Lămpi de stil Tiffany

Personalitatea individului este mai pronunțată în ceea ce privește amenajarea casei sale. Creând în jurul său un mediu original și expresiv, o persoană caută elemente originale interioare care să ajute să facă față acestei sarcini. Una dintre acțiunile pe calea spre soluție poate fi achiziționarea unei lampi în stilul "Tiffany", realizat din sticlă multi-colorată.

7 fotografie

Istoria creației

Epoca nașterii lămpilor "Tiffany" vine la sfârșitul secolului al XIX-lea al secolelor XX, când stilul modernist a domnit. Brandul și-a obținut un nume unic datorită autorului său, artistului american Lewis Comfort Tiffany, fiul fondatorului celei mai cunoscute companii de bijuterii Tiffany & Co. Crescând într-o familie aristocratică și educată la Paris, Lewis era obișnuit cu o atmosferă de lux și bogăție, reflectată în creatiile sale viitoare.

Criticii de artă îl consideră un designer de cult al timpului său și un mare maestru al fabricării vitraliilor. Iluminarea creată de propria sa tehnologie a câștigat popularitate fără precedent și recunoaștere la nivel mondial.

Originalele candelabrelor și vopsite în vitralii, produse de un artist faimos, sunt încă de interes pentru colecționari.

Tehnica de producție

Tehnologia de fabricare a produselor vitralii "Tiffany" aparține comandantului însuși. Înainte de inventarea acestei tehnici nu exista. Esența sa este după cum urmează: fiecare element din sticlă colorată este învelit în folie metalică, apoi lipită împreună cu lipit de staniu. Această tehnică vă permite să creați modele și ornamente de orice complexitate, și cel mai important - a devenit posibilă obținerea de produse volumetrice cu coturi.

Datorită talentului de designer și a muncii grele a marelui maestru, ne putem bucura de lămpi cu nuanțe de sticlă de mozaic de diferite forme și stiluri.

tipuri

Lămpile cu vitralii, ca oricare alta, pot fi împărțite în 4 categorii.

plafon

De cele mai multe ori servesc drept sursă principală de iluminare.Un astfel de candelabru va arata in mod avantajos pe fundalul unui plafon monocromatic de lumina, si cu siguranta nu va trece neobservat in nici un interior. Sticla colorată pe un fundal alb atrage instantaneu ochiul tuturor celor care intră în cameră.

Avantajul unei astfel de lămpi este că, chiar și atunci când este oprit, menține stilul camerei și arată expresiv. Și când este pornit, întreaga cameră este aprinsă cu culori strălucitoare, reamintind un caleidoscop de jucărie și ca și cum ne-ar întoarce în copilărie.

Merită considerat că un astfel de candelabru cu culoare va adăuga dinamism interiorului.

În cazul în care camera este folosită ca un loc de odihnă și relaxare, este mai bine să preferați modelele de lămpi cu nuante mai silențioase de sticlă, ceea ce va crea o atmosferă liniștită a camerei.

Montat pe perete

În tandem cu candelabru din vitralii, își vor crea propria unitate stilistică în interior. Astfel de modele de lămpi au o copertă proeminentă, seamănă cu o lanternă sau cu o bobină. Folosit pentru zonarea spațiului.

Într-o cameră de zi spațioasă, este potrivit să aveți un produs cu baldachin proeminent și soluții colorate îndrăznețe. Pentru dormitor, o soluție ideală ar fi o nuanță de lumină cu nuanțe armonioase și lumină moale.Acest lucru va crea o atmosferă intimă de boudoir.

Spațiul de lucru

Sursele de lumină vor fi accentul câștigător al oricărui interior. Versiunea standard a lămpii de masă este o bază masivă stabilă și un abajur de vitraliu. O astfel de sursă de lumină completează perfect candelabruul de tavan în stilul "Tiffany".

podea

Ele vor aduce armonie și confort în orice cameră. Lampa este un tip de lampă de podea cu o nuanță de culoare lămpi. În funcție de stilul camerei, forma abajurului este rotundă sau fațetată.

Un bonus frumos al unei astfel de iluminări este mobilitatea sa - lampa de podea poate fi rearanjată la alegere în orice punct al încăperii. Situat în zona de recreere, va crea o atmosferă caldă pentru o conversație prietenoasă sau vă va permite să vă retrageți cu o carte într-un scaun balansoar.

În diferite stiluri de interior

Becurile în stilul "Tiffany" au o gamă largă de modele. Astfel de produse se vor potrivi armonios în orice interior:

  • gotic. Stilul preferat de a folosi vitralii în decorul camerei. Personificând Evul Mediu, el cere cât mai mult lux și grandoare posibil. Stilul gotic în interior este caracterizat de ferestre alungite, arcade de vârf, vitralii și soluții neobișnuite de iluminat.Pentru un astfel de design, este mai bine să alegeți modele cu combinații de culori aurii și îndrăznețe: roșu, verde, albastru, sticlă galben strălucitor.

Perfect se potrivesc în acest design cu elemente forjate manual. Aceasta poate fi o lampă de masă, sub forma unei lale, cu tulpină forjată sau cu o pereche de perete, sub forma unui castel gotic cu elemente din fier forjat.

  • baroc. Stilul aristocratic înălțător și pretențios. Un astfel de design este destinat să demonstreze în mod deliberat bogăția și puterea, astfel încât în ​​designul interior să utilizeze elemente cum ar fi aur, stuc, catifea și tapiserie. Lămpile din vitraliu trebuie să pună accentul pe viabilitatea financiară, este mai adecvată alegerea produselor cu frunze de aur sau suporturi forjate.
  • clasic. Spre deosebire de stilurile anterioare, în acest decor este mai bine să se evite culorile îndrăznețe și pretentiozitatea, clasicii nu acceptă acest lucru. Pentru camere, ar trebui să alegeți produse cu vitralii de nuanțe pastelate, un model neutru geometric sau floral care să pună accentul pe liniște și eleganță.
  • Stilul oriental. Originalitatea sa și revolta culorilor atrage cetățenii multor țări, în special europeni.Pentru a transmite chic oriental în decor, folosesc lămpi cu un model floral sau animalic, liniile de design ar trebui să fie ornate și netede. Culorile caracteristice sunt galben, maro, portocaliu.
  • Muzică country. Creat pentru a personifica sinceritatea și confortul caselor din sat, relația cu natura și caracteristicile naționale. Acest design este inerent in utilizarea materialelor naturale si tesaturi, nuante naturale, lipsa de gizmos la modă. Aceasta este o potrivire perfectă pentru corpurile antice. Pentru acest produs în vârstă artificială prin patinare. Din culori este mai bine să alegeți verde, maro, bej.
  • Tehnologie înaltă Un stil ultra modern caracterizat de dinamism și minimalism în detalii. Lămpile trebuie să fie luminoase și transparente. Cât de puține linii sunt posibile, doar geometria simplă în model și monotonia în schema de culori.

Modele populare

Ornamentul favorit al lui Tiffany a fost modelul natural: frunze de lotus, ploaie de aur (mătură), mac, libelule. Cu toate acestea, nu toate creațiile sunt lucrarea comandantului însuși. Multe dintre deciziile de proiectare aparțin asistentului asistent, o femeie pe nume Clara Pierce Watkoll.Art.hot. Art nouveau ornamente a ieșit din sub mâna ei ușoară - Wisteria, Narcissus, Bujorului. Cunoscut în întreaga lume "Dragonfly" aparține, de asemenea, acestui artist talentat.

Deși principala caracteristică a vitraliilor "Tiffany" este unicitatea și originalitatea lor, cele mai multe modele câștigătoare încă copiază, imitând stilul maestrului. Și aceasta nu este considerată o mișcare.

De unde să cumpăr?

Astăzi, lămpile Tiffany sunt încă în tendință și sunt utilizate în multe stiluri de interior. Puteți cumpăra un produs autentic de brand renumit doar la licitații închise sau de la anticari. Dar o astfel de achiziție pentru o persoană modernă, stricată de nanotehnologia și ipiziunea globală, poate părea puțin artizanală și grosieră.

Becurile și abajururile de la Tiffany în interpretarea modernă sunt acum oferite de mulți producători, inclusiv cei care au trecut certificarea în Rusia.

Aceste corpuri de iluminat Tiffany, create conform tuturor regulilor tehnologice, sunt remarcabile datorită costului lor ridicat. Dar nivelul de fixare corespunde prețului său - acestea sunt originale, au o garanție calitativă, pe lângă acestea, ele pot fi făcute la comandă, au inventat în mod independent un ornament.

Pentru cei care nu sunt pregătiți să renunțe la un astfel de proiectant, există contrapartide ieftine din China. Ele nu sunt la fel de unice în ideea și decizia stilistică, dar mai accesibile consumatorului mediu.

Unde să locuiți?

Selecția lămpii în tehnica Tiffany depinde deseori de scopul său funcțional:

  • Camera de zi. De fapt, va arăta ca niște sunete pereche într-un ansamblu cu un candelabru, realizat într-un stil și o schemă de culoare similară.
  • dormitor. Atunci când facem eforturi de boudoir pentru a atinge o atmosferă de pace și liniște, astfel încât interiorul este cel mai favorabil relaxării. Accentul în cameră se face pe sursele de iluminare suplimentară. Lampa de masă sau sconce în tehnica Tiffany sunt convenabile pentru citirea cărților. Lampa de podea exterioară creează o setare intimă și permite utilizarea mai puțin frecventă a candelabrului de plafon.
  • pepinieră. Pentru a crea o atmosferă de basme și o copilărie fără griji, folosiți lămpi colorate. Suprafețele de perete sub forma unui animal iubit sau a unei lămpi în formă de casă de turtă dulce vor liniști copilul și vor stabili un somn sănătos.

Cum se fac lămpi în stilul "Tiffany", vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor