Pături de bambus

Astăzi, consumatorii apreciază tot ceea ce este natural și ecologic, deci nu este nimic ciudat în faptul că în multe case moderne au fost folosite în mod activ textile de casă elegante și la modă, fabricate din bambus. Astăzi vorbim despre pături de bambus.

Ce este?

Bambusul crește în multe părți ale lumii și este folosit în mod activ pentru a crea piese frumoase și durabile de mobilier, podele de înaltă calitate și pentru a produce produse textile de înaltă calitate. Cele mai neobișnuite tipuri de produse din acest material de astăzi sunt păturile ușoare, încălzirea în sezonul rece și asigurarea răcirii la căldură.

Pardoselile din acest material pot fi folosite ca o cuvertură de pat, deoarece pot transforma calitativ sau pot completa orice interior.

Argumente pro și contra de fibre de bambus

Proprietățile valoroase ale acestei materii prime conferă pături de bambus avantaje speciale. Colectarea acestor plante se efectuează în păduri ecologice, această plantă nu este afectată de îngrășăminte chimice, care de obicei provoacă o creștere rapidă, deoarece nu este absolut nimic că bambusul este cea mai rapidă creștere a rasei.

Pro:

 • O plantă uimitoare, care este un simbol al duratei lungi de viață, nu are nevoie de prelucrare chimică, deoarece a primit capacitatea de autoapărare și purificare din natură.
 • Puterea bambusului nu este inferioară nici produselor din oțel. Această proprietate explică durata lungă de viață și durabilitatea produselor fabricate din această plantă.
 • Capacitatea fibrelor de plante de a inhiba microorganismele care mănâncă particule de piele umană moartă - care asigură păturile hipoalergenice.
 • Plantele de fibre absoarbe umezeala.
 • Fibrele de bambus nu colectează electrostatice și nu scânteie. Acesta este motivul pentru care bambusul este numit cel mai bun material pentru realizarea păturilor pentru copii.
 • Datorită proteinelor din lapte, produsele pot avea un efect de întinerire asupra pielii. Ele ajută la producerea colagenului și fac pielea mai plastică.
 • Astfel de plaids bine calm și au un puternic anti-stres efect.
 • Pătură de bambus pufoasă va da un sentiment de confort la domiciliu, care nu poate fi comparat cu orice pătura de lână. Tesatura în sine are o suprafață mată netedă și un diametru mic, deoarece păturile sunt atât de plăcute la atingere.
 • Și această fibră acționează ca un adevărat deodorant, absorbind orice miros și, de asemenea, restabilește sistemul imunitar;

Și există un singur minus pentru astfel de produse - costul lor ridicat în comparație cu produsele similare din alte materiale.

Tipuri de materiale

Atunci când cumpărați, asigurați-vă că se uită la compoziția produsului, ar trebui să fie fibre de bambus la 100%. Uneori, producătorii adaugă bumbac (până la 60%) și microfibră, ceea ce reduce în mod semnificativ prețul covorului, dar și reduce calitățile sale unice. Să examinăm în detaliu calitatea țesăturii utilizate:

 • microfibră - Acestea sunt fibre separate din punct de vedere artificial. Anterior, au fost doar artificiale, în prezent sunt produse pe baza de pulpă de bambus în sine. Microfibra este un set de microfibre cu o structură poroasă, care garantează higroscopicitatea excelentă a țesăturii, precum și respirabilitatea.Păturile din acest microfibră sunt moi și calde, foarte durabile, ușor de întreținut și de utilizat.
 • Bamboo vicose - "vâscoză de bambus" sau raion de bambus - "districtul de bambus" - metodele clasice de prelucrare a fibrelor, cele mai simple și mai ieftine - aceasta include prelucrarea materiilor prime folosind alcaline sau disulfură de carbon. Ca urmare, există fire delicate și pufoase care au caracteristici excelente. Dacă prima fibră este produsă cu ajutorul mașinilor mecanice fără utilizarea chimiei, atunci acesta este un proces foarte consumator de timp și costisitor.

Produsele din astfel de materiale pot fi etichetate ca lenjerie de bambus - "lenjerie de bambus", ele sunt într-adevăr ecologice și fac produse cu o grămadă lungă de la ele.

 • Eco bambus. Aceste produse trebuie să aibă întotdeauna un certificat. Dacă un produs are un certificat de mediu GOTS sau Oeko-tex, etichetă ecologică sau ecocert, aceasta înseamnă că o bucla închisă este utilizată la fabricarea fibrelor, iar diferitele substanțe utilizate în ea sunt complet sigure.

dimensiuni

Gama de dimensiuni de carouri este foarte diversă și, prin urmare, nu va fi dificil să alegeți dimensiunea potrivită:

 • Produsele pentru cei nascuti, cu dimensiunile de 80x100 cm sau 75x100 cm, vor arata grozavi pe un pat standard si vor incalzi bine copilul in primul an de viata.
 • Pătuțele copiilor au dimensiuni de 110 x 100 cm sau 100 x 150 cm. Sub aceste pături confortabile, bebelușii vor fi adormiți călduros și uneori pot fi transformați într-o jucărie comodă.
 • Paturile de dormit și jumătate sunt de 150x200 cm sau 160x210 cm, iar patul pentru o persoană are dimensiunea obișnuită de 180x120 cm.
 • Dimensiunea dublă a produsului este de 180x210 cm, dar dacă aveți nevoie să atârneți de la marginile patului cu 15-20 cm, atunci ar trebui să alegeți mărimea euro.
 • Dimensiunea Euro. În Europa, parametrul obișnuit al unui pat este de 180x200 cm și apoi o pătură cu parametri de 200 de 220 cm este potrivită pentru un astfel de pat.
 • Dimensiune maximă euro sau dimensiune rege. Astfel de produse au o dimensiune de 220x240 sau 240x260 cm.

Culori și printuri

Gama de culori a plăcilor naturale de la producătorii actuali este diferită, iar datorită utilizării coloranților naturali, culorile sunt și ele naturale. Acestea sunt toate culorile de culori maro, bej, gri, verde și verde, culori roz de liliac moale și roz. Imaginile pot fi găsite și pentru orice gust exigent: de la teme florale și geometrice luminoase până la inimi colorate și flori de câmp. Imprimările sunt, de asemenea, adesea găsite în modelele de pături de tineri.

Produsele pentru canapele și fotolii sunt perfect potrivite pentru proiectarea oricărui spațiu de locuit - de la un stil de afaceri restrâns la design într-un stil de țară și chiar în direcția Provence luminoasă și aerisită.

Producatori

Pături de bambus produse cel mai adesea din materii prime de înaltă calitate din China. În magazine puteți cumpăra produse de companii turcești și chineze, firme portugheze și rusești. Diferența aici va fi doar în costul produselor:

 • chineză Plaids de la companii renumite sunt foarte asemănătoare cu produsele turcești și europene. În ceea ce privește compoziția, covorașele din Turcia și Rusia sunt de obicei fabricate din fibre de bambus 100%, produse portugheze - cu bumbac 10%, produse din China - atât bambus 100%, cât și bumbac 50%.
 • Compania turcă Arya oferă o gamă largă de cumpărători de materiale textile turcești de înaltă calitate, inclusiv covoare de înaltă calitate din fibre de bambus.
 • Brandul rusesc Luxberry Toate produsele sale textile sunt fabricate în fabrici din Portugalia. De-a lungul anilor, compania și-a îmbunătățit gama de produse, alegând fiecare element al produsului cu dragoste: culoare, tesatura, decor.
 • Compania chineză tangou cunoscut ca un producător de textile de origine. Acest brand are propria sa tehnologie care ajută la transformarea produselor din bambus în special în cele mai fine și extrem de durabile.
 • Fabrica de confecții "Eleanor" Ivanovo produce produse textile de înaltă calitate în ultimii 10 ani și, în acest timp, și-a câștigat reputația de producător și furnizor responsabil. Păturile de bambus de la acest producător vă vor surprinde cu calitatea și prețul rezonabil.

Cum se spala?

Bambusul este aceeași fibră naturală ca și bumbacul sau inul. Pătura de bambus extrem fiabil în funcționare și ușor de întreținut:

 • Dacă pătură dvs. de bambus nu este foarte pătată, utilizați apă curată și o spălare delicată pentru o îngrijire calitativă a produsului. Dacă pe suprafața carcasei există pete vizibile, folosiți apă caldă, înmuiați produsul timp de câteva minute înainte de spălare, pentru a îndepărta pete fără dificultate.
 • Nu trebuie să folosiți niciodată apă prea caldă pentru a spăla produsul, acesta va micșora carnea.
 • Toate tipurile de pete pe produse sunt pur și simplu spălate cu săpun la o temperatură scăzută (30 ° C). Pentru spalarea lor, apropo, poti folosi o masina de spalat, dar alegand cel mai bun mod in sacul de pânza.
 • Fibrele de bambus pot fi albite cu agenți care conțin clor.Pentru petele esențiale sau pentru înălbirea de înaltă calitate, este mai bine să utilizați un produs pe bază de oxigen. Dacă trebuie doar să dezinfectați pătura, ridicați-o pentru aceasta o substanță fenolică sau un produs care conține ulei de pin.
 • Pentru a scăpa de pete puternice, urmați regulile de spălare pentru fiecare tip de pată particulară.
 • Plăcile de bambus cu diferite lungimi de grămadă ar trebui să fie uscate pe o suprafață perfect plat și numai în casă, și orizontal. O astfel de suprafață este necesară pentru a împiedica întinderea produsului.
 • Pătratul de bambus poate fi administrat pentru curățarea chimică a spălătorului.

Pătările din bambus reprezintă o achiziție excelentă pentru orice gospodină. Aceasta este o oportunitate elegantă de a transforma rapid interiorul și de a face o odihnă mai plăcută și caldă de seară.

Pentru a afla cum să spălați o pătură de bambus, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor