Prosoape de baie: caracteristici și sfaturi pentru alegere

O vizită la baie este o procedură excelentă pe care adora mulți utilizatori. În condițiile băii, toate zgurile și toxinele sunt îndepărtate din corpul uman, prin urmare este atât de important să selectați corect toate accesoriile de baie necesare. O parte integrantă a acestor proceduri este de înaltă calitate și plăcută pentru prosoapele tactile. Luați în considerare caracteristicile, proprietățile și nuanțele de alegere.

Proprietăți de bază

În zilele noastre, sortimentul de prosoape este mai mare decât oricând. Alegeți cea mai bună opțiune pentru un preț rezonabil poate fi atât pentru bucătărie, cât și pentru baie. Cu toate acestea, prosoapele de baie pot fi folosite nu numai după o cameră de aburi. De fapt, astfel de produse sunt folosite după vizitarea saunei, a dușului sau a băii.

  În majoritatea cazurilor, prosoapele de baie se caracterizează printr-o textura destul de moale și plăcută.Cu toate acestea, astfel de produse ar trebui nu numai să fie cât mai blând posibil atunci când sunt în contact cu corpul, dar și eficiente în ștergerea problemelor. Este important să se ia în considerare materialul din care se face prosopul. De exemplu, opțiunile de lenjerie sunt mai potrivite pentru ștergerea felurilor de mâncare și a altor ustensile de bucătărie. Pentru a șterge corpul după o baie, astfel de produse sunt greu de potrivit. În schimb, este mai bine să folosiți alte tipuri, de exemplu, bumbac.

  Pentru prosoape de baie de înaltă calitate caracterizate prin absorbție ridicată. Panza selectată corespunzător va permite utilizatorului să șterge fără probleme după toate procedurile.

  Experții recomandă cu insistență să cumpărați numai prosoape de baie de înaltă calitate.realizate din materiale naturale. Astfel de produse se pot lăuda nu numai cu înaltă finețe și proprietăți excelente de absorbție, ci și cu siguranța mediului.

  Un rol important în alegerea prosoapelor de baie este starea de pui de somn. Deci, produsele cu pui de somn scurt pot absorbi umezeala, dar in acelasi timp la atingere nu raman cele mai moi si blanzi. Modelele care au o grămadă mai înaltă și mai bogată au de obicei o textura mai plăcută, dar acest lucru nu indică deloc calitatea lor de neegalat.Majoritatea cumpărătorilor de astăzi încearcă să cumpere prosoape de baie, în care înălțimea pilonului nu depășește 5 mm - aceasta este cea mai bună opțiune.

  O altă caracteristică distinctivă a prosoapelor de baie este nivelul lor de densitate. Deci, opțiunile mai dens și volumetric durează mai mult și sunt mai eficiente. Produsele subțiri vor servi mai puțin. Acesta este motivul pentru care este atât de important să acordați atenție acestui parametru atunci când selectați produsul ideal.

  specie

  Nu trebuie să vă gândiți că toate prosoapele de baie sunt reprezentate printr-o singură opțiune. De fapt, astăzi există mai multe subspecii diferite de astfel de produse în vânzare. Ele diferă una de cealaltă în parametri diferiți. Să le cunoaștem mai bine.

  Prosoapele de baie Velcro numite kilt sunt foarte populare astăzi. Aceste exemplare sunt fabricate din materiale igienice. Aceste produse acoperă mai degrabă în loc de foile obișnuite. În kilturi există adaosuri nu numai sub formă de stickie, ci și benzi elastice sau alte elemente de fixare, datorită cărora aceste produse pot fi transformate în prosoape simple confortabile, cu o singură mișcare.

  Aceste opțiuni au următoarele avantaje, făcându-le una dintre cele mai populare și mai solicitate:

  • se transformă repede și fără efort în foi sau prosoape confortabile;
  • absorbi perfect umezeala, ceea ce este foarte important pentru un astfel de accesoriu pentru baie;
  • absolut nu țineți mișcările;
  • ei nu se alunecă din corpul uman, de aceea nu trebuie să fie întreținute în mod constant.

  Baieti de baie sunt atât de sex masculin și de sex feminin. Ele nu sunt foarte diferite unul față de celălalt. Deci, modelele pentru bărbați sunt disponibile mai scurte, dar largi. Versiunile feminine de kilts se fac pe baza distantei de la partea de sus a pieptului pana la genunchi. În caz contrar, aceste accesorii se numesc pareo. Se fixează pe miros - o jumătate este aplicată celeilalte. Pentru a spori durabilitatea accesoriului pe corpul femeii, este adesea folosit Velcro - cu ele, kiltul este ținut mai sigur.

  Rochia de rochie, realizata sub forma unui pareo, este foarte confortabila pentru utilizare. În mod tipic, un astfel de accesoriu absoarbe rapid umezeala, dar nu alunecă din corp. O opțiune similară, ca și kiltul bărbaților, poate fi făcută manual din materiale adecvate.

  De asemenea, prosoapele de baie sunt împărțite în mai multe soiuri.

  Articole de pat pentru aburi

  Nu este foarte confortabil și igienic să stați doar pe plăci goale în baie, deci nu puteți să faceți fără așternut bun. Pentru acest prosop de baie mare perfect, care la sfârșitul tuturor procedurilor, puteți șterge.

  Turban pe cap

  Din prosop de baie poți construi un turban mic pe cap. Cu ajutorul acestui accesoriu, puteți aduna și ascunde părul de orice lungime, precum și ascundeți urechile de abur fierbinte.

  Prosoape cu scop special

  Aceste accesorii sunt destinate ștergării picioarelor, feței sau igienei intime. Desigur, ele nu sunt obligatorii, dar sunt prezente în multe băi și băi. Prezența sau absența lor depinde în mod direct de preferințele personale ale proprietarilor.

  Numirea și dimensiunea

  Înainte de a merge la magazin și a alege un prosop adecvat, trebuie să dai seama care model particular este o baie și ce dimensiune ar trebui să aibă. Deci, cele mai miniaturi sunt produse cu dimensiuni de 30x30 sau 35x35 cm. Astfel de opțiuni sunt clasificate ca oaspete.Următoarele din listă sunt produse de bucătărie - lățimea lor de obicei nu depășește 50 cm, iar lungimea este de 70 cm. Prosoapele care au o lungime mai mare de 100 cm sunt deja atribuite dusurilor. În spatele lor sunt opțiuni de baie, a căror lățime depășește marcajul de 100 cm, iar lungimea - 150 cm.

  Pe rafturile magazinelor de astăzi puteți găsi prosoape de baie, ale căror dimensiuni sunt de 80x200 cm sau mai mult. Astfel de cazuri sunt clasificate ca coli. Modelele cu parametrii de 100x150 cm sunt considerate ideale pentru uz casnic. Nu sunt prea mari, deci sunt confortabile pentru a fi purtate. Precum și parametrii prosoapelor de baie pot varia în funcție de producător.

  În ceea ce privește prosoapele de baie, pot exista mai multe opțiuni:

  • astfel de produse sunt folosite nu numai pentru a șterge, dar și pentru a acoperi corpul;
  • cu ajutorul acestor prosoape ascunde părul și urechile din abur și căldură;
  • folosit ca pahare pe banci din lemn.

  Calitatea și prosoapele de baie frumoase sunt adesea prezentate ca un cadou, care constituie un set pentru un bărbat, o femeie sau o fată. În plus față de țesătura în sine, uleiurile aromatice sau componentele igienice, cum ar fi șamponul sau gelul de duș parfumat, pot fi prezente în astfel de truse.Acest cadou va fi foarte util și pur și simplu nu va minți.

  Selectarea materialelor

  Experții recomandă să cumpere numai prosoape de baie de înaltă calitate, realizate din materiale ecologice și plăcute pentru țesăturile touch, caracterizate printr-o capacitate bună de a absorbi. Luați în considerare câteva dintre cele mai populare și frecvent utilizate tipuri de materii prime care sunt utilizate în fabricarea acestor accesorii de baie.

  bambus

  Astfel de produse se pot lauda cu proprietăți antibacteriene naturale. În plus, prosoapele din bambus sunt foarte moi, absorb umiditatea perfectă și se caracterizează prin înaltă permeabilitate. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că bambusul nu se usucă foarte repede.

  soia

  Cârpele de soia absorb mai bine umezeala decât bumbacul și se usucă mult mai repede. În exterior, ele sunt foarte asemănătoare cu mătasea, dar atingerea este mai asemănătoare cu cea a cașmirului.

  lyocell

  Astăzi, accesoriile pentru baie, în producția cărora sunt utilizate fibrele lyocell, sunt foarte populare. Astfel de produse absoarbe perfect umezeala, ceea ce le face mai eficiente decât cele din bumbac. Cu toate acestea, astfel de opțiuni se usucă pentru o lungă perioadă de timp, motiv pentru care ele devin adesea învechite.

  bumbac

  Nu sunt rele produse bumbac populare. Astfel, accesoriile din bumbac din bumbac absorb foarte bine umezeala, sunt moi și nu electrifică. Calitatea performanței lor poate varia. Există atât prosoape unilaterale cât și cele două fețe care pot transfera fără probleme peste 5 mii de spălări.

  microfibră

  Aceasta este o țesătură compusă din fibre sintetice. Este moale și blândă și, de asemenea, se usucă în cel mai scurt timp posibil. Prosoapele din microfibre sunt substanțial higroscopice - absorb umiditatea în volume mari. Un astfel de accesoriu pentru baie va fi ușor și convenabil de utilizat.

  Design și culori

  În zilele noastre, în sortimentul de prosoape de baie puteți întâlni produse de diverse culori și nuanțe. Puteți alege opțiunea potrivită pentru fiecare gust și situație. Spre deosebire de plajă, accesoriile pentru baie sunt cel mai des produse în culori simple. Cele mai populare opțiuni sunt:

  • alb, smântână, roz deschis, bej, caramel - arată ușor și la ușurință, de foarte multe ori femeile aleg;
  • negru, maro închis, albastru, gri - specimene solide, care sunt cel mai adesea preferate de bărbați.

  Desigur, ei vând nu numai prosoape monocromatice, dar și mai interesante, cu modele diferite. De exemplu, pot fi opțiuni fermecătoare pentru copii cu pisici, păsări, bufnițe sau personaje de desene animate.

  La fel de populare sunt și opțiunile cu broderie, logo-uri, diverse inscripții și nume. Adesea aceste produse sunt vândute în ambalaj de cadouri - acestea fac cadouri foarte utile și memorabile.

  Gama de prosoape de baie este imensă. Culorile și modelele enumerate sunt departe de cele singure. Pe rafturi și în diferite magazine online puteți găsi multe produse diferite care nu au numai culori clasice, ci și neașteptate. În orice caz, alegerea este numai pentru consumator.

  Particularități de îngrijire

  Pentru prosoape de baie trebuie să aveți grijă corespunzătoare. Este important să construiți pe materialul de la care sunt făcute.

  • Produsele de bumbac alb din zăpadă trebuie spălate într-o mașină cu haine similare la cea mai înaltă temperatură. Dar lucrurile colorate - la o temperatură de cel mult 60 de grade. Detergenții pot fi universali, dar fără înălbitor. Prosoapele din bumbac pot fi uscate într-o mașină de scris, dar astfel se scade.Este mai bine să le atârnați umed, mai ales dacă au un finisaj. Călcarea acestor produse este permisă numai cu un fier umidificat.
  • Produsele din bambus nu au nevoie de îngrijire specială, trebuie să țineți minte instrucțiunile de pe etichetă. Este mai bine să spălați rufele cu săpun de mână, dacă este o mașină, atunci temperatura nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade.
  • Microfibrele pot fi spălate cu mâna cu detergent de săpun sau de spălat vase, precum și într-o mașină de spălat la o temperatură care nu depășește 60 de grade. Astfel de produse sunt spălate separat de opțiunile de bumbac. Nu se aplică cleiurile de albire, balsamurile și balsamurile. Uscați prosoape de baie din microfibră în aer liber și nu fiercați.

  Indiferent de accesoriu de baie pe care l-ați cumpărat, este foarte important să acordați atenție etichetei sale. Acesta conține toate informațiile necesare, care trebuie citite înainte de a spăla lucrurile. Este necesară tratarea cu atenție a prosoapelor de baie, fără a uita de spălarea lor obișnuită, mai ales dacă au început să emită un miros învechit. Sub rezerva tuturor regulilor, produsul va dura un timp foarte lung și nu va pierde apelul său vizual.

  Sfaturi pentru alegerea unui prosop de baie - în videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor