Reparați încuietoarele pentru ușă

 Reparați încuietoarele pentru ușă

Blocurile efectuează o funcție de blocare și protejează fiabil carcasa de penetrarea hoțului. Din diverse motive, în timpul funcționării pot eșua, necesitând repararea sau înlocuirea parțială. Pentru a rezolva această problemă neașteptată, majoritatea proprietarilor de apartamente și case, preferând să economisească bugetul familiei, realizează instalarea și întreținerea pieselor pe cont propriu. Deoarece această procedură este responsabilă și securitatea locuințelor va depinde de aceasta în viitor, munca trebuie să fie efectuată corect.

Tipuri de încuietori

Astăzi piața este reprezentată de un vast sortiment de încuietori, fiecare dintre ele diferă nu numai în designul exterior, greutate, material de fabricație, dar și la nivelul de protecție.Prin urmare, înainte de a achiziționa un astfel de produs și pentru a putea efectua reparația, ar trebui să cunoașteți caracteristicile dispozitivelor. Pe panourile de intrare instalați adesea aceste tipuri de încuietori.

 • Cu balamale. Acestea aparțin celui mai ieftin și mai ușor mod de a proteja sediul. Acestea sunt instalate de obicei pe ușile din față ale unor pivnițe, anexe și case de țară mici. Pentru casele de țară și apartamentele de oraș, acestea nu sunt potrivite deoarece nu asigură o bună securitate și nu au un grad ridicat de secret.
 • Îngropate. Aceste dispozitive sunt cele mai comune, sunt montate în interiorul foii de ușă. Pentru a finaliza instalarea acestui produs, trebuie să aveți anumite abilități, experiență și instrumente speciale. Utilizarea suplimentară a elementelor anti-efracție ajută la mărirea funcțiilor de protecție ale încuietorilor.
 • Fals. Acestea sunt de obicei plasate pe ușa din interiorul camerei, ca și în cazul mecanismului de protecție, fiind montate direct în interiorul pânzei. Astfel de modele se caracterizează printr-o durată lungă de viață și durabilitate, deoarece au două moduri de funcționare - automate și mecanice.În eventualitatea unei defecțiuni, blocarea poate fi reparată cu ușurință de dumneavoastră.

  În funcție de caracteristicile de proiectare ale mecanismului intern, se disting următoarele tipuri de încuietori.

  • Cilindru. Ușile se deschid când șurubul este acționat prin rotirea cheii. Elementul de protecție este situat în interiorul cilindrului și este un set format din "știfturi". Fiecare bot are nevoie de cheia proprie. În ciuda faptului că o combinație de un milion sau mai mult poate fi folosită pentru a deschide un astfel de model, vrăjitorii încă recomandă completarea unor astfel de dispozitive cu plăci blindate sau mecanisme de pârghie. Aceste încuietori sunt ușor de reparat și sunt potrivite atât pentru ușile de intrare cât și pentru cele interioare.
  • Maneta. Sunt cel mai fiabil produs de închidere, al cărui pachet include plăci metalice și piese de cod. În multe privințe, încuietorile de nivel au o asemănare cu încuietorile cilindrilor, dar, spre deosebire de prima, au pârghii cu arcuri din oțel de înaltă calitate pentru deschiderea și închiderea ușii. În exterior, dispozitivul arată masiv, are o greutate considerabilă și garantează o protecție excelentă.Cu cât numărul de pârghii este mai mare, cu atât este mai mare nivelul de securitate al încuietorii.
  • Pin. Acest tip este recomandat pentru instalarea pe uși cu folie metalică. Când este expus la șuruburi prin mișcări de taste, accesul la cameră este blocat. Prin urmare, este imposibil să deschideți o astfel de blocare a ușilor fără o cheie. În caz de spargere, va trebui să tăiați șuruburile plasate între cadru și ușă, apoi înlocuiți piesele.
  • Disc. Ele sunt universale, deoarece pot fi instalate pe orice tip de ușă. Blocul este deblocat folosind decodificarea gaurii de chei, pentru a face acest lucru, trebuie să conduceți cheile cu o cheie. În plus față de durabilitate ridicată, aceste mecanisme nu pot fi deschise, chiar și atunci când încercați să exersați discurile de larve vor rămâne în poziție și se vor roti cu burghiul.
  • Electromecanică. Ele aparțin unuia dintre tipurile moderne de încuietori, în care impactul asupra sistemului de secreție se realizează cu ajutorul impulsurilor electrice. După ce mecanismul primește un semnal cu codul corect, ușa se deschide. În acest caz, combinația de taste din exterior este o combinație de coduri, un inel de chei sau o cartelă, iar din interior - un buton.Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv este faptul că în caz de întrerupere a alimentării se oprește funcționarea și se oprește.

   În plus față de dispozitivele de blocare de mai sus, există, de asemenea, anumite tipuri care sunt destinate ușilor interioare.

   • Noby. Caracterizat printr-un sistem special de blocare integrat. Blocajul începe să funcționeze la rotirea mânerului. Astfel de modele pot consta fie dintr-un dispozitiv de blocare manuală, fie suplimentar cu o cheie de blocare. Principalul dezavantaj al produselor este că acestea se rupe adesea, iar sistemul în timpul unei operațiuni lungi se poate bloca.
   • Tipuri de tipărire S-a găsit o aplicație largă pentru instalații în ușile de interior. O bucată de clapă și un mâner sunt incluse în pachet; atunci când este apăsat, mecanismul se retrage și ușa se deschide. Dacă rotiți mânerul în poziția anterioară, atunci zăvorul își ia locul original. În cazul în care dispozitivul se rupe, acesta poate fi ușor reparat. În plus, acest tip de blocare este ieftin.
   • Outlet. Astfel de mecanisme sunt cele mai durabile și mai sigure. Ele constau dintr-un disc, un mâner, o gaură de montare și un sistem de blocare.Cu ajutorul acestei încuietori puteți bloca ușa în orice moment și vă puteți retrage. Avantajul dispozitivului este că nu este necesar să tăiați o gaură mare în ușă pentru a fi instalată.

   Pe baza celor de mai sus, este demn de remarcat faptul că, recent, este ușor să alegeți un model adecvat al încuietorii. Poate fi dispozitive de blocare de diferite modele, culori, precum si realizate sub forma unei combinatii de metal cu plastic, MDF si acoperire de suprafata. La efectuarea unei achiziții, se recomandă să se acorde atenție nu numai atractivității produsului, ci și nivelului său de protecție.

   Defecțiuni obișnuite

   Mai devreme sau mai târziu, când acționați blocarea portierei, este posibil să întâmpinați o astfel de situație neașteptată, cum ar fi eșecul acesteia. Pentru a răspunde la întrebarea de ce a izbucnit blocarea, trebuie să știți motivul pentru care a provocat eșecul. Cele mai frecvente probleme cu dispozitivul de blocare sunt următoarele.

   • A încetat să lovească limba. De regulă, acest lucru se poate datora diametrului insuficient al orificiului care a fost tăiat sub mecanism. Tăierea unei găuri și schimbarea unei plăci metalice va ajuta la fixarea pauzei.În plus, o distorsionare sau contracție a frunzei ușilor poate provoca blocarea piesei. Limba este, de asemenea, de multe ori pe termen lung se poate pur și simplu uzura sau devine liber.
   • Deschidere ușoară complicată. În acest caz, nu trebuie să vă gândiți imediat la ruperea dispozitivului de blocare, deoarece problema poate fi cauzată de distorsiunea panzei în sine. Mai întâi trebuie să reglați cadrul ușii și apoi să reglați locația încuietorii.
   • Blocarea mecanismului și nu rotirea cheii. O asemenea neplăcere se datorează deplasării elementelor mobile în interiorul dispozitivului. Pentru a afla totul exact, trebuie să dezasamblați complet dispozitivul de blocare, să curățați și să lubrifiați piesele.
   • Blocați încuietoarea O astfel de funcționare defectuoasă se poate afla în larve. Ar trebui înlocuit sau reparat.
   • Ruperea casetei externe. Repararea în acest caz este imposibilă, deoarece partea externă a dispozitivului va trebui înlocuită cu una nouă. În cazul în care cazul a eșuat în blocare mortise, atunci va trebui să demontați toate părțile dispozitivului, curățați-le bine și fixați-le în noul produs.
   • Întoarcerea cheii. O defecțiune în sistem este cauzată de defectarea unui element auxiliar, numit contrapartidă. Dacă cheia introdusă în puț nu fixează șurubul în mișcare și se derulează, atunci placa de retur trebuie schimbată. O astfel de procedură necesită o pierdere precisă a castelului, doar un specialist cu experiență se poate descurca.

   Instrumente necesare

   Indiferent dacă intenționați să reparați, să înlocuiți sau să instalați un sistem de blocare a ușilor, trebuie să pregătiți toate uneltele în prealabil. Desigur, dacă lucrarea va fi efectuată de maeștri clasificați, aceasta vă va salva de la agitație inutilă. Dar, în cazul în care procesul se desfășoară independent, va trebui totuși să pregătiți un set minim compus din următoarele instrumente.

   • Manual router. Este folosit pentru fixarea încuietori, deoarece acest instrument oferă niște cavități de tăiere de înaltă calitate și eșantionare precisă. În plus, în timpul procesului, congelatorul nu afectează acoperirea decorativă a frunzei ușii.
   • Ciocanul. Este cel mai potrivit pentru bara laterală non-profesională, dar uneori poate fi utilă.
   • Dalte. Mulțumită ei, va accelera procesul de tăiere a deschiderilor pentru încuietori.
   • Șurubelniță sau burghiu. Aceste unelte sunt necesare atunci când găuriți scaune mai adânci și găuri pentru stilouri.
   • Șurubelniță. Pentru fluxul de lucru, vor fi necesare atât șurubelnițe în formă de cruce, cât și cele cu diametre diferite, cu ajutorul cărora pot fi fixate șuruburile și fixate părțile interne ale dispozitivului.
   • Se lucrează cu lemn.
   • Ruleta.

   Repararea DIY

   Puteți fixa încuietoarea de pe ușa din apartament sau din casa privată, fără ajutorul meșterilor experimentați. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți la îndemână instrumentele adecvate și abilitățile de bază în instalații sanitare. Merită menționat faptul că, înainte de a repara dispozitivul de blocare, ar trebui să aflați cauza defecțiunii și să țineți cont de tipul de bază, deoarece acest element al mecanismului este, în principiu, sursa principală a tuturor problemelor. La ușile de intrare, de regulă, așezați încuietorile pentru pârghii și cilindrii.

    În cazul în care blochează cilindrii, acestea îndepărtează mai întâi placa blindată, apoi scoateți șurubul care se află la capătul ușii. Apoi trebuie să scoateți cilindrul însuși și să-l înlocuiți cu unul nou. În ceea ce privește dispozitivele suvaldnyh, atunci când se rupe, se recomandă nu numai înlocuirea larvelor,dar și repararea stilourilor, deoarece acestea pot provoca disfuncționalități repetate, atunci limba va începe să scadă. Este mult mai dificil să se facă față reparării mecanismelor de distanțare pe foi de sticlă și pe o ușă de balcon din plastic. Blocarea inutilizabilă va trebui să deșurubați, după scoaterea balamalelor de la ușă și demontarea pânzei.

     În plus, încuietorile ușilor de intrare și de interior ale casei sau apartamentului trebuie să fie curățate și unsate periodic. Se recomandă utilizarea uleiului de motor pentru lubrifiere, iar piesele sunt curățate după cum urmează.

     • În prima etapă, dispozitivul de blocare este derulat, apoi toate elementele mecanismului sunt îndepărtate și sunt suflate cu grijă. Dacă în interiorul castelului există o mulțime de murdărie și particule de praf, atunci piesele trebuie curățate cu o perie. Elementele mai mari sunt șterse cu o cârpă uscată.
     • În a doua etapă, se aplică un lubrifiant pe un tampon de bumbac și fiecare componentă a dispozitivului este tratată separat. Apoi efectuați asamblarea și instalarea în același loc, verificând funcționarea blocatorului.

      Destul de frecvent necesită încuietori de prevenire în ușa interioară. Sub influența unei sarcini de mare putere, mânerul începe să se blocheze, limba intră în poziție sau zăvorul de blocare se blochează.Adesea, în timpul funcționării ușilor interioare, nu larva eșuează, ci clădirea însăși. În acest caz, defecțiunea poate fi eliminată cu o șurubelniță. Mai întâi, scoateți suportul, apoi scoateți cu grijă cutia de viteze. Reparația se termină cu instalarea unei clădiri noi și fixarea ei. Lucrări similare sunt potrivite doar pentru lăcuite și cu balamale. Cu dispozitive mortise, situația este diferită:

      • mai întâi opriți șuruburile;
      • apoi demontați toate piesele și scoateți încuietoarea de pe scaun;
      • cutia este plasată pe o suprafață plană și șuruburile sunt îndepărtate;
      • carcasa deteriorată este scoasă, înlocuind-o cu una nouă, iar cutia este din nou montată în buzunarul ușii.

      Merită acordată atenția faptului că ușile interioare sunt cel mai adesea echipate cu un dispozitiv de blocare a mânerului, prin urmare, eșecul său este motivul pentru defectarea întregului dispozitiv de blocare. De regulă, mânerul se poate rupe atunci când devine ruginit, atunci când mecanismul este praf sau datorită distorsiunilor și deformării foii de ușă. Prin urmare, dacă o limbă de blocare este doar aprinsă în încuietoare, atunci arcul introdus în peretele din spate este înlocuit.Mânerul liber trebuie pur și simplu readus în poziția sa anterioară prin răsucirea elementelor de fixare. Când blocați elementele de fixare, va trebui să le verificați pentru fisuri, deformare și deplasare. Dacă există vreunul, trebuie să înlocuiți partea deteriorată cu una nouă.

      În ceea ce privește încuietorile magnetice, repararea lor este destul de simplă. Deoarece în aceste dispozitive există un magnet natural, care, în timp, își poate pierde proprietatea de atracție, este înlocuit sau remagnetizat. În plus, este necesar să verificați periodic etanșeitatea blocării la ușă, deoarece cele mai mici deviații pot slăbi funcționarea mecanismului.

      Eliminați funcționarea defectuoasă a încuietorilor electromagnetice numai de către profesioniști, deoarece este dificil pentru meseriașii neexperimentați să deschidă grupul de intrare. Acest dispozitiv este controlat de o unitate electronică, deci este adesea considerată cauza obișnuită a daunelor. Repararea în acest caz poate include înlocuirea cablului electric, precum și a modulelor cu plăci. Prin urmare, dacă o astfel de blocare nu funcționează, mai întâi trebuie să vă asigurați dacă sistemul este conectat la rețeaua electrică,Există defecțiuni la cablaj, electricitatea este furnizată de tensiune. Alimentarea cu curent poate fi eșuată, va trebui să fie schimbată într-una nouă.

      În ciuda faptului că reparația ușilor va părea simplă, înainte de a începe să o faceți singur, trebuie să vă evaluați cu adevărat capacitățile, deoarece multe tipuri de încuietori au o structură complexă, iar repararea cu mâinile tale le poate face rău. În plus, pentru a asigura o protecție fiabilă a locuințelor, experții recomandă instalarea în același timp a mai multor tipuri diferite de dispozitive de blocare. Astfel, dacă una dintre ele nu reușește, casa sau apartamentul vor fi în siguranță până când vor fi efectuate reparații.

      Sfaturi

      Astăzi, oricine se poate încerca pe sine în calitate de maestru și poate efectua reparații sau poate instala blocaje de ușă pe cont propriu. Acest lucru permite nu numai salvarea semnificativă a bugetului familiei, ci și obținerea unei experiențe bune. Pentru ca fluxul de lucru să treacă repede și corect, specialiștii începători ar trebui să ia în considerare următoarele recomandări.

      • Când se blochează o blocare, nu ar trebui să dezasamblați imediat carcasa, mai întâi trebuie să vă asigurați că aceastaExistă obiecte străine și resturi în gaura de chei? Dacă există vreunul, este necesar să eliminați corpurile străine cu ajutorul șuruburilor sau pensetă.
      • În cazul în care cheia este blocată sau ruptă, nu vă faceți panică. Mai întâi trebuie să-l eliminați, apoi continuați să reparați. Dacă încercarea a eșuat, este recomandat să invitați expertul.
      • Atunci când blocați zăvorul și șurubul suficient pentru a face cerceveaua de setare. În plus, puteți verifica suplimentar poziția halelor și a foii de ușă pentru deformare și deformare. Pentru a elimina această problemă, trebuie doar să extindeți gaura de chei la câteva milimetri, apoi zăvorul și șurubul vor intra liber.
      • Pentru a elimina defecțiunile mecanismului de protecție care cauzează blocarea, ar trebui să dezasamblați complet dispozitivul și să clarificați dacă toate elementele sunt în poziție, dacă există părți uzate. Cel mai dificil în caz de spargere poate fi înlocuirea nucleului.

      Cum să reparați castelul cu propriile mâini, vedeți videoclipul.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor