Sfaturi pentru alegerea unei foi electrice

Nu cu mult timp în urmă, majoritatea rușilor au văzut o pătură electrică numai în desenul animat "Păstorul curajos". De atunci, s-au schimbat multe, iar în prezent paturile cu elemente electrice de încălzire au devenit pe scară largă pe piața rusă. Pentru ca o astfel de achiziție să vă satisfacă așteptările, merită luate în considerare caracteristicile, soiurile și sfaturile pentru alegerea unei plăci electrice.

Caracteristici speciale

Tabla electrică, de fapt, este un hibrid de lenjerie de pat și un încălzitor electric destinat să încălzească oamenii care dorm pe el. Structurally, foaia electrică este un set de elemente de încălzire mici, tapițate cu țesături. În același timp, dimensiunile încălzitoarelor sunt atât de mici încât o persoană care dorm într-un astfel de pat nu își va simți prezența.

  Siguranța persoanei de dormit este asigurată de o combinație de elemente de protecție (cel puțin două siguranțe) în proiectare, izolație electrică și un material de tapițerie special selectat, care nu se aprinde atunci când este încălzit. Desigur, aceste materiale nu dau gaze otrăvitoare atunci când sunt încălzite.

  În condiții rusești, un pat încălzit va fi relevant nu numai pentru rezidenții de vară.care stau pe timp de noapte într-o casă neîncălzită în condiții de toamnă rece și umedă, dar și pentru locuitorii din mediul urban în case în care există întreruperi în funcționarea sistemului de încălzire. O altă opțiune pentru utilizarea produsului este în casele cu încălzire independentă, în care prezența unui pat cald va face posibilă reducerea încălzirii întregii locuințe pentru noapte, economisind considerabil pe purtătorii de energie.

  Gama de prețuri a acestor produse variază de la unu la zece mii ruble rusești.

  specie

  Cea mai simplă foaie electrică are doar un mod de funcționare - încălzește patul în timp ce acesta este pornit. Desigur, utilizarea sa poate fi greu de numit confortabil (mai devreme sau mai târziu va fi necesar să-l deconectați manual de la priză), dar astfel de produse sunt relativ ieftine.

  Opțiunile mai avansate au senzori electronici de încălzire, un panou de control și mai multe moduri de temperatură - de la două (încălzire directă și întreținere temperatură) la zece. Multe produse sunt, de asemenea, echipate cu cronometre, permițându-vă să setați timpul după care căldura va fi oprită. Unele modele de elită vă permit să controlați suplimentar încălzirea locală a secțiunilor individuale ale produsului. O astfel de funcție este pusă în aplicare, de exemplu, în gama de modele a mărcii Beurer.

  Puterea electrică a tuturor produselor de pe piața rusă este în intervalul de la 40 la 140 de wați. Este clar că plăcile cu mai puțină putere se încălzesc mai încet, iar temperatura maximă este mult mai scăzută. Dimpotrivă, foile cele mai puternice vă permit să încălziți patul la temperaturi vizibile aproape instantaneu - cu prețul unui consum foarte mare de energie.

  În plus față de aceste caracteristici, produsele variază în funcție de mărime, dispunerea elementelor de încălzire (pe ambele părți sau pe una), design, funcții suplimentare și, de asemenea, materialul de la care sunt fabricate.

  avantaje

  Cel mai important avantaj al panoului electric este capacitatea de a încălzi patul direct fără a cheltui energia pentru încălzirea întregii încăperi.În această foaie caldă, cu încălzire electrică, câștigă chiar ventilatoarele și radiatoarele electrice care au devenit obișnuite. Eficiența energetică a paturilor electrice este la nivelul emisiilor direcționale în infraroșu (de exemplu, OZN).

  În plus față de încălzirea directă, aceste produse au și un efect terapeutic. Deci, dormind pe un astfel de pat va ajuta la ameliorarea tensiunii dupa efort fizic si imbunatatirea alimentarii cu sange a pielii si a muschilor. Ei bine, pentru persoanele care suferă de osteochondroză sau reumatism, un astfel de pat cald poate fi un adevărat panaceu, ameliorând în mare măsură suferința lor.

  În cele din urmă, este posibil să utilizați acest produs nu la fel de bine - să uscați hainele și patul cu el sau să vă ocupați de umezeală.

  deficiențe

  Împreună cu avantajele evidente, aveți plăci electrice și un număr de dezavantaje. Astfel de produse sunt contraindicate:

  • persoanele care suferă de diverse boli de piele (în special tumori maligne);
  • persoanele care suferă de boli infecțioase acute (îmbunătățirea alimentării cu sânge a țesuturilor afectate poate agrava starea pacientului);
  • bărbați cu adenom de prostată;
  • persoanele cu temperaturi ridicate ale corpului (căldura suplimentară va agrava în mod semnificativ starea de sănătate);
  • femeile gravide (supraîncălzirea poate duce la hipertonia uterului, care este plină de avort spontan);
  • copiii de mai puțin de trei ani (datorită unui mecanism diferit de termoreglare, se supraîncălzesc mai repede).

  Sfaturi

  Atunci când alegeți un produs, trebuie acordată o atenție deosebită materialului tapițeriei sale. Cei mai buni se prezintă ca foi, suprafața cărora este fabricată din bumbac - deoarece acest material este ecologic, hipoalergenic și plăcut la atingere. Dezavantajul foilor de bumbac este contaminarea și uzura lor rapidă. Din acest material a fost făcută cea mai mare parte a gamei companiei Pekatherm.

  Stâlpii electrici din polietilenă, fleece și alte materiale sintetice s-au dovedit mai rezistenți la influențele externe. Nu este mult inferior materialelor naturale în calitățile tactile, astfel de foi sunt mult mai puternice și mult mai ușor de curățat.

  Atunci când alegeți un produs din lână, o atenție deosebită trebuie acordată calității materialului. - mărfurile din fleacuri de calitate scăzută își pierd repede forma și culoarea originale. Foi de sinteză - baza gamei companiei Montiss.Pentru a proteja folia electrică împotriva contaminării, puteți folosi o foaie obișnuită, care se află în partea superioară a acesteia. În general, merită studiat cu atenție modul recomandat de îngrijire a produsului - dacă unele foi permit spălarea mașinii, altele sunt afișate doar curățare uscată. Luați în considerare acest moment când alegeți, astfel încât îngrijirea pentru cumpărare să nu se transforme în făină pentru dumneavoastră.

  Un alt factor important în alegerea unei nuanțe este dimensiunea produsului achiziționat. Va fi mai bine dacă stratul de pat se va potrivi cu patul tău sau chiar și puțin mai mare - altfel va fi mai puțin confortabil să dormi pe el. Pentru un pat de o persoană standard, produsele de dimensiuni de 130 x 70 cm sunt cele mai potrivite, pentru "mansarda" - 150 x 80 cm, iar pentru un pat dublu clasic ar trebui să cumpărați foi de 200 cm 170 cm.

  Are sens doar să cumperi un produs de mare capacitate pentru un pat dublu într-o casă foarte rece. În majoritatea cazurilor, foile de până la 80 de wați vor fi suficiente.

  Merită să acordați atenție lungimii cablului de alimentare, care nu trebuie să fie mai mică decât distanța de la pat până la cea mai apropiată priză.

  Foaie sau pătură

  În plus față de foile electrice discutate în articol, păturile încălzite sunt de asemenea disponibile pe piață. Acest produs poate fi folosit ca o foaie sau să-l ascundeți în timpul somnului sau chiar să îl înfășurați, ca într-o pătură. În acest caz, toate caracteristicile acestor produse, inclusiv puterea, prețul și materialele utilizate, sunt similare cu plăcile electrice - principala diferență constă în funcționalitate. Păturile electrice sunt de obicei mai flexibile decât foile, dar mai masive și mai puțin confortabile atunci când sunt folosite ca lenjerie de pat.

  Atunci când alegeți între două opțiuni pentru așternut electric, trebuie să vă gândiți exact la modul în care intenționați să utilizați produsul. Dacă multifuncționalitatea este importantă pentru dvs. - opriți alegerea dvs. pe o pătură. Și dacă sunteți interesat doar de încălzirea patului - atunci sunteți mai multe opțiuni de foi opționale.

  opinii

  Majoritatea proprietarilor de paturi electrice notează confortul, siguranța, economia și ușurința în utilizare. Pentru mai mulți ani de funcționare, niciunul dintre utilizatori nu a întâmpinat niciodată cazuri de incendiu sau electrocutare.Însă fiabilitatea anumitor produse, în special foile electrice ieftine, produse de firmele din China, provoacă multe reclamații - unele modele devin inutile după un an de funcționare. Situația este agravată de faptul că garanția majorității producătorilor acoperă numai cazurile în care produsul este operat într-o încăpere uscată.

  Vedere detaliată a plăcilor electrice încălzite - în videoclipul de mai jos

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor