Lămpi de stil oriental

Interioarele, realizate în stil oriental, au un farmec deosebit și un mod fermecător. Pentru astfel de ansambluri, este necesar să selectați dispozitivele corespunzătoare de iluminare. Corpurile de iluminat în direcția orientală au o serie de caracteristici și trăsături distinctive, care ar trebui discutate mai detaliat.

avantaje

Cumpărătorii moderni se confruntă cu o gamă largă de diferite piese de mobilier, decor și iluminat. În prezent, un ansamblu armonios și atractiv poate fi realizat în orice direcție. Cunoscătorii de interioare originale și complexe se vor bucura de decorul misterios și colorat în stil oriental. Pentru astfel de ansambluri frumoase, ar trebui să alegeți corpurile potrivite, departe de opțiunile clasice.

Principalul avantaj al dispozitivelor de iluminat din est este fabulosdesignul. Ele sunt decorate cu o varietate de inserții și elemente de sticlă, pietre prețioase, compoziții vitralii etc. Aceste produse reprezintă o adevărată opere de artă și sunt decorațiuni uimitoare pentru interiorul lor.

Principalele direcții

Compoziția frumosului stil oriental include mai multe domenii principale, în conformitate cu care sunt realizate diverse dispozitive de iluminat. Să ne apropiem de aceste ramuri stilistice:

japoneză

Modelele în stil japonez reprezintă simbolul minimalismului. Ele sunt caracterizate de aspectul laconic și formele stricte, lipsite de caracteristici complexe ale undelor. Cele mai frecvente sunt candelabrele japoneze și lămpile cu structură dreptunghiulară sau pătrată.

Dispozitive similare sunt pictate mai des în culori calme și clasice. Contrast probele care combina culorile alb-negru arata deosebit de atractiv si stilat. Într-un produs aproape niciodată nu combină mai mult de trei nuante diferite. O trăsătură distinctivă a instrumentelor din cheia japoneză este apropierea lor de natură.Sunt fabricate din materii prime naturale și ecologice.

Astfel de dispozitive de iluminat emit o lumină foarte moale și camuflate. Modelele din vena japoneză provoacă asociații cu luna, deci nu ar trebui să radieze iluminarea prea luminoasă și care atrage ochii. Diverse lămpi de acest stil sunt o reflectare a filozofiei Japoniei și nu servesc numai ca decorațiuni interioare japoneze.

chineză

Această direcție este, de asemenea, destul de simplă și concisă. Becurile realizate în stilul chinezesc sunt una dintre modalitățile de a reflecta filozofia locală. Ele sunt considerate a fi întruchiparea reală a energiei vieții vii, combinate cu frumusețea naturii.

Lămpi minimaliste în stil chinezesc sunt decorate cu modele discrete și simple. Cele mai frecvente adăugiri sunt personaje contrastante, desene de dragoni și tigri, precum și diverse culori. Cel mai adesea, dispozitivele de iluminat din China au o formă de minge simplă.

Sunt fabricate din materiale naturale și ecologice, precum și produse japoneze:

  1. Aparatele chinezești agățate sunt fabricate din hârtie de orez aerisită sau din mătase colorată subțire.
  2. Lămpile de pardoseală și de masă pot fi făcute din porțelan frumos.
  3. În plus, în fabricarea de astfel de dispozitive este adesea folosit de sticlă mată. Cu acest material, lampa oferă o lumină camuflată.

arab

Acest stil interesant este opusul celor de mai sus. De regulă, lămpile arabe spectaculoase sunt foarte scumpe și elegante. Ele sunt adesea decorate cu detalii atractive, sub formă de cristal, metale prețioase, pietre prețioase și semiprețioase, precum și elemente metalice care imită aceste materiale scumpe.

Pe suprafata luminilor luminoase arabe sunt adesea bucle frumoase si elemente de forjare artistica. Dispozitivele de iluminare într-o manieră similară sunt mai des realizate sub formă de cupole din turnuri de palat. Astfel de lămpi de lux sunt realizate numai din materiale de înaltă calitate și scumpe care le fac și mai frumoase. Cele mai comune sunt lămpile arabe, realizate din cupru, argint, bronz și aurire.

Pentru fundamentarea unor astfel de dispozitive se selectează cristal rafinat sau sticlă.Aceste materiale pot fi transparente și colorate. Mai ales scumpe și interesante sunt modelele, completate cu vitralii din sticlă vitrificată sau cristale strălucitoare.

marocan

Candelabrele orientale din cheia colorată marocană au, de asemenea, un design luxos și bogat. Cu toate acestea, astfel de modele sunt mai fragile, deoarece sticla Murano este cea mai des utilizată pentru producția lor. Se completează cu cupru, alamă sau bronz.

Produsele cu aspect deosebit de frumos și fabulos, decorate cu inserții de elemente de mozaic sau decorative în formă de sticlă multi-colorată. În orice interior bogat și aristocratic arata organic lampă marocană cu detalii din fier forjat. De regulă, interioarele în stil marocan sunt echipate cu o singură sursă de lumină, care este cea mai importantă. Pentru a face acest lucru, alegeți un candelabru simplu plafonat în formă de hexagon elegant. Astfel de dispozitive de iluminat sunt adesea realizate manual, ceea ce le face cu adevărat unice.

maur

Becurile în această direcție stilistică sunt decorate cu pandantive lungi. Aceste detalii frumoase decorative sunt prezente în corpurile de iluminat mauritane în foarte multcantități mari.

De regulă, aceste lămpi sunt mici și vopsite în nuanțe pastelate. Unele modele sunt remarcabil de remarcabile ale stilului italian. Pe suprafața mai multor candelabre maurane puteți vedea modele interesante și diverse, care sunt situate de-a lungul întregului perimetru.

egiptean

În cultura egipteană, dispozitivele de iluminat au fost întotdeauna simboluri ale soarelui. Prin urmare, corpurile de iluminat în cea mai mare parte au avut o formă rotunjită. Cu toate acestea, acestea sunt mult diferite de opțiunile tradiționale chinezești asociate cu luna. Mai întâi de toate, lămpile în stil egiptean sunt diferite de chinezi prin faptul că ei emit o lumină mai luminoasă și mai saturată.

Obiecte asemănătoare sunt decorate cu ornamente simetrice clare. Lămpile egiptene sunt colorate mai des în culori luminoase, care sunt nuanțe de culoare "însorită".

Utilizați în interior

Becurile în stil oriental sunt foarte diferite una de cealaltă. Modelul pe care îl alegeți ar trebui să corespundă direcției stilistice a camerei.

Să analizăm în detaliu câteva principii de creare a unui ansamblu armonios și atractiv în cheia estică:

  • Pentru a forma stilul japonez, ar trebui să rămânem la scurtă durată și să selectăm toate detaliile interioare pe baza simplității și confortului lor. Ansamblul ar trebui să fie funcțional și cu cheie redusă. Becurile și candelabrele în astfel de situații sunt recomandate a fi echipate cu becuri cu consum redus de energie sau cu LED-uri.
  • Candelabru joacă un rol important în interior, decorat într-o venă orientală. Opțiunea cea mai de succes pentru astfel de ansambluri este un model simplu și ușor, realizat din hârtie naturală de orez și sticlă mată, cu hieroglife contrastante sau imagini ale momentelor importante din istorie. Nu trebuie să completați o astfel de situație cu un număr mare de dispozitive auxiliare de iluminat.
  • Ansamblurile arabe au întotdeauna un număr mare de piese de lux și costisitoare, deci este atât de important ca întreaga situație să fie gândită la cel mai mic detaliu. Toate componentele camerei trebuie să fie în armonie una cu cealaltă. Acest lucru se aplică nu numai la mobilier și decorul, ci și la diverse lucruri: compoziții brodate pe paturi, modele pe lămpi sau picturi pe suprafața covoarelor.
  • Camera în stil egiptean este o altă opțiune bună pentru iubitorii de lux oriental.Dacă vorbim despre un dormitor făcut în acest fel, atunci acesta poate fi suplimentat cu un pat mare cu baldachin și perne decorative adecvate. Puteți realiza acest interior cu ajutorul unui chandelier elegant în partea centrală a tavanului.
  • Practic orice interior va arata organic candelabru maur. Poate fi un ansamblu clasic și modern.

Puteți observa realizarea lămpii în stil japonez în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor