Caracteristici de instalare a elementelor de fixare în gips carton

Atunci când se efectuează reparații și se schimbă interiorul casei, se utilizează ca tavan un material precum gips-carton. În acest caz, proprietarii casei doresc adesea să instaleze puncte și alte tipuri de corpuri de iluminat pe tavan. Dar din cauza incompetenței lor în această chestiune, ei petrec mult timp în căutarea profesioniștilor, precum și bani pentru a-și plăti forța de muncă.

Caracteristici și tipuri

Sub reflectoarele implică lămpi încastrate în tavan (sau în orice altă mobilier), în timp ce iluminează doar o parte din cameră sau absolut toată zona din cameră.

În primul rând, trebuie să spunem că toate lămpile diferă în funcție de categoria lor de preț și de calitatea iluminării camerei, precum și de durata de viață.

Tipurile de spoturi sunt clasificate:

 • pe tip de construcție;
 • pe tipuri de instalații;
 • pe tipuri de lămpi.

Luați în considerare tipurile de spoturi care se disting prin baza lor de proiectare:

 • reintrare;
 • repetate.

În funcție de tipul instalației, există astfel de tipuri de lămpi:

 • încorporat;
 • deasupra capului.

Lămpile încorporate sunt instalate complet sub tavanul plăcii de ghips, numai partea decorativă a lămpii rămânând vizibilă. Luminile de pe lămpi se extind complet și numai firele sunt ascunse sub tavan. Acest lucru vă permite să instalați acest tip de corpuri de iluminat numai pe suprafețe solide.

De asemenea, corpurile de iluminat diferă în parte de lămpile utilizate. Ele sunt după cum urmează:

 • halogen;
 • LED-uri;
 • fluorescent;
 • lămpi cu o imagine în oglindă, așa-numita incandescentă.

Din tipurile de lămpi prezentate Una dintre cele mai scumpe sunt lămpile LEDcu toate acestea, ele sunt, de asemenea, considerate cele mai eficiente. Ce tip de lămpi să vă alegeți, decideți singuri, în funcție de starea dvs. economică.

Dar înainte de a vă decide ce lampă să cumpărați, ar trebui să știți asta mai bine să rămâi pe lămpi cu LEDcare sunt achiziționate de la firme care ne-au câștigat încrederea (adică firme renumite) cu bunurile lor de înaltă calitate, deși prețul este ridicat, dar plătește cu ușurință pentru el însuși. Deoarece produsul lor este durabil și emite cea mai mică cantitate de căldură. În timp ce becurile cu incandescență sunt cele mai ineficiente din categoria lor, acestea au un consum mare de energie, dar, în același timp, categoria lor de prețuri este mult mai mică.

schemă

Luați în considerare posibila dispunere a lămpilor. Localizarea acestor tipuri de dispozitive de iluminat are mai multe scheme:

 • dispozitivele de iluminat sunt instalate într-un rândavând o locație directă. În același timp, o distanță de aproximativ 60 de centimetri se retrage din perete, având în același timp un pas de optzeci și o sută de centimetri;
 • dacă doriți să obțineți cel mai bun iluminat în întreaga zonă a camerei, se recomandă utilizarea panou de asamblare;
 • ultima opțiune este configurația periferică a corpurilor de iluminat. De regulă, o astfel de iluminare este utilizată ca suplimentară dacă există o iluminare centrală în cameră.O distanță de aproximativ 40 de centimetri este măsurată de pereți și aproximativ optzeci de centimetri între lămpile.

  de asemenea nu este exclusă posibilitatea de a combina aceste scheme între ele, în timp ce găsiți un compromis și obțineți cea mai bună acoperire a casei dvs. Atunci când se alege o opțiune de locație, lungimea și locația firelor, numărul de terminale implicate, instalat înaintea plafonului de gips, este de asemenea luat în considerare.

  Funcționează înainte de instalare

  Înainte de a începe procesul de instalare a corpurilor de iluminat întoarse, instalați cadrul pentru gips-carton.

  Înainte de a începe toate lucrările necesare pentru a realiza o schemă, care va fi un aranjament de lămpi pe tavan. Următorul este cablajul. Aceste tipuri de lucrări sunt efectuate direct pe tavan (pentru confortul procesului) și sunt, de asemenea, fixate cu cleme în acest scop.

  Deoarece este nevoie să țineți cablul în stare tensionată, pentru care sunt utilizate clemele.

  Corpurile de iluminat, la rândul lor, sunt conectate prin contactele terminale, iar cablurile de la cablu trebuie să fie coborâte la corpurile de iluminat.Dacă în profiluri există deschideri speciale, cablarea are loc și prin ele. Dar nu este recomandat să faceți aceste găuri pe cont propriu.. Acest lucru poate compromite integritatea întregii structuri (adică, întregul nostru plafon).

  recomandări

  Vom discuta mai multe recomandări în timpul lucrării:

  • cablul este prevăzut cu trei conductori și cu dimensiunea de unu și jumătate până la doi milimetri, iar cablul este utilizat flexibil. Acest lucru vă permite să obțineți cele mai confortabile condiții de lucru;
  • în general, corpurile de iluminat de mare putere nu sunt utilizate nicăieri și alegerea se încadrează pe modele financiare mai economice ale corpurilor de iluminat cu o putere incandescentă de treizeci și cinci până la patruzeci de wați;
  • Dacă doriți să schimbați lampa la una mai puternică sau diferită în ceea ce privește temperatura culorii și unghiul de dispersie, este ușor să scăpați de lampa veche.

   Dar dacă aveți încă dificultăți în instalarea corpurilor de iluminat, atunci există un mic truc la care puteți recurge. Antenele montantelor noastre se reunesc, după care trebuie conectate printr-o bucată mică de sârmă.

   Pentru a reduce probabilitatea unui scurtcircuit la minim, se recomandă utilizarea unui cablu dur pentru izolare. Apoi, mount-ul nostru pregătit este plasat în gaură, iar firul este tăiat cu fermoar.

   Corpul este pus în funcțiune, cu un resort de acțiune, care contribuie la îndreptarea montantului.

   Procesul de rutare a firului

   Montarea cablurilor pentru lămpile produse în conducta ondulată. Există, de asemenea, un cablu de rezervă, care se află într-o țeavă ondulată separată.

   Foarte la fel cutia de joncțiuni se află în cea mai mare parte într-un loc vizibil și ușor accesibil pentru posibilitatea unui acces bun atunci când este necesar să se verifice starea de sănătate a cablului sau înlocuirea acestuia.

   Va fi posibil să așezați oricare dintre firele necesare pentru oricare dintre corpurile de iluminat, deoarece găurile vor fi executate în gips carton în locurile de montare a corpurilor de iluminat. Este posibil să înlocuiți o ondulație, care a aplicat un cablu rezistente la foc. Înlocuirea completă a cablului rezistent la foc nu va funcționa. La începutul spațiului intercalat, este necesară instalarea acestuia.

   Tubul ondulat este cel mai bine să aibă, începând de la cutia de joncțiune în sine,Acest lucru vă permite să înlocuiți cu ușurință firele necesare.

   Există, de asemenea, o instalare alimentarea cu energie electrică. Se instalează când se utilizează lămpi cu tensiune joasăde la douăsprezece volți la douăzeci și patru de volți. Pentru a facilita întreținerea, este adesea instalat în locuri ușor accesibile. De exemplu, sub sau pe tavan (o nișă este echipată pentru acest lucru).

   Hole proces de luare

   Primul este marcajul pe foi de gips carton. Această parte a lucrării este efectuată înainte de montarea acesteia pe cadru. Următoarea este ajustarea locației lămpilor pentru amplasarea uniformă a acestora pe tavan. Pentru a face acest lucru, cablajul ar trebui să funcționeze cu o marjă mică, pentru a evita neînțelegerile.

   Pentru tăierea orificiilor pentru lămpi este posibil să folosiți un cuțit de papetărie sau un burghiu, după care marginile trebuie tratate cu un grund.

   Procesul de instalare

   Procesul de instalare este destul de laborios pentru a evita deteriorarea acoperirii aplicate în întregime.

   Instalarea se face în următoarea ordine:

   • cablajul trebuie să fie dezactivat, apoi capetele firelor sunt conectate la bornele sau bornele corpurilor de iluminat tragându-le prin orificiile făcute în gips-carton;
   • antenele, numite arcade, sunt aduse împreună, după care sunt conectate la lămpi și instalate în găuri în gips-carton;
   • prin gaura din lampă este conectată la cartuș;
   • apoi atașat cu un inel de reținere;
   • ultimul pas este de a verifica integritatea structurii și este finalizat.

   Pentru a facilita procesul de instalare, trebuie să studiați instrucțiunile atașate la kitul de corpuri de iluminat. Datorită faptului că metodele de instalare pot avea diferențe.

   Procesul este următorul. Luăm lampa, concepută pentru gips-carton, după care fixăm firele din blocul de borne. Din rețeaua pe care am pus-o anterior sub tavan, facem firele de conectare. Corpurile de iluminat au, de asemenea, marcaje care trebuie respectate.

    Se pare ca aceasta:

    • împământarea este desemnată PE;
    • faza este marcată cu L;
    • zero a primit numele N.

    Următoarea este instalarea casetei în gaură, pe care am făcut-o la începutul lucrării noastre. Acest proces, de obicei, nu provoacă dificultăți, deoarece gaura este făcută sub lămpile LED.

    Cum se face instalarea spoturilor, vedeți următorul videoclip.

    Sfaturi

    Cele mai populare sfaturi:

    • Dacă doriți să obțineți o iluminare "mai caldă" și mai puțin "dură" a încăperii, se recomandă să vă înclinați alegerea în direcția unei lămpi cu o acoperire în oglindă. Acest tip de lampă va fi mai puțin încălzit.
    • Înainte de a începe lucrul la instalare și conectare, trebuie să verificați absența unei conexiuni de rețea. Și în timpul instalării și lucrările electrice trebuie să se respecte siguranța.
    • Când lucrați la conectarea iluminatului - este realizată în paralel, ceea ce va permite detectarea și înlocuirea cu ușurință a unui bec luminos ars. De asemenea, prin această conexiune, încălcarea muncii unui bec a oprit procesul de lucru al tuturor lămpilor.
    • Conectarea absolut tuturor lămpilor se face în paralel cu un tren. În acest caz, incizia așa-numitului fir principal nu este necesară.Acest lucru vă permite să lăsați o sursă de cablu de alimentare pentru a vă putea conecta în viitor. Puteți elimina cu ușurință dispozitivul de iluminare, dacă este necesar.

    Puteți înțelege independent numeroasele tipuri de lămpi cu LED-uri și puteți stabili corect diametrul acestora dacă este necesar. Alegeți opțiunea cea mai bună calitate și potrivită din punct de vedere financiar.

    De asemenea, fără prea mult efort pentru a face propria instalare, economisind în același timp angajarea profesioniștilor și dobândirea de abilități utile. După ce ați studiat cu atenție materialul, veți obține cu siguranță rezultatul dorit.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor