Subtilitățile armăturilor de montaj din panouri din PVC

Pentru orice interior, iluminatul este o parte importantă. Există diferite tipuri de corpuri de iluminat. De exemplu, modelele de puncte direcționează un fascicul de lumină către un anumit obiect. Luminile împrăștiate vă permit să creați un mediu liniștit. Alegerea iluminatului nu este ușoară, deoarece afectează adesea bunăstarea locuitorilor și oaspeților. Luați în considerare subtilitățile instalării dispozitivelor de iluminat în panourile din plastic.

Caracteristici speciale

Unul dintre cele mai populare materiale pentru finisarea plafonului sunt panourile din PVC. Acestea au multe avantaje și dezavantaje, unul dintre principalele avantaje este că în acest sistem este posibil să se construiască în propriile surse de lumină. Plasticul este un material ieftin, astfel încât plafoanele acestui material sunt foarte populare. Instalarea nu necesită abilități speciale - totul este destul de simplu.

Gama vă permite să selectați elemente diferite de lungime, lățime, culoare și design. Ele sunt împărțite în mai multe tipuri de bază. De exemplu, ele pot fi ușoare și elastice, necesitând o abordare și o precizie specială în timpul lucrărilor de instalare. În plus, există analogii de perete. Ele sunt destul de grele și au o mulțime de greutate.

Alte soiuri includ:

 • lucioasă;
 • cu film termic;
 • cu modele de lemn sau marmură.

În mod separat, puteți alege plasticul cu o acoperire frumoasă, textura scumpă - astfel de panouri pot decora chiar și cel mai scump interior.

Sistem de iluminat

Cel mai important lucru de reținut când alegeți o lampă - materialul plastic se topește ușor la temperaturi ridicate. Acest lucru strică aspectul și calitatea plasticului. Prin urmare, nu este necesar să alegeți becurile cu incandescență, de asemenea, lămpile cu descărcare nu vor funcționa. Opțiunea ideală ar fi LED-urile de până la 40 de wați. Această valoare este de asemenea aleasă pentru un motiv: la putere mare, firele se pot încălzi, pot topi plasticul din interior.

Cel mai bine este să alegeți becuri pentru astfel de panouri cu un nivel ridicat de etanșeitate (IP44 și mai mare). Acest lucru va permite utilizarea acestor lămpi în orice locație.atunci când lucrați cu iluminare la 220 V. Trebuie remarcate becuri cu halogen și LED. Acestea necesită numai 12 V. Totuși, este necesar să știți cum să montați corect becurile. Din panou, puterea este transmisă la transformator și apoi la lămpi.

Se aplică următoarele restricții:

 • pe un transformator puteți închide până la 4 becuri;
 • lungimea cablului nu trebuie să depășească 250 cm;
 • prin mărirea lungimii firului lămpile vor străluci foarte slab.

Lucrări de asamblare

Înainte de efectuarea lucrărilor este necesar să verificați dacă totul este gata. Prezența firelor, a benzilor electrice și a blocurilor de borne pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe lucrul. De asemenea, este necesar să se verifice integritatea întrerupătoarelor și a lămpilor.

 • Primul pas este alegerea amplasării surselor de lumină. Cel mai bine este să aplicați locul exact pe tavan. Principalul lucru nu este să alegeți puncte în acele locuri unde va avea loc profilul sau joncțiunea panourilor.
 • Este mai bine să începeți instalarea corpurilor de iluminat înainte ca plafonul să fie complet asamblat (cablarea este mai ușor de condus atunci când numai o parte din panouri sunt atârnate). O problemă obișnuită este gaura pentru lampă. Mulți încep să inventeze fără îndoială orice fraudă pentru a obține exact și în dimensiune.Folosiți mai mult un burghiu cu o duză specială de un anumit diametru. Acest lucru vă permite să faceți o gaură cât mai precisă și mai precisă posibil. Pentru a face acest lucru, pur și simplu lucrați la viteză mică fără efort mare - plasticul nu va transfera nici viteza, nici impactul mecanic. În absența unui burghiu, puteți utiliza un busolă și un cuțit de papetărie.
 • Cu un etrier aveți nevoie să trageți un cerc și, cu un cuțit, tăiați-l cu grijă. În cazul decupajelor, este întotdeauna mai bine să începeți tăierea în interiorul cercului - erorile nu vor fi vizibile, iar uniformitatea cercului poate fi realizată cu un efort minim, dar cu un maxim de precizie.
 • Gaurile de găurire nu se execută pe panoul instalat (acest lucru nu este permis).
 • După ce gaura este gata, este necesar să instalați corpul lămpii prin prinderea pe arcuri.
 • Doar după aceste proceduri, puteți instala panoul. Mulți lucrători profesioniști recomandă să împingeți firul în gaura în avans: acest lucru vă va ajuta să nu urcați după instalarea panoului și să nu căutați un fir. Pentru confortul conexiunii, firul trebuie să stea pe 150-200 mm. Atunci când lucrați cu fire, este necesar să deconectați întreaga casă din tensiune și să aveți lanterne pe baterii.
 • Îndepărtați izolația de la fire și expuneți contactele pentru conectarea cartușului. Dacă este necesar, folosind izolația, puteți conecta o conductă de conducere în paralel cu lampa următoare.
 • După atașarea cartușului, becul în sine este introdus ușor în el. Este fixat cu un suport special, adesea având o altă pătură subțire ca suport.

Alegerea panourilor PVC necesare și a elementelor necesare, puteți crea orice combinație a acestora pe tavan. Procesul de instalare este simplu, dar este necesar să-l studiem și să înțelegem detaliile procesului pentru a evita greșelile.

Cum să instalați corpuri de iluminat în panouri din PVC, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor