Lumini de stradă încastrate

Iluminatul joacă unul din cele mai importante roluri în amenajarea oricărei case, fie că este vorba despre un apartament sau o casă de țară. Dacă vorbim despre o cabană sau o cabană, dispozitivele de iluminat trebuie să fie instalate nu numai în interiorul, ci și în curte. Astăzi, în magazine puteți găsi un număr mare de lămpi încorporate în stradă. Să ne familiarizăm mai mult cu aceste dispozitive.

Caracteristici și beneficii

Fiecare proprietar dorește ca casa lui să fie nu numai frumoasă, ci și funcțională. Pentru a face acest lucru, este necesar să dotați curtea cu dispozitive de iluminare suplimentare, astfel încât să poată fi localizată în orice moment al zilei. De exemplu, într-o curte bine luminată, vă puteți relaxa cu prietenii seara sau vă puteți bucura de cerul înstelat. Astăzi, piața corpurilor de iluminat este plină cu o varietate de lămpi stradale, care pot fi instalate nu numai pe trasee de grădină, ci și pe pereții unei case, un foișor, o baie, un garaj sau lângă ușa din față.

Dacă există o piscină în curte, acesta poate fi suplimentat și cu detalii de iluminare speciale.

În plus față de funcția principală, corpurile de iluminat încastrate permit o adaptare la viziunea unei persoane în condiții de apus, când ochii nu au avut timp să se obișnuiască cu o reducere semnificativă a iluminării spațiului. Astfel de dispozitive nu numai iluminează curtea, ci efectuează și o funcție decorativă. Dacă plasați corect lămpile încorporate pe spațiul disponibil, veți obține un ansamblu foarte atractiv și armonios, care va fi foarte frumos să fie înăuntru.

Cu câțiva ani în urmă, lămpile multifuncționale și practice cu un senzor de mișcare au devenit larg răspândite. Astfel de obiecte nu numai că iluminează drumul într-o curte întunecată, dar, de asemenea, informează proprietarii despre prezența unui obiect străin pe site. Principalele avantaje ale corpurilor de iluminat compacte încastrate sunt că ele sunt la fel de sigure și durabile.

Cele mai multe dintre acestea au caracteristici excelente de protecție împotriva umezelii și de protecție împotriva murdăririi. Ei nu se tem de temperaturile extreme și condițiile meteorologice severe.

tipuri

Există mai multe tipuri de iluminat stradal încorporat. Luați în considerare în detaliu.

În funcție de caracteristicile de proiectare ale următoarelor tipuri de lămpi:

 • Fixe. De regulă, astfel de dispozitive de iluminat sunt folosite pentru a ilumina căi de grădină, trepte, scări etc. De exemplu, astfel de obiecte pot fi atașate la podea și tavan sau încastrate în sol și pe pereți. O caracteristică distinctivă a dispozitivelor fixe este absența unei funcții de reglare a fluxului de lumină. Gustați aceste opțiuni exclusiv într-o singură direcție.

Cel mai adesea, dispozitivele de construcție fixă ​​sunt instalate în tavan, podea și sol. De regulă, ele sunt concepute pentru becuri economice cu LED-uri.

 • Rotary. Tipuri similare de corpuri de iluminat încastrate nu sunt mai puțin populare decât versiunile fixe tradiționale. Dispozitive rotative încorporate în design cel mai adesea instalate în tavan sau pereți. Dar în ceea ce privește instalarea unor astfel de elemente în pământ, atunci această soluție este impracticabilă. Există cazuri în care lămpile rotative sunt montate pe scări. Becurile LED sunt de asemenea potrivite pentru astfel de dispozitive.
 • În asfalt, caramida sau beton de stabilire, precum și terenuri pot fi ușor instalate punct modele de sol. Astfel de aparate montate pe podea sunt cât mai rezistent la apă și praf. Ele sunt perfecte pentru a evidenția căile grădinii sau pridvorului casei. Este de remarcat faptul că acest tip oferă iluminat de joasă tensiune, economisind în mod semnificativ electricitatea.
 • Pentru a evidenția flori, copaci sau peluze îngrijite, mulți oameni folosesc built-in lumini peisaj. Acestea pot fi de asemenea instalate de-a lungul căilor de grădină. Astfel de opțiuni nu sunt doar integrate, ci și amplasate pe rafturi speciale, picioare sau standuri. Totul depinde de caracteristicile de proiectare ale unui dispozitiv.
 • Modele de perete pot fi echipate cu senzori de mișcare. Astfel de modele au dimensiuni mai impresionante și sunt mai scumpe decât dispozitivele convenționale, în care nu există astfel de adăugiri.

destin

Copiile încorporate sunt folosite pentru a furniza iluminat de înaltă calitate în curte sau pe verandă. Cel mai adesea acestea sunt instalate în astfel de locuri ale unei case private și ale unei curți:

 • Poder sau tavan verandă și pridvor. În acest caz, instalarea lămpilor de podea și plafon vă va permite să creați un iluminat decorativ spectaculos. De regulă, pe aceste suprafețe sunt instalate instrumente de înaltă calitate impermeabile.
 • Este greu de imaginat un frumos proiectat cale fără iluminare. Pentru iluminarea suplimentară a acestor obiecte sunt utilizate lămpi de podea care pot fi instalate atât în ​​podea cât și în pământ. Instalarea acestor elemente poate fi realizată independent.
 • Adesea sunt instalate opțiuni încorporate. direct la sol. Cu toate acestea, pentru acest teren cel mai adesea nu este obișnuit, dar decorativ este folosit. Acest material este o componentă atractivă a interiorului grădinii.
 • Adesea, lămpile încastrate sunt completate scară. Acestea pot fi instalate în două moduri: în pași sau în rafturi. Prima opțiune este cea mai comună, scările cel mai adesea compacte pentru o pereche de pași duc spre veranda sau veranda.
 • Dacă vorbim despre o scară mare, plină, lămpile sunt uneori instalate în span. Dar astfel de opțiuni sunt rare.
 • Lămpile pot fi instalate și în pereți. De regulă, oamenii se întorc la o astfel de decizie pentru a proiecta o verandă, o baie, un garaj și alte clădiri. Elemente similare pot asigura iluminarea ușilor și ferestrelor casei.

Producatori

Dacă doriți să cumpărați un iluminat stradal cu adevărat de înaltă calitate, atunci ar trebui să contactați producătorii cu o reputație impecabilă. Să aruncăm o privire mai atentă la unele branduri populare care produc corpuri de îmbrăcăminte excelente:

 • Din 1999, produsele de iluminat de la companie au fost prezente pe piața rusă. Feron. Gama acestui producător este plină cu o varietate de opțiuni pentru iluminatul interior și exterior. Deci, dispozitivele externe încorporate de la Feron sunt gazon, sub apă, peisaj, arhitectural și sol. Toate produsele sunt fabricate din materiale rezistente la uzură de înaltă calitate, care nu se tem de praf, umezeală și murdărie.
 • Compania oferă produse excelente și populare de cea mai înaltă calitate la alegerea consumatorilor. "Oasis Light". În sortimentul său există lămpi încastrate de forme rotunde și pătrate de diferite dimensiuni. Sunt concepute pentru a fi instalate pe o suprafață orizontală.Complet cu toate produsele sunt ochelari de montare. Marcile de lămpi stradale de la Oasis Light nu sunt costisitoare și toată lumea le va putea permite.
 • Lămpi LED economice, produse de o companie rusă bine-cunoscută trif trif. Dispozitivele de iluminat încorporate ale acestui producător se disting prin înaltă rezistență și durabilitate. Ele sunt realizate din oțel inoxidabil de înaltă calitate și au carcase sudate. În plus, lămpile stradale Trif Trif se pot bucura de o viață decentă, deoarece acestea conțin LED-uri de ultima generație cu o durată de viață de cel puțin 100.000 de ore.
 • Lumanari frumoase încastrate sunt produse sub marca EGLO. Gama de produse a mărcii este reprezentată de variante de formă rotundă fixă ​​și rotativă. Complet cu toate dispozitivele merge LED-becuri. Lămpile încorporate Eglo nu au doar suprafețe standard de argint, dar și frumoase suprafețe de aur sau roz.

Cum sa alegi?

Pentru a selecta iluminatul optim încorporat pentru stradă, trebuie să vă bazați pe următorii parametri:

 • Locație. Înainte de a merge la magazin, decideți în ce locuri doriți să instalați lămpile. Pe baza preferințelor dvs., vă va fi mai ușor să alegeți opțiunile potrivite.
 • Tipul de construcție. Pentru suprafața tavanului, pridvorului, scărilor sau verandelor dintr-o casă de țară, se recomandă să cumpărați lămpi pivotante moderne. Dacă intenționați să instalați dispozitive în sol sau în sol, atunci merită să vă referiți la instanțe mai simple și mai statice cu structuri fixe.
 • Gradul de rezistență la umiditate. Toate modelele de dispozitive de iluminat exterior trebuie să aibă o clasă de rezistență ridicată la umiditate. Rata mai mare (clasa) va fi indicată pe ambalajul dispozitivului, cu atât mai mult vă va servi.
 • Tipul sursei de lumină. Nu este nici un secret că cele mai economice și mai populare sunt becurile cu LED-uri. Dar produsele moderne rezistente la apă pot funcționa cu alte tipuri de becuri. De exemplu, pot fi lămpi fluorescente, halogen sau incandescente. Acest lucru rezultă din faptul că lămpile construite în stradă sunt protejate împotriva loviturilor în partea lor internă de umiditate și umezeală.
 • Producator. Nu cele mai bune caracteristici au produse de iluminat stradal fabricate în China. Se recomandă achiziționarea unor astfel de articole numai de la producători de renume și în magazine de vânzare cu amănuntul cu bunuri certificate.În același timp, nu trebuie să uităm de clasa rezistenței la apă a dispozitivului.

Cele mai bune idei de design de site folosind lumini de stradă în video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor