Tapiserie în interiorul apartamentului

Tapiserie - acesta este un detaliu neobișnuit, care nu se găsește în fiecare cameră. Aceste picturi din lemn de perete reprezintă o altă dovadă că moda este ciclică și că a fost populară în secolul al XVIII-lea îndepărtat poate găsi o nouă viață acum. În același timp, o astfel de decizie stilistică originală în condițiile unui apartament modern nu va fi mai rău decât într-un vechi castel.

Din acest articol veți afla totul despre tapiserii și înțelegeți cum puteți folosi o astfel de opera de artă pentru a vă decora casa.

Ce este?

Pentru început, merită să răspundem la întrebarea ce este o tapițerie și când a apărut. Tapiserii sunt tablouri țesute care prezintă diferite peisaje, scene istorice sau alte imagini de lux.

Se știe că primele tapiserii au apărut în Egiptul antic.Apoi au fost obișnuiți să surprindă câteva momente istorice importante. Ulterior, echipamente similare au fost utilizate în Franța și Elveția. Decorurile franceze au fost considerate cele mai luxoase. Ele au fost considerate nu doar o decorare de perete, ci o adevărată opere de artă care merită o atenție deosebită.

De-a lungul timpului, astfel de tapiserii s-au răspândit în întreaga lume și au devenit o adevărată decorare a castelelor luxoase și a reședințelor regale.

Până în prezent, tapiserii au devenit din nou populare. Ele sunt minunate pentru decorarea caselor și apartamentelor în diferite stiluri. O tapiserie masivă de lux va ajuta să transmiteți spiritul unei alte țări și să creați o atmosferă misterioasă în cameră.

În plus, tapiserii, în special cele mari, sunt capabile să atenueze sunetele, ceea ce este relevant și în cazul apartamentelor cu pereți subțiri și izolație slabă a sunetului. Astfel de caracteristici o fac foarte practică în viața de zi cu zi. Tehnica de a crea tapițerii este încă destul de complicată, ceea ce justifică prețul ridicat al produselor. În plus, acum de la tapiserie coase catifea, genți de mână și chiar haine.

specie

Acum, tapiserii sunt numite nu numai opere de artă antice, ci și covoare stilizate. Să ne uităm la principalele diferențe dintre tapiserii clasice și modelele create într-o tehnică similară.

neted

Covoarele de perete sunt o tendință care a dispărut de mult. Dar tapiserii elegante, dimpotrivă, câștigă popularitate. Opțiunea cea mai simplă este modelul neted, fără un model de relief și un decor volumetric suplimentar. A creat covoare de tapiserie în tehnica tradițională. Puteți să le atârnați în siguranță pe un perete sau să le așezați pe podea, în funcție de preferințele dvs. estetice.

factură

O versiune puțin mai complexă de tapiserii - este un produs texturat. În acest caz, produsul este creat conform tehnicii tradiționale și numai atunci este decorat cu cusături convexe. Aceasta vă permite să creați o pânză de relief, care este atractivă nu numai datorită aspectului său, ci și a atingerii.

pe mai multe niveluri

Un astfel de model combinat este de asemenea foarte interesant în aspect. Aici au fost combinate mai multe tehnici. De exemplu, un covor croșetat poate fi completat de broderii elegante sau în jurul marginilor.

Nețesute

Aceasta este una dintre cele mai interesante opțiuni pentru crearea de tapițerii. Astfel de picturi sunt realizate din țesături, dar și alte tehnici. Cel mai adesea, aceste tapiserii sunt create folosind broderie, tricotat sau aplicație.

Acum există multe opțiuni interesante pentru tapiserii, atât mari, cât și mici. Prin urmare, puteți obține cu siguranță un atribut frumos decorativ, indiferent dacă aveți nevoie de un articol de epocă și cu adevărat antic sau doar un element decorativ elegant, fără istoric pe care l-ar fi păstrat.

Sfaturi pentru alegere

Alegeți o tapițerie frumoasă și cu adevărat de înaltă calitate poate fi foarte dificilă dacă vă confruntați cu o astfel de sarcină pentru prima dată.

Trebuie avut în vedere faptul că pânzele de tapițerie, spre deosebire de covoarele masive depășite, pot fi atârnate în aproape orice cameră. Tapiseria poate decora un dormitor, camera de zi, studioul, camera copiilor și chiar bucătăria. Singura excepție este baia și camera de balcon rece, unde este pur și simplu imposibil să se creeze condiții adecvate pentru aceasta.

Una dintre cele mai importante reguli pentru alegerea unei pânze de tapițerie este aceea că nu era prea luminos și nu se potrivea cu restul interiorului.

În general, o tapițerie este un obiect de artă frumos, care ar trebui să combine numai diferite părți ale camerei. Pentru a nu trece peste decor, tapiseria ar trebui să fie singurul element decorativ din cameră, mai ales dacă este mic. Pe lângă pânză nu vă sfătuiți să închideți pe perete orice picturi suplimentare.

Parcela imaginii trebuie aleasă pe baza stilului în care este proiectată camera. Este logic să închideți niște poze drăguțe în camera pentru copii, poate scene de la faimosul basm, capturat pe panza.

De asemenea, produse extrem de apreciate, care prezintă diferite peisaje, scene istorice sau reproduceri de picturi faimoase. Astfel de tapiserii frumoase ar putea fi un cadou de sărbătoare excelent pentru cunoscătorul unor astfel de opere de artă. Mulți vor dori, de asemenea, tapiseria de mărime mică care să prezinte simboluri sau obiecte heraldice asociate cu o anumită țară.

Apropo, va fi interesant să te uiți la o combinație de panza de tapițerie cu alte elemente similare, de exemplu, cu un voal sau perne din aceeași țesătură sau decorate cu modele similare.

Atunci când alegeți țesătura potrivită, trebuie acordată atenție dimensiunii. După cum sa menționat deja, cu cât este mai mică camera în sine, cu atât este mai compactă imaginea.

În caz contrar, veți avea un efect foarte neplăcut - tapiseria va "mânca" tot spațiul liber și va face vizual mai mic. Într-o cameră mare, o mică tapiserie, dimpotrivă, se pierde pe fondul zidurilor goale.

materiale

Deși pare multor cumpărători că toate tapiserii sunt asemănătoare între ele și sunt create din același material, de fapt acest lucru nu este cazul. Tapiserii sunt adesea fabricate din țesături cu o densitate ridicată, iar acesta este principalul lucru care le unește. Cel mai adesea, atunci când creați tablouri de tapiserie, producătorii moderni preferă țesături precum jacquard.

Acest material are o textura densa, in plus, este usor de pus imaginile necesare pe ea.

Mai rar, puteți găsi un tapițat subțire din bumbac sau dulce sau terase. Dar aceste produse au anumite avantaje. De exemplu, lâna caldă are proprietăți de izolare termică și fonică, iar bumbacul este potrivit pentru camere luminoase.

desen

Nu doar lucrurile sunt diferitedin care este făcut panza tapiserii, dar și modelele care o împodobesc. Să ne uităm la cele mai populare și mai comune motive.

Picturi vechi

Pentru un colecționar și iubitor de antichități, nu există o idee mai bună decât o tapițerie elegantă care împodobește o reproducere a unei imagini vechi, mai ales dacă este o lucrare manuală. Cele mai populare subiecte sunt imaginea vânătorii (vânătoarea regală este deosebit de obișnuită), bile și recepții, unde doamnele sunt descrise în rochii de lux și înconjurate de lucruri frumoase.

Această imagine se potrivește perfect în bibliotecă sau biroul de acasă, antic stilizat. Același lucru este valabil și pentru hărțile mari ale lumii, cu un număr imens de detalii fine și imagini ale castelelor și ale altor clădiri vechi. De exemplu, un castel alb, care se înalță pe un deal lângă mare, este una dintre picturile care vor încânta cu siguranță iubitorii de artă.

peisaje

Un alt gen popular este peisaje. Aici găsiți aproape orice - de la plaja trandafirilor de pe panza până la imaginea unui mic sat în stilul Provence. Grădina Edenului sau imaginea unui arbore răspândit pe fundalul apusurilor de soare este o opțiune excelentă pentru decorarea unui dormitor sau a unui living în orice stil.Tot felul de bujori, trandafiri, floarea soarelui și alte flori la fel ca fetele și natura romantică care apreciază frumosul.

Atenția individuală merită imaginea animalelor. Cute pisici sau pui cresc întotdeauna afecțiune atât la adulți, cât și la copii. O imagine cu cerb roșu este potrivită pentru decorarea acesteia chiar și cu un birou privat.

Tematici tematice

Tapițeria "casa" înseamnă o imagine a picturilor simple și familiare: poate fi o scenă de familie, o cină pe masă sau un buchet de mac, pescuit sau o cină de familie. Un astfel de element decorativ va adăuga confortul camerei și vă va încânta pentru mult timp.

abstract

Un gen complet diferit - picturi incomprehensibile și non-standard, numite artă abstractă. Spre deosebire de clasice, arta abstractă nu este întotdeauna o imagine clară. Tapiseria în acest stil poate fi o combinație simplă de culori strălucitoare. Nuanțele roșu, albastru și verde se intersectează unul cu celălalt, astfel încât este greu să înțelegi exact ceea ce vrea autorul să spună. Dar, în același timp, asta este ceea ce fascinează.

ApropoPrintre aceste tablouri puteți găsi reproduceri ale picturilor de către impresioniști și abstractioniști renumiți care vor revigora cu exactitate interiorul dvs. și vor accentua gustul bun al locuitorilor apartamentului.

Acestea sunt principalele tipuri de finisaje, deși, desigur, puteți găsi alte variante de imagini. De exemplu, în zilele noastre tapiserii practice cu un calendar sau o imagine a unui arbore genealogic sunt deosebit de populare. Și pentru grădiniță, poți alege o imagine cu caractere din anime sau din paginile cărții tale preferate.

Principalele tipuri de țesătură

Cel mai adesea, tapiserii sunt create folosind un război de țesut. Esența țeserii mână este că firele sunt interconectate. Există mai multe tehnici diferite și, în funcție de alegerea dvs., puteți obține rezultate diferite. Apropo, mașinile pentru crearea de tapițerii pot fi create cu mâinile tale, dacă ai experiență de lucru cu lemn.

Înainte de a trece la țeserea tapițeriei, trebuie să alegeți un model potrivit și să îl transferați pe piesa de prelucrat, constând din fire întinse pe mașină. Atunci când o astfel de schiță este gata, puteți continua să o întruchipezi în culoare.

Liniile înclinate

De regulă, într-o tapiserie, mai multe tipuri de țesături diferite sunt combinate simultan. Acest lucru vă permite să obțineți imaginea dorită și să combinați părțile plate cu ștanțate. Liniile înclinate sunt acele locuri în care firele de două culori sunt conectate într-un singur loc.

Acest tip de țesut este folosit în cazul în care trebuie să dați imaginii o rotunjime sau să o faceți curbată.

Tehnica circulară

Tehnica circulară, conform comandantului, nu este atât de comună. Cu toate acestea, este interesant și în ceea ce privește rezultatul final. Fire de diferite culori, în acest caz, merg într-un cerc, iar imaginea finalizată pare a fi o operă de artă, pictată cu lovituri largi și confidențiale cu pensula. Arată cu adevărat spectaculos și frumos.

Tehnologia conturului

După cum sugerează și numele, această tehnică este folosită pentru a sublinia conturul unui obiect. Pentru aceasta, de regulă, firele mai dense sunt folosite decât la bază. Dacă utilizați această tehnică, imaginea este mai clară și mai elaborată.

Scule decorative

Flagelă decorativă - aceasta este ceea ce poate oferi o muncă suplimentară unei lucrări terminate.Cu ajutorul hamurilor, baza firului este răsucită în anumite locuri Cel mai adesea, această tehnică este utilizată pentru tăierea fragmentelor individuale sau focalizarea pe părți ale tapiseriei.

Decorare extra

În plus față de elementele de bază ale țeserii, trebuie să vă amintiți despre elementele decorative suplimentare. Pentru a decora tapiserii, se folosesc pene, margele și alte detalii. Uneori chiar tulpini de iarbă și flori uscate sunt țesute în modelul final. Aceasta face imaginea mai completă și mai ușoară.

Producătorii și recenzii

Când au apărut tapiserii, cele mai populare articole au fost cele create de maeștrii francezi. Acum totul sa schimbat puțin și produse de calitate din țesături de tapiserie sunt produse în întreaga lume. Produsele franceze, italiene și belgiene sunt foarte populare.

De la produsele locale ale fabricilor Ivanovo sunt deosebit de populare. Arată frumos, și în funcțiune sunt destul de modest. Motivele tradiționale ruse, care nu pot fi găsite printre tapiserii de la producători străini, sunt, de asemenea, plăcute plăcute.

Tapiserii de interior au câștigat o reputație pentru calitate și necostisitoare.Ele sunt ușor de curățat, arată bine de mai mulți ani și, în același timp, nu trebuie să cheltuiți o sumă imensă pentru a cumpăra acest element decorativ în casa sau în apartament. Deci, chiar și o persoană cu un salariu mediu își va permite un astfel de lux.

Locul în interior

În cele din urmă merită să spui cum să folosești tapiserii pentru a decora oricare dintre camere. La urma urmei, cât de adecvat va fi în interior și cât de bine se va potrivi imaginea în ea, iar impresia de ansamblu va depinde. Chiar și pânza cea mai scumpă va părea inutilă și nepotrivită dacă nu este corect să o ridici. Deci, banii tăi vor fi irosite.

Utilizați în locul imaginii de fundal

Tapeturile frumoase și de dimensiuni mari pot fi folosite cu ușurință în loc de tapet dacă aveți o cameră mică. Cel mai adesea, în acest fel, decora unul dintre pereți. Este mai profitabil și mult mai interesant decât tapetarea în jurul perimetrului unei încăperi. Tablourile de tapițerie dense sunt o modalitate foarte bună de a izola camera și de a crea o izolare excelentă a sunetului.

În dormitor

O frumoasă tapiserie poate fi atârnată în siguranță în oricare dintre dormitoare.Aceasta poate fi o cameră pentru copii sau o cameră pentru adulți. Aici, prin definiție, totul depinde de ce fel de imagine este aplicată țesăturii. De exemplu, într-o grădiniță, este foarte logic să folosiți imagini desene animate sau zână, și într-un dormitor al unui cuplu căsătorit - peisaje sau imagini romantice.

În birou sau în bibliotecă

O altă cameră cu tapiserii care merită atenție este biroul de acasă sau biblioteca. O tapițerie frumoasă veche de epocă este un plus de lux pentru orice cabinet. Aici sunt potrivite culorile pastelate, modelele vechi și alte detalii frumoase.

Într-o casă de țară

Utilizarea tapiseriilor în casele de țară sau la cabana merită o atenție deosebită. În astfel de condiții, acestea par a fi cele mai ecologice. Tablourile antice vechi sau stilizate, care prezintă nobilime, vânătoare regală sau opere de artă arhitecturale, vor fi potrivite aici. Cu o tapițerie frumoasă și bine aleasă, chiar și cea mai simplă cabană va fi mult mai bună și mai confortabilă. Și, bineînțeles, nu uitați cât de bine tapițerii izolați pereții. Deci, cu o pânză de lux veți fi uneori mai ușor de supraviețuit iarna rece.

Alegeți o pânză de tapițerie, care în culori și stil se potrivește cu toate caracteristicile interiorului. Produsul ar trebui să fie bine combinat cu culoarea altor produse textile, de exemplu, cu perdele, pături, covoare, perne sau alte materiale textile. Astfel, puteți crea un interior armonios și grijuliu, care va arăta mult mai original decât orice cameră simplă într-o soluție standard de proiectare.

Dacă înainte de a fi folosite tapițerii pentru a decora casele de nobilime sau alte spații de lux, acum aproape oricine își poate decora spațiul cu un astfel de produs. Alegeți o tapiserie modernă care să se potrivească cu stilul și starea de spirit sau să cumpere un element antic luxos, iar interiorul dvs. va "veni la viață" și va străluci cu culori noi.

Aflați mai multe despre cum să decorați tapiseria interioară, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor