Film de seră: cum să alegi?

Filmul pentru sere este opțiunea cea mai simplă și mai accesibilă care vă permite să oferiți condiții optime pentru cultivarea răsadurilor și culturilor de legume pe site. Mai jos este un ghid detaliat cu privire la modul de a alege filmul potrivit și discută caracteristicile fiecărui tip.

Caracteristici speciale

Filmul pentru sere are multe caracteristici care fac produsul cel mai popular printre rezidenții de vară și proprietarii de zone suburbane. Materialul are o încărcătură vânt mare, care este de 34 m / s. Filmul de seră poate fi utilizat la temperaturi cuprinse între -50 și +60 grade. Permeabilitatea luminii este de 77%. Aceste caracteristici distinctive fac produsul aproape universal.

Polietilena fuzionată cu o plasă din fibră de sticlă, care mărește rezistența produselor. Dacă faceți o gaură în film, acesta nu va dispărea, iar gradul de deteriorare va fi minim. În unele pânze există elemente de fixare speciale cu inel de cauciuc. Atunci când alegeți astfel de produse nu trebuie să faceți tăieturi.

Panza armată are o compoziție complexă, care constă din trei straturi. Primul nivel este un cadru armat, straturile rămase sunt prezentate sub formă de tablouri de stabilizare a luminii. Întreaga încărcătură este distribuită printr-o plasă din fibră de sticlă. Datorită acestei structuri, produsele au un grad ridicat de rezistență.

Lipsa materialului armat - transmisie de lumină redusă. Este mai mică decât filmul tradițional cu 12%.

Anterior, numai o foaie de polietilenă a fost utilizată pentru sere. În prezent, piața produselor de seră este în curs de dezvoltare, iar cabanele de vară sunt oferite omologii îmbunătățite care au dezavantaje mai puțin pronunțate. Cu toate acestea, forțele și punctele forte identice sunt comune tuturor tipurilor de filme.

Filmul cu efect de seră are următoarele avantaje:

 • costuri accesibile.Fiecare tip are propria categorie de preț, dar dacă faceți o comparație cu produsele din sticlă sau policarbonat, filmul rămâne cea mai mare opțiune bugetară;
 • un nivel ridicat de elasticitate și plasticitate. Datorită acestor calități, puteți crea sere de orice formă;
 • rezistența la umezeală;
 • un grad ridicat de transmitere a luminii, împreună cu capacitatea de a difuza lumina soarelui;
 • greutate mică;
 • instalare ușoară

Principalele dezavantaje includ următoarele nuanțe:

 • scurtă durată de funcționare. Atunci când alegeți un film de plastic ar trebui să fie pregătit pentru faptul că în sezonul următor va necesita achiziționarea unui produs nou. Produsele scumpe durează 2-3 sezoane;
 • grad scăzut de rezistență la razele soarelui. Aceasta duce la uzura rapidă a filmului. În unele cazuri, acest indicator este mai puțin pronunțat;
 • Condensul se formează pe suprafața materialului și poate deteriora multe culturi. Pentru a elimina acest defect, puteți folosi un film hidrofil, care se face cu adăugarea de componente speciale;
 • capacitatea de a acumula încărcare electrostatică atrage praful, ceea ce reduce transparența materialului.Cu o lipsă de producători încearcă să lupte cu ajutorul aditivilor de componente speciale.

De la mulți grădinari se poate auzi că frunza de seră este supusă la cădere și întindere, deci trebuie să-l strângeți în mod constant. Cu toate acestea, prezența unor astfel de caracteristici negative nu reduce popularitatea materialului.

Filmul este cel mai ieftin produs pentru aranjarea serelor, atât de mulți sunt de acord că este mai profitabil să înlocuiți stratul de acoperire o dată pe an decât să cumpărați imediat materiale scumpe.

tipuri

Există câteva tipuri de film pentru sere, care trebuie citite înainte de cumpărare. Fiecare tip are propriile caracteristici și caracteristici, pe baza cărora fiecare grădinar va fi capabil să facă alegerea corectă. Există tipuri de fermoare care sunt convenabile în aplicarea lor.

polietilenă

Pânzele de polietilenă pentru sere sunt vândute în rulouri. Puteți achiziționa produse a căror lățime este de la 1,2 la 3 metri. Există variante cu strat unic și dublu strat, ale căror mâneci sunt tăiate de-a lungul liniei de pliere.

Când manșonul este tăiat din polietilenă, va fi necesar să lipiți folia cu bandă adezivă pentru a prelungi durata de viață a materialului.

Cea mai bună opțiune pentru seră este produsele ale căror grosimi variază între 0,1 mm și 0,15 mm. Opțiunile mai groase diferă în ceea ce privește durata de viață îndelungată, dar nu vor funcționa pentru utilizare în anul următor.

Filmul de polietilenă este considerat cel mai ieftin și mai popular material, dar atunci când vine în contact cu fenomenele atmosferice, acesta se uzează rapid și își pierde toate caracteristicile. O astfel de achiziție ar fi cea mai bună opțiune pentru amenajarea unei mici sere în zona dacha sau suburbană.

armat

Filmul ranforsat este o versiune modificată a polietilenei. Pânză de ulei are un cadru special cu o grosime de celulă de 8-12 mm. Cadrul ia toate sarcinile, distribuindu-le pe toata suprafata.

Se recomandă alegerea unui film pe densitate. Acest lucru se datorează faptului că grosimea materialului poate fi diferită: va fi mai groasă pe armătură decât în ​​partea centrală. Pentru cultivarea materialului săditor, produsul potrivit, densitatea acestuia fiind de 120-200 g pe metru pătrat.

Covorul de armare poate fi fabricat din diverse materii prime:

 • polietilenă cu tratament special. Există tipuri răsucite, alungite, opțiuni de joasă presiune și monofilament;
 • polipropilenă;
 • fibra de sticla;

La vânzare există o peliculă specială de film armat respirabil, în care sunt găuri microscopice în partea centrală a celulelor.

Cadrul din fibră de sticlă este un tip de produs rar.care practic nu este utilizat în Rusia. Producătorii spun că structurile armate ar trebui să dureze cel puțin trei ani. Gradul de uzură depinde de climatul din regiunea în care este utilizat produsul. Cu cât condițiile sunt mai dure, cu atât mai repede produsele se vor uza. Prin urmare, condițiile climatice în care va fi operat filmul ar trebui să fie luate în considerare, ar trebui să fie luate în considerare înainte de cumpărare.

PVC

Filmele din PVC sunt suficient de groase și nu rumegă, așa cum mulți cred. În exterior, este similar cu materialul folosit pentru a face un picurator medical. Această similitudine nu este accidentală, deoarece în ambele cazuri se folosește același material.

Pânza de ulei PVC are proprietăți optime pentru utilizare:

 • Transluciditatea atinge 90%. Acest indicator indică faptul că produsul trece prin lumină la nivelul maxim, ceea ce economisește pentru aranjamentul luminii auxiliare;
 • PVC aproape nu transmite raze infraroșii în seră. Doar 10% din radiații intră;
 • Iluminarea UV este de 80%.

Mulți utilizatori sunt descurajați de costul ridicat al produselor și de rezistența slabă la îngheț. Materialul este capabil să reziste la temperaturi de până la -15 grade. În ciuda prezenței unor dezavantaje semnificative, durata de viață a filmului este de aproximativ trei ani, cu o utilizare corespunzătoare. În regiunile cu o climă ușoară, durata de viață se prelungește la șapte ani.

întindere

Produsul este fabricat în role, a căror greutate este de câteva kilograme. Materialul este foarte solicitat, deoarece are un cost mai favorabil, în comparație cu alte filme de seră.

Produsele sunt de înaltă calitate. Chiar dacă materialul se află timp de mai mulți ani în aer liber, acesta nu își va pierde indicatorii de rezistență. Foi de polietilenă tradițională după un an vor începe să se rupă din încărcături mici și vor continua să se prăbușească. Filmul stretch este considerat mai cald, deoarece poate fi înfășurat în mai multe straturi pe bare. Fixarea pentru acest material nu este necesară. Pur și simplu este înfășurat pe un cadru sau un raft.

Producătorii lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți filmele de seră și pentru a produce versiuni modificate. Produsele multi-an sunt în cerere, care este împărțită în mai multe categorii, în funcție de tipul de aditivi.

Plantele perene sunt fabricate în principal din polietilenă, câteodată găsiți produse care conțin alți polimeri.

Nu există o listă specifică de caracteristici, deoarece acestea depind de lista ingredientelor.

 • Lumină stabilizată. Acest film are un grad ridicat de rezistență la lumina soarelui;
 • Hidrofili. În produse există un strat special care împiedică formarea condensului pe suprafață;
 • Căldură-reținere. Filmul trece cantitatea minimă de raze infraroșii în seră;
 • Filmul antistatic respinge praful;
 • Filmul reflexiv este capabil să crească cantitatea de lumină necesară pentru creșterea răsadurilor. Există opțiuni în negru, care vă permit să luptați împotriva buruienilor;
 • Lipsă de lumină. Există mai multe tipuri de astfel de filme care diferă în aditivi.Puteți alege un material cu fosfor, cu absorbția razelor UV, cu funcția de reflectare a radiației infraroșii.

Plantele perene pot combina mai multe proprietăți simultan. Există o varianta cu cinci straturi la vânzare, care combină toate proprietățile unice: primul strat are indicatori de înaltă rezistență, al doilea strat blochează luminozitatea UV, al treilea strat este responsabil pentru împrăștierea luminii, 4 este ajustarea radiațiilor termice și infraroșii. Cel de-al cincilea strat elimină condensul pe suprafața filmului.

Bub de aer

Bubul de aer este considerat un material perene.

Se compune din trei straturi:

 • primele două straturi sunt fabricate din polietilenă;
 • stratul interior este bule. El este responsabil pentru armare.

Mulți utilizatori sunt familiarizați cu acest film, numindu-l "anti-stres". Majoritatea oamenilor sunt atrase de posibilitatea de a face clic pe produs pentru confortul propriu. Datorită stabilizării aditivilor, durata de viață a produselor este de aproximativ 3 ani. Termenul este stabilit pentru un film care nu este îndepărtat din cadrul serelor.

Datorită aerului care se află în interiorul bulelor, materialul reține căldura și poate fi utilizat pentru sere de iarnă.

Specificații și descriere

Grosimea și densitatea afectează rezistența la factorii de mediu negativi. Dacă vorbim despre pelicula standard de polietilenă, grosimea sa nu afectează durata de funcționare, dar în cazul utilizării materiilor prime stabilizate, indicatorul de grosime este semnificativ.

Nu fiecare persoană va fi capabilă să distingă vizual un film cu o grosime de 100 microni de la 200 microni. Vânzătorii știu acest lucru și de multe ori îl folosesc. Pentru a elimina erorile atunci când alegeți, trebuie avut în vedere că filmele mai groase cântăresc mai mult. Un metru liniar de film de 200 μm grosime cântărește 530 grame. Produsele în 150 microni cântăresc 400 de grame, 100 microni - 260 grame. Materialul potrivit pentru o seră are o grosime de 150-200 μm.

Culoarea produsului poate varia. Filmul transparent este potrivit pentru sere, deoarece permite trecerea mai multor lumini. Pentru a obține materialul de altă culoare, producătorii adaugă coloranți alimentari care se estompează sub soare. Din acest motiv, nu se recomandă să plătiți prea mult pentru opțiunile de culoare.

Alegeți dimensiunile potrivite pentru sera. Rețineți că lățimea și lungimea rolelor pot varia.

Prezentarea producătorilor

Înainte de a cumpăra un film, ar trebui să studiați lista producătorilor, să vă familiarizați cu propunerile și caracteristicile materialelor. Este recomandat să analizați comentariile clienților despre material, deoarece comentariile utilizatorilor reali pot spune multe despre calitatea produsului propus. Alegeți un film de la producătorii care au fost deja pe piață de mult timp și care s-au dovedit a fi un brand de încredere.

O calitate suficientă are un film al mai multor producători.

 • NPF "Shar". Acesta este un brand intern, care se află în capitala culturală a Rusiei. Producătorul produce filmul pentru mai mult de 25 de ani și oferă materialelor sale primare din materiale polimerice compozite. Filmul durabil Svetlitsa, Rostok și Yuzhanka este în cerere. Compania folosește în fabricarea propriilor formule, astfel încât durata de viață a "Svetlitsy" să fie de aproximativ șapte ani. Cumpărătorii respectă această marcă, deoarece se caracterizează prin rate ridicate de performanță și respectă promisiunile mărcii;
 • "Agrohoztorg" Este considerată întreprinderea principală pentru producerea de materiale polimerice.Producătorul oferă o gamă largă de audiențe și produce un film special de seră cu armare. Utilizatorii achiziționează adesea produse de acest brand și consideră că acesta este unul dintre cele mai bune;
 • "Agrotema A" a fost pe piață de 25 de ani. Marca produce filme din polietilena pentru diferite industrii. Pentru sere sunt disponibile folii standard din polietilenă și versiuni armate. Potrivit utilizatorilor, producătorul oferă produse care justifică costul acestora;
 • „Stabil“ își fabrică produsele sub marca Stabilen. Producătorul este cunoscut nu numai în Rusia, dar și în alte țări din apropierea țării. Filmele diferă în funcție de durata de viață și pot fi utilizate în orice zonă climatică. În marca există mai multe tipuri de peliculă, pentru unele soiuri pe care producătorul le oferă;
 • Companie din Odyssey cunoscută din 2005. Ea este angajată în eliberarea de polietilenă și film armat pentru sere. Cumpărătorii au acces la diferite produse care diferă în funcție de grosime și lățime;
 • „Polimer“ - Acesta este cel mai bun producător în opinia cumpărătorilor.Unitățile de producție sunt situate în Kemerovo. Marca este prezentă pe piață de peste 30 de ani. Pentru consumatori este disponibil un sortiment larg, care este în permanență actualizat;
 • "OPA" - Acesta este un producător din St Petersburg, ale cărui instalații de producție sunt echipate cu echipamente moderne importate. Compania produce produse de înaltă calitate sub mărcile "Polisvetan", "Anti-mucegai". Cumpărătorii lasă comentarii pozitive despre produse de înaltă calitate și costuri accesibile;
 • Richel serres de france - Acesta este un producător francez care oferă opțiuni cuprinzătoare pentru a aborda problema amenajării de sere. În Rusia, marca este reprezentată de compania "Tehnologie de seră". Comentariile clienților sugerează că produsele fac o treabă excelentă, cu responsabilitățile lor chiar și în sezonul de iarnă.

Filmul chinez are multe neîncredere. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor oferă produse de calitate care nu sunt inferioare calității față de brandurile naționale. China este cea mai bună opțiune pentru rezidenții de vară care doresc să obțină materiale de calitate la un preț accesibil.

Cum sa alegi?

Pentru a alege filmul care va fi cel mai potrivit pentru sera dvs., experții recomandă utilizarea recomandărilor experților. Experții recomandă alegerea materialelor bazate pe funcționalitate.

Dacă este necesar un film pentru echipamentul dintr-o seră mică în care plantele să fie cultivate, ar trebui să alegeți opțiunile de buget, care includ filmul standard. Pentru a achiziționa un astfel de produs va fi nevoie de o sumă mică. Anul viitor pentru răsaduri va trebui să cumpere un nou film.

Dacă filmul este necesar pentru utilizarea pe tot parcursul anului, trebuie să țineți cont de categoria de preț a produsului și de caracteristicile sale. În acest scop, se recomandă o peliculă cu un grad înalt de uzură și proprietăți agrotehnice.

Înainte de a cumpăra, ar trebui să luați în considerare în ce regiune materialul va fi exploatat., precum și caracteristicile site-ului. Dacă sera se află pe un deal, iar teritoriul este expus vânturilor frecvente, se recomandă alegerea unor produse mai durabile. Pentru o zonă climatică liniștită sau pentru site-uri situate în zonele joase, puteți achiziționa opțiuni medii pentru o categorie de preț adecvată.

Fiecare rezident de vară selectează un film potrivit, pe baza preferințelor lor individuale. Producătorii lucrează în mod constant la dezvoltarea capacului de seră, astfel încât să puteți urmări inovațiile și să experimentați.

Cum să rezolv?

Fixarea filmului pe sera este a doua etapă a amenajării structurii. Primul pas este să instalați o parte a cadrului. Pentru a lucra rama din lemn sau metal. După asamblare, puteți începe pregătirile pentru a întinde filmul în sine.

După ce trebuie să faceți calcule pentru cantitatea necesară de film, în funcție de dimensiunile serii. În calculele lor ar trebui să se țină seama de faptul că stratul de ruliu se va suprapune. La îmbinări va fi nevoie de 100-250 mm. Pentru a elimina lipsa de produse, este necesar să adăugați 10% la cantitatea selectată. Adică, dacă lungimea serii este de 6 metri, va trebui să adăugați o valoare măsurată de 60 cm. Trebuie să tăiați filmul în funcție de dimensiunile marcate. Modelul părților finale ar trebui să fie realizat cu o creștere de 250 mm pentru fixare.

Clipul poate fi creat din următorul material:

 • lamele de lemn dimensiuni 15 x 30 mm;
 • benzi din linoleum vechi;
 • clipuri speciale, care sunt ghidate pe șine galvanizate, de 3 metri lungime, fixate pe cadru în prealabil, după care puteți întinde marfa selectată pe ea și fixați-o cu inserție din plastic;
 • cordon, frânghie sau bandă elastică;
 • bandă pentru ambalare, care este realizată din plastic;
 • grilele cu celule mari sunt considerate cea mai bună opțiune pentru regiunile cu vânt.

Mai întâi trebuie să acoperiți structura principală cu un film, după care puteți proceda la fixarea materialului la capete. Filmul excedentar ar trebui să fie presărat cu pământ.

Această opțiune este potrivită pentru atașarea filmului la un cadru metalic, plastic sau lemn.

Cum să lipiți filmul?

Pentru a realiza lipirea, puteți utiliza șipcile de lemn, precum și șuruburile și unghiile. Cea mai bună opțiune este banda pentru ambalare, fixată cu capse. Puteți lipi filmul cu un fier de lipit sau fier, lipici cu un clei special, coaseți cu fire.

Pentru lipirea marginilor panourilor, este necesar să se pună un strat pe altul și printr-un film fluoroplastic să treacă de-a lungul secțiunii cu un fier de lipit sau un fier fierfier de lipit. Dacă nu există nici un film PTFE la îndemână, îl puteți înlocui cu două benzi înguste și metalice. Pentru a suda pânza, trebuie să strângeți filmul între piesele de fier și să topiți protuberanțele de pe margini cu o lungime de 1 cm. În aceste scopuri este adecvat un blowtorch sau o lampă spirtoasă.

Este posibilă lipirea unui film din polietilenă cu ajutorul lipiciului celebru Moment. În prealabil, este necesar să se degreseze stratul superior cu un solvent. Pentru produsele din poliamidă, agentul adeziv PK-5 adecvat. După ce cusăturile sunt lipite, trebuie să fie călcate cu un fier încălzit la 60 de grade.

Sfaturi utile

Instalarea și acțiunile atente garantează o durată lungă de viață a produselor și menținerea calităților lor utile.

Corectați corect filmul pe suprafața cadrului și eliminați deteriorarea materialului poate fi condus de recomandările profesioniștilor.

 • Dacă se realizează montarea pe un cadru din lemn, toate componentele care vin în contact cu filmul trebuie tratate cu șmirghel. Prezența defectelor va provoca perforări sau lacrimi care apar pe material. Este important să eliminați toate spărturile, marginile ascuțite și loviturile.
 • Lemnul este tratat cu antiseptice speciale sau vopsea. Înainte de a începe fixarea filmului, se recomandă uscarea cadrului, deoarece solvenții prezenți pot distruge polietilena.
 • Rama metalică trebuie să se șlefuiească. Chiar și cel mai mic indiciu de rugina trebuie să fie îndepărtat și cusatura de sudură este prelucrată cu o mașină de rectificat.
 • Dispozitivul de fixare trebuie poziționat astfel încât proeminențele acestuia să nu fie în contact cu pelicula. Dacă este imposibil să evitați contactul, o garnitură de polietilenă din spumă va economisi.
 • Este necesar să acoperiți cadrul de seră cu un grund, după care puteți începe să aplicați vopsea de o nuanță deschisă. Obiectele întunecoase se încălzesc rapid la soare, provocând deteriorarea filmului.
 • Va fi utilă întărirea colțurilor și colțurilor. În majoritatea cazurilor, filmul este frecat de aceste zone ale acoperișului. Acest lucru se datorează faptului că în aceste puncte se potrivește perfect cu cadrul. Se recomandă lipirea banda dublă în interiorul și exteriorul acestor zone. Aveți nevoie să lipiți și să așezați folia manșonului.
 • Conductorii necesită izolație. O astfel de măsură ar împiedica deteriorarea materialului de film.Puteți instala grătare auxiliare din lamele de lemn.

Instrucțiuni de îngrijire

Pentru a mări durata de viață a filmului, este suficient să respectați următoarele recomandări:

 • produsele de montare ar trebui să fie la o temperatură de 10-20 de grade de căldură, precum și pe vreme caldă, pentru a evita căderea;
 • materialul de un an este întins cu câteva zile înainte de plantare;
 • nu folosiți șuruburi, cuie și sârmă;
 • pentru a îndepărta praful sau murdăria, veți avea nevoie de un furtun regulat de irigare, precum și de un burete moale și o soluție de săpun sau detergent de spălat vase.

Toate recomandările de mai sus arată cum se poate manipula corect filmul pentru sere. Respectarea acestora va contribui la extinderea duratei de viață a produselor.

Cum să alegi un film pentru sere, vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor