extrem de interesante cu baterii realizate sub formă de animale. În astfel de modele, este adesea furnizată funcția "Schimbarea culorii".

Astfel de dispozitive pot fi amplasate în apropierea calculatorului în timpul funcționării.

Uneori, părinții folosesc obiecte de noapte pentru copii. Există multe opțiuni: pentru a nu fi confundat cu alegerea, a studia caracteristicile modelelor, pentru a compara mai multe dispozitive.

Cum să faceți o lampă USB cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor