Cum să fixați foaia pe saltea: idei și sfaturi

 Cum să fixați foaia pe saltea: idei și sfaturi

Somnul profund într-un mediu confortabil este un angajament nu numai al bunăstării, ci și al bunăstării. Lumină puternică, zgomot constant enervant, temperatură prea scăzută sau înaltă a aerului - toate acestea pot deranja chiar și cea mai calmă persoană. Dar cel mai mare disconfort poate duce la zdruncina si bulging foaie. Ea se împiedică sub coapsele ei, devine confuză în picioare și o forțează să iasă din pat din nou și din nou și să o oprească.

De ce este coaserea stratului de pat?

Dacă se transformă în fiecare noapte într-o luptă cu un set de lenjerie obraznic, atunci aceasta înseamnă că atunci când o alegi, a fost făcută o greșeală strategică. Există mai multe motive pentru care dreptunghiul țesăturii refuză să stea în locul său și încearcă să se rătăcească într-o bucată strâmtă.

  • Lenjeria de pat nu este potrivită dimensiunii. Dacă foaia este mult mai mare decât saltea, atunci problemele legate de fixarea marginii libere nu apar cel mai adesea. Dar pentru a umple o foaie mică, astfel încât a durat toată noaptea este destul de dificilă.
  • Patul este gresit. Pentru a nu fi accesat cu crawlere de pe salte, trebuie să fie bine acoperită. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci toate marginile libere sunt obligate să se încurce în picioare și pot chiar să se rupă.
  • Pânză prea subțire sau alunecoasă. Bumbacul subțire sau satinul neted nu dețin deloc forma și se îndepărtează cu ușurință chiar și de sub o saltea grea. În plus, în timpul perioadei de căldură sau a transpirației grele a unei persoane, ei se pot "lipi" de piele și pot ajunge în timp ce se mișcă.
  • Salteaua este cusută din materiale pe care țesătura alunecă. Saltelele vechi, cu un tampon de bumbac sau arcuri de fier, erau unghiulare și inconfortabile, dar ele purtau perfect orice foaie. Saltelele ortopedice moderne, fabricate din materiale ecologice, sunt prea ușoare și netede, deci alegerea țesăturilor pentru așternut ar trebui să fie mai atentă.
  • Mișcarea activă a unei persoane într-un vis. Unii oameni dorm aproape nemișcați, trezindu-se exact în aceeași poziție în care au adormit.Alții își mișcă brațele și picioarele atât de mult în somn, se rostogolesc de la o parte la alta, indiferent de cât de gros și de mare este foaia, se va aduna într-o grămadă fără fixări speciale.

Pentru fiecare dintre motive există o soluție separată, iar cu cât este mai sigur foaia, cu atât mai multe probleme vor fi rezolvate.

Cum să rezolv?

Fixare cu cusut. Pentru cei care doresc să securizeze foaia fără să cumpere diverse accesorii, metoda de coasere este perfectă. În primul rând, cel mai simplu mod de a executa, dar nu și cel mai convenabil de utilizat este coaserea obișnuită a foilor la saltea. Veți avea nevoie de un ac și un fir obișnuit, care realizează manual mai multe cusături la fiecare colț al foii sau în jurul întregului lor perimetru. Din nefericire, cu fiecare schimbare de lenjerie, aceste cusături vor trebui să fie îndoite și re-cusute, ceea ce va aduce în final și mai multe inconveniente.

În al doilea rând, puteți coase o varietate de elemente de fixare care vor fi întotdeauna la hostess sau gazdă. Acestea pot fi butoane cusute la saltea și bucle cusute pe foaie. De asemenea, astfel de elemente de fixare pot fi corzi sau panglici în jurul perimetrului foii, care sunt legate cu panglici similare pe saltea.Poți să coase un velcro special, care va fixa foaia într-un anumit loc, dar acestea devin repede inutile după a doua sau a treia spălare a lenjeriei.

O modalitate mai complicată, dar sigură este de a transforma o foaie obișnuită într-o foaie pe o bandă elastică. Există mai multe clase de masterat în croitorie astfel de lenjerie de pat de la o bucată de țesătură și de la lenjerie de finisaje de dimensiuni mari. Pentru cei care preferă să economisească timp, mai degrabă decât bani, există posibilitatea de a cumpăra astfel de truse în diferite magazine și site-uri web. Există multe opțiuni pentru țesături și culori care pot satisface dorințele chiar și celor mai exigenți clienți.

Fixare cu suporturi speciale. Pentru cei care doresc să fixeze foaia într-o singură poziție, dar nu știu care parte susține acul, metoda de fixare cu suporturi speciale este perfectă. Poate fi atât accesorii speciale pentru o saltea, cât și materiale improvizate adaptate de cumpărători inventivi.

  • Suport special. În magazinele care comercializează diverse așternuturi, adesea sunt oferite clienților mici suporturi pentru colțuri.Arătau ca niște jachete pentru pantaloni. Pe ele se găsesc cleme metalice sau din plastic. Cu aceste cleme, foaia este prinsă de ambele părți ale saltelei, iar banda elastică densă nu permite ca suportul să se miște. Produsele din metal sunt, desigur, mai scumpe decât plasticul, dar sunt mai durabile și mai sigure.
  • Mijloace improvizate. Pentru cei care nu doresc să cumpere produse finite sau nu le pot găsi în magazinul de decontare, există multe instrumente diferite disponibile. Puteți lua "crocodili" metalici pentru perdele și eliminați din acestea un inel metalic, care poate interfera. Puteți găsi diverse clipuri și suporturi, de exemplu, suporturi obișnuite de hârtie de birou. În plus, veți avea nevoie de o bandă elastică densă obișnuită, care se conectează cu cleme și care ține colțurile foii în tensiune.

Unii proprietari, în scopul de a salva prefera să atașați pini de gumă obișnuită. Cu toate acestea, această opțiune este nu numai fiabilă, dar și plină de leziuni, pentru că un pin simplu se poate desface cu ușurință sub saltea, iar foaia se va aluneca. În același timp, vârful unui știft dezactivat este rănit ușor în timpul schimbării lenjeriei.

Selecția materialului

Cu cât țesătura este mai densă, cu atât este mai puțin probabil ca aceasta să alunece chiar și de sub o saltea ușoară. În plus, țesăturile naturale dense sunt diferite prin aceea că "respiră", iar corpul pe o astfel de coală nu va transpira și nu va simți disconfort. Cea mai bună alegere ar fi lenjeria de pat, bumbacul gros gros sau bumbacul simplu.

În cazul în care saltea în sine este fabricată din material de alunecare, trebuie să folosiți un tampon special pentru saltea. Acoperirea densă este pusă pe o saltea, iar foaia se răspândește deja pe ea. Cel mai adesea, țesătura unei astfel de coperți pentru saltele este destul de densă și dură, astfel încât dreptunghiul foii rămâne în locul său până dimineața. Un alt avantaj al unui astfel de capac este acela că protejează salteaua de murdăria și uzura și îi permite să-și păstreze aspectul și funcționalitatea mult mai mult timp.

Vedeți ce suporturi de foi se află în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor