Dibluri pentru usi din lemn: descriere si instalare

 Dibluri pentru usi din lemn: descriere si instalare

Adesea ca o ușă pentru a intra în apartamentele rezidențiale folosind modele de lemn. Sunt suficient de puternice, păstrează căldura bine și protejează camera de zgomotul excesiv în aer liber. În 90% din cazurile de intrare neautorizată într-o casă, nu se deschid porțile, ci se blochează. Pe această bază, este mai avantajos să cumpărați o bună încuietoare pentru o ușă existentă de lemn decât să o schimbați la un model de oțel.

trăsătură

Mecanismele de blocare ale ușilor sunt montate în trei moduri, conform căruia modelele de încuietori sunt împărțite.

 • Îngropate. Dispozitivul de blocare este montat direct în interiorul corpului ușii. Este cel mai versatil și sigur tip de dispozitiv de blocare.
 • Fals.
 • Cu balamale.

În articolul nostru ne vom concentra pe mecanismele de închidere a bolțurilor. Pentru a începe, luați în considerare avantajele utilizării dispozitivelor mortise.

 • Mecanismul ascuns în corpul ușii complică accesul neautorizat la larve și la șuruburile de blocare.
 • Protejarea mecanismului de blocare împotriva pătrunderii prafului și a gunoiului.
 • Conservarea în inviolabilitate a aspectului ușii, care este deosebit de importantă pentru produsele tratate cu lemn fin. Din exterior, sunt vizibile doar alezajul și mânerul ușii.

Dezavantaj: blocarea mortală poate fi instalată în ușă o singură dată; în cazul în care mecanismul se rupe, ușa va trebui să fie înlocuită sau reparația făcută, redoind nișa pentru dispozitivul de blocare.

tipuri

Cele mai comune tipuri de încuietori pentru ușile din lemn sunt:

 • cilindru - cele mai fiabile și mai accesibile modele de instalare;
 • suvaldnye - au un grad ridicat de rezistență la efracție;
 • cod;
 • electromecanice.

Sistemele bazate pe butelii rotative se disting prin fiabilitatea și capacitatea lor de a rezista hacking-ului de către o cheie master. Pe lângă aceste avantaje, încuietorile de înaltă calitate ale cilindrilor au o marjă foarte mare de siguranță și rezistență la uzură. De asemenea, simplitatea atașării și uniformitatea dimensiunii cilindrului de blocare facilitează rapiditatea acestuiaînlocuirea în caz de rupere sau pierderea cheii. Blocurile cilindrilor sunt de dimensiuni reduse. Durabilitatea dispozitivului de blocare a cilindrului este realizată prin utilizarea ghidajelor din alamă și a mecanismului de înaltă rezistență.

Al doilea loc în popularitate este ocupat de încuietori. Mecanismul se bazează pe utilizarea mai multor pârghii - plăci de coduri speciale, care sunt deplasate numai cu o cheie cu un profil adecvat. O barieră de blocare rezistentă perfect rezistă deschiderea forțată și tăierea șuruburilor de blocare. Produce și modele cu posibilitatea de conversie - este foarte convenabil, deoarece cu pierderea cheii nu trebuie să demontați întregul mecanism de blocare. Procedura de recodificare însăși, efectuată de specialiști, durează doar 5-10 minute.

Amortizoarele combinate sunt montate după cum urmează: partea principală a mecanismului este amplasată în interiorul corpului ușii și numai placa de cod cu numere este lăsată în afară. Constipația este deschisă printr-o combinație digitală prestabilită. Din exterior, un astfel de mecanism de blocare nu poate fi dezasamblat. Acest tip de dispozitive de blocare sunt mai des folosite în birouri și în fabricile de producție.Acestea sunt, de asemenea, comune ca mecanisme de blocare a ușilor de acces în clădirile cu mai multe apartamente înalte.

Pe lângă tipurile enumerate mai sus, mecanismele de blocare ascunse cu elemente electrice sau electromagnetice sunt utilizate pentru blocarea structurilor de ușă din lemn. Mecanismul este încorporat în interiorul corpului ușii și conectat la placa de comandă. Condiția principală pentru montarea dispozitivului de blocare a carcasei este de a masca bine locația sa. Adesea, blocatoarele electromecanice sunt combinate cu un sistem de închidere de tip cilindru.

În plus față de mecanismele de blocare, dispozitivele de blocare combinate cu un șurub de blocare a sursei de alimentare pot fi perforate în ușa din lemn. Aceste tipuri de mecanisme de blocare necesită alimentarea unui cablu electric. Când se aplică curent la bobina solenoidului, șurubul conectat la miez se retrage în mecanism și ușa se deschide.

În absența unui curent electric, șuruburile sunt în sloturi, iar ușa este închisă. Asta este, dacă tăiați blocarea cablului de alimentare (cu penetrare neautorizată), mecanismul nu va fi deblocat. Numai cheia nativă poate ajuta aici.Dacă se pierde, nu este greu să înlocuiți cilindrul de blocare. Este imposibil să se deschidă astfel de încuietori cu ajutorul unei chei principale, deoarece șocantul nu va putea anticipa comportamentul mecanismului pe schimbarea cilindrului.

Cum sa alegi?

Când alegeți o cheie de blocare a ușii, stabiliți mai întâi pentru ce ușă aveți nevoie. Pentru ușa interioară este mai bine să alegeți o simplă închidere de blocare sau un blocaj de blocare. Pentru ușile de intrare, puteți alege atât un mecanism de blocare prevăzut, cât și un mortar, dar aici securitatea casei începe să joace un rol important. Adică, pentru ușile apartamentelor, este mai bine să alegeți un dispozitiv de blocare a unei clase de siguranță mai înalte. Acestea sunt modele cilindrice, suvaldnye și, de asemenea, dispozitive de blocare electromecanice codificate.

Pe ușile de interior pot fi puse doar ca o zăvor, și o blocare completă cu un șurub și zăvor. Dacă ați ales o încuietoare cu un dispozitiv de blocare, rețineți că acestea sunt mecanice, magnetice și falevi. Clapeta Falovy se deschide - închide o ușă sub influența mânerului. Blocările magnetice mențin starea închisă a ușii cu ajutorul elementelor magnetizate, atrase unul de celălalt.

De asemenea, șuruburile în încuietori diferă în formă: ele sunt drepte și legate. Primul tip este utilizat pentru ușile balansate, al doilea - pentru structurile ușii glisante, pentru a contracara schimbarea neautorizată a frunzelor ușilor. Tabelul de caracteristici comparative ale încuietorilor din diferite clase de securitate.

Clasa de blocare

Nivel de securitate

Acțiune pentru a sparge, nu mai puțin, N

Timp minim de deschidere neautorizat, minute

Domeniu de utilizare

Hasp și curea de conștiință

Mecanism de înșurubare

Panoul frontal se aseamănă cu corpul dulapului

eu

mic

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Auxiliar și ușă între camere.

II

normal

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Usi pentru a intra în apartamentele rezidențiale.

III

sporit

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Usi pentru intrarea in apartamente rezidentiale, spatii nerezidentiale in care se pastreaza bani, obiecte de valoare si / sau securitate.

IV

mare

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Usi pentru intrarea in apartamente rezidentiale, spatii nerezidentiale in care se pastreaza bani, obiecte de valoare si / sau securitate.

instalare

Procedura de instalare a încuietorii de fixare a diverselor subspecii este aproape aceeași. Mai întâi, selectați setul de instrumente de care aveți nevoie pentru a arunca încuietoarea.

 • burghiu electric cu burghie de dimensiuni adecvate sau cu un dispozitiv de frezat;
 • creion pentru mărci;
 • dălți (înguste și largi);
 • șurubelniță și șurubelniță;
 • un ciocan;
 • dispozitivul de măsurare (măsurarea benzii, rigla etc.);
 • Suruburi (șuruburi, șuruburi).

Alegeți o locație convenabilă a mecanismului de blocare, de regulă, este înțepată în ușă la o înălțime de 1-1,1 m de suprafața podelei. Cu blocajul atașat, marcați locația mecanismului și dispozitivul de prindere pe fața frontală a ușii și a jambarului. Dacă aveți un dispozitiv de frezat, sarcina dvs. de a tăia slotul de blocare este mult simplificată. De asemenea, calitatea muncii efectuate va crește, reducând în același timp probabilitatea de deteriorare a corpului ușii.

Scoateți ușa de la balamale (dacă este deja agățată de ele), rotiți-o cu capul în jos și fixați-o în această poziție. Locația viitorului castel este marcată cu două benzi de bandă adezivă (pictura). Introduceți tăietorul de dimensiunea necesară în unitatea de frezat și reglați adâncimea de penetrare în corpul ușii. Apoi faceți un canal. Dacă aveți o mașină de găurit electrică, trageți două crestături de-a lungul marcajului de sus și de jos pentru adâncimea și lățimea structurii de blocare. Acest lucru se poate face în două moduri:

 • nu pentru a face o dărâmătură de o dată pentru întreaga valoare, dar treptat, 1-2 cm pentru a vă deplasa mai adânc în marca dorită;
 • Încercați imediat să aprofundeți mărimea necesară, pentru aceasta faceți etichete cu bandă sau o bucată de sârmă.

Rețineți că dimensiunile locașului forate trebuie să fie de câțiva milimetri mai mari decât dimensiunile încuietorii introduse. Corpul mecanismului trebuie așezat în canelură împreună cu placa frontală fără obstacole. Mențineți o perpendiculare strictă a burghiului în raport cu corpul ușii pentru a preveni deplasarea. Tratați adâncimea rezultată cu o daltă și un ciocan. Obțineți planeitatea maximă a zidurilor canelurilor. Apoi marcați locul șipelor frontale. Introduceți încuietoarea în locaș și trageți un creion în jurul barei. Pe conturul rezultat, batem o mică bucată cu daltă.

Apoi, ar trebui să planificați locația sondei și stilouri. Atașați dispozitivul la corpul ușii vizavi de canelură și utilizați rigla pentru a marca cu precizie poziția mânerului și a găurii de deschidere a încuietorii. Trageți cu o mărime potrivită pentru găurirea găurilor pentru ele. Acum, introduceți mecanismul de blocare în canelură și, dacă nu există discrepanțe, atașați-l la corpul ușii cu șuruburile incluse în pachetul dispozitivului.Dacă găsiți inexactități, aliniați locașul cu o daltă și un fișier, testarea constantă a preciziei intrării mecanismului de blocare.

Următoarea etapă este depanarea funcționării blocării și pregătirea șanțurilor pentru șuruburile glisante și zăvorul. Introduceți gaura cilindrului de blocare, atașați-o cu șurubul inclus în kit și testați funcționarea acestuia. Dacă problema nu este vizibilă, fixați mânerul ușii și placa frontală. Vopsiți zăvorul și barele de tracțiune, acoperiți ușa, rotiți cheia astfel încât urme ale acestora să fie imprimate pe cadrul de ușă. Tăiați canelurile sub zăvor și șuruburi, tăiați marginile cu daltă. Scoateți adâncitura sub placa de lovire. Atașați-l la șuruburile incluse în setul de blocare.

Verificați funcționarea blocatorului - răsuciți mânerul, rotiți cheia înainte și înapoi de mai multe ori. Dacă blocarea funcționează fără efort, nu există distorsiuni oriunde, atunci totul este în ordine. Dacă găsiți defecte, faceți o daltă și o lucrare de fișiere pentru a regla locația detaliilor mecanismului de blocare. După cum se poate vedea, auto-instalarea modelului de fixare a blocării într-o ușă de lemn este destul de simplă și capabilă de toată lumea.Pentru a reduce probabilitatea unor probleme datorate inexactității procedurilor efectuate, testați funcționarea mecanismului în fiecare etapă. Amintiți-vă că precizia și diligența în muncă sunt jumătate din succesul!

Cum să instalați un sistem de închidere pentru ușile din lemn, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor