Cadru baie: pro și contra de desene sau modele

Construcția de cadre câștigă din ce în ce mai multă popularitate printre fanii procedurilor de baie și proprietarii de parcele private. Construcția unei băi de cadre este o opțiune excelentă pentru cei care nu sunt capabili să dea mai mulți bani, dar doresc să găsească o clădire pe acest site, care prin parametrii săi de bază nu va fi inferior proiectelor similare mai scumpe. În plus, bai de cadru au un aspect destul de plăcut, care poate fi făcut original și estetic cu ajutorul tălpilor exterioare. Să analizăm în detaliu caracteristicile tuturor etapelor de construcție a unei băi cadru, subtilitățile selecției materialelor pentru construcții și tendințele actuale de design.

Pro și contra

Construcția băii pe baza cadrului asigură viteza de construcție, deoarece principiul construcției este destul de simplu. Tehnologia cadru are și o serie de alte avantaje.

 • Clădirea va fi foarte bugetară. Acest lucru este posibil datorită disponibilității și costului redus al materialelor.
 • Nu este nevoie de o bază solidă. Va fi suficientă opțiune ușoară.
 • Camera se încălzește repede. Acest lucru este posibil datorită conductivității termice scăzute.
 • Toate comunicațiile pot fi efectuate în interiorul pereților. Acest lucru păstrează aspectul estetic al clădirii.
 • Abilitatea de a folosi baie imediat după construcție. Și toate datorită absenței contracției.
 • Toate materialele folosite sunt ecologice. Bătaia aici este foarte utilă.
 • Nu este nevoie să se utilizeze mașini de construcții. Însă închirierea acestora poate fi foarte costisitoare.
 • Nu sunt necesare abilități speciale pentru construcția independentă a unei cadre de baie. Instalarea va stăpâni chiar și un începător în această afacere.
 • Construcția poate fi efectuată la orice temperatură și vreme a aerului. Condițiile climatice nu vor afecta procesul.

 • În absența erorilor grave în construirea unei astfel de structuri va avea o viață lungă de serviciu. Principalul lucru este să acționați conform instrucțiunilor.

 • Metoda de construcție spune deja că o astfel de clădire este ușor de reparat. Puteți înlocui unul dintre module și acest lucru nu va afecta negativ celălalt modul sau întreaga clădire în ansamblu. Dacă se dorește, baia poate fi mobilă (transportabilă), dar puțini recurg la această metodă.

Toate aceste avantaje fără îndoială contribuie la popularitatea băilor de cadre. Adevărat, au de asemenea un dezavantaj destul de vizibil: în timpul precipitării, umezeala poate pătrunde în bare paralele.

Pentru a evita acest lucru, o aderență atentă la anumite reguli vă va ajuta.

 • Este necesară utilizarea izolației termice în timpul construcției. Acesta vă permite să păstrați căldura pentru o perioadă mai lungă de timp, promovează etanșeitatea și împiedică pătrunderea umezelii. Ca material termoizolant este o vată minerală sau o fibră de sticlă bine adaptată.
 • Echipamentul pentru bariera de vapori va ajuta la evitarea condensului și va prelungi durata de viață a lemnului.
 • Un tip simplu de fundație (grămadă, coloană) este ideal pentru amenajarea pe soluri dense.

  După examinarea principalelor caracteristici ale structurii cadrelor, puteți începe proiectarea unei băi viitoare.

  proiecte

  Opțiuni 2 x 4, 3 x 4, 4 x 4 m

  Începând să construiți o baie de dimensiuni mici, trebuie să puteți utiliza tot spațiul intern cât mai eficient posibil. Astfel de băi mici sunt adesea construite pe locuri în care este necesar să se salveze teritoriul sau ca o extensie a casei. În același timp, nu mai mult de două persoane se pot scălda într-o baie atât de mică.

  În proiectul finit al băii viitoare, numărul de camere ar trebui să fie detaliat. (baie de aburi, sală de duș, dressing, piscină, etc.). Proiectele tipice de 3 x 4 băi includ camere separate pentru o cameră de aburi, o zonă de relaxare și o sală de duș. Pentru încălzire utilizați adesea un cazan sau o sobă de lemn.

  Astfel de clădiri mici au avantajele lor.

  • Posibilitatea de a economisi materiale de constructii. Cherestea standard are o lungime de 6 metri, ceea ce înseamnă că o puteți tăia pur și simplu pe jumătate (dacă lungimea peretelui este de 3 metri), lăsând aproape fără deșeuri. Sau în 3 părți cu o lungime a peretelui de 2 metri.
  • Astfel de băi sunt construite destul de repede. Cu proiectul și desenul finalizat, puteți finaliza lucrarea în 2 săptămâni.
  • Salvarea pe cantitatea de material se va concentra pe calitatea sa. Lemnul bun, cu impregnare de înaltă calitate, va dura mulți ani.

   Când se planifică construcția băii, merită să ne amintim că orice construcție nouă pe amplasament trebuie înregistrată în registrul cadastral.

   Proiecte Proiect 6x6 cadă cu mansardă

   Dacă dimensiunea site-ului vă permite să construiți o baie de lux spațioasă, de ce să nu o faceți? Mai ales cei care nu numai că îi place să se absoarbă, ci și să invite prieteni.

   Baile cu mansardă sunt deseori proiectate astfel încât scara să conducă de la salon până la mansardă. Avantajul unei clădiri cu două etaje este că cel de-al doilea etaj oferă o mulțime de spațiu suplimentar, în timp ce costurile nu cresc semnificativ, deoarece cea mai mare parte a costurilor se duc la construirea fundației.

   desen

   Ultima etapă a construcției unei case de țară este interioară și exterioară.

   Este clar că este făcută la gustul proprietarului, dar chiar și aici există niște reguli universale care sunt cel mai bine urmate.

   • Căptușeala interioară a băii nu poate fi vopsită. Când este încălzit, vopseaua emite un miros neplăcut și substanțe nocive.
   • Este mai bine să începeți căptușeala interioară șase luni sau un an după finalizarea construcției. În acest timp, clădirea se va micșora în mod natural.

   Principalele metode de finisare exterioară sunt tencuiala,siding sau clapboard din copaci conifere, bloc-case, faianta. Termopanele și cărămizile cu care se confruntă sunt mai puțin utilizate frecvent.

   Absolut toate materialele folosite pentru decorarea interioară a băii ar trebui să aibă o serie de caracteristici:

   • rezistenta la umiditate, aer cald si contact direct cu apa;
   • în nici un caz nu ar trebui ca materialele să elibereze toxine atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate;
   • durabilitatea și durata de viață îndelungată;
   • protecția mediului înconjurător.

    Firește, cel mai comun material care combină toate caracteristicile de mai sus este un copac. Ea absoarbe ușor umezeala și se usucă repede, este absolut sigură pentru oameni și are propriul miros unic (care toată lumea a fost asociată de mult cu procedurile de baie).

    Următorul este de a determina tipul de panouri de perete, dintre care există multe. La urma urmei, dacă alegeți un panou de perete de calitate slabă, acesta poate obține apă și se poate umfla. Sau invers, să scadă mărimea, să creeze fisuri (acest lucru este posibil cu achiziționarea de căptușeală brută).

    Decorarea camerei de aburi

    În mod tradițional, copacii din lemn de esență tare sunt utilizați pentru amenajarea interioară.Ele nu emit gudron atunci când sunt încălzite, nu se încălzesc și se usucă foarte repede. Prin urmare, apariția ciupercilor este aproape exclusă. Adesea, saunele și sălile de aburi sunt finisate cu cenușă, care este cunoscută pentru durabilitatea sa. În plus, acest arbore are un model interior foarte frumos, care va da camerei un aspect estetic.

    Alder este, de asemenea, destul de popular pentru placarea interior. Și nu este o coincidență: copacul nu absoarbe mirosurile și are o culoare neobișnuită naturală (maro-roz). Producătorii străini de saune foarte des le fac să ardă.

    Finalizați spălarea

    Experții constructori sunt sfătuiți să învețe spălarea mlaștină de molid. Are o culoare frumoasă portocalie strălucitoare și este rezistentă la umiditate. Dar nu există reguli stricte, astfel încât să puteți alege dintr-o varietate de opțiuni: țiglă, fibră de sticlă rezistente la umiditate, gips-carton.

    Decorarea camerei de odihnă

    Aceasta este probabil singura cameră în baie, pentru care designul este primul, și apoi practic și funcționalitate.

    Singura cerință pentru proiectarea unei încăperi de odihnă este rezistența mobilierului și a elementelor decorative la temperaturi ridicate și umiditate ridicată.

    În mod tradițional, decorarea este făcută din materiale ecologice (nu va fi foarte plăcut să veniți din camera de aburi în cameră cu design de sintetice solide).

    Cel mai logic ar fi decorarea în stil etnic. Aceasta implică mobilier din lemn, perdele de dantelă, un samovar și alte atribute ale culturii antice rusești.

    Mai rar, o cameră de odihnă este proiectată în minimalism sau în stil scandinav.

    Pentru cei care iubesc să-și decoreze propriile camere, dar nu știu ce să aleagă pentru o baie, există o soluție excelentă - o fereastră de vitraliu de casă. Odată cu inventarea filmului adeziv color, vitraliul a încetat să mai fie arta celor aleși și apoi vom descrie în detaliu procesul creării sale.

    Tehnologia este ridicol de simplă - filmul color este tăiat în bucăți (acestea pot fi anumite caractere, forme geometrice sau abstractizare) și sunt lipite pe fereastră. Astfel, puteți obține o imitație frumoasă de sticlă colorată. Plăcile de lipire pot fi lipite pe îmbinările dintre figurile lipite. O astfel de fereastră vitralii are o varietate enormă de variații, nu necesită cheltuieli mari pentru fabricație, crește rezistența sticlei și servește ca element de design original.

    Urmați să vă familiarizați cu schema pas cu pas de creare a ferestrei originale vitralii. Gândindu-vă la proiectarea camerelor diferite din baie, trebuie să acordați atenție organizării adecvate a iluminării. Lumina nu trebuie să fie prea strălucitoare, pentru că inițial veniți la baie pentru relaxare și odihnă. Dar lumina moale și difuză se descurcă perfect cu funcția de calmare și relaxare a vizitatorilor. Prin urmare, dispozitivele de iluminat cu putere mare ar trebui abandonate.

    De cele mai multe ori, iluminatul este aranjat cu ajutorul becurilor mici, uniform distribuite în jurul camerei sau în jurul perimetrului tavanului. Becurile LED sunt perfecte - ele oferă iluminare caldă de înaltă calitate, exercitând o sarcină minimă asupra rețelei electrice.

    materiale

    Calculul materialelor trebuie efectuat în faza de planificare a băii. După ce a fost stabilită mărimea, tipul de fundație, materialul pentru izolație și tipul de ventilație, puteți trece la calcule.

    Pentru construirea de bai pe bază de scut-cadru nu este o cantitate foarte mare de materiale de constructii. Luați în considerare variația materialelor utilizate pentru construirea fiecărui element al structurii.

    Materialul pentru cadru poate fi un fascicul de lemn sau un profil metalic. Cel mai adesea grădinarii preferă cherestea: cântărește puțin și este ușor de asamblat. Secțiunea transversală optimă este considerată a fi de la 5 la 10 pentru suporturi și 10 la 10 pentru rafturi la colțuri. Plăcile pentru plafoane au o grosime de 34 cm și o lățime de 13-15 cm.

    Este necesar să alegeți un material pentru acoperirea cadrului la etapa de proiectare. Deoarece atunci când asamblați cadrul între rafturi, lăsați suficient spațiu pentru a se potrivi unei plăci. Acest lucru ajută la evitarea lacunelor inutile. Multe optează pentru bord strand orientate. Lucrul cu el nu necesită abilități speciale și echipament de construcție. În timp ce placa de ras de ciment poate fi tăiată numai cu ajutorul mașinii de șlefuit.

    Vata minerala, spuma sau fibra de sticla sunt potrivite pentru izolare. Grosimea materialului izolator ar trebui să fie aceeași cu grosimea lemnului din care este realizat cadrul.

    Pentru a organiza în mod corespunzător vaporii și impermeabilizarea, este de dorit să se folosească materialul de acoperire. Faptul este că atunci când este încălzit, începe să emită un miros foarte plăcut.

    Este mai bine să-l utilizați numai pentru hidroizolarea exterioară și pentru așezarea fundației.Și folia folie se va descurca perfect cu sarcina de barieră de vapori.

    Decorul interior este cel mai adesea realizat din panouri din lemn, dar poate fi decorat cu materiale complet diferite, totul depinde de imaginația proprietarului.

    De asemenea, veți avea nevoie de foi de metal și cărămizi pentru a asigura spațiul din jurul cuptorului cât mai sigur posibil.

    Partea principală a estimării se referă adesea la materialele pentru fundație. Aici lista depinde de tipul specific de fundație (de exemplu, nu sunt necesare șanțuri pentru construcția unei fundații convenționale a benzii). Dar betonul este folosit pentru aproape orice fundație. Prin urmare, merită să înțelegem din ce constă și cum să o alegeți corect.

    ciment

    Acest material constă din lut, var și aditivi speciali. Inițial are forma de nisip, după diluare cu apă, devine consistența aluatului, după care se solidifică și devine la fel de tare ca piatra. Incinta de beton incepe sa se intareasca dupa 50 de minute, iar pentru uscarea completa va dura cateva zile. Betonul uscat își poate pierde rezistența dacă este depozitat sau transportat necorespunzător. Materialul are clase de rezistență care merită atenție la cumpărare.

    nisip

    Nisipul este utilizat atunci când se amestecă soluțiile de beton ca umplere.Poate fi râu sau carieră. Râul are o înaltă calitate, deoarece există puține impurități diferite. În aceeași carieră conține adesea o mulțime de praf și argilă. Înainte de adăugarea la nisipul de ciment, nisipul trebuie cernut și clătit.

    pietriș

    Pietrișul este numit pietre mici de origine naturală și este de asemenea utilizat ca agregat pentru amestecarea betonului. Pietrișul este împărțit în râu, în mare și în munte.

    piatra sparta

    Acestea sunt și pietre mici, dar sunt obținute prin măcinarea celor mai mari. Pot fi mici, medii și mari. Când alegeți molozul, trebuie să acordați atenție tuturor caracteristicilor sale: rezistență, rezistență la îngheț și nivel de radioactivitate. Piatra pietris utilizată pentru prepararea betonului nu trebuie să conțină lut sau impurități anorganice.

    Apa este o componentă foarte importantă a soluției concrete. Apa potabilă este perfectă pentru fabricarea manuală a betonului sau pentru etanșarea straturilor de fundație. Apa tehnică sau naturală este de asemenea potrivită dacă este suficient de curată. Cea mai importantă cerință pentru apă este absența grăsimilor, a uleiului, a zahărului și a altor aditivi artificiali.

    Soiurile decorative de lemn se potrivesc perfect pentru fabricarea cadrului viitorului baie. Ele sunt bune pentru susceptibilitatea lor scăzută la deformare și pentru un grad ridicat de izolare termică.

    Desigur, mulți optează pentru un material mai ieftin (de exemplu, cherestea de pin), dar se va potrivi numai pentru asamblarea cadrului. Pentru finisare nu este de dorit să-l utilizați, deoarece atunci când este încălzit, rășina este eliberată, care poate fi arsă.

    Firește, pentru construcții va fi nevoie de un număr mare de dispozitive de fixare. Tipurile și cantitatea lor sunt determinate de proiectarea băii viitoare. Este mai bine să luați cuie, șuruburi, șuruburi cu o marjă mare, deoarece este foarte dificil să numărați cât de multe vor fi necesare în timpul construcției.

    Cum se încălzește?

    Cel mai comun material - izolație laminată cu grosimea de 4-5 cm. Materiale sau vată minerală mai puțin frecvent utilizate. Încălzitorul ar trebui să fie plasat între rafturi, și apoi fixate la ele șipci. Polietilena este foarte potrivită pentru izolarea termică. Nu este recomandabil să folosiți ruberoid, deoarece emite un miros neplăcut atunci când este încălzit.

    Nu este foarte comun, dar destul de înaltă calitate și ecologic material pentru plăci de izolare - stuf. Grosimea lor este de obicei de 15 centimetri, ceea ce este excelent pentru constructia de cadre.În tehnologia de montare nu există nimic care să-l distingă de instalarea altor încălzitoare. Există o nuanță importantă care trebuie luată în considerare atunci când se folosesc plăci de stuf pentru izolarea băii. Este inflamabil. Prin urmare, merită acordată o atenție deosebită tratamentului anti-pretratament înainte de începerea lucrului.

    Un amestec de ipsos și rumeguș este, de asemenea, folosit de unii constructori ca încălzitor. Este foarte ușor să preparați un astfel de amestec pe cont propriu prin amestecarea rumegușului uscat cu ciment sau gips în raport de 10 la 1. Această izolare este probabil cea mai ieftină dintre cele existente.

    Materialele polimerice pot fi de asemenea utilizate pentru izolare. Avantajele sunt evidente: costuri reduse, instalare ușoară și rapidă, greutate redusă și izolare termică bună a materialului. Ceea ce este cel mai important - imunitate completă la umiditate. Dar există și dezavantaje: materialele polimerice ard rapid, nu sunt destinate utilizării în încăperi cu temperaturi ridicate și pot emite mirosuri neplăcute în timp.

    Izolarea bazaltului a fost destul de populară la un moment dat. Acesta este un fel de lână făcută din fibre minerale și lipici.

    Acest material are multe avantaje.

    • Vata de vată de bază păstrează căldura bine.
    • Abilitatea de a rezista la temperaturi de până la 900 de grade.
    • Poate servi mai mult de douăzeci de ani, pentru că de-a lungul anilor nu se deteriorează și nu-și pierde caracteristicile.
    • Izolarea fonică în baie, izolată cu lână de bazalt, va crește de mai multe ori.
    • Materialul nu absoarbe umezeala, ceea ce îi va permite să nu rămână în cadru.

     Se pare că aici este - izolarea perfectă. Dar nu totul este atât de simplu. Principalul dezavantaj al lâna de bazalt a fost descoperit abia în 2014. Până atunci, a fost considerat unul dintre cele mai ecologice materiale. Dar sa dovedit că compoziția adezivă, fibrele de legătură, eliberează vapori de formaldehidă. Bineînțeles, popularitatea acestui încălzitor a scăzut dramatic.

     Odată cu izolarea pardoselii, lutul expandat sau alte plăci de umplere se vor descurca; spuma poate fi utilizată pentru tavan.

     Ar trebui să fie o abordare foarte responsabilă a stadiului de încălzire a băii. La urma urmei, cu calitatea muncii efectuate în acest stadiu, căldura va merge mult mai lent, ceea ce înseamnă că va exista un cost mai mic pentru încălzirea băii.

     fundație

     Pentru clădirile de cadre nu este nevoie de o fundație puternică, datorită masei mici a cadrului în sine, puteți face cele mai simple.Cea mai populară opțiune este fundația pilonului. Conductele de azbest-ciment umplute cu beton vor servi drept suport.

     Instrucțiuni pas cu pas pentru echipamentul fundației coloanei.

     • Mai întâi trebuie să selectați și să achiziționați țevi de azbest și ciment. Diametrul optim al acestor țevi este de 10 cm, iar lungimea este de 3-4 metri. Numărul lor depinde de suprafața băii viitoare. Numărul de suporturi poate varia, dar ele trebuie instalate în toate unghiurile structurii.
     • A doua etapă va fi săparea găurilor cu un diametru de aproximativ 20 cm și aproximativ 1,5 metri în adâncime. Va fi mai ușor dacă există un burghiu pe benzină, dar este posibil să se săpare găuri cu mâna, durează mult mai mult.
     • Apoi, trebuie să tăiați conducta la jumătate și să o plasați în puțurile rezultate. Locul din jurul conductelor este acoperit cu nisip și compactat foarte atent.
     • Apoi trebuie să amestecați soluția de beton. Acest lucru se poate face conform schemei standard de proporții - 1 unitate de ciment în sine, 2 unități de nisip, 4 unități de moloz și apă.
     • În ultima etapă, conductele sunt umplute cu beton. După uscarea completă a fundației, puteți trece la construirea celorlalte părți ale băii.

     Fundație din lemn

     Pentru clădirile mici cu dimensiuni de 3 x 4, 3 x 5, 4 x 5 sau 3 x 6 metri, puteți echipa o fundație simplă din lemn. Aceasta este o opțiune bună pentru solurile mobile din argilă. Nu uitați că acoperișul și pereții clădirilor mici trebuie să fie luminați. În caz contrar, va trebui să vă gândiți la o bază solidă.

     Structură cu șuruburi

     Pentru o construcție cu cadru mare, această opțiune este cea mai potrivită.

     Tehnologia de construcție este simplă:

     • marcarea se face pentru amplasarea piloților;
     • găurile pentru piloți sunt forate în pământ, în timp ce adâncimea este determinată în funcție de tipul de sol și de nivelul apei subterane;
     • grămezi sunt înșurubate în găuri;
     • pasul final este de a construi legarea.

     Strip fundație

     Pentru fundul solurilor, fundația banda este ideală.

     De asemenea, pot fi echipate cu mâinile lor, urmând instrucțiunile.

     • Pe site-ul de sub baie trebuie să sapi un șanț de aproximativ 45 cm lățime și aproximativ jumătate de metru adâncime.
     • Acest șanț este umplut cu nisip în vârf. Ca o prăjitură, fundația este așezată în straturi și fiecare strat de nisip trebuie împrăștiat, adăugând apă va ajuta.
     • Apoi puneți cofrajul cu dimensiuni de aproximativ 45 până la 30 cm.Baza de cofraj poate fi consolidată cu țevi și tije metalice.
     • Apoi puteți turna betonul.
     • După uscarea completă a betonului, fundația este acoperită cu pâslă acoperită. Aceasta va asigura impermeabilizarea necesară a structurii cadrului.

     Pereți și podea

     Pentru a construi pereții puternici ai unei băi de cadre, este suficient să urmați câteva reguli:

     • Este necesar să se usuce bine cherestea. Nu vă recomandăm să construiți un mesteacan, deoarece se rupe rapid. Aspen, tei sau zada, care au proprietăți bune de izolare termică, sunt mai potrivite.
     • Panourile din toate camerele, cu excepția camerei de aburi și a dușului, sunt tratate cu antiseptic din interior. În afara lacului aplicat de obicei. Cureaua de jos este realizată din bare, fixate cu unghii.
     • Este necesar să pereții coloanelor din beton.
     • Când garnitura ar trebui să se suprapună pentru a evita formarea decalajelor între foi. De asemenea, această metodă protejează împotriva pătrunderii umidității.

     Cea mai convenabilă modalitate de a colecta cadrul în zona liberă din curte. Distanța dintre stâlpi depinde de tipul de material utilizat pentru decupare. Pentru ca foile să organizeze un zid solid și nu trebuie să fie personalizate,Puteți face un pas de 60 cm. Aceeași valoare este potrivită atunci când se instalează izolația care se află între rafturi.

     În acele locuri în care vor fi realizate găuri pentru ventilație, puteți mări intervalele cu încă 30-35 cm. Distanța dintre suporturile verticale este umplută cu izolație termică.

     Căptușeala externă este adesea realizată din căptușeală de lemn așezată orizontal.

     Aranjamentul podelei

     Designul și pardoseala pot fi diferite în funcție de camera de baie în care este făcută. În cazul în care va fi întotdeauna apă, este mai bine să faceți o podea de turnare. Este asamblată din panouri obișnuite nu foarte îndeaproape, ci cu mici decalări, astfel încât apa să curgă în pământ. Izolarea unei astfel de podele nu este necesară.

     Lucrările de așezare a podelei încep cu un jurnal. Punctele de sprijin vor fi necesare dacă distanța dintre punctele de susținere depășește 3 metri. În locurile în care lagurile atinge baza, acoperișul este așezat în mai multe straturi. Panourile sunt montate pe partea superioară a buștenilor. Turnarea podelei nu este adesea fixată, pentru a putea ridica și a se usca.

     În restul camerelor (camera de aburi, dressing și lounge), etajele sunt, de asemenea, destul de simple.Barele sunt atașate la bușteni, iar plăcile pentru podeaua sunt așezate. Materialul de acoperire și izolația cu grosimea de aproximativ 10 cm sunt așezate pe ele. Când instalați plăci pentru o podea curată, trebuie să vă amintiți despre echipamentele pentru bariera de vapori cu sticlă.

     Pentru podeaua din duș aveți nevoie de o tehnologie complet diferită. Puteți crea chiar și o fundație separată pentru această cameră. Conducta de azbest-ciment serveste ca un decalaj pentru un astfel de podea. În partea superioară a acestora se taie o placă tăiată de aproximativ 5 cm grosime. Între placi este necesar să se lase mici decupări de 5-6 mm. La finalizarea tuturor etapelor de podea este apăsat cu panouri.

     acoperiș

     Pentru a rezuma, structura acoperișului este alcătuită din două elemente principale: sistemul de căpriori și podeaua însăși cu lăcuit. Poate include și o podea de mansardă, dar acoperișurile plate sunt adesea realizate fără ea. Acoperișul pentru baie poate fi un pat dublu sau dublu. Proiectele quadruple sunt mult mai puțin frecvente. Schema de construcție a acestora este destul de simplă și chiar un constructor de novice se va descurca cu ea.

     Acoperișul cu o singură pantă este construit atunci când baia este atașată la camera de zi sau, dacă este necesar, economisiți bani. Avantajele sale sunt lipsa cerințelor pentru înălțimea acoperișului, costul scăzut și ușurința de construcție.

     Acoperișul acoperișului face adesea băi de lemn. Proprietarul alege înălțimea și pantă, ținând seama de condițiile meteorologice din regiune și de existența planurilor de utilizare ulterioară a spațiului sub acoperiș.

     Soiurile sistemelor de acoperiș sunt prezentate în diagramă.

     Unghiul de înclinare al acoperișului poate fi determinat independent, cu cât va fi mai ușor, cu atât precipitațiile vor fi mai ușor să alunece de pe acoperiș. Pantă prea abruptă nu trebuie făcută pe teren cu vânturi puternice. În regiunile înzăpezite din nord, un unghi de 45 de grade ar fi optim, iar în locurile cu precipitații rare în timpul iernii este mai bine să dați un acoperiș plat. Trebuie să ne amintim că cu cât unghiul acoperișului este mai mic, cu atât mai puțin materialul este necesar și costul, desigur, va fi mai mic.

     suporturi

     Suporturile sunt grinzile și fundația caprioarelor, care este situată de-a lungul perimetrului pereților (Mauerlat). Grinzile se pot extinde dincolo de pereți cu nu mai mult de jumătate de metru, în caz contrar vor fi necesare suporturi suplimentare. Sistemul acoperișului este susținut de pereți la diferite nivele, iar barele de acoperiș sunt fixate cu ajutorul cadrelor de acoperiș și a grinzilor.

     Modalități de a instala raft

     Rafturi - baza acoperișului viitor. Cel mai simplu mod de a construi din elemente gata făcute, conectându-le cu șuruburi sau șuruburi.Nișele ar trebui să se facă exclusiv în punctele de susținere și care dintre ele și exact unde sunt prezentate în diagramă.

     Rafturile sunt în picioare și agățate. Să analizăm mai detaliat fiecare dintre soiuri.

     Hanging agățat

     Astfel de căpriori se sprijină reciproc la cel mai înalt punct, formând o presiune orizontală tangibilă. Pentru ao reduce, trebuie să construiți o centură inferioară, care în acest design poate fi numită baza "triunghiului".

     Merită acordată o atenție deosebită compușilor într-un astfel de sistem de bare, trebuie să fie cât mai fiabile și mai rigide posibil pentru a face față încărcărilor semnificative.

     Rafturile Rafter

     Acest tip este mai des folosit pentru acoperișurile vărsate. Nu este nevoie de strângere de coroane. Acestea sunt instalate chiar de-a lungul pantei și se sprijină pe mauerlat, care, la rândul său, se sprijină pe pereții caroseriei. Variantele de ridicare a unui sistem cu rafturi nasl sunt prezentate în diagrama:

     Rafturi pentru un acoperiș arcuit

     Baza acestui acoperiș - rafturi de aceeași mărime, instalate alternativ. Pe această bază, acoperișul, izolația, hidroizolația și vaporii se fixează mai târziu. În funcție de caracteristicile de proiectare, se adaugă un "triunghi isoscel"elemente suplimentare pentru a consolida.

     Pentru confort și siguranță, puteți asambla un sistem de acoperiș pe sol. Adevărat, atunci va trebui să fie ridicată, ceea ce va necesita o întreagă echipă de muncitori sau echipamente speciale de construcție.

     Constructorii profesioniști recomandă să începeți cu un șablon care va fi exact același cu toate barele de acoperiș ulterioare. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați cele două bare de ferigă la punctul de sus cu un cui. Apoi, capetele opuse sunt plasate în punctul de susținere și fixate. Este important ca pe toată durata lucrărilor să se controleze că instalarea plăcilor este în mod evident verticală. Puteți face acest lucru cu o linie plumb.

     Instalația începe cu instalarea fermoarelor frontale, între care trebuie să trageți cablul (în viitor va servi drept ghid). Distanța standard dintre grinzi este de 1,2 metri, dar valoarea poate varia atât în ​​sus, cât și în jos, în funcție de caracteristicile fiecărui acoperiș individual.

     Rafturi pentru acoperiș cu un singur pas

     Baza pentru izolație este prevăzută pentru astfel de acoperișuri cu o treaptă optimă de 0,5 metri.În cazul în care distanța dintre suporturi este mai mică de 5 metri, se pot omite suporți suplimentari.

     Pentru perimetrul clădirii, grinzile sunt executate de obicei cu 40-45 cm, ceea ce va ajuta la echiparea stâlpilor. O bară sau o placă este potrivită pentru materialul blatului. Pasul dintre elementele sale este determinat în funcție de tipul de acoperiș. Pentru acoperisul moale, placaj adecvat, cu intervale de 1-2 cm. Pentru acoperișuri din tablă - din lemn cu o distanță între elementele de la 20 la 45 cm.

     Tehnologia de instalare implică începutul muncii de la creastă și mișcarea treptată la streașină. Pentru fixare utilizând șuruburi sau șuruburi convenționale.

     ventilație

     Echipamentul sistemului de ventilație este una dintre cele mai importante etape ale construcției unei băi de cadru. Nu numai procedurile de îmbăiere confortabile, dar și siguranța persoanelor din interior depinde de calitatea acestora.

     Pentru exploatarea cărbunelui sau a lemnului. Pentru a nu fi otrăvit de monoxid de carbon și pentru a împiedica pătrunderea produselor de combustie în interior, este necesară ventilarea de înaltă calitate. De asemenea, ajută la rezolvarea formării fungilor și condensului.

     La anumite intervale de timp din camera de aburi nu se poate elibera aerul, ceea ce înseamnă că ventilația trebuie închisă bine. Este de dorit să se organizeze un sistem cu capacitatea de a controla manual mișcarea aerului în baie.

     Este important să se gândească la sistem în avans, chiar și la etapa de proiectare. În clădirea finalizată pentru a introduce ventilație va fi foarte problematică.

     Pentru diferite tipuri de clădiri, sunt implicate sisteme separate de ventilație. Acest lucru este valabil și pentru băile de cadru.

     Este foarte important să nu existe umiditate excesivă și căldură. Pentru structurile de cadru, profesioniștii recomandă instalarea ventilației adiacente. Ea poate scăpa de aburi excesiv și poate aduce aer curat.

     Vor avea două găuri - printr-un singur aer va intra în cameră, prin celălalt. Acestea sunt țevi instalate, care pot fi completate de instalarea ventilatoarelor. Un astfel de sistem va funcționa în toate condițiile meteorologice.

     Pentru a obține o bună ventilație, trebuie să amplasați corect aceste găuri. Apoi, aerul va putea, aproximativ vorbind, să intre acolo unde ar trebui și de unde ar trebui să meargă.

     Există mai multe modele standard de orificii. Primul lucru de luat în considerare este amplasarea cuptorului în baie. Dacă se află în interiorul sălii de aburi, va fi necesar să lucrați în conformitate cu o schemă, dacă în afara acesteia, conform altuia.

     Țeava de admisie trebuie să fie amplasată destul de aproape de cutia de foc, dar sub nivelul coșului de fum. Țevile de evacuare sunt adesea așezate în peretele opus sub tavan.

     Uneori, în cadă, băile realizează două ieșiri (nu departe unul de celălalt, dar la diferite înălțimi) și o intrare. Ajută la controlul mișcării masei de aer în baie. Există o regulă clară: cu cât este mai mare portul de evacuare, cu atât forța este mai puternică. Adică, nu este necesar să se realizeze conducta de ieșire atât în ​​mijlocul peretelui, cât și în apropierea intrării. În caz contrar, ventilația își va pierde funcționalitatea.

     Robineții cu came au o semnificație deosebită. Acest lucru vă va permite să reglați fluxul de aer în cameră. Acest lucru este foarte important dacă este în aer liber. Se recomandă nu numai închiderea conductelor, ci și montarea ventilatorului în interior.

     Acest lucru va da posibilitatea de a ventila bine baia chiar si in absenta vantului pe strada.

     Utilizând camera de aburi, trebuie să deschideți supapele la fiecare trei ore și să actualizați aerul. Altfel, a fi în baie poate deveni nesigur.

     Ventilație pentru o baie cu o sobă în camera următoare cu o cameră de aburi

     Această opțiune este cea mai comună plasare a cuptorului. Avantajul său esențial este absența gunoiului în camera de aburi și păstrarea căldurii (deoarece nu este deseori necesară deschiderea ușii).

     Ventilația adiacentă este potrivită și pentru a obține aburi calde în camera de aburi trebuie să organizați un fel de tunel sub podea. Rolul său poate fi realizat printr-o conductă regulată.O grilă trebuie instalată la ambele capete ale țevii, iar la priză este necesară o supapă de închidere pentru a regla admisia aerului.

     Locul optim pentru echipamentul unui extras va fi peretele opus (sau un perete pe o diagonală). Rolul ei poate face o cutie cu dimensiuni de aproximativ 25-30 cm.

     Este important să rețineți că toate orificiile de ventilație ar trebui să aibă aceeași dimensiune. În caz contrar, sistemul nu va putea funcționa normal: de exemplu, aerul cald va ieși mai repede decât frigul va avea timp să meargă în interior și să se încălzească.

     Sistem de ventilație pentru baie cu aragaz în camera de aburi

     Opțiunea de a plasa focul direct în camera de aburi nu este populară. La urma urmei, este nevoie de o mulțime de spațiu, iar gunoiul rămâne pe podea din lemn de foc și cărbune. Dar pentru o astfel de cameră există reguli separate pentru amenajarea ventilației. În mod ciudat, totul este mult mai ușor.

     Unii proprietari de baie nu petrec nici măcar timp cu privire la organizarea unui sistem suplimentar de ventilație, dar pur și simplu eliberează aburul prin ușa ușor deschisă. În acest caz, aerul proaspăt intră în camera de aburi folosind o suflantă care se află în fiecare sobă. În cazul în care cuptorul nu are o țeavă completă, va fi necesară echiparea ventilației în conformitate cu toate regulile - cu țevi de admisie și evacuare.

      Este mai bine să așezi aragazul fără o țeavă pe un fel de podium, pentru a face mai ușor să-i aduci țevii de pe stradă. De asemenea, va permite aerului să circule liniștit în clădire.

      opinii

      Dacă există îndoieli cu privire la construirea băii pentru cadă pe sistemul de cadre, puteți întreba despre recenziile proprietarilor acestor clădiri pe forumurile de pe Internet. Aici, desigur, opiniile diferă: unii scriu că sunt nemulțumiți de baie datorită ciupercii care apare rapid pe pereți. Adesea, acest lucru se datorează faptului că camera se răcește prea repede.

      Acest lucru se poate face cu ajutorul izolației de înaltă calitate. La urma urmei, spuma de calitate inferioară sau vata minerală nu va putea să îndeplinească pe deplin funcțiile necesare. De asemenea, polistirenul ieftin se poate prinde brusc pe foc.

      Chiar și în recenzii scriu adesea despre o contracție semnificativă a băii. Câteva exemple au indicat o contracție de aproximativ 10 cm în doar 1,5 ani. Aceasta, respectiv, duce la deformarea exterioară și interioară.

      Probabil, nu va fi posibil să se prevină complet contracția băii, dar poate fi minimizată prin utilizarea de cherestea după uscarea camerei.

      Proprietarii care nu au economisit izolații și alte materiale de construcție, au un mare avantaj - în comparație cu construcția de cherestea, versiunea cadru este mult mai puțin muncitoare și complexă.

      Dacă rezumați cele mai populare recenzii, atunci principalele probleme ale acestor băi pot fi numite costul ridicat al izolației, contracție și rezistența la foc insuficientă. În ciuda acestui fapt, saunele de cadre câștigă o popularitate din ce în ce mai mare datorită unei liste extinse de beneficii.

      Sfaturi și trucuri

      • Stâlpii care vor sta la baza pereților băii ar trebui amplasați în locuri cu cea mai mare încărcătură: sub colțuri și ziduri purtătoare, sub cuptor.
      • Cu cât materialul de izolație este mai gros, cu atât clădirea va fi mai bine izolată. Lățimea plăcilor de cadru este, de asemenea, de mare importanță. Este recomandată o placă cu o lățime minimă de 15 cm.
      • Înainte de a trece la construcția cadrului în sine, trebuie să vă asigurați că fundația este complet uscată. Uscarea corectă trebuie să fie graduală. Pentru a face acest lucru, întreaga structură trebuie să fie acoperită cu polietilenă timp de aproximativ 3 zile, apoi scoateți-o și așteptați încă câteva zile.
      • Aranjarea fundului podelei, asigurați-vă că aveți spațiu pentru fundația sobei.
      • Materialele de construcție moderne îl fac aproape neinflamabil, dar abundența lemnului vă face să vă gândiți la tehnicile de siguranță la foc. Zidul, la care este aragazul atașat, este mai bine să se așeze din cărămidă. Nu va fi nu mai mult de stabilire cărămizi pe site-ul în jurul sobei și podeaua trebuie să fie acoperit cu o folie de metal, astfel încât să nu fi ars abandonat cărbuni grubki (scântei).
      • Dacă aragazul din baie este fabricat din metal, atunci va fi necesar să pre-întăriți cadrul în locul instalării acestuia. Pentru un cuptor de cărămidă trebuie să dotați o fundație separată. De asemenea, trebuie să oferiți o cameră în care să fie un recipient cu apă în cazul în care nu există apă în baie.
      • Este clar că dacă aveți nevoie pentru a economisi spațiu, puteți proiecta o cameră de saună de orice dimensiune. Dar camera de aburi are o limită minimă de dimensiune de 2,5 până la 2,5 metri. Dacă este mai mic, va crea multe inconveniente atunci când îl folosiți.
      • După așezarea substratului, acesta trebuie tratat cu o soluție de impermeabilizare. Acest lucru va prelungi durata sa de viață și va proteja împotriva pătrunderii umezelii în crăpături mici din beton. Acesta din urmă, la rândul său, poate afecta nu numai materialul podelei, ci și izolația.
      • Pentru a evita umiditatea, trebuie să puneți o barieră de vapori înainte de stratul de izolație, care poate colecta condensul.
      • Alegerea izolației, trebuie acordată o atenție deosebită caracteristicilor sale legate de temperatura ridicată. La urma urmei, pentru o baie este un factor determinant. Merită să ne amintim că multe materiale îndeplinesc perfect funcția de încălzire, dar sub influența temperaturilor ridicate încep să emit diferite substanțe care pot afecta negativ sănătatea.
      • Nu este un constructor profesionist și nu are multă experiență, merită să cheltuiți mult timp pentru a elabora un proiect. Este necesar să se descrie în detaliu toate etapele de lucru, materialele necesare și estimarea numărului de persoane care ar putea fi necesare pentru finalizarea lucrării. La urma urmei, va fi foarte neplăcut în mijlocul construcției să înțelegeți că nu aveți nicio șansă să o continuați datorită omisiunii unei etape importante în elaborarea planului.
      • Atunci când există o nevoie puternică de economisire a resurselor materiale, paiele, rumegușul și alte materiale disponibile pot fi folosite pentru izolare. Dar utilizarea lor a priori nu este sigură, deoarece acestea au o inflamabilitate foarte mare.Este necesar să găsiți cea mai bună opțiune, astfel încât să nu cheltuiți prea mult, dar și să nu riscați viața de fiecare dată când vă înecați băile.

      Exemple frumoase

      Designul camerei de relaxare într-un stil tradițional: bănci din lemn, un samovar și un sistem de iluminare caldă și caldă contribuie perfect la relaxare după procedurile de baie.

      Acesta este modul original în care puteți așeza panouri din lemn în camera de aburi. În acest exemplu, lămpile sunt foarte bine deghizate: ei înșiși nu sunt vizibili și lumina este împrăștiată frumos prin elementele originale din lemn.

      Varianta cadă cu o verandă mică. Arată destul de simplă și, în același timp, sunt respectate toate regulile de bază ale decorului.

      Această cameră de odihnă este complet finisată în lemn, care nu împiedică oglinda și mobilierul tapițat să se potrivească armonios. Pentru a se potrivi culoarea materialului de bază, lămpile pentru acest design au ales galben.

      Un exemplu remarcabil de proiectare în ecostyle: toate elementele sunt realizate din materiale naturale, pânza cu ornament etnic este grozavă pentru perdele și fețe de masă. Ramele de mobilier sunt, de asemenea, confecționate din lemn care este aproape de forma naturală.

      În acest caz, designul a fost foarte brutal.Piei de animale, elemente de fier și o masă masivă de biliard din lemn creează o adevărată "masculină" în care puteți petrece ore cu prietenii.

      Minimalismul este folosit pentru a proiecta bai destul de rar, dar acest exemplu poate fi numit un punct de referinta. Contrastul culorilor peretelui în combinație cu compoziția picturilor și a mobilierului elegant arată foarte bine.

      Această decorare este realizată în mod clar de acești meseriași. Aici și mobilier sculptat, și un mozaic de dale mici, și compoziții de lemn de lux pe perete. Toate acestea creează o compoziție unică și trebuie să se odihnească.

      Dar designul interesant în stilul marin. Casa de masă, sub forma unei bobine cu o frânghie, este o soluție originală care poate fi repetată de fiecare iubitor de mobilier neobișnuit.

      Această opțiune de design pare foarte bogată și costisitoare. Aproape nici un proprietar privat nu la proiectat el însuși, dar el are în mod clar un sentiment de stil. Evident, acest design a durat mult timp, cărămizile pe peretele din spate necesită foarte mult efort și timp. Echipamentul de șemineu este, de asemenea, un proces foarte laborios, dar rezultatul este admirabil.

      În acest design, au reușit să combine corect lemnul întunecat și luminos, o lampă forjată și jaluzele romantice captivante pe ferestre. Acest decor cu greu poate fi atribuit unui anumit stil, dar totul pare foarte original din punct de vedere estetic.

      Element decor elegant - candelabru. Desigur, pentru a imita coarne, cel mai probabil, lemnul obișnuit a fost folosit, dar a fost atât de frumos prelucrat încât asociațiile vin singuri. Un astfel de candelabru cu un bec nu prea puternic va putea arunca umbre fanteziste pe pereți, completând atmosfera.

      Un design destul de simplu, dar interesant al camerei de odihnă, cu o podea de ceramică, un grătar artificial și o vitraliu. Acordați atenție, de asemenea, metodei de iluminare a echipamentului: lămpile sunt ascunse în suportul tavanului. Deci, ele nu sunt o decorare specială a acestui interior, dar, de asemenea, nu distrag atenția asupra elementelor sale principale.

      Mobilierul răcoritor de înaltă calitate reprezintă o soluție excelentă pentru decorarea unei încăperi de odihnă. Merge bine cu un bar pictat într-o culoare deschisă. Dar este de remarcat faptul că proprietarii băilor nu atrag deseori zidurile din interior, ci le lasă în forma lor originală.

      Punctul de reper al oricărei clădiri cu două etaje este o scară. Acest exemplu prezintă un design curbil șic cu balustrade din fier forjat. Astfel de proiecte sunt adesea făcute la comandă și necesită investiții financiare mari, dar un astfel de element poate transforma o baie de la pur și simplu la frumos în șic.

      Designul unei astfel de săli de aburi va dura mult timp și efort, dar rezultatul pare incredibil de ambițios și maiestuos. În această baie doriți să aduceți oaspeților tot timpul, deoarece dimensiunile vă permit să plasați destul de puțini oameni.

      Vitraliu de casă - soluția perfectă pentru decorarea ferestrelor în camera de aburi. Arată mult mai impresionant decât o perdea simplă și în același timp închide vederea din exteriorul clădirii. Metoda de a face o astfel de fereastră vitraliu cu propriile mâini este dată mai sus în articol.

      Aici vedem dispozitivul original sub forma unui duș cu o bază de lemn. Desigur, puteți face o mulțime de lucruri și puteți face ceva similar cu dvs. (sau comandă de la comandant), dar din nou puteți obține un efect similar cu un film cu un model care imită un model de lemn. Adevărat, un astfel de film nu va dura mult timp în interiorul cabinei.

      Cum se echipează o baie cadru, vezi videoclipul de mai jos.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor