Cum sa faci o poarta culisanta cu mainile tale?

Porțile retrase, care până de curând erau un articol de lux și costau o mulțime de bani, intră treptat pe piață pentru consumatorul mediu. Ușurința în utilizare și economisirea spațiului justifică pe deplin investiția. Există un număr uriaș de oferte de modele finite de la diverși producători naționali și străini. Multe companii oferă servicii pentru fabricarea și instalarea acestor porți.

Dar dacă aveți chiar și puțină experiență cu o mașină de sudură și competențe minime în construcții, nu va fi dificil să faceți o astfel de structură cu propriile mâini, economisind astfel o sumă decentă de bani.

Caracteristici speciale

Porțile glisante au început să utilizeze în mod activ mai mult de 50 de ani în urmă.La început, acestea puteau fi văzute în special la intrarea în zone industriale mari și în depozite. În timp, designul și accesoriile s-au îmbunătățit și au devenit mai accesibile și mai ușor de instalat. Treptat, diferite opțiuni pentru porțile glisante au început să fie instalate în teritorii private și astăzi nu sunt neobișnuite pentru dacha.

Spre deosebire de structurile de ridicare și balamale, porțile glisante au mult mai multe avantaje:

  • Compactitatea. Acest lucru este valabil mai ales în cazurile în care călătoriile între locurile vecine și un loc în curte sunt limitate. De asemenea, ușa glisantă aproape elimină posibila deteriorare a cercevelei.
  • Durabilitate. Principalul dezavantaj al porților swing-uri este prezența balamalelor care sunt susceptibile să se îndoaie sub greutatea ușilor. Porți glisante de astfel de probleme sunt absente datorită distribuției uniforme a greutății structurii pe rulmenți.
  • Anti-efracție. Proiectat și fabricat corespunzător poate rezista la berbecul de transport greu.
  • Protecție împotriva navigației. Chiar și rafalele puternice ale vântului nu dăunează acestor structuri.
  • Disponibilitatea unităților automate.Motorul și componentele porților automate de alunecare sunt mai ieftine decât echipamentele instalate pe structurile de leagăn și de ridicare.
  • În timpul iernii, nu este necesară o degajare de zăpadă înainte de a deschide cerceveaua.

  În ciuda tuturor acestor avantaje, înainte de a începe fabricarea și instalarea porților, este necesar să se ia în considerare și alți factori.

  Mai întâi trebuie să calculați lățimea spanului pentru a intra în mașină. De obicei, pentru sectorul privat se recomandă o deschidere egală cu 4 metri: atât transportul de pasageri, cât și transportul de marfă pot intra liber. Dacă este necesar, lățimea intrării poate fi redusă la 3 sau poate crește până la 6 metri sau mai mult.

  Spațiul liber de-a lungul gardului de pe partea din spate a ruloului trebuie să corespundă cu:

  • pentru tipurile suspendate și roțile de desene sau modele - lățimea pânzei,
  • pentru porti consolă - cu 40-50% mai mult decât lățimea canatului.

  Spațiul la o distanță de 40-50 cm de gard trebuie lăsat liber. Reluarea solului trebuie să fie cât se poate de plată, fără picături puternice, astfel încât să nu existe obstacole în direcția fasciculului inferior.

  Dacă studiați instrucțiunile în detaliu, pregătiți materiale și unelte de înaltă calitate, într-un timp scurt puteți face porți puternice și frumoase cu un design individual.

  Tipuri de construcții

  Principala diferență între tipurile de structuri glisante dintre ele este modul în care se deplasează rolele atunci când se deschide și se închide poarta. În fiecare dintre soiuri se folosesc mecanisme speciale, dar ele sunt instalate diferit.

  Design suspendat

  Frunza de ușă se deplasează pe cărucioarele amplasate pe grinzile de susținere, care sunt montate pe stalpi în partea superioară a trecerii. Aceasta este opțiunea cea mai durabilă și rezistentă la uzură. Fasciculul poate rezista la o greutate foarte mare, astfel încât orice materiale pot fi folosite pentru a se îndrepta spre poarta, iar lățimea ferestrei este practic nelimitată. Dezavantajul este că trecerea unui automobil înalt poate fi limitată la fasciculul de susținere.

  Structurile suspendate sunt cele mai des instalate pe locurile de producție. Pentru a mări spațiul de deplasare, fasciculul este atașat la posturile de susținere ridicate. Acest lucru crește considerabil consumul de metale și costul întregii structuri, prin urmare, această opțiune este rareori luată în considerare pentru sectorul privat.

  Fotografia prezintă un exemplu de porți glisante suspendate la intrarea în producție.

  Dar dacă înălțimea de intrare pe teritoriul unei case particulare este inițial limitată la elemente decorative sau alte elemente structurale, porțile suspendate se vor potrivi perfect.

  Construcția tipului feroviar

  Acest tip de poarta culisanta este cel mai usor de fabricat si instalat. Partea de susținere este așa-numita șină, pe care cerceveaua se mișcă pe o rolă specială. Șina este instalată de-a lungul liniei de mișcare a porții la același nivel cu carosabilul, astfel încât să nu interfereze cu trecerea vehiculelor. Distanța maximă dintre stâlpii gardului poate fi de 6 metri.

  Nu este recomandat să instalați structuri feroviare în regiunile în care se întâlnesc adesea drifturile de zăpadă.

  Zăpada se poate înfunda și poate forma îngheț pe șină, împiedicând funcționarea corectă a întregii structuri. În plus, necesită curățarea constantă a nisipului și murdăriei.

  Fundația care deține șina principală trebuie să fie stabilă, fără așchiere și crăpare, în caz contrar poarta poate fi deformată și devine rapid inutilizabilă. Tipul de cale ferată a porții este de obicei utilizat la casele de vară și la casele care sunt vizitate numai în perioada de vară.

  Concepție tip consolă

  Acest tip este varianta cea mai comună de porți glisante, care este o cană cu o contragreutate montate pe blocurile consolei. Lipsa de contact a fasciculului inferior al transportatorului cu carosabilul este principalul avantaj al acestui design. Din această cauză, problemele meteorologice sunt aproape complet excluse.

  Printre deficiențe se poate identifica un proces lung de turnare a fundației pentru ipotecă și complexitatea instalării consolei. Lungimea totală a structurii este cu 50% mai mare decât foaia de poartă, ceea ce face imposibilă instalarea acesteia cu o deschidere mare și o lățime insuficientă a secțiunii.

  Astfel de porți pot fi făcute cu un încorporat încorporat, dar acest lucru nu este întotdeauna convenabil. Din moment ce pânza este ridicată de la sol cu ​​aproximativ 8-10 cm, pragul unei astfel de porți poate fi dificil pentru trecerea copiilor mici și a persoanelor în vârstă.

  Este mai ușor de utilizat și plăcut din punct de vedere estetic să vedeți o poartă separată, care se află aproape de poartă - într-un loc în care nu se întoarce.

  Toate cele trei tipuri de structuri de lansare pot fi realizate mecanic sau automat. Porțile mecanice sunt deschise și închise manual, în timp ce porțile automate sunt controlate de o telecomandă și sunt activate în mișcare cu ajutorul unui motor special.Automatizarea, dacă se dorește, poate fi instalată puțin mai târziu, în timpul perioadei de funcționare, folosind serviciile specialiștilor.

  Principalele costuri ale forței de muncă sunt în fabricarea și instalarea foii de ușă. Învelișul este unilateral și pe ambele părți. Aspectul de la intrare nu este diferit.

  Principiul de funcționare

  Porțile de tip consola sunt cele mai potrivite pentru regiunile cu condiții meteorologice în schimbare. Producția, instalarea și întreținerea acestora nu necesită costuri financiare inutile. Pentru structurile de auto-fabricare, în primul rând trebuie să vă dați seama ce principiu funcționează.

  Dispozitivul de porți glisante consola este destul de simplu:

   • Pânză de pânză. Cadrul principal, cu cadrul interior sudat pe acesta și contragreutate, sunt montate pe fasciculul inferior al lagărului. Cu fața la gard, care este cel mai adesea făcut cu utilizarea de foi ondulat, montat pe cadrul din una sau două părți.
   • BS. Canal, sudat ferm la colivia de armare și umplut cu fundația solului. Aceasta este una dintre cele mai importante părți ale proiectului, pe care sunt instalate blocuri și console automate.Durabilitatea întregii structuri a gardului depinde de calitatea fundației.
   • Blocuri de consolă. Mecanisme speciale de susținere a rolelor care sunt atașate prin sudură pe canal și instalate în fascicul inferior purtător. Partea consolei este componenta principală a întregii structuri, care reprezintă toate încărcăturile. Depinde de cât de ușor și în mod liber va fi mutat panza, deci trebuie să abordați foarte atent setarea blocurilor de consolă.
   • Catchers. Clapeta inferioară și cea superioară sunt montate pe un stâlp de susținere, situat opus fundației pentru rulmenți cu role. Când închideți poarta din dispozitivul de prindere inferior conduceți în rola de capăt, care se află la capătul fasciculului purtător. Panza este ridicată cu 5 mm, datorită căruia se elimină sarcina pe blocurile consolei. Captatorul superior este necesar pentru a fixa ferm poarta si pentru a preveni incalzirea vantului in vanturi puternice.
   • Suport de susținere cu role. Este instalat pe suportul de sus deasupra blocurilor de consolă și împiedică îndoirea și înclinarea porții în timpul deplasării.
   • Unitate automată. Selecția de deplasare depinde în principal de greutatea structurii și de condițiile meteorologice din regiune. Instalarea se face în conformitate cu instrucțiunile atașate la echipament.

   automatizare

   Proiectul retractabil este convenabil în sine, dar dacă îl echipați cu un mecanism electric, nu trebuie să lăsați mașina de fiecare dată pentru a deschide sau a închide poarta. Experții recomandă instalarea unităților speciale, dar pe propriul risc și risc, un astfel de mecanism poate fi făcut independent.

   Pentru aceasta, utilizați un motor și o cutie de viteze potrivită. Există precedente când o șurubelniță a fost folosită ca motor. De asemenea, dacă greutatea lamei este mică, este posibil să se instaleze o unitate mai ieftină pentru uși de garaj.

   Unitățile speciale trebuie selectate în funcție de greutatea structurii:

    • Pentru portiile cu o greutate de 250-300 kg, va fi adecvată o transmisie de 200-250 W.
    • Pentru greutatea de 500-600 kg - o putere adecvată de 350-400 wați.
    • Pentru 800-1000 kg - 500-600 wați.

    Atunci când alegeți automatizarea, ar trebui să luați întotdeauna o mică marjă de putere. Iar în regiunile cu ierni grave, ar trebui să fie mărită cu cel puțin 20-30%, astfel încât motorul să funcționeze fără întreruperi în timpul schimbărilor bruște de temperatură.Este posibil să instalați unitatea numai când au fost finalizate toate lucrările de fabricație și instalare. Frunza de poarta trebuie sa se miste usor, fara salturi si balansari. Panza instalată incorect poate deteriora și deteriora automatizarea.

    Unitățile automate pot fi selectate dintr-o varietate de propuneri de producători autohtoni și străini. Acordați atenție detaliilor de genul uneltelor din cutia de viteze.

    Ele pot fi din material plastic sau metal. Uneltele metalice sunt mai scumpe, dar mult mai durabile, deci este mai bine să le preferați.

    De asemenea, este necesar să examinați cu atenție alegerea comutatorului de limită. Versiunea sa magnetică costă un pic mai mult, dar spre deosebire de cea metalică în timpul iernii, nu se lipeste și funcționează fără probleme. Pentru ușurința utilizării, există diferite funcții suplimentare: controlul temperaturii acționării electrice, reglarea vitezei de deplasare a canatului, alimentarea cu energie de rezervă, celulele foto pentru intrare și ieșire, modul wicket.

    Printre producătorii de motoare pentru construcții de lansare se numără: Doorhan rus, An-Motors din Belarus, BFT italiană, Faac și Nice, Franceză Came, Chineză PS-IZ și Miller, precum și alți producători.Linia de oferte pe care le au este destul de mare, rămâne doar să ridice echipamentul potrivit și puteți continua instalarea.

    Luați în considerare un set de automatizări pe exemplul schemei de mai sus:

     • conduce;
     • celulele foto la ieșire;
     • celulele foto la intrare;
     • lampă de semnalizare;
     • antena de control radio;
     • buton cheie;
     • grebla;
     • plăci de întrerupătoare de limită;
     • telecomanda.

     Pentru a lucra, veți avea nevoie de un aparat invertor pentru sudare cu electrozi și un burghiu cu burghie pentru metal. Inițial pe canalul dintre cărucioare trebuie să pregătiți și marcați zona pentru montarea unității. Echipamentul este atașat la bază, care vine complet cu automatizare, iar un sistem de angrenaj este instalat în centrul angrenajului motorului.

     După recrearea poziției de lucru, trebuie să sudați baza de canal. Dacă unitatea electrică trebuie să fie ridicată, atunci o conductă profilată de dimensiune adecvată poate fi sudată suplimentar între bază și canal.

     După montarea șurubului la bază, trebuie să reinstalați rackul dințat de pe mecanismul motorului, să marcați poziția corectă pe profil sau fascicul cu un marcator și să-l prindeți cu grijă prin sudare.Înainte de a suda complet cusătura dintre șină și grindă, trebuie să verificați încă o dată corectitudinea instalării.

     Porțile trebuie să fie complet deschise atunci când lucrați cu mașina de sudură. La sfârșitul tuturor acțiunilor cu ajutorul șuruburilor și piulițelor cu flanșe, întrerupătoarele de limitare sunt înșurubate pe șină. În plus, conform instrucțiunilor, se realizează instalarea de fotocelule, o lampă de semnalizare, o antenă și un buton cu cheie.

     Acționarea electrică poate fi instalată nu numai în partea inferioară, dar și în mijlocul sau în partea superioară a porții.

     Această metodă de sintetizare a automatizării este oarecum mai dificilă, dar în cazurile de zăpadă intensă, nu va fi necesară curățarea zonelor de subsol zilnic de precipitații.

     În acest caz, va trebui să ajustați desenul pentru designul dorit.

     Profilul pe care va fi montat rack-ul va fi amplasat la nivelul median sau superior al portilor culisante. Pentru a fixa automatizarea, va fi necesară construirea unei structuri suplimentare realizate dintr-un profil metalic de secțiune rectangulară de 60x40 mm.

     În loc de o unitate electrică specială, puteți instala o unitate de acasă realizată din materiale uzate.Luând în considerare tensiunea de alimentare pe site este setat motor trifazat sau monofazat. Unitatea trifazată este mai puternică și elimină practic problemele la începutul mișcării. În funcție de greutatea foii de ușă, este necesar un motor cu o putere de 1,5 până la 2,5 kW. În același timp, o mică turație a motorului oferă o sarcină mai mică arborelui de antrenare.

     Este mai bine să alegeți o unitate cu 12 poli și o viteză de rotație de 500 rotații pe minut sau cu 6 poli și o frecvență de 1000 rotații pe minut. Unitatea poate fi achiziționată în magazine specializate sau poate folosi piese de schimb de la o mașină veche sau de la o mașină de spălat.

     Cuplul de intrare al cutiei de viteze trebuie să corespundă vitezei de rotație a angrenajului. Frecvența cuplului de ieșire al roții de acționare trebuie să fie cuprinsă între 80-100 rotații pe minut. Va fi mult mai convenabil să utilizați o cutie de viteze cu o singură treaptă. Acesta este conectat la arborele motorului utilizând un cuplaj rigid sau semirigid.

     Caracteristici ale calculelor

     Înainte de a începe proiectarea desenului, trebuie să faceți toate calculele necesare. Înălțimea și lățimea porții sunt calculate mai întâi. Dacă știți înălțimea gardului de pe site,puteți determina înălțimea pânzei viitoare după cum urmează: partea superioară trebuie să fie la același nivel cu gardul și partea inferioară 8-10 cm deasupra șoselei. Lățimea porții este egală cu distanța dintre grinzile suport, valoarea recomandată fiind de 4 metri.

     Pentru a calcula contragreutatea este, de asemenea, destul de simplă - lungimea ei ar trebui să fie egală cu 50% din lungimea deschiderii. Această valoare poate fi redusă la 40% numai în acele cazuri în care nu există suficient spațiu pentru gard pentru a deschide complet cerceveaua și pânza este acoperită cu materiale ușoare.

     Lungimea profilului contragreutății care leagă partea superioară a pânzei și marginea profilului inferior ar trebui să fie suficientă pentru a forma un triunghi.

     Valoarea se calculează în funcție de dimensiuni, utilizând următoarea formulă:

     sqrt {func a ^ {2} + func b ^ {2}}

     Sau într-o formă mai familiară, familiară din școală

     În cazul în care a este lungimea contragreutății, b este înălțimea păturii, c este lungimea dorită.

     Calcularea greutății structurii este necesară pentru selectarea corectă a fasciculului de ghidare, a accesoriilor și a automatizării. În principiu, greutatea depinde de materialul care trebuie tăiat, de greutatea cadrului, de cadrul și de fasciculul purtător și de sarcina vântului.

     Dacă 1 pătrat. m placă de profil cântărește 4 kg, apoi oțel de 2 mm grosime cântărește 17 kg. Greutatea forjate, lemnul și alte piei este calculată individual.În medie, poarta cu o pânză de 4x2 m, profilul căptușit va cântări aproximativ 200 kg.

     Pentru porți cu greutatea de până la 300 kg, este adecvată o rază purtătoare cu dimensiunile de 9x5 cm și o grosime de metal de 3,5 mm. Fitingurile trebuie să reziste la greutatea totală a structurii. Se poate achiziționa kitul gata sau puteți cumpăra toate componentele separat. Atunci când cumpărați, este recomandabil să aveți un desen cu toate calculele, astfel încât să puteți consulta un specialist.

     Desen Design

     Schema sau desenul porții culisante se face după ce au fost efectuate toate măsurătorile. Un desen cu toate calculele este comandat în firme specializate. Puteți găsi schițe gata făcute pe Internet, le puteți face singur sau puteți folosi următoarele. Pentru structurile cu o lungime de 4 metri, puteți alege unul dintre cele două desene trimise.

     În primul caz, rama de putere este cu 10% mai mare decât deschiderea, ceea ce mărește consumul de material cu care se confruntă. În același timp, costul întregii structuri nu crește mult, cu toate acestea, nu există nici o oportunitate într-o astfel de creștere a cheltuielilor. Prin urmare, considerăm al doilea desen, toate calculele vor fi făcute pe baza acestuia.

     În desen, toate dimensiunile, punctele de sudură și dispozitivele de fixare trebuie indicate clar. Fixarea rackului dințat este posibilă atât pentru fasciculul purtător, cât și pentru profilul inferior al ramei.

     Pentru porti de lumină acoperite cu o lățime a profilului de 4 metri și o înălțime de 2 metri vor fi necesare:

     • Fasciculul de susținere, care este o șină, partea superioară a căreia este solidă, iar în partea inferioară există o decupare longitudinală. Este mai bine să alegeți o structură din oțel laminat la rece. Fasciculul este instalat pe blocurile consolei și se deplasează pe rolele purtătoare. Dimensiunea șinei în acest caz, 60x70 mm, lungimea necesară de 6 metri.
     • Pentru cadrul de putere, aveți nevoie de un profil de secțiune dreptunghiulară de 60x40 mm și o grosime de 2 mm în segmente:
     1. 1 lungime de 4 metri;
     2. 1 segment - 6 metri;
     3. 2 bucăți - aproximativ 2 metri;
     4. 1 segment - aproximativ 2,8 metri.

     Totalul va avea nevoie de aproape 17 de metri dintr-un astfel de profil.

     • Pentru cadru, este adecvat un profil dreptunghiular de secțiune de 20x20 mm sau 30x20 mm cu o grosime de metal de 2 mm. În total, aveți nevoie de aproximativ 24 de metri de profil.
     • Un bar de ipotecă va necesita o lățime de 20-40 cm și o lungime egală cu ½ din deschiderea porții: în acest caz, 2 metri. Grosimea metalului trebuie să fie de cel puțin 3 mm. Blocurile de consolă și mecanismul de antrenare electrică vor fi montate pe canal, sudate.
     • Cadrul de fundație necesită cel puțin 15-20 de metri de armătură cu o secțiune transversală de 12-16 mm.

     Grosimea și dimensiunile fiecărei părți a desenului depind în mod direct de materialul care urmează să fie utilizat pentru panourile de lagăr.

     Dacă furnirul este confecționat dintr-o foaie profilate sau din policarbonat, componentele indicate mai sus sunt suficiente.

     Dacă este planificată învelirea cu plăci din oțel sau forjarea, vor fi necesare elemente mai durabile. După pregătirea desenului și calcularea dimensiunilor exacte ale tuturor componentelor sale, puteți trece la achiziționarea de materiale și la fabricarea porții.

     materiale

     Pentru a face porți simple de 4x2 metri cu folii profilate, trebuie să achiziționați următoarele materiale:

      • profilul secțiunii dreptunghiulare 60x40 mm pentru cadrul de putere și 20x20 sau 30x20 mm pentru cadru;
      • șină de ghidare 60x70 mm;
      • podele profesionale de 8-10 metri pătrați. m;
      • nituri sau șuruburi pentru fixarea carcasei în cantitate de aproximativ 200 de bucăți;
      • canal 40x200 cm;
      • tije de armare de 15 metri.

      Elementele forjate în sine sunt cadrul interior al porții și sunt atașate la cadrul de putere prin sudare. Astfel de uși nu necesită o placare suplimentară, cu excepția unei soluții de proiectare.

      Accesoriile pot fi achiziționate atât separat, cât și ca un kit gata special. Producători bine-cunoscuți de accesorii pentru porți glisante, cum ar fi:

       • Italiană - Combi Arialdo și Flatelli Comunello;
       • Rusă - Roltek și Doorhan;
       • Belousu Alutech.

       Producția independentă de componente de role este impracticabilă, deoarece necesită abilități și instrumente speciale. Pentru instalarea ușilor console, vor fi necesare următoarele accesorii:

        1. Suporturi pentru role - 2 buc. Ele sunt numite și blocuri de console sau vagoane. Se recomandă utilizarea modelelor cu rulmenți.
        2. Catcher superior - 1 buc. Este mai bine să utilizați dispozitivele de prindere cu roți de ghidare. Este posibilă fabricarea capcanelor de casă.
        3. Captator inferior - 1 buc.
        4. Clemă superioară - 1-2 buc.
        5. Tractor cu role - 1 buc.
        6. Conectori pe bara transportoare - 2 buc.

        Roțile din rolele suport și de capăt pot fi fie din metal, fie din plastic. În acest caz, piesele metalice sunt mai durabile, dar ele emit zgomot atunci când se mișcă fruntea ușii. Plasticul va servi un pic mai puțin, și cu o funcționare corectă, aceeași cantitate, dar astfel de porți se vor mișca liniștit.

        Pentru fixarea captatoarelor și a știfturilor de închidere superioare, sunt necesare coloane metalice dintr-o secțiune dreptunghiulară de 60x40 mm. Ele sunt instalate pe fundația întărită cu armătură la o adâncime mai mare decât înghețarea solului.

        Dacă suportul este realizat pe suport din cărămidă sau din beton armat, dimensiunea acestuia trebuie să fie de cel puțin 20x20 cm.

        Ipotecile metalice sunt fixate pe stâlpi cu șuruburi de ancorare, la care se va suda elementul de susținere și contra-poarta dintr-o conductă profilată de 30x20 mm. În loc de ancore, tijele de armare pot fi scoase din stâlpi și pot fi atașate ipoteci.

        Fixarea fotocelulelor la intrare se efectuează pe țevi de secțiune transversală dreptunghiulară sau circulară cu un diametru de cel puțin 30 mm. Înălțimea țevilor nu trebuie să depășească 1 metru. Instalarea lor trebuie făcută și pe fundație, dar fără armare armată. Celulele foto de la ieșire sunt instalate pe pilonii de susținere.

        luare

        Pentru a vă face propriile porți glisante Sunt necesare următoarele instrumente:

         • invertoare de sudură și electrozi;
         • riveter sau șurubelniță;
         • Bulgară cu discuri interschimbabile pentru tăiere și șlefuire;
         • mixer de beton, lopată sau tija pentru beton;
         • marker, bandă, ciocan, clește, burghiu, construcții sau la nivel de laser;
         • airbrush sau compresor de aer pentru aplicarea grund și vopsea. Puteți utiliza perii și role, dar stratul va fi mai gros și neuniform;
         • echipament de protecție pentru ochi, căile respiratorii și mâinile.

         De asemenea, veți avea nevoie de un grund rezistent la coroziune, acetonă sau alt solvent, vopsea alchidică sau acrilică pentru utilizare în exterior.

         Instrucțiunile pas cu pas pentru fabricarea și instalarea porților glisante oferă informații despre cum să faceți tot lucrul cu propriile mâini:

         La etapa inițială, ar trebui făcută o fundație pentru ipotecă și, dacă este necesar, pentru pilonii de susținere. Sub ipoteca este prevăzută și a săpat o groapă la adâncimea înghețării solului. În funcție de regiune, poate fi de la 1 la 2 m. Lungimea fundației este de 1/2 din lățimea deschiderii, în acest caz 2 metri. Lățimea canalului este de 40-50 cm. În funcție de adâncimea carierei, este necesar să se umple pietrișul și nisipul cu straturi de 10-30 cm și să se tamponeze cu atenție fiecare strat.

         Rama armăturii se realizează prin sudarea tijelor împreună, apoi un canal este sudat la cadrul finit. Structura rezultată este instalată în carieră exact de-a lungul liniei de sol aproape de postul de gard.Verificarea orizontală trebuie verificată la nivel de laser sau clădire. Dacă se intenționează instalarea unei porți automate, înainte de turnarea fundației, este necesar să se efectueze cablarea canalului într-o țeavă de plastic sau metalică cu un diametru de cel puțin 2,5 cm.

         Betonul pentru fundație este amestecat într-un mixer de beton în raportul:

          • 1 parte de ciment M400 sau M500;
          • 3 bucăți de nisip;
          • 3 bucăți de pietriș.

          Pentru o groapă de 1 metru înălțime, 2 metri lungime și 50 cm lățime, avem nevoie de aproximativ 1 cu. m de beton. În procesul de turnare a soluției, este necesară perforarea periodică cu o lopată sau o tijă de armătură pentru a elibera excesul de aer.

          Primele 3-7 zile ale fundației turnate trebuie să fie udate cu apă pentru a preveni formarea de crăpături și chipsuri.

          Este necesară o groapă de 50 x 50 cm ca fundație pentru polul de susținere. Este mai bine să instalați polul de susținere din interiorul site-ului pentru a nu reduce deschiderea porții. Pregatirea carierei, a mortarului si a cutiei de armare se face dupa exemplul ipotecii. Stâlpul și canalul reciproc pot fi instalate pe șine, dar acest design, în funcție de sol, poate fi mai puțin durabil.

          Următoarea etapă - fabricarea porților frunzelor.Profilul metalic al cadrului și al cadrului este tăiat cu un șlefuitor conform dimensiunilor indicate în desen. Pe un stand special, care ar trebui să fie mai mare decât structura finită, componentele cadrului de încărcare sunt prevăzute și, dacă este necesar, ajustate pentru a se potrivi dimensiunii.

          Îmbinările trebuie mai întâi să fie sudate la loc, apoi să fiarbe complet toate cusăturile. Pentru a elimina posibilitatea de apă sau de zăpadă în proiectarea pânzei, trebuie să preparați toate găurile.

          Cusăturile sunt lustruite cu un șlefuitor sau o șmirghel la un aspect acceptabil. Interiorul cadrului, care va intra în contact cu cadrul, trebuie să fie degresat cu un solvent și acoperit cu două straturi de grund anti-coroziv.

          Cel de-al doilea strat de grund poate fi aplicat numai după ce primul este complet uscat. Acoperirea grundului părții interioare a cadrului în această etapă se realizează deoarece, după conectarea cu cadrul, tratarea suprafeței închise nu va mai fi posibilă.

          După ce rama de alimentare este gata, în același mod este necesar să sudați cadrul. Tratarea cusăturilor și amorsarea suprafeței se efectuează conform aceluiași principiu, însă cadrul este inițiat cu o latură exterioară care va intra în contact cu cadrul de încărcare. După uscare, cadrul de acoperire este instalat în interiorul cadrului.

          Centrarea cadrului interior față de cadru se face în funcție de metoda de tăiere a porții. Dacă se efectuează numai în exterior, cadrul este sudat în apropierea părții exterioare a cadrului. În cazul placării pe ambele fețe, cadrul este instalat exact în mijloc.

          Rama este sudată cu cadrul foarte atent, astfel încât, datorită supraîncălzirii metalului, structura nu se înclină.

          În primul rând, fixarea se face prin mici puncte de sudură la o distanță de 50 cm unul față de celălalt. Apoi, îmbinările sunt sudate în segmente mici de 1-2 cm de la diferite părți și numai segmentele rămase de 5-10 cm pot fi fierte imediat. Lucrările sunt efectuate neapărat pe ambele părți ale pânzei. Fasciculul purtător este sudat pe cadru conform aceluiași principiu.

          În stadiul final al fabricării, îmbinările sudate sunt lustruite, suprafața este degresată cu un solvent, acoperită cu grund și vopsită. Grundul și vopseaua sunt mai bine realizate în două sau trei straturi, în timp ce cel de-al doilea strat se aplică numai după ce primul este complet uscat. Este necesară aplicarea uniformă a stratului de acoperire pentru a evita eventualele picături și nereguli. Pentru aceasta este mai bine să folosiți un compresor special.

          Pardoseala este atașată la cadru cu șuruburi folosind o șurubelniță sau nituri folosind un rivetor special. Primele montări sunt realizate la colțurile pânzei și apoi în jurul perimetrului la o distanță de 15-20 cm una de cealaltă. Dacă o foaie profilată nu este suficientă, atunci fiecare foaie ulterioară este suprapusă cu cea anterioară.

          montare

          Instalarea frunzei ușilor are loc numai după ce fundația sa solidificat complet, ceea ce este posibil 10-28 zile după turnare. Rata de uscare depinde de compoziția soluției, de temperatura și de umiditatea mediului.

          În primul rând, cu ajutorul unui nivel laser sau a unui dantelă, se planifică traiectoria mișcării foii de poartă. La distanța maximă una față de cealaltă pe rulmenții de canal sunt instalate.

          Porțile glisante sunt plasate pe șina de ghidare a căruciorului astfel încât rolele să se afle în interiorul fasciculului purtător. Când instalați, trebuie să mențineți întotdeauna foaia de construcție pe verticală, pentru aceasta veți avea nevoie de ajutorul a una sau două persoane.

          Poziția blocurilor consolei este importantă pentru a regla și a verifica în mod corespunzător orizontalitatea nivelului clădirii inferioare.

          Blocul care este mai aproape de deschidere este poziționat astfel încât atunci când poarta este deschisă, distanța de la deschidere la rolă este de 15-20 cm. Cel de-al doilea cărucior, cu poarta închisă, trebuie să fie la 5-10 cm de la capătul șinei. În această poziție, mecanismele rolelor sunt ușor sudate pe canal, întregul design fiind verificat din nou pentru a ușura mersul lamei de pe role.

          Dacă toate mecanismele funcționează corect, cârpa trebuie scoasă din blocurile de consolă, cărucioarele de pe platformele inferioare și platformele ar trebui să fie complet sudate de bara de canale.

          Nu este necesar să fixați site-ul pe canal cu ajutorul șuruburilor care sunt incluse. Dacă se pare că a apărut chiar o mică eroare în timpul instalării, nu va fi posibil să deșurubați astfel de șuruburi. Pentru reinstalare, va trebui să le tăiați și să efectuați din nou toate acțiunile.

          Cărucioarele cu role sunt fixate din nou pe platforme, se pune o cârpă pe ele și, cu poarta închisă, ajustarea finală se face cu o cheie. Cilindrul superior de fixare este atașat prin sudare pe un stâlp metalic sau ipotecar într-un pol de cărămidă, care este situat deasupra fundației.

          Contra-pole-ul trebuie să fie instalat pe o fundație sau asigurat prin sudarea pe ipoteci pe o coloană de cărămidă. Lungimea stâlpului trebuie să fie egală cu înălțimea frunzei poarta sau puțin mai mare. Capsele inferioare și superioare sunt sudate la contorul polar. Fundul este montat pe 5 mm. deasupra nivelului rolei de capăt: aceasta reduce încărcătura blocurilor consola de sprijin cu poarta închisă. Captatorul superior trebuie montat la 5 cm sub partea de sus a portii.

          Cilindrul de capăt trebuie instalat în interiorul șinei de ghidare și este înșurubat. Pentru o rezistență mai mare, cilindrul poate fi sudat în șina de ghidare. Și în cele din urmă, capacele sunt atașate la fasciculul de transport pe ambele părți, care sunt necesare pentru a împiedica zăpada și murdăria să interfereze cu construcția construcției de a cădea în șină. Conectorii din cauciuc se introduc simplu în șină, iar cele metalice sunt montate prin sudare.

          decorare

          Îmbrăcați porțile glisante într-o varietate de moduri posibile. Usa de tapițerie, care poate fi făcută dintr-o varietate de materiale, poate servi drept decor.

          Captuseala suplimentara cu panglici metalice face ca poarta sa fie mai stransa si mai masiva.

          Sunt atașate elemente de lemn destul de des confecționate și porți metalice.

          Instalarea unei încuietori pe o poartă automată nu este de obicei necesară, deoarece este condusă de o telecomandă sau de un buton. Deschideți porțile cu mâinile este pur și simplu imposibil. Dar pe structurile mecanice sunt necesare elemente de blocare și încuietori. Cel mai adesea, simpla constipație, care cu greu poate fi numită decorativă.

          Exemple frumoase

          Cârligul vertical pe gard pare concis și stricte.

          Poate combinația de foi cu cutie.

          Fata combinată cu elemente de forjare va arăta întotdeauna costisitoare și prezentabilă.

          Porțile din lemn sau panouri sandwich sunt, de asemenea, adesea decorate cu produse din fier forjat.

          Deseori folosite structuri forjate fără placări suplimentare.

          Porțile din fier forjat cu căptușeală suplimentară cu policarbonat transparent arată destul de frumos.

          Pentru placare, puteți utiliza sticlă călită, care poate fi lăsată transparentă, întunecată prin nuanță sau încercată în combinație cu metalul.

          Pentru a afla cum să faceți o ușă glisantă cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

          Comentarii
           autor
          Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

          Sala de intrare

          Camera de zi

          dormitor