Luminări de plafon încastrate

 Luminări de plafon încastrate

Designul camerei este nu numai pereți frumos și selecție de mobilier, dar, de asemenea, crearea de confort cu ajutorul luminii. Tehnologiile moderne permit să facă lămpile elegante și invizibile, dacă interiorul le cere. Este posibil să alegeți un model adecvat al lămpii de plafon încorporate atât în ​​preț cât și în aspect.

Caracteristicile modelelor încorporate

Spre deosebire de lămpile convenționale, lămpile încastrate arată ca și cum ar fi fost făcute pe tavan cu tavanul. Ele nu se remarcă puternic și sunt utilizate cel mai adesea în interioarele care au tendința de a minimaliza.

O caracteristică importantă a acestor modele este condiția strictă: non-încălzirea.Dacă este spart, dispozitivul poate deteriora cu ușurință designul tavanului, îl poate dezactiva, deforma sau provoca un incendiu.

A lua un model dintr-o gamă largă de produse electrice nu este dificil. Acest produs este reprezentat pe scară largă atât în ​​magazinele online cât și offline.

Găsiți ceea ce se potrivește și celui mai sofisticat plafon, dacă știți exact toți parametrii necesari. Despre ceea ce pot fi - informațiile de mai jos. Acesta include tipurile de corpuri de iluminat, designul, formele, culorile, caracteristicile de montaj, combinațiile, posibilele compoziții de corpuri de iluminat, precum și soluții de interior interesante cu participarea acestora.

Avantaje și dezavantaje

Acest dispozitiv modern are un număr mare de avantaje comparativ cu alte dispozitive similare:

 • Durată lungă de viață. Adesea, lămpile care constau în LED-uri pot funcționa mai mult de zece ani și nu pot să nu reușesc. Alte lămpi nu se pot lăuda cu o astfel de viață lungă.

 • Nu încălziți în timpul funcționării. Când lampa este aprinsă, se eliberează o cantitate mică de căldură. Din cauza acestei proprietăți, acestea sunt folosite cu materiale care nu tolerează temperaturi ridicate. Acestea includ gips-carton și tavane întinse.

 • Consumul de energie electrică este mult mai micdecât dispozitive similare.

Experții observă că economiile pot atinge 95%. În modelele de calitate inferioară, economisirea de energie este rareori mai mare de 50%.

 • Lucrare fiabilă. În lămpile cu incandescență elementele cele mai fragile sunt piese din sticlă și tungsten. Ei ard cel mai rapid. Deoarece nu există nici un tungsten în proiectarea lămpilor cu LED-uri, acestea servesc mai mult și fără probleme.

 • Spre deosebire de LED-urile de mercur sigur de utilizat. Nu există substanțe nocive în ele, astfel încât nu vor exista efecte neplăcute asupra sănătății. În plus, dispozitivul nu emite mirosuri neplăcute. Astfel de lămpi pot fi folosite împreună cu materiale plastice, lemn, plăci aglomerate, plăci aglomerate, diferite tipuri de panouri și nu vă fie teamă că vor ieși.

 • Nu clipi când lampa funcționează. Avantajul incontestabil este că acestea se activează instantaneu, fără întârzieri chiar și în câteva secunde. De obicei, aceste becuri cu incandescență păcătuiesc. Lumina este emisă uniform. Din cauza lipsei de pâlpâire, ochii nu se obosesc dacă lucrați sub aceste lămpi.

 • Varietate de forme. Produsele au fost produse de mult timp în toate formele și culorile, astfel încât nu va fi dificil să alegeți un model potrivit pentru interior.
 • Abilitatea de a alege stralucirea potrivita. Printre asemenea corpuri de iluminat de plafon există o mare varietate de culoare a luminii emise. Rece albastru (al doilea nume, care este mai cunoscut și mai ușor de recunoscut - lămpi fluorescente) sunt bune pentru spațiul de birou sau birourile de acasă. În plus, această culoare este utilizată în lămpi de birou. Vă permite să vă conectați la modul de lucru și, cu ajutorul acestuia, puteți examina cu mai multă precizie nuanțele.

Caracteristica lămpilor de culoare albă caldă este aceea că dispersează lumină galbenă calmă, ceea ce este foarte plăcut pentru ochi.

De obicei, ele sunt plasate în camere de zi, deoarece această lumină este cea mai confortabilă pentru un mediu relaxant. În această lumină, camera pare a fi mai confortabilă și mai relaxantă. Becurile de lumină albă sunt intermediare între celelalte două. Ele sunt populare printre cei care preferă ceva între ele. Această culoare a lămpilor este împărțită în două tipuri: alb neutru și alb rece.

tipuri

Tipuri de corpuri de iluminat încastrate foarte mult. Atunci când cumpără într-un magazin, oamenii se ridică. A face o greșeală și a cumpăra un model greșit este foarte ușor.

punct

Lămpi duble cu punct de mers - o opțiune foarte populară.Acest lucru se datorează faptului că proiectarea lămpii este cea mai simplă, în grija ei sunt nemernici. În plus, prețul lor este cel mai mic comparativ cu modele similare.

În designul lor există un reflector, o panglică și un bec luminos montat în interior. În același timp, panglica nu este doar un element decorativ, ci și o parte funcțională a dispozitivului. Partea sa conține o structură pentru montarea dispozitivului pe tavan. Puțini oameni știu că al doilea nume de acest tip este cardan.

Aceleași dispozitive pot fi folosite ca mobilier.

Acest lucru este foarte convenabil, mai ales dacă lampa se aprinde și se stinge când nu există mișcare. Astfel, atunci când deschideți garderoba va aprinde lumina și conținutul va fi clar vizibil.

Un astfel de dulap cu iluminat nu poate fi doar garderobă. O lampă subțire poate fi plasată într-un dulap de baie pentru a vedea în mod clar toate sticlele și borcanele din ea. Adesea, ele sunt alimentate de baterii sau baterii reîncărcabile, astfel încât acestea nu trebuie să poarte fire electrice urât.

Modelele rezistente la umiditate sunt utilizate în condiții de umiditate ridicată, de exemplu în dușuri sau băi.Designul lor protejează în mod fiabil becul de la stropire, astfel încât să nu se defecteze mult timp.

Pivotant și staționar

De asemenea, sursele de lumină încorporate sunt rotative (celălalt nume este spot) și staționare.

Diferența dintre ele este că primele vă permit să schimbați unghiul și poziția astfel încât să puteți crea o atmosferă specială. Al doilea este setat o dată pentru totdeauna. Schimbarea poziției este posibilă numai după reinstalarea structurii.

Cel mai adesea sunt amplasate în holuri, bai, zone comune. Lumina lor poate fi generală sau direcțională. Lumina este foarte luminoasă, saturată, vă permite să faceți o zonă frumoasă, să o adaptați la nevoile speciale ale proprietarilor. Spațiul devine mai ergonomic și confortabil pentru a trăi.

Luminile rotative, de regulă, nu sunt principalele surse de lumină în cameră, ci doar iluminat decorativ și suplimentar. Designul lor vă permite să direcționați fluxul de lumină acolo. unde este necesar, datorită iluminării devine mai eficientă. Cu candelabrele obișnuite, acest efect este imposibil de realizat.

Pentru rezultatul a fost mai bine, expertii recomanda luarea de dispozitive cu LED-uri.

Astfel de modele au cea mai mare eficiență, ușor de operat, fiabile. Ele sunt ușor de conectat și ușor de îngrijit.

Aceste opțiuni sunt bune în acele condiții când plafonul nu poate fi coborât chiar și câteva centimetri, iar designul de lumină trebuie schimbat. Soluțiile de proiectare rezolvă cu ușurință problema.

Luminile stradale sunt construite în tavan pe verandă sau pe o construcție robustă. Găsiți astfel de opțiuni mari numai în magazine specializate.

liniar

Becurile lineare sunt proiectate pentru a construi rânduri foarte lungi de corpuri de iluminat. De regulă, astfel de modele sunt plasate pe teritoriul unor spații industriale. Designul lor este foarte simplu, instalarea nu durează prea mult timp și nu necesită costuri mari ale forței de muncă.

formă

Așa cum am menționat mai sus, corpurile de corp încastrate au o mare varietate de forme, care pot fi selectate pentru o mare varietate de interioare.

În funcție de formă, ele pot fi atașate în diferite încăperi și condiții:

 • LED-uri de iluminat în formă de semicercavând receptoare mari, acoperă o zonă mare cu lumină. Ele sunt adesea plasate pe terase, platforme și săli mari.

 • Cel mai adesea în interiorul sunt folosite la fel. rotund lămpi. Acest formular este standard și cel mai popular.
 • Formă alungită Corpul de iluminat vă permite să evidențiați obiecte, deoarece lumina se dovedește a fi concentrată. Faceți cunoștință cu aceste lămpi pot fi în galerii. Imaginile sau diverse decoruri încep să se joace cu culori noi.
 • Corpuri de iluminat în formă de cilindru, sau cupe, sunt fixate pe suportul pivotant. Datorită acestui fapt, puteți schimba direcția luminii. Adesea ele sunt folosite pentru a crea interioare speciale de design, atunci când trebuie să evidențiați mobilierul special de design. Fluxul luminos poate fi direcționat la aproape orice unghi. În grădinile botanice puteți alege flori speciale.

 • Uneori, designerii folosesc soluții interesante. cu panouriîn care sunt instalate lămpi LED. Cu ajutorul lor, puteți crea lămpi de aproape toate formele.

 • Dreptunghiulară și pătrată Opțiunile sunt bune pentru crearea unui design neobișnuit de lumină.Cu ajutorul lor, puteți personaliza tavanul, creând un diamant pe el din lumină. Oaspeții vor acorda cu siguranță atenție designului neobișnuit. Puteți să o susțineți repetând această formă în interior - pe pereți, mobilier, covoare.

Opțiunile mari sunt utilizate, de regulă, în spațiile de birouri sau în zonele comune. Ele se încadrează frumos în modelul unui plafon fals, deoarece părțile laterale ale corpului de iluminat sunt perfect proporționale cu laturile plăcilor de pe tavan.

 • Pentru a crea unele efecte interesante, designerii folosesc o fâșie. Cu ajutorul lor, este posibil să se recreeze cerul înstelat pe tavan sau să se facă o cerere sub forma unei singure constelații. În plus, este posibil să evidențiați obiectele individuale care se află pe tavan.

lămpi

Când problema cu alegerea lămpii și a abajurului la aceasta este rezolvată, apare problema alegerii becului potrivit. Există o mulțime pe piața bunurilor electrice, deci este foarte ușor să faci o greșeală când alegi. Deci, există becuri:

 • Bujii. Desigur, ele sunt foarte ieftine, dar datorită faptului că ele emit multă căldură și căldură mult, ele nu sunt potrivite pentru utilizarea în corpurile de iluminat încorporate.Astfel de dispozitive foarte deformează structurile tavanului. În plus, împărțirea lor poate fi extrem de periculoasă datorită posibilității aprinderii plăcilor de tavan. Un alt dezavantaj al unei astfel de lămpi este consumul mare de energie electrică și, prin urmare, o mare taxă lunară pentru resurse.

 • halogen în corpurile de iluminat în puncte sunt mai frecvente. Nu este recomandabil să se utilizeze cu materiale inflamabile, deoarece acestea sunt încălzite decent. Experții nu recomandă să cumpere mai mult de 40 de wați de energie, în caz contrar, lampa se va încălzi și ar putea provoca un incendiu. În plus, în nici un caz nu ar trebui ca becul să fie atins cu mâinile goale, deoarece vor rămâne particule de piele și de sebum pe ea.

Cuarț de sticlă nu este bun pentru ea, aceasta poate fi deformat sau a lua un alt defect. Cu alte cuvinte, aceste lămpi nu sunt întotdeauna potrivite pentru lumini de plafon încastrate.

 • fluorescent Becurile de lumină s-au stabilit mult timp ca dispozitive de primă clasă. Ei pot lucra de foarte mult timp, viata lor este foarte lunga. În ciuda faptului că există o picătură de mercur în compoziția lor, ele nu dăunează unei persoane dacă nu prezintă defecte. Acestea necesită o eliminare atentă, dar ele funcționează bine.Miezul muncii lor este efectul luminiscenței, care este cauzat de reacția chimică a mercurului și a gazului într-un bec.

Un alt plus incontestabil este nivelul ridicat al luminii.

 • Economisirea energiei, după cum sugerează și numele acestora, este foarte economic din punct de vedere al consumului de energie. Prețul lor nu este foarte mare, dar datorită faptului că dimensiunile dispozitivului nu sunt miniatură, nu este întotdeauna convenabil să le folosiți pentru lumini de plafon încastrate. În plus, pentru materialele inflamabile utilizate în fabricarea plafoanelor, astfel de lămpi nu sunt adecvate. Deși nu sunt foarte calde, acest lucru este suficient pentru a deforma tavanul.

 • Cele mai optime pentru lumini de plafon incastrate - Lămpi LED (LED). Ei economisesc energia cel mai bun din toate, deci sunt cea mai economică opțiune. Lămpile cu diodă nu se încălzesc, ceea ce înseamnă că, așa cum sunt încorporate încastrate, acestea sunt mai sigure decât altele. Ei nu deformează tavanul și nu vor provoca incendii accidentale. Singurul negativ este o instalare dificilă, dar orice inginer electric principal va face față acestei situații.

Pentru unii, costul poate părea un dezavantaj, dar este important să ne amintim că viața acestor lămpi este de zece ori mai lungă decât cea a celorlalți, astfel încât economiile vor fi de lungă durată.

locație

Există doar două moduri de a poziționa planurile - extern și construit.

Prima opțiune oferă o lumină uniformă, similară candelabrelor obișnuite. Această lumină capturează zone cu mult sub nivelul la care se află, astfel încât acestea sunt adesea plasate pe plafoane pe mai multe niveluri. Datorită faptului că nu se încălzesc în timpul funcționării, ele pot fi utilizate cu tavane suspendate care nu tolerează temperaturi ridicate, motiv pentru care nu este sigur să le folosiți împreună cu lămpile cu incandescență.

Al doilea aranjament nu permite împrăștierea luminii, este îndreptată spre un punct. Este foarte des folosit de designeri, creând interioare unice. Dar lămpile încorporate sunt doar un element decorativ și nu pot fi folosite ca lumină principală în cameră, deoarece nu există prea multă lumină. Va trebui să luați prea multe programe, deci ar trebui să le utilizați ca supliment la cel principal.

dimensiuni

Construcțiile sunt împărțite după mărime, care depinde direct de funcțiile pe care ar trebui să le îndeplinească. Deci, de exemplu, becurile miniaturale sunt bune pentru decorare.

Lămpile mici servesc ca o completare la iluminatul principal. Ele pot fi aranjate în linii lungi sau poziționate punctual. Diametrul lor nu poate fi mai mare de câțiva centimetri, deci lumina de la un astfel de model nu va trebui să aștepte mult timp.

Opțiunile mai mari scot lumina mai mult. Lămpile mari sunt instalate în tavane suspendate, însă nu există pericolul ca acestea să deterioreze structura. Cu condiția, bineînțeles, ca lampa să fie aleasă corect și să nu se încălzească în timpul funcționării.

materiale

Luminile moderne încastrate sunt create dintr-o varietate de materiale.

De regulă, partea principală a construcției este realizată din plastic sau metal special, deasupra cărora se aplică o acoperire strălucitoare, netedă. Indiferent de suprafața pe care intenționați să o amplasați, se va arăta cam aceeași. Diferențele vor fi, mai degrabă, în caracteristicile individuale ale fiecărui model, și nu în proiectul propriu-zis.

Recent, pandantivele de cristal care sunt atașate la baza lămpii sunt foarte populare. Opțiunile de cristal sunt perfecte pentru camera de zi. Dar nu toată lumea le poate permite.Dacă totuși doriți să decorați o lampă simplă de bază, dar doriți să economisiți bani, puteți cumpăra pandantive de sticlă. Ele vor fi la fel de elegante ca și cristalul, dar mult inferioare prețurilor lor.

O mare atenție ar trebui acordată tocmai structurii principale. Cu cât dispozitivul este mai bun, cu atât este mai scump și materialele folosite la fabricarea acestuia vor dura mai mult. Aici, cumpărătorul ar trebui să aleagă între preț și calitate.

culoare

O varietate de culori vă permite să alegeți modelul potrivit pentru o varietate de interioare. Această caracteristică a luminilor de plafon încastrate este un mare avantaj pe care designerii îl apreciază în mod special.

Cel mai adesea, cumpărătorii achiziționează modele de argint sau aur, deoarece aceste culori universale sunt combinate cu aproape toate celelalte. Cererea pentru modelele albe nu este cu mult în urmă, dar este destul de logic să le folosim numai cu plafoane ușoare.

Dacă în cameră există un plafon întins negru, atunci va fi mai dificil pentru proprietari să găsească ceva potrivit, dar puteți chiar să cumpărați astfel de modele extravagante în magazine specializate de bunuri electrice.

Dacă este necesară o lumină arbore, această problemă va fi de asemenea rezolvată. O mare selecție de magazine mari o reprezintă, în special rețeaua. În magazinele mici de format "la domiciliu" pentru a găsi o versiune de calitate și frumoasă este adesea asemănătoare cu un miracol. Acolo puteți cumpăra doar o opțiune temporară, care va funcționa timp de câteva luni până la următoarea reparație, dacă nu va eșua chiar mai devreme.

Cum sa alegi?

Selectarea corectă a modelului luminii de plafon încorporate reprezintă jumătate din repararea reușită.

Mai întâi de toate, înainte de a cumpăra trebuie să înțelegeți ce funcții, în plus față de iluminare, ar trebui să efectueze lampa. De exemplu, pentru baie aveți nevoie de o opțiune de impermeabilitate de înaltă calitate. Mărimea și culoarea sunt importante în acest caz nu este la fel de mult ca această calitate, deoarece asigură securitate.

Dacă intenționați să amplasați becuri pe un plafon din lemn, atunci este important să verificați calitatea cablurilor furnizate modelului. Aceasta este și o problemă de siguranță, deoarece orice scânteie mică poate provoca un incendiu. Și în al doilea rând trebuie să ridici culoarea și forma.

Dacă doriți să evidențiați scările acasă, aveți nevoie de opțiuni cu iluminare de înaltă calitate și putere excelentă.

Nu contează ce fel de lampă este necesară: rack sau punct; unde este planificat să se plaseze: pe o construcție din plăci de ghips sau pe tencuială, siguranța dispozitivului este importantă.

Alegeți numai modele de înaltă calitate, cu toată documentația necesară, marcați pe ambalaj. Nu ezitați să solicitați vânzătorului să arate documentele aferente și să vă fie frică să verifice personal calitatea produselor achiziționate.

Interioare frumoase moderne

Experții recomandă să se calculeze cu exactitate care este gradul necesar de iluminare a camerei. Depinde de scopul camerei.

Măsurarea este efectuată în lux sau LK, așa cum este scris abreviat. De exemplu, pentru un coridor va exista suficientă lumină de la 80 la 100 lx pe metru pătrat. Pentru bucătărie - de la 200 la 300 Lx, același nivel este potrivit pentru o baie. În camera de zi, acest grad este în intervalul de la 300 la 400 Lk, iar în dormitor - de la 200 la 250 Lk.

În plus, designerii oferă soluții pentru fiecare cameră individuală.

În dormitor

Chiar și spoturi luminoase cu lumină încorporată - aceasta este principala iluminare a încăperii, deoarece nu este necesară prea multă lumină.Deseori, designerii oferă clienților să distribuie dispozitive identice în mai multe rânduri de-a lungul tavanului. Ca un accent sau accent adăugați un model de lămpi. Această decizie va reînvia camera și îi va da un farmec unic.

În combinație cu candelabru, astfel de lămpi vă permit să zona de cameră, subliniind zonele funcționale. De exemplu, le puteți pune deasupra patului, masa de toaletă, lângă dulap. Și designerii le folosesc ca decorațiuni, plasându-i în nișe sau pe streașină. Împreună cu dimmers, puteți regla luminozitatea luminii de fundal.

În camera de zi

Ar trebui să existe o mulțime de lumină în camera de zi, deci proiectanții sugerează plasarea multor lămpi mici în jurul perimetrului camerei. Astfel, toate colțurile vor fi evidențiate, nimic nu va rămâne în umbre. Pentru o recepție confortabilă, se recomandă amplasarea unui grup mare de lămpi încastrate deasupra canapelei, deasupra mesei.

Compozițiile de deasupra canapelei și scaunelor oferă un bun iluminat pentru iubitorii de lucuri de mână.

Lămpile miniaturale subliniază frumusețea tavanului, care este organizat în mai multe etaje. În plus, în cazul în care camera are arcuri, atunci trebuie doar să evidențieze separat, astfel încât să apară accente suplimentare.

În bucătărie

Designul luminos al bucătăriei va fi deosebit de spectaculos dacă utilizați pete în care direcția luminii se schimbă cu ușurință. Dacă designul bucătăriei implică un contor de bara, atunci pe tavan este logic să-i repetați forma sub forma unei linii de lămpi mici. Destul de des, interioarele bucătăriilor sunt realizate din materiale naturale: piatră, lemn. Ar fi bine să repetați nuanțele în designul lămpii.

În hol

În hol, lumina ar trebui să fie luminată pentru a avea o privire bună la hainele de pe tine înainte de a părăsi casa. Experții recomandă instalarea unor structuri bine protejate de sticlă. Pare frumos sub formă de pahare. Foarte eficientă va fi opțiunea de încadrare a oglinzii cu becuri mici care sunt echidistant unul față de celălalt. Acest iluminat nu va fi de bază, dar va fi bine să subliniem stilul camerei și gustul proprietarului.

În baie

În baie, ar fi indicat să încorporați lămpile din tavan, care, dacă nu sunt oglindite, reflectă cel puțin parțial camera și lumina. Stofele opace nu vor spori spațiul, așa că rar trag în baie.Deseori, plafoanele din bai si toalete sunt acoperite cu panouri din PVC, alegand din care este potrivit nu este dificil.

Panoul ușor argintiu va fi combinat frumos cu pereți de orice umbră, precum și cu o lampă cu un suport cromat.

Cel mai important lucru de reținut la cumpărare este alegerea bunurilor electrice de înaltă calitate. Desigur, dorința de a cumpăra un lucru cu adevărat de înaltă calitate se poate referi la orice obiect, însă problema electricității este cea mai importantă, deoarece problema securității este rezolvată.

Luminile de plafon încastrate vor ajuta proprietarii să împartă camera în mai multe zone funcționale, să accentueze accentele, să creeze un aer în apartamentul tău. Acest dispozitiv modern nu necesită îngrijire specială sau înlocuire frecventă a lămpilor, se potrivește perfect cu orice interior, dar se potrivește în mod special într-un stil minimalist.

Cum să instalați și să conectați lămpile de plafon încastrate, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor