Facem un tobogan pentru copii cu mâinile noastre

 Facem un tobogan pentru copii cu mâinile noastre

Aranjarea terenului de joacă este imposibilă fără o alunecare. Dar trebuie să alegem foarte atent designul și să ținem seama de toate nuanțele. Aceasta este siguranța, confortul și ușurința de a face propriile mâini.

tipuri

Vorbind despre tipurile de diapozitive pentru copii, trebuie să distingem mai întâi două tipuri: grădina și situată în casă. Cel mai adesea, modelele de acasă sunt plasate în dormitor. Puteți să le faceți din materiale selectate aleatoriu, chiar din placaj sau din plăci aglomerate. Pe stradă, acest lucru este inacceptabil - există prea multe efecte adverse meteorologice. Dar abordările principale ale redactării structurii rămân neschimbate.

Diferența poate fi legată de materialele din care se face diapozitivul. Pentru utilizarea ei:

 • PVC;
 • un copac;
 • metal.

Sistemele de plastic sunt recomandate a fi utilizate pentru copiii de la 3 la 5 ani. Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • ușurința de asamblare;
 • zona minimă ocupată;
 • posibilitatea de a obține o varietate de forme;
 • confort și siguranță;
 • versatilitatea sezonieră.

Plasticul vă permite să faceți pante sub formă de spirală, țeavă sau val. Capacitatea excelentă de căldură a stingray-ului din plastic îi permite să nu se supraîncălzească în timpul verii și, de asemenea, să mențină o temperatură confortabilă în timpul iernii. Lucrările sunt executate foarte simplu, este necesar doar asamblarea pieselor în conformitate cu instrucțiunile. Cu toate acestea, plasticul este fragil, mai ales când vine vorba de mostre ieftine chinezești. Nu slujește destul de mult.

De multe ori pe site-ul din apropierea clădirilor de apartamente puteți vedea diapozitive metalice. Ele sunt foarte durabile și servesc pentru o lungă perioadă de timp. Chiar și cu exploatarea activă a atracției va funcționa suficient pentru a profita de mai multe generații. Puteți face un design cu înălțimi diferite și cu o lungime de coborâre inegală.

Cu toate acestea, înainte de a alege o astfel de structură pentru curtea dumneavoastră, este necesar să se ia în considerare punctele sale slabe.

Metalul conduce prea bine căldura.În căldură este foarte cald, iar când vine răceala, patinatorii îngheață ușor. Acest lucru poate duce la consecințe negative asupra sănătății, chiar dacă acestea nu sunt observate în căldura jocului. Totuși, trebuie să vă amintiți că metalul necesită îngrijire. Și dacă rampa este din oțel, aceasta poate coroda.

Arborele este atractiv din mai multe motive. Este sigur din punct de vedere ecologic și sanitar. Structurile din lemn sunt relativ ușoare și pot fi livrate în orice loc. Condițiile meteorologice nu împiedică utilizarea lor. Dar trebuie să înțelegem asta chiar și cel mai bun lemn se poate deforma de la umiditate și schimbări de temperatură.

Pentru protejarea unui tratament special. Cu toate acestea, aceasta complică și crește costul procesului de construcție. În plus, este necesar să selectați cu atenție compozițiile pentru impregnare, deoarece nu toate sunt suficient de sigure. Dar diapozitivul din lemn poate fi reparat cu ușurință cu propriile sale mâini. Și în timpul fazei de construcție nu este nevoie să utilizați o mașină de sudură.

Zona mare ocupată de diapozitiv (în special odată cu coborârea) necesită o abordare mai atentă la organizarea acestui element al locului de joacă.Restricționați alegerea unui material adecvat nu poate. Adesea dealul completează casa. Acesta nu numai că devine un alt loc de joacă, dar ajută și la adăpostirea de ploaie în lunile de vară. De asemenea, merită menționat faptul că tipurile de diapozitive diferă atât în ​​prezența casei, cât și în dimensiunea structurii.

Desene și dimensiuni

Pentru a construi un diapozitiv adecvat copiilor la cabana lor de vară, este necesar să se facă desene și diagrame. Dacă profilul pantei găsit pe Internet nu se potrivește pantei, este necesar să îl rotiți în sensul acelor de ceasornic (pentru a crește) sau în sensul invers acelor de ceasornic (pentru a reduce) unghiul. Cu cât este mai înclinată panta, cu atât mai plăcute vor fi copiii. În plus, acest design va dura mai puțin spațiu, ceea ce este deosebit de important în țară.

Dar atunci când panta pantei dealului este mai mare de 40 de grade, este necesar să efectuați cu atenție calculul astfel încât zona de frânare să nu se dovedească a fi excesiv de lungă.

De obicei, profilele sunt desenate într-o singură scală, de jos în sus. În același timp, ei încearcă să se potrivească cu punctele de plecare. După aceasta, sunt pregătite linii verticale de secțiune, între care trebuie să existe și o distanță identică. Unghiul rampei este determinat de cât spațiu este spațiul liber.

Dacă există un perete, o piscină sau alte locuri periculoase în curtea casei, nu departe de coborâre, este necesar să planificați construcția celui mai abrupt deal.

La întocmirea desenelor, este necesar să se ia în considerare nu numai teritoriul disponibil, ci și vârsta copiilor. Deci, dacă construcția este proiectată pentru o categorie de 3-7 ani, puteți face suprafața de joc la o înălțime de peste 2 m. Dar va trebui să faceți bariere din metal, a căror înălțime va fi de cel puțin 0,7 m. Dacă copiii de orice vârstă pot folosi diapozitivul, poate fi maxim de 0,5 m. Înălțimea căderii libere ar trebui să fie limitată la 2 m.

Atunci când este posibilă o cădere de la platforma superioară, este necesar ca în proiectare să se prevadă calculul stratului de absorbție a șocurilor. Cifrele deseori nu indică structuri de sprijin. Și nu pot exista alte elemente ale înmormântării. Forma trebuie să fie la fel de simplă, deoarece este dificil să se construiască o structură cu o configurație sofisticată. Desenul diapozitivului de stradă trebuie realizat într-o astfel de orientare încât coborârea să nu fie îndreptată spre carosabil.

desen

La o vârstă fragedă, imaginația copiilor în sine face lucrarea principală.Este capabil să "picteze" elementul aparent de neimaginat de pe site, să-l prezinte ca un spațiu fabulos. Dar intenția unei părți a adulților de a ajuta imaginația, de ao împinge într-o direcție strict definită, este destul de potrivită. Și dacă panta este dificil de diversificat, atunci creșterea poate fi reprezentată mult mai interesantă decât o scară simplă. Excelente soluții de acest tip pot fi:

 • un deal sub forma unui "tractor";
 • casă de copaci;
 • „Locomotiva“.

Cum să o faceți singur?

Pe Internet este ușor să găsiți o mulțime de scheme pentru organizarea unui diapozitiv pentru copii. Dar merită să acordăm o atenție deosebită doar desenelor și desenelor, în care barierele sunt prezentate în detaliu. Copiii de orice vârstă joacă altruist și își pierd simțul realității. Prin urmare, gardul și balustrada trebuie să fie necesare. O atenție deosebită ar trebui acordată materialelor din care se construiește diapozitivul în ansamblu și chiar părțile sale secundare.

  Există două cerințe principale: siguranța sanitară și riscul minim de incendiu. Toate structurile din lemn și metal ar trebui șlefuite pentru a reduce riscul de rănire. Gândindu-se la construcția viitoare și ridicarea acesteia, este necesar să excludem orice partiție și decalaje fantelate.Când se joacă, copiii nu urmăresc unde își pun degetele și chiar capul. Este util să-ți imaginezi diapozitivul prin ochii unui copil și atunci va deveni clar unde pot fi ascunse pericolele.

  Planificarea pas cu pas a echipamentului sportiv începe cu pregătirea coborârii. Este realizat din plăci care coincid în lungime și lățime. Lemnul este lustruit cu grijă pentru a asigura siguranța coborârii. Pentru a conecta panourile utilizate barele plasate în partea de jos. Următorul pas este atașarea părților laterale ale structurii la coborâre.

  Pentru a nu calcula cu atenție toate proporțiile, puteți repeta pur și simplu dimensiunile standard ale diapozitivelor din fabrică. Este înălțimea de 1,3 m când este înclinată la 55 de grade. Tabelele părților laterale sunt selectate și configurate astfel încât capetele să fie situate în partea de sus a site-ului. Ele îndeplinesc funcția de bare de mână, care pot fi ținute înainte de coborâre. Laturile sunt fixate de pe ambele părți la șuruburi, astfel încât acestea să țină pe baza coborârii.

  Important: piesele laterale trebuie prelucrate temeinic. Toate colțurile ascuțite sunt tăiate și măcinate chiar cu șmirghel. Pentru a petrece mai puțin timp și efort, puteți purta pur și simplu o mașină de șlefuit cu o roată de șlefuit. Apoi, trebuie să efectuați marcarea.În acest moment, veți avea nevoie de un exercițiu pentru grădinărit.

  Sunt necesare excavații în sol, obținute cu ajutorul acestuia, pentru a instala fasciculul. Pentru informații: de dedesubt, această bară trebuie unsată cu mastic. Acum locurile în care a fost plasat, betonat. Numai o astfel de soluție asigură fiabilitatea și stabilitatea structurii. Se recomandă frământarea mortarului pe cimentul M500 în proporții standard.

  În partea de sus a barelor au văzut tăieturi tăiate. Ele sunt necesare pentru a pune curele strapping. Racordarea pieselor este realizată prin șuruburi. Slaturile rezolvă două sarcini simultan: ele măresc rigiditatea și asigură siguranța copiilor. Acum trebuie să atașați la cadru câteva pereți de lemn.

  O scară este atașată de ele pe o parte și o coborâre pregătită pe cealaltă. Când se face acest lucru, este necesar să se construiască o podea din lemn. În fabricarea sa, placa de bord, atașându-le cu șuruburi.

  Important: plăcile nu pot fi închise. Dispersiile ar trebui să fie astfel încât riscul de rănire să fie eliminat, dar apa poate curge liber.

  Dacă aveți nevoie de o rezistență maximă, îmbinările componentelor din lemn întăresc colțurile oțelului. Se recomandă să faceți un deal de două ori mai mare decât înălțimea.Dacă alegeți un complot, trebuie să vă uitați astfel încât să nu ajungă într-o câmpie. Când vor merge ploile lungi, se va forma o "mlaștină". Toate piesele din lemn și din plastic ar trebui să fie impregnate cu întârzieri de foc.

   Dar construcția unui diapozitiv din lemn poate avea loc altfel. O schemă alternativă implică faptul că mai întâi îndepărtează întregul sol și aliniază nișa. Acest lucru este necesar, dacă există terenuri fertile - atunci nu va fi gol și va beneficia în altă parte. În continuare, situl este acoperit cu nisip și după un timp, când se stabilește, ramâne întreg teritoriul. De data aceasta nu merită risipit, puteți:

   • pregătiți un copac;
   • usuca-l;
   • tăiată în funcție de desen;
   • șlefuit;
   • impregnați cu componente de protecție.

   Pași, balustrade, balustrade și scânduri, care vor fi necesare pentru construirea "tunelului", sunt vopsite de două ori cu smalț. Între colorare trebuie să fie șlefuite. În această etapă pregătitoare se încheie. Este timpul pentru a construi o fundație: în puțuri, pregătite cu ajutorul unui burghiu de gradina, pune bara. Cu siguranță va verifica nivelul de construcție.

   Când armatura este plasată, este betonată imediat și colțurile sunt sudate în partea de sus.Stâlpii, care vor fi plasați în bază, trebuie tăiați în anumite locuri. Aceste crestături vor permite fixarea lemnului pe colțuri cu șuruburi cu auto-filetare. În continuare, stâlpii sunt interconectați cu șiruri de caractere. Scara este făcută astfel: frigărele sunt fixate și apoi sunt stivuite deasupra lor.

    Dar scara nu poate fi utilizată în mod normal decât dacă este completată cu un tampon de lansare. Când această lucrare este finalizată, este necesară pregătirea bazei coborârii (este făcută dintr-o bară). Se pune un profil curbat din oțel pentru panta. Un scut de placaj este amplasat deasupra bazei sub panta. O foaie de fier este atașată de acest scut.

    Muchiile exterioare ale foii sunt pliate și fixate pe profil. În caz contrar, rănile sunt inevitabile. Acum puteți tăia decalajele de pe panouri și puteți împacheta marginile foii. Sub pantă se pregătește un promenadă. Partile sunt acoperite cu placaj. Acum poți:

    • a pus bord;
    • pentru a suplimenta scara cu balustrade;
    • construi un acoperiș hip, acoperiți-l pe partea de sus cu placaj.

    Niciunul dintre circuitele finite nu poate fi totuși considerat unul singur corect. Poți întotdeauna să te retragi din ea, dacă situația o cere. Pentru a face rampa în sine, nu este necesar să folosiți placajul. Poate fi construit și din:

    • foaie de plastic;
    • linoleum;
    • Oțel galvanizat cu grosimea de 0,05 cm.

    Laminatul pentru patine este impracticabil. Sub sarcină constantă sau pur și simplu în contact cu apa, este ușor deformat. Iată câteva recomandări:

    • Este posibil să se mărească protecția lemnului împotriva umezelii prin lustruirea cu ceară;
    • vopsea de ulei este mult mai rău decât compușii acrilici și lacurile pentru acoperirea glisierelor din lemn;
    • nu puteți seta un deal aproape de plante otrăvitoare și plante de miere;
    • este necesar să se observe imediat că în apropiere nu există țevi și aparate electrice;
    • Este imposibil să orientați rampa spre carosabil, gard sau peretele principal.

    Exemple frumoase

    Listați regulile pentru construirea diapozitivelor și învățați nuanțele poate fi o lungă perioadă de timp. Dar este mult mai bine să luați inițiativa și să vă concentrați asupra ideilor de proiectare gata făcute. Fotografia de mai jos prezintă un simplu deal luminos, construit aproape în întregime din lemn. Numai suprafața pantei este căptușită cu tablă. În același timp, plăcile de protecție sunt complet din lemn. Spre deosebire de îngrijorările unor persoane, această decizie nu pare a fi plictisitoare.

    Dar puteți realiza un design plin de culoare și colorat, chiar completată de o tranziție destul de lungă între ascensiune și coborâre.O pereche de clădiri de cort vă permite să vă ascundeți de ploaia prea grea. Există o versiune mai simplă, în care întreaga suprafață este din lemn. Acest design ar trebui să fie ales atunci când aveți nevoie doar de funcționalitate, și nu un aspect luminos.

    Pentru a afla cum să faceți un deal cu propriile mâini într-o singură zi, vedeți mai jos.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor