Loft stil de iluminat

 Loft stil de iluminat

Cel care spune că un stil nou a apărut în designul modern - Loft, este fundamental greșit. Unul dintre cele mai interesante stiluri a apărut cu aproape un secol în urmă. Dar de atunci, interesul pentru el nu a fost stins.

Motivul este non-standard, informalitate, libertatea de gânduri și sentimente. Spațiu neobișnuit, mobilier, lămpi atrage ochiul. Astăzi vom vorbi în detaliu despre cum să alegem iluminatul pentru acest stil.

Caracteristici speciale

Cincizeci ai secolului al XX-lea. America încearcă să iasă dintr-o criză economică prelungită. Multe fabrici și fabrici sunt închise în țară. Și această circumstanță a fost folosită de cei care nu și-au putut permite să închirieze sau să cumpere locuințe.Obiectele uriașe din fabrică, inclusiv mansardele, au găsit noi proprietari.

Plafoane înalte, traversate de grinzi, lipsa partițiilor, ziduri de cărămidă fără finisare - asta au primit cei care au ocupat aceste spații. Dar dacă aparțineți unui boem creator, este vreun moment să vă uitați la cineva? Principiul "a trăi așa cum vreau" a fost predicat de noii maeștri de mansardă. Aceasta este prima caracteristică a acestui stil.

A doua caracteristică este un spațiu uriaș care necesită iluminare specială. Și a fost. Ferestre, câteodată pe întregul zid. Dar seara, acest pătrat era necesar să fie iluminat atât din tavan, cât și din pereți.

Plafoanele mari, netratate, pe care nimeni nu urma să le decoreze, aveau grinzi de beton și lemn, țevi, conducte de aer. Pe un astfel de plafon, nu puteți atârna un candelabru cu pandantive de diamante și cinci coarne. Și așa a apărut oa treia caracteristică a stilului loft - rudeness deliberat, neglijență.

Dar utilizarea de forme atipice în mobilier, iluminat poate fi numit a patra caracteristică. Ei bine, ce alt stil îți permite să faci un candelabru sau o bucată de țevi de apă, fără să-l ascunzi deloc? O mulțime de lemn, plastic dur, sticlă și o grămadă de metal.

În cazul în care apartamentul sau casa dvs. are o dimensiune clasic mare, atunci nu puteți face fără lămpi de dimensiuni mari, mai asemănătoare cu iluminatul profesional.

Și aceasta este a cincea trăsătură. Pentru a desena o linie convențională între bucătărie și dormitor folosiți adesea diferite tipuri de iluminat. Deci, a șasea trăsătură este zonarea cu ajutorul luminii.

Astăzi există o mulțime de stiluri în stil. Și la înregistrare se poate pleca puternic de la recepții clasice. Loft Industry și "loft" ultramodern sunt prea diferite. În plus, camerele mici sunt potrivite pentru acest stil. De aceea, ne îndreptăm atenția asupra subiectului.

tipuri

Indiferent de stil, lămpile sunt:

 • plafon;
 • montat pe perete;
 • desktop-ul;
 • podea;
 • strada.

În conformitate cu principiul muncii:

 • alimentat de la rețea;
 • energia solară;
 • funcționează cu baterii;
 • lumânări, lămpi cu kerosen, etc.

Prin zona de aprovizionare cu lumină, iluminatul este:

 • generale;
 • locală.

Prin metoda de fixare:

 • pe cârligul de plafon (așa se montează candelabrele de diferite configurații, inclusiv cablurile atașate separat cu un bec, fiecare dintre ele fiind atârnată pe un cârlig separat, o singură suspensie fiind atașată de cârlig);
 • tijele pentru sistemele spot și piste (anvelope), precum și suspensiile de grup sau lămpile cu pantograf sunt montate pe bara de montare;
 • Structurile grele sunt instalate pe placa de montaj în formă de cruce (folosind lemn masiv, lanțuri, spoturi).

În conformitate cu principiul lămpii:

 • lampă cu incandescență cu incandescență (simplă, ieftină, dar cu durată scurtă de viață);
 • halogen (bine iluminat, ieftin, dar supraîncălzit rapid, au o bază individuală, emit radiații ultraviolete);
 • luminescente (servesc pentru o lungă perioadă de timp, consumă energie electrică, sunt scumpe, ard rapid cu picături de tensiune, strălucesc cu o lumină "moartă");
 • LED-uri (lumină mare, servi mult timp, nu încălzi, sunt scumpe, necesită un transformator separat pentru a lucra).

După ce a decis tipul de lampă, îl puteți cumpăra într-un magazin de specialitate. Dar, de vreme ce camerele de mansardă sunt de obicei nestandard, corpurile de iluminat sunt deseori proiectante, într-un singur exemplu, făcute special pentru a vă rezolva ideile de design interior.

materiale

Când utilizați stilul Loft Industry, lămpile dvs. vor avea o mulțime de elemente metalice: țevi, lanțuri, cercuri de cadru, ghidaje de profil, un număr mare de fitinguri.Cuprul, bronzul, alama, piese din aluminiu sunt utilizate pe scară largă. Dar în cazul în care este imposibil să folosiți metalele din cauza gravității lor, utilizați țevi și fitinguri din PVC.

Dacă nu se încadrează în interior în formă naturală, atunci ele pot fi decorate cu vopsea și patinate.

În plus, în fabricarea de accesorii utilizate lemn natural și cabluri de cânepă. Un candelabru dintr-o cutie de lemn în care sticle de vin sau de bere din sticlă întunecată sunt introduse cu becuri plasate în ele vor arăta minunat deasupra mesei de bucătărie.

Este greu de imaginat o lampă de podea cu o nuanță de flori într-o cameră de mansardă. Dar, având în vedere că stilul iubește culoarea cărămizii și celula scoțiană, probabil că astfel de produse textile vor fi folosite pentru abajur.

Este permisă utilizarea sticlei, dar în geometrie dreaptă sau rotundă, fără bucle. Unele decoratoare trendy sugerează folosirea candelabrelor clasice cu un număr mare de pandantive.

 1. Acesta este un pas atipic pentru un loft, și poate de aceea este locul de a fi.
 2. Acest tip de lampă are nevoie de un tavan înalt.
 3. Avem nevoie de fler: nu fiecare candelabru poate fi aplicat stilului nostru.

culoare

Criticii de artă modernă au 3 direcții în stil loft: boho-loft (boem), plin de farmec, industrial. Schema de culori folosită depinde de direcția în care este proiectată camera:

 • Boho loft - o combinație de pereți mansardați cu mobilier, iluminat și accesorii de cele mai inimaginabile culori. Principalul lucru este că acestea sunt direct legate de diferite tipuri de artă. Prin urmare, nimeni nu poate spune ce culoare va fi făcută în orice lampă boemă.
 • Glam loft ușor de recunoscut prin tonuri pastelate. În loc de o cantitate mare de culoare metalică, de exemplu, poate fi folosit liliac gri. Aici, candelabrele, lămpile de podea, lămpile de plafon joacă un rol special. Sunt neobișnuite. Nu eclectism. Acesta este elementul principal al decorului.
 • Industria Loft Industrială - cele mai populare și familiare. Se folosesc 2-3 culori primare. Ca un accent - un element de culoare de contrast. Și lampa este foarte potrivită pentru acest rol.

Există o mulțime de corpuri de iluminat cu numele "lampă neagră pentru stil loft". Această culoare are adesea modele de tavan sau podea.Suspensie de candelabru cu un baldachin artificial în vârstă, adesea acoperit cu vopsea albă și patinat cu bronz.

Lămpile de perete cu pantograf, de asemenea, sunt deseori albe.

Dar dacă aveți nevoie de un accent pe lampă, atunci poate fi roșu-maroniu, mai puțin frecvent - verde sau albastru. Poate că această opțiune va avea nevoie de un accesoriu însoțitor: perna decorativă, poza, fotografie, covor.

formă

Cele mai populare și neobișnuite opțiuni:

 • Dacă se utilizează lampa de plafon autobuzele, ele pot fi aranjate sub forma unei linii drepte, triunghiulare, simple sau multiple. Anvelopele sunt ușor de instalat. Este chiar mai ușor să iluminezi orice colț ascuns cu ajutorul mecanismelor de rotire.
 • loc, cel mai probabil, partiții condiționate din PVC, PAL, gips carton vor fi decorate. Poate că vor fi construite pe conturul imaginii de deasupra patului. Puteți face un raft cu metal și lemn prin introducerea unei benzi LED în peretele lateral.

Și ca oaspeții să nu se piardă în pod, să facă săgeți cu aceleași becuri. Frumos, original, funcțional.

 • De multe ori în apartamente loft cu tavane înalte atarna iluminat păianjeni. Acest candela arata foarte simplu, dar interesant. Există mai multe modele:
 1. De la cârligul central se desprind câteva fire, la sfârșitul fiecăruia există un cartuș cu un bec. Fiecare dintre firele cu sârmă atârnă pe un cârlig mic. Câte fire, atâtea cârlige, situate la distanțe diferite de centru. Nu lămpile de plafon astfel de candelabre nu implică.
 2. Imaginați-vă o lampă de masă metalică pe un picior lung cu o balama în mijloc. 8-15 din aceste lămpi fără bază sunt atașate la placa rotundă din tavan. Lămpi orientate în jos în unghiuri diferite. Datorită legăturii balamalei, de asemenea, nu este dreaptă.
 • Interesant candelabru în formă de buclăatârnând pe frânghia de cânepă. Circumferințele pot fi mai multe. Numărul de becuri depinde de înălțimea tavanului.
 • Foarte interesant romburi, pătrate, dreptunghiuri, trapezi din tuburi metalice. Candelabrul nu are nici un pahar sau alt plafon. Doar marginea figurinei și a becului. Aceasta, desigur, nu este o mantie plina de farmec.
 • Lămpile de podea pot fi ușor în înălțime. Cu o proiecție profesională, o asemenea lampă de podea se va asemăna cu un far sau cu un turn de televiziune.
 • Lampă care nu este standard din conducte. Poate fi combinat cu un raft de rafturi sau un cuier. Există multe opțiuni, dar toate sunt realizate cu ajutorul diferitelor țevi și fitinguri (elemente de conectare).
 • Lampa de podea poate avea forma unei creaturi. Nu va fi un pui sau un caine cu linii rotunjite. Dar lampa de podea, sub forma unui robot cu ochi arșiți, vă poate întâlni într-o astfel de casă.

Cum de a alege iluminatul?

Alegerea iluminatului depinde de metoda și locul de fixare a lămpii, precum și de funcționalitatea camerei. Atunci când efectuați lucrări electrice, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Lumina ar trebui să acopere întreaga cameră.
 • Dacă zona este prea mare, zona cu grupuri diferite de lămpi.
 • Luați în considerare utilizarea unui tip de bec. În caz contrar, atunci când vă deplasați dintr-o zonă în alta, ochii dvs. vor fi obosiți de o schimbare bruscă de lumină.

În ceea ce privește iluminarea, durabilitatea și prețul lămpilor cu LED-uri.

 • Pentru a crea lumină difuză, lampa trebuie îndreptată spre tavan sau pereți pentru iluminarea punctului - la podea, la oglindă sau la masă.
 • Buburile nu trebuie să orbească.Dacă utilizați spoturi puternice, acestea trebuie să fie cu perdele metalice sau îndreptate departe de ochi.
 • În mansardă sunt permise cabluri de rupere, nu caută să se ascundă. Dar aveți grijă de siguranță: firele nu trebuie să fie în picioare. Bulbi nu ar trebui să fie prea aproape de apă.

Pentru plafoanele din beton, inclusiv înclinarea, utilizați anvelope (sisteme de cale). Este fiabil, ușor, în armonie cu stilul ales.

Înainte de a alege o lampă, alegeți un model:

 • Corpuri de iluminat din industria mansardelor. Lămpile industriale sau industriale au apărut pe primul loc în acest stil. Dar se aplică acum. Adesea folosit în bucătărie și în zona de luat masa, precum și în baie. În dormitor și cameră de zi necesită o combinație suplimentară cu elemente luminoase.
 • "Retro" sau "epocă". Puteți vizita mansarda rudelor mai vechi și căutați lămpi vechi care se potrivesc stilului nostru. Pentru a le picta sau doar pentru a le spala depinde de starea capodopera si de ideea ta. Și mansarda este foarte îndrăgită de becurile cu incandescență Edison.

Lampa este fascinantă și înfricoșătoare cu prețul acesteia. Prin urmare, producătorii au avut grijă de omologii mai ieftini moderni.

 • Pe un cablu lung. Pe o singură opțiune, am descris mai sus. Dar pentru a face o astfel de lampă este ușor. Mai ales dacă cablul nu este doar negru, ci și culoare. Înfășurați cu ele o bază decorativă sau plasați-le pe perete, tavan pe cârlige speciale. Dacă doriți, faceți plafonul original al candelabrului dvs. din sticle sau cutii de sticlă.
 • Lămpi de proiectare. Nu vrei o lampă ca toți ceilalți? Contactați designerul sau magazinul acestuia. Sau fă-ți singur o lampă. La urma urmei, pentru asta totul este!

Idei ideale de design interior

Deci, rămâne să aflați ce fel de lămpi sunt potrivite pentru camere specifice: bucătărie, dormitor, hol și cameră de zi. Dacă până acum ne-am concentrat pe camera mare - studioul, acum specificăm informațiile pentru un apartament sau o casă obișnuită, împărțite prin partiții.

Vă oferim idei, poate că nu se potrivesc dimensiunilor casei dvs. Dar sunteți oameni creativi și puteți găsi un punct culminant pentru voi înșivă.

Ce poate fi folosit în cabina de iluminat pentru bucătărie:

 • Lustre cu nuanțe metalice atârnate deasupra mesei pe o tijă tubulară. Poate fi una sau mai multe lămpi la același nivel sau la diferite niveluri. Formularul poate fi, de asemenea, diferit.Și va arăta foarte original.
 • În loc de candelabre, puteți instala anvelope cu 2-3 lumini, indicând direcții diferite.
 • În locul iluminării de pe tavan, utilizați peretele în orice versiune. Iar lămpile nu trebuie să fie mari. "Imaginea" elementelor metalice poate fi interconectată cu lămpi cu LED-uri pe toată suprafața peretelui de lângă masă.

Ceea ce nu este potrivit pentru bucătărie:

 • Lămpi de podea.
 • Lămpi de masă cu umbră de flori.
 • Lămpi de perete - sfeșnic.

Dulap de iluminat:

 • Utilizați lămpi de plafon agățate pe cabluri lungi cu mai multe niveluri. Deoarece dormitorul este o cameră pentru relaxare, aveți grijă de lămpile de plafon. Lumina nu trebuie să fie luminată.
 • Sconitele de perete fac din lemn brut. Deci, diminuezi luminile și accentuați stilul tău.
 • În loc de un burete, atârnă o fotografie sau o fotografie orizontală mare, tipăriți. De-a lungul conturului, săriți banda LED.
 • Ca masă, folosiți lampa Edison. Va fi potrivit.
 • Este posibil să se utilizeze nuanțe de sticlă, dar sticlă monocromatică închisă.
 • Utilizarea lămpilor de podea cu lumină slabă este adecvată și permisă.

Folosiți cu grijă în candelabrele cu pandantive de cristal. E greu să te ridici.

Corpurile de iluminat pentru hol pot atârna de la tavan, montate pe pereți, pentru a fi în aer liber:

 • Dacă holul este mic, creșteți-l vizual cu pete în jurul perimetrului tavanului. Trimiteți-i pe unii pe podea, altul pe pereți.
 • Atașați lămpile de perete cu nuanțe nervurate deasupra oglinzii, dar nu mai mari de 2 metri. În caz contrar, reflecția dvs. nu vă va fi plăcută.
 • În holul mare, așezați lampa potrivită lângă scaunul de la mansardă. Trageți benzile cu LED-uri în tuburi cu ochiuri de metal de aproximativ 2 m lungime. Plasați tuburile într-un vas mare de podea care se potrivește stilului (fără fund). Prin baza sârmei de legătură a vasului la ieșire. Seara vei întâlni o imagine futuristă.

Pentru proiectarea camerei de zi, designerii recomandă utilizarea principiului accentului:

 • Toate tipurile de corpuri de iluminat sunt potrivite: tavan, perete, podea, masă.
 • Aplicabil pentru toate formele și dispozitivele: anvelope și păianjeni, candelabre și pete unice în jurul perimetrului.
 • În cazul în care apartamentul dvs. este bunk, apoi instalați lumina pentru nivelul inferior în jumper între nivelurile.
 • Așezați o lampă de citit pe canapea sau scaun. Dacă el are rolul de iluminare centrală, plasați-l astfel încât să nu orbească ochii.
 • În loc de o lampă de podea, lămpile suspendate cu nuanțe mari pe un picior lung metalic vor arăta mult peste canapea.
 • Pentru camera de zi, o opțiune foarte bună ar fi utilizarea lămpilor mici situate pe pereții de deasupra podelei. Astfel de iluminat va arata dimensiunea camerei si va crea o atmosfera confortabila.
 • Utilizați iluminarea pe mai multe niveluri, vă prezentați camera de zi în toată frumusețea sa.

În mod separat, trebuie spus despre lămpile de stradă în stilul mansardei. Ele sunt utilizate pentru iluminat și estetică a zonei locale. Astfel de lămpi pot fi instalate în fața verandei, de-a lungul liniilor, pe porțile și pereții casei, în foișor.

Fabricat din fontă, bronz, cupru cu ajutorul forjării sau sudării, luminile vor fi o adevărată decorare a site-ului tău. Și acesta este cazul atunci când puteți furniza energie electrică sau utilizați lămpi solare, dar decorați-le în consecință.

Și dacă puneți o lumânare mare într-un lanternă metalică și acoperiți-o cu jumătatea superioară a unei sticle frumoase de vin, atunci lumânarea nu va ieși și focul nu se va putea răspândi în iarbă și copaci.

Lumina de perete poate fi decorată cu arcuri, lanțuri, nuanțe. Pe scurt, există multe opțiuni.

Puteți afla cum să creați o lampă originală în stil loft cu propriile mâini în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor