Cum să coase o foaie pe o bandă elastică într-un pat cu mâinile tale?

 Cum să coase o foaie pe o bandă elastică într-un pat cu mâinile tale?

Somnul este o parte esențială a vieții noastre. Starea noastră de spirit și calitatea somnului depind de cât de confortabil suntem în pat. Copiii într-un vis sunt foarte activi, adesea întorcându-se, fluturând brațele și picioarele, adesea marginile patului sunt scoase și formează o bucată. Soluția la această problemă poate servi ca o foaie cu elastic în pat.

Alegerea materialului

Foile pe o bandă elastică sunt fixate ferm în viața unei persoane moderne, datorită faptului că acestea sunt foarte convenabile de utilizat. De asemenea, este convenabil să se folosească aceste foi în cazul în care forma patului este rotundă, deoarece opțiunile standard nu sunt potrivite.

Coaserea foilor cu propriile mâini va dura puțin timp, dar poate economisi în mod semnificativ bugetul familiei. Veți avea nevoie de următoarele accesorii pentru acest lucru:

 • pini;
 • foarfece;
 • mașină de cusut;
 • pânză;
 • fir;
 • haine elastice;
 • bandă de tăiere;
 • fier.

Fabricul poate fi selectat în funcție de preferințele proprietarilor: colorate sau monocromatice, friabile sau tricotate.

Țesăturile din bumbac sunt naturale, hipoalergenice, respiră și sunt sigure pentru bebeluși. Fibra de bambus are proprietăți antimicrobiene și anti-acariene, precum și o absorbție ridicată. Chintz este unul dintre cele mai accesibile materiale, dar poartă rapid. Percals și calico au o densitate mare - forma acestor produse nu se schimbă în timpul folosirii sau spălării.

Flanelul este plăcut pentru piele datorită moliciunii sale, dar se poate ajusta atunci când este folosit. Satinul nu se rupe și are o rezistență ridicată la uzură. Țesăturile tricotate pot pierde rapid culoarea (pentru a evita un astfel de rezultat, ar trebui să examinați cu atenție compoziția țesăturii preferate și să luați în considerare recomandările producătorului privind modul de spălare a produselor de spălat din astfel de materiale) și să vă întindeți, dar rețineți eleganța și confortul acestor produse.

Ce să caut?

Principalii indicatori care sunt recomandați să acorde atenție atunci când alegeți țesătura cea mai confortabilă, sunt pozițiile descrise mai jos.

 • Compoziție. Studiul componentelor vă va permite să înțelegeți câte fibre naturale, artificiale sau sintetice din material. Un procent mare din conținutul de fibre naturale mărește valoarea produsului. Se recomandă utilizarea țesăturilor naturale predominant naturale, deoarece acestea sunt evaluate mult mai sintetice datorită caracterului lor ecologic, dar pot varia în funcție de durabilitate.
 • Calitate. Indicatorii săi includ rezistența și durabilitatea țesăturilor. De asemenea, ar trebui să se acorde atenție culorii și metodei de prelucrare a materialelor, deoarece producătorii neglijează deseori procesul tehnologic, economisind astfel timp pentru fabricarea țesăturilor. Pentru a afla cât de vopsite sunt vopselele bune, puteți să luați țesătura aleasă și să o frecați între palme, apoi să vedeți dacă există urme de coloranți pe mâini.
 • Densitatea țesăturii. Se întâmplă în toate materialele diferite - poate fi văzut pe ambalaj. Producătorul specifică compoziția și densitatea țesăturii.
 • preț trebuie să respecte calitatea desenelor realizate pe țesături și culori.
 • lenjerie ar trebui să fie ecologice, sigure, nu provoacă apariția unei reacții alergice atunci când este în contact cu corpul. Ar trebui să aibă proprietăți bune de absorbție și respirabilitate, permițând pielii să primească și să elibereze oxigen.
 • Dacă aveți nevoie să faceți haine pentru copilatunci este necesar să se ia în considerare timpul posibil pentru spălarea sa; astfel încât rufele să fie bine spălate, adesea copii mici defecate pe ea. De asemenea, ar trebui să se usuce rapid, fier de fier, fără efort suplimentar.

Cum de a coase?

Mai jos este o versiune pas cu pas a croitorilor din flanel, pentru că este deosebit de confortabil pentru pielea delicată a copilului.

Dimensiunea saltelei patului pentru copii este de 60x120 cm, lățimea flanelului este de 90 cm. În acest caz, veți avea nevoie de o lungime de 1,5 m.

Pentru a evita posibilele probleme de contracție, puteți spăla materialul înainte de a fi cusut. Contracția se calculează după cum urmează:

 • este necesar să se ia o bucată de material de 1x1 m;
 • spălați-l în același mod în care intenționați să spălați hainele;
 • uscați materialul, călcați cu atenție fierul;
 • după procedurile efectuate, este posibil să se calculeze de câte ori sa așezat segmentul: contracție = 100 - (d2x100 / d1).

Aceasta înseamnă că, înainte de spălare, a fost de 100 cm, iar după spălare sa dovedit a fi de 98 cm, apoi contracția = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Apoi trebuie să măsurați materialul în funcție de posibila contracție. După aceea, în colțurile dreptunghiului rezultat, trebuie să tăiați pătratele - puteți face semifabricatele din carton sub formă de pătrate pentru utilizare ulterioară cu o lățime de 15-17 cm.

După ce se taie formele, marginile interioare ale pătratelor trebuie să fie îmbinate împreună - în acest fel, se obține un fel de plic. Apoi trebuie să suprapuneți marginile țesăturii sau tivul benzii de margine (această metodă este mai interesantă din cauza esteticii sale).

Pentru a coase guma, aveți nevoie de patru astfel de segmente, câte unul pentru fiecare parte. Lungimea fiecărei tăieturi a gumei trebuie să fie de 25 cm. La marginile foii trebuie să marcați fiecare colț de 20 cm în ambele direcții. Gingiul întărit trebuie să fie fixat cu știfturi, astfel încât mijlocul gumei să fie adiacent la cusăturile de colț. Este posibil pentru comoditatea cu fierul de fier pentru a calcula coturile de guma in jurul perimetrului de foaie.

Apoi, ar trebui să le aprindeți cu un zig-zag: cu cât zig-zagul este mai mare, cu atât mai bine.

Există, de asemenea, alte modalități de cusătură a foilor de gumă. De exemplu, atunci când întregul perimetru al produsului nu este cusut, ci doar două fețe opuse. În acest caz, trebuie să calculați corect contorul benzii elastice, astfel încât produsul să se potrivească perfect pe saltea (stratul de saltea) pe toate laturile.

După ce lucrarea făcută în cazul oval rezultat a legat toate nodulii. Copilul foaie de pat singur este gata, îl puteți încerca pe saltea.

Prin același principiu, puteți coase coli de alte dimensiuni, indiferent de dimensiunea patului. În cazul în care dimensiunea țesăturii nu se potrivește cu lățimea saltelei, înălțimea laturilor, atunci puteți să le tundeți separat.

Modelul este destul de simplu. Principalul lucru este să cumpărați cantitatea necesară de material. Pentru a face acest lucru, măsurați lungimea și lățimea saltelei, precum și înălțimea laturilor. În medie, este de aproximativ 15-20 cm.

Apoi, ar trebui să desenați un dreptunghi pe țesătură. Lățimea unei părți este egală cu lungimea saltelei și înălțimea celor două fețe. Adică, dacă înălțimea laturii saltelei este de 20 cm, atunci trebuie să luați 40 cm. Adăugați încă 30 cm la prima parte și faceți marcajul corespunzător.

Cealaltă parte a saltelei este egală cu lățimea saltelei, înălțimea celor două fețe, dar trebuie să adăugați încă 20 cm.

După aceea, dreptunghiul rezultat trebuie să taie colțurile sub formă de pătrate cu o latură de 15 + 10 cm.

Pentru coaserea foilor impermeabile veți avea nevoie de un haină de ploaie din care sunt cusute haine de ploaie și costume impermeabile. De asemenea, este posibil să se folosească un material textil de pânză. Trebuie să țineți dimensiunea necesară a țesăturii impermeabile și să o tundeți în jurul perimetrului dreptunghiului în stadiul în care modelul este realizat din țesătura principală. Puteți fixa țesătura prin coasere longitudinală și transversală cu o foaie - astfel încât aceasta poate dura mai mult și nu își va pierde aspectul atunci când este spălată în mașină. Folosind o țesătură impermeabilă, puteți evita cu ușurință contaminarea saltelei (în cazul scaunului pentru copii).

dimensiuni

Este important să măsurați cu atenție dimensiunile saltelei înainte de a achiziționa materialul, deoarece dimensiunile pot varia ușor în funcție de producător. Saltelele pentru copii vin în următoarele dimensiuni: 60x120, 60 de 190, 60 de 195, 60 de 200, 65 de 125, 65 de 190, 65 de 195, 65 de 200, 70 de 140, 70x160, 70 de 190, 70 de 195 , 70 de 200, 75 de 190, 75 de 200 și 80x160 cm.

Dimensiunile variantelor unice: 80 la 190, 80 la 195, 80 la 200, 85 la 190, 85 la 195, 85 la 200, 90 la 190, 90 la 195, 90 la 200, 95 la 190, 95 la 195 și la 90 de 200 cm

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat ar trebui să țineți cont, de asemenea, de variațiile posibile în funcție de categoria de vârstă a copilului.

Pentru copiii de vârstă școlară preșcolară și primară, dimensiunile trebuie să fie 120 x 60 sau 125 x 65 cm, pentru copiii de vârstă școlară 6-7 ani și mai mult - 160x80 și 160x70 cm. În ceea ce privește copiii mai mari, există mai multe opțiuni: 90x200, 80x190, 200x80 și 80x180 cm

De asemenea, înainte de a cumpăra și de a tăia țesături, nu trebuie să uitați despre consumul de țesături pentru înălțimea laturilor și pentru suprapunerea materialului. Selecția atentă a texturii și a dimensiunii materialului va permite copilului să se bucure de un somn liniștit.

Cum se calculează?

Puteți aplica următoarea formulă pentru a calcula țesătura pentru coaserea foilor, unde A este lățimea saltelei, B este lungimea ei și C este grosimea.

Lățimea foii se calculează după cum urmează:

W = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (pentru cusături și cusături).

Lungimea foii:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (pentru cusături și cusături).

După efectuarea calculelor necesare, pe țesătură trebuie să fie tăiat un dreptunghi cu laturi egale cu Ș și D.

Cum să coaseți o foaie pe o bandă elastică într-un pătuț, vezi în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor