Alegem mori pentru căptușeală

Dacă interiorul casei dvs. lasă mult să fie dorit, vreau să fac reparații, dar doar tapetul tapet este deja plictisitor și complet neinteresant. Apoi placarea cu clapboard va fi o soluție excelentă pentru problema dvs. Pereții de acoperire cu plăci decorative do-it-yourself vor fi o soluție ideală pentru dvs., iar utilizarea căptușelii vă va reduce timpul pentru a căuta materiale pentru căptușeală. Aveți posibilitatea să alegeți materialele pentru reparații, fie că puteți obține căptușeala gata preparată, bord prelucrate, fie procesați-o singură; .

Pentru ce sunt fabricile?

Pentru a vă proteja pereții, nu va fi suficient să utilizați plăci speciale, pe lângă acestea va trebui să cumpărați o moară de mână, precum și atașamente pentru ea - tăietori. Freză de frezat este o duză specială pentru scule, având orice formă pe care sunt aplicate dinții, care în timpul rotației au un efect mecanic asupra obiectului. Cu ajutorul acestor cuișoare puteți să tăiați diverse obiecte, să le procesați, să le ștergeți și așa mai departe.

În piața de astăzi există o mare varietate de atașamente diferite, dintre care principalele sunt:

 • se încheie;
 • margine;
 • cilindric;
 • disc.

capăt

Mori de remorci pe un copac au în multe cazuri un design integral, tipuri de compuși întâlnit rareori. Aceste duze funcționează în principal pe principiul încărcării produse pe lemn de marginea laterală. În plus față de formarea compușilor pe plăci, mori de capăt pot fi utilizați pentru a prelucra capătul, precum și pentru a crea modele complexe pe lemn.

margine

Acest tip de tăietor este cel mai popular printre maeștrii ambarcațiunii lor, aceste duze sunt proiectate să formeze marginea plăcii. Datorită particularităților structurii sale, moriile de margine pot crea marginile diferitelorintricacii, fără a intra adânc în lemn.

cilindric

Acest tip este împărțit în mai multe tipuri:

 • conic - folosit pentru a crea sculptură în lemn;
 • spirală - necesară pentru fabricarea marginii plăcii;
 • grooving - conceput pentru a crea caneluri de diferite forme și tipuri.

Unități de disc

Ele sunt cele mai convenabile pentru crearea și prelucrarea plăcilor de placare (clapboard).

Discurile de discuri sunt folosite în diferite scopuri:

 • pentru prelucrarea căptușelii;
 • pentru procesarea panoului;
 • pentru prelucrarea si slefuirea pietrei;
 • pentru metal;
 • duze specializate pentru diverse produse din lemn.

Cuttere pentru lucrare manuală cu clapboard, la rândul lor, sunt împărțite în trei tipuri:

 • BMR;
 • care poartă;
 • margine.

La fabricarea plăcii în sine, veți avea nevoie de tăietori de lagăr sau de margine; pentru prelucrarea detaliată, echipamentele fără rulmenți vor fi potrivite pentru care va trebui să achiziționați echipament specializat.

Căptușeala este o placă specială cu un canelură pe o parte și o limbă pe cealaltă. Prin urmare, avem nevoie de două tipuri de tăietoare, funcția fiecăruia va fi proiectată special pentru prelucrarea plăcii pe o parte.Diferența dintre tăietori poate fi diametrul coșului, a cărui mărime depinde de puterea necesară pentru utilizarea lor.

Fiecare disc de disc are un design standard, constă în:

 • baza duzelor este axa pe care este fixată întreaga parte principală;
 • două discuri sunt montate pe partea superioară a axului, pe care sunt amplasate cuțitele de tăiere;
 • în discuri este rulmentul.

Dinții de tăiere ai duzelor pot fi ascuțiți independent de 3-4 ori pentru reutilizare.

Mașină de frezat

Această mașină cu duze interschimbabile. Mașina de frezat este folosită în principal pentru prelucrarea produselor din lemn, dar când cumpărați echipamente suplimentare pe ea, puteți prelucra și plasticul și metalul. Această mașină are o dimensiune destul de mică pentru funcționalitatea sa, poate fi utilizată în aproape toate scopurile, de la fabricarea diverselor piese la prelucrarea mobilierului și a produselor de uz casnic.

Uneltele de frezat sunt de diferite tipuri:

 • superioară;
 • margine;
 • lamela.
top
bordură
lamelar

Utilizarea unui astfel de dispozitiv este foarte convenabilă și funcțională.

Producția independentă de căptușeală

Instrucțiuni pas cu pas pentru executarea lucrărilor.

 1. În primul rând trebuie să pregătiți sau să cumpărați plăci plate de dimensiunea de care aveți nevoie. Lungimea este mai bine să alegeți nu mai mult de doi metri pentru a lucra cu materialul a fost mai convenabil. Lățimea trebuie selectată și calculată independent (de obicei este făcută de 8-10 cm). La tăierea panourilor, nu trebuie să fie aruncate rămășițele materialului, puteți face benzi de legătură de la acestea.
 2. Apoi trebuie să procesați bordul cu o înaltă calitate, pregătindu-l pentru lucru.
 3. După ce bordul a fost complet prelucrat, puteți continua să tăiați canelura și canelura. În timpul acestei lucrări, totul trebuie făcut în mod clar și măsurat, deoarece probabilitatea de a face ceva greșit în acest stadiu este destul de mare. Placa trebuie să fie bine fixată și fixă, masa pe care va fi realizată lucrarea trebuie să fie într-o poziție stabilă. Adâncimea canelurii și lățimea limbii trebuie reglate în mod constant, deoarece chiar și cu deplasare minimă placa va fi deteriorată.
 4. În unele cazuri, nu va fi posibil să faceți o tăietură manuală, deoarece, de exemplu, în producerea unei plăci calibrate, veți avea nevoie de un echipament mai complex - un ecartament de suprafață.

De-a lungul timpului de lucru, trebuie să respectați toate măsurile de siguranță, trebuie să utilizați ochelari de protecție și mănuși, deoarece la toate etapele procesării puteți obține diferite tipuri de răniri.

Alegerea tăietorilor de lemn

Atunci când alegeți mori, trebuie să țineți cont de toate caracteristicile lor; în primul rând, este de dorit ca fabricile să fie fabricate cu o înaltă calitate, în majoritatea cazurilor marca este o garanție a calității, achiziționând astfel cele mai bune instrumente care au fost deja testate în timp. În al doilea rând, este necesar să fii călăuzit de puterea materialului din care se face moara, trebuie selectat pe baza materialului cu care va trebui să lucreze acest instrument. Și, în al treilea rând, trebuie să alegeți tipul și tipul corect de instrument care se potrivește tipului dvs. de lucru, de exemplu, așa cum sa menționat mai sus - un instrument de frezat disc este mai potrivit pentru lucrul cu clapboard.

concluzie

Rezumând, putem spune că o persoană care este obișnuită să facă lucrarea cu mâinile sale ar trebui să aibă un set de toate tipurile de tăietori pentru a lucra cu diferite materiale și diverse detalii.

În cazul nostru, se poate observa că atunci când se efectuează lucrări cu care se confruntă toate tipurile de tăietori sunt potrivite, dar pentru lucrul cu clapboard este preferabil să se utilizeze discuri de discuri de diferite tipuri, fiecare dintre aceste tipuri fiind necesare în diferite etape de lucru.

      După toate lucrările, veți primi nu numai o frumoasă vedere interioară a casei dvs. și o furtună de emoții pozitive, ci și economii considerabile, deoarece atunci când cumpărați plăci gata făcute, va trebui să cheltuiți aproape de două ori mai mult decât cumpărarea unui set de instrumente necesare și făcându-vă căptușeala.

      Cum să alegeți un tăietor pentru căptușeală, consultați următorul videoclip.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor