Foaie de tensiune: cum să faci lenjerie de corp cu elastic?

Flanșa de întindere, care acoperă saltea ca o copertă, a intrat destul de ferm în viața de zi cu zi a familiei moderne. Astfel de așternut este o adevărată descoperire pentru cei care se mișcă activ în somn și nu doresc să se trezească pe un pat încrețit, ascuns sub spatele inferior.

Foaia are benzi elastice speciale, cusute peste margine sau pe colțurile care sunt atașate la saltea și sub ea și permit ca foile să rămână aplatizate pe toată noaptea.

Avantaje și dezavantaje

O mulțime de comentarii pozitive pe diverse forumuri și site-uri semnalează un număr mare de avantaje ale acestor lenjerie de pat peste cele obișnuite. Dintre avantajele de a cumpăra sau coase foi de acest design sunt următoarele.

 1. Foaia de tensiune nu se mișcă, nu se rupe și nu se înfunde sub corpul uman, chiar dacă se mișcă în mod activ într-un vis. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii și adolescenți, precum și pentru adulții care au somn neliniștit. În același timp, materialul de lenjerie nu contează: chiar și o foaie de mătase nu se va îndepărta și nu se va aduna în falduri.
 2. Este mult mai ușor să umpleți salteaua cu o astfel de foaie, deoarece se va potrivi întotdeauna în dimensiune și nu trebuie să fie presată pe laturi pentru fixare. În timpul funcționării, nu este necesar să schimbați patul în fiecare zi și să schimbați astfel de lenjerie mai rar, deoarece nu ezită și se murdărește mai puțin.
 3. Poate actiona nu numai sub forma unui pat normal, ci si ca o acoperire pentru saltele, protejand-o de contaminare. Curățarea saltelei nu este o sarcină ușoară și o astfel de acoperire vă va permite să o faceți mai rar.
 4. Salteaua, închisă pe laterală de o panza uniformă, arată mai curată și mai confortabilă decât de obicei. Aveți posibilitatea să alegeți lenjeria de pat în culoarea patului în sine sau, dimpotrivă, într-o nuanță contrastantă. Arata frumos diferite modele si ornamente, mergand de-a lungul marginii unui astfel de pat facut.

Din păcate, cu toate avantajele sale,Această idee neobișnuită nu este lipsită de anumite dezavantaje. Una dintre preocupările principale ale clienților cu privire la o astfel de foaie este dificultatea de a avea grijă de ea.

 1. Spălarea manuală este foarte consumatoare de timp și consumă mult timp, iar mașina de spălat prea repede determină ca o gumă restrânsă să devină inutilizabilă. Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul diferitelor produse de dedurizare a apei. Acestea pot fi tablete speciale pentru mașinile de spălat sau dedurizatoarele de țesături. În plus, în timpul spălării obiectelor mici, tind să fie ciocănită în foi. Pentru a nu pierde o pereche de șosete sau o eșarfă mică, este suficient doar să scoți pânza după spălare. Sau nu puneți în mașină lucruri atât de mici când spălați lenjeria de pat.
 2. A doua problemă este călcarea foilor, deoarece gingia o strânge și nu sculează cu atenție pânza. Pentru a rezolva acest lucru este destul de simplu. Ar trebui să trageți foaia de pe masa de călcat cu o mână, astfel încât colțul să fie aplatizat. În acest caz, fierul este așezat în mâna a doua și trece ușor prin toate pliurile, îndreptându-le. În plus, această foaie poate fi călcată trăgând chiar pe salteaua în sine. După o astfel de călcare, nici măcar nu trebuie să o reporniți, acesta va fi așezat corect în locul potrivit.

Ambele dezavantaje pot fi considerate condiționate, deoarece după două sau trei spălări ale unei foi, orice persoană va primi mâna la locul de muncă și va spăla și a călca astfel de lenjerie de pat. În același timp, toate avantajele utilizării sale nu vor dispărea nicăieri.

Majoritatea familiilor care au trecut de la o foaie normală la o lenjerie întinsă nu se mai întorc la seturile obișnuite, deoarece par a fi complet inconfortabile.

Care sunt?

În magazine puteți găsi foi întinse și chiar seturi întregi de lenjerie de pat de diferite nuanțe și modele. Pot fi atât panouri monofonice de tonuri pastelate, cât și opere de artă reale. În mod deosebit, pe acest fundal sunt seturi pentru copii cu personaje de desene animate și de poveste.

Dar este posibilă clasificarea foilor pe o bandă elastică nu numai prin desen, ci și prin alți parametri. Compoziția țesăturii poate fi găsită în următorul produs:

 • seturi calico;
 • plăci percale;
 • lenjerii de tip poplin;
 • tricotaje;
 • mătase sau seturi de satin;
 • opțiuni terry terry.

Aproape în toate variantele, cu excepția foilor de mătase și de satin, se utilizează fir de bumbac. Diferența este doar în grosimea și metoda de țesere.Nu luați truse sintetice pentru persoanele a căror piele este deosebit de sensibilă și predispusă la iritații.

Alegerea materialului artificial pentru un pat pentru copii nu va fi, de asemenea, cea mai de succes.

În funcție de dimensiunea lenjeriei se împarte în următoarele tipuri:

 • 120x60 - această dimensiune este considerată copilăresc;
 • 200x90 sau 200x80 sunt seturi pentru un singur pat;
 • 200x110 și 200x120 - lenjerie de pat și jumătate;
 • 200x140, 200x160 și 200x180 - pentru un pat dublu;
 • 200x200 - dimensiunea standard numită "euro".

În plus, foile de tensiune pot varia în funcție de design.

 1. Eraserul poate fi cusut în jurul perimetrului foii, făcându-l un fel de geantă.
 2. Ștergerea poate fi cusută numai în colțurile unei pânze dreptunghiulare.
 3. Elasticul poate fi sub forma unei panglici cusute pe ambele părți ale colțului foii și purtate pe saltea, ca o curea.

Fă-o singur

   Dacă aveți deja foaia obișnuită, atunci este ușor să vă transformați într-o tensiune. Pentru aceasta aveți nevoie doar de trei instrumente:

   • bandă elastică sau bandă elastică;
   • mașină de cusut;
   • bandă.

   Întregul proces de lucru este destul de simplu și poate fi realizat chiar și de un novice. În primul rând, măsurătorile sunt luate de la saltea.Este necesar să cunoaștem lungimea, lățimea și înălțimea acestuia. După aceea, este necesar să se taie foaia finită astfel încât să se taie în colțurile sale 4 pătrate de o lățime, cum ar fi înălțimea saltelei, plus câteva centimetri de țesătură. După aceasta, laturile decupărilor pătrat sunt cusute împreună din partea greșită. Ar trebui să aveți un fel de "cutie" moale fără capac.

   Împingeți o bandă elastică și un știft cu știfturile de-a lungul perimetrului unei cutii cusute, apoi coaseți-o pe o mașină de scris. Cel mai bine este să faceți aceste cusaturi zig-zag. Dacă în locul unei benzi elastice a fost cumpărată o bandă elastică groasă, puteți face mai întâi un șnur mic în jurul perimetrului, apoi introduceți o bandă de cauciuc în ea și coaseți capetele sale împreună. Pe foaia finisată, trebuie să procesați toate marginile bine cu un overlock sau o mașină obișnuită, după care o puteți trage pe salte. Foaia obișnuită în două ore sa transformat într-o întindere confortabilă.

   Cum sa faci o foaie pe o banda elastica cu mainile tale, poti vedea in urmatorul film.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor