Cum de a decora un apartament pentru Anul Nou?

 Cum de a decora un apartament pentru Anul Nou?

Anul Nou este o vacanță fascinantă pentru adulți și copii. Dar alfabetizarea spațiului din jur este foarte importantă. Cele mai mici greșeli din ea pot devaloriza imediat viitoarea sărbătoare.

Alegeți teme și stil

Mai precis, nu alegem imediat, dar mai întâi oprim toate opțiunile nedorite. O greșeală obișnuită este dorința de a decora întregul apartament complet. Dacă locuința nu este planificată ca o bază pentru organizarea sărbătorilor de Anul Nou, ar trebui să refuzați supraîncărcarea spațiului cu atribute tematice. Oricum, va arata ridicol si ridicol.O altă alunecare caracteristică - separarea interiorului de decor, trebuie gândite în strânsă legătură.

Mediile minimaliste sunt categoric incompatibile cu arborii de Crăciun tradițional. De asemenea, nu ar trebui să introduceți un exces de ton roșu, deoarece este foarte ușor să traversați linia: în loc de o dispoziție romantică, va provoca agresiune sau deznădejde. Este inacceptabil ca o fuziune a obiectelor decorative cu situația și un conflict vizual cu ea. În plus, uneori este mai bine să renunțăm la orice decizie sau preferință stilistică decât să folosim prea mult decor, pentru a pune un obiect fără gust. O altă interdicție privind cursa pentru economii.

Tonalitățile clasice ale sărbătorilor de Anul Nou și de Crăciun sunt culorile albe, roșii și verzi. Cu o aplicație cu îndemânare, vă puteți demonstra originalitatea chiar și în acest domeniu. Este recomandabil să aplicați nuanțe, evitând astfel aspectul modelat. Pentru a crea un format mai plăcut și modern, este recomandat să aplicați chei cu aspect elegant. Toate subiectele care includ detalii reflective vor arata grozav,străluci culorile mineralelor prețioase.

Puteți crea sentimentul de "întoarcere în copilărie" Decoratiuni de Craciun decorate cu panglici multicolore de bomboane. Nu este necesar să faceți ceva cu propriile mâini, există mai multe soluții moderne de același tip. Este posibil să se apropie aspectul intern al casei de modelele de poveste, folosind ghirlande strălucitoare. Unii oameni vor fi mulțumiți de decorul metalic magnific, care se îmbină armonios cu tonalități de staniu, platină și crom.

Cel mai bun caz pentru a utiliza astfel de soluții este atunci când interiorul este vopsit în tonuri gri. Pentru a crea o perspectivă vizuală mai profundă, trebuie să aplicați tonuri de aur și argint. Se recomandă completarea compoziției cu vase cu modele metalice. Părțile optime ale parcelei sunt vasele de cristal, ghetele decorative. De asemenea, ar fi frumos să folosiți elemente decorative care seamănă cu zăpada.

Dar puteți aborda problema în mod diferit, alegând un format mai proaspăt și mai natural, în loc de umplerea solemnă a camerei. În acest caz, decorațiunile recomandate ar trebui să creeze ideea unei păduri curgătoare.Părțile verzi sunt combinate cu fragmente de lemn, cu stropi, decorate cu aur. Acestea din urmă ajută la scăderea simțului deficitului de culori. Este recomandabil ca fata de masă să fie verde, iar șervețelele să utilizeze mai bine o culoare maro.

Luăm în considerare dimensiunile camerei

O cameră

Deseori, designerii de interior spun că puteți decora camera pentru Anul Nou în oricare dintre stiluri. Trebuie avut în vedere faptul că zona locuințelor pentru mulți oameni este relativ mică. Și pentru a pune în aplicare pe deplin pe ea compoziții extinse nu va funcționa. Rezultatul este un truc special care este inventat pentru astfel de cazuri. O idee bună ar fi să transformi elementele de salut în detalii decorative.

Baloanele cu dimensiuni medii sunt folosite pentru a scrie dorințe caracteristice. Conținutul acestora este inutil de limitat - aici trebuie să veniți cu salutul original și să nu îl copiați conform unui șablon. Bile cu inscripții bine fixate în vase de teracotă. Dar poți să o faci diferit, folosind cadre și panglici cu bile de Crăciun pentru a decora ferestrele.O altă idee este de a decora imagini cu crengi de copaci conifere. Cu toate acestea, merită să considerăm că pânzele abstracte nu vor funcționa, iar parcelele individuale pot crea o impresie ciudată.

Alături de pomul de Crăciun este de obicei plasat și o masă festivă. Și pentru că este necesar să se pună pe ea:

 • vase elegante;
 • bile de sticlă;
 • ghirlande (numai cu respectarea tuturor precauțiilor, desigur).

Deci, pereții apartamentului de pe Anul Nou și de sărbătorile de Crăciun nu par goi, sunt completate cu viță de răchită, păsări umplute, ciorchine uscate de fructe de padure, "ploaie" și alte detalii. Cu o lipsă acută de spațiu liber, poți să faci un pom de Crăciun improvizat de la o laba conică mare și să-l atarci pe același perete. Dar va fi mult mai atractiv să vezi un mic pom de Crăciun natural sau artificial în colțurile camerei. Puteți să-l decorați cu decorul obișnuit, deși într-un volum mai mic decât o frumusețe de lungime totală. Merită, de asemenea, să încercați să puneți molidul în diferite colțuri și să priviți rezultatul.

De multe ori, făcând un apartament de dimensiuni mici, uitați de scaune și fotolii. Și locurile de ședere reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a arăta gusturile lor estetice. Ele sunt decorate cu ghirlande, panglici și țiglă.Un alt mod posibil - decorarea spațiului în tonuri roșii și albe. Culorile suculente pe un fundal alb vor arăta luxos și solemn.

Un studio

Spațiul spațios de studiouri oferă mult mai multe oportunități pentru designeri decât un mic apartament. Este logic să utilizați în astfel de cazuri copaci înalți cu conuri, fructe de pădure și decorațiuni cu LED-uri. Poate fi folosit pentru a decora jucăriile din materiale diferite, atâta timp cât se potrivesc între ele în culoare. Articolele de decorare comestibile, articolele de colecție vor fi, de asemenea, o idee bună.

Compozițiile tablelor și a podelelor colectate din flori, labe de brad și ramuri de culturi de foioase, arbuști devin tot mai des întâlnite. Puteți face aceste elemente de dimensiuni mai diverse, adaptând un anumit produs la situație. Este de asemenea posibilă utilizarea copacilor ușori de dimensiuni mari, însă costul acestor piese este foarte mare. Este permisă utilizarea LED-urilor de diferite dimensiuni, culori și forme geometrice. Aspectul original este creat folosind:

 • snowmen;
 • coloane;
 • peisaje de iarnă;
 • figurine de animale grațioase.

O idee foarte bună este utilizarea ghirlandelor. Pentru a crea un sentiment de interior pompos și elegant, sunt adesea folosite decorațiuni și draperii de țesături. Recomandată utilizarea scenelor cu personaje de poveste și jucării de copaci de Crăciun. Dintre elementele de pe desktop dau rezultate chinaware bune. Puteți alege astfel de părți la discreția dvs., dar trebuie să le coordonați cu interiorul.

Soluții de culoare

Culorile ar trebui să fie selectate mai întâi dintre combinațiile clasice căutate. Acestea includ:

 • alb și roșu;
 • roșu și verde;
 • albastru-alb-albastru.

Mai multe soluții originale - nuanțe purpuriu, roz, violet și auriu. Indiferent de ce decizie de culoare este făcută, ar trebui respectată chiar și la nivelul detaliilor mici. Sunt permise tonuri de galben-maron și bej. Dacă este dificil să alegeți o culoare potrivită pentru fețe de masă, merită să trăiți în versiunea clasică albă. În absența completă a ideilor și a gândurilor, ar trebui să folosiți întrebări gata făcute de revistele de modă - dar ele vor trebui să fie refăcute astfel încât tonurile să nu pară ridicole.

Decorarea mesei de Anul Nou.În cazul în care decorul este decorat cu o abundență de nuanțe de aur, este potrivit să se utilizeze elemente decorative de culoare roșie pentru masă. Acestea pot fi:

 • vase și plăci;
 • servetele;
 • fețe de masă;
 • lumânări;
 • figuri.

Alegerea opțiunii depinde numai de fantezia personală și de caracterul adecvat într-un anumit caz. Nu este necesar să folosiți lumanari de formă clasică. Experimentele cu geometrie, cu diferite arome pot aduce beneficii considerabile. Șervețelele se răspândesc adesea nu numai așa, ci le răsucesc într-un mod complicat. Este nechibzuit să refuzi o astfel de metodă de decorare a mesei de Anul Nou ca utilizarea de mandarine.

De obicei, ele sunt puse sub forma unui diapozitiv pe o farfurie speciala. Dar există o alternativă - introducerea tangerinelor în platoul de fructe, împreună cu strugurii, merele și fructele cu coajă lemnoasă. Se recomandă completarea mesei cu ramuri mici de molid și conuri de copaci de conifere. Este foarte bine să folosiți ploaie, bilete, baloane festive și așa mai departe. Dacă există mai multe pahare în casă decât cele necesare pentru celebrități, ele pot fi, de asemenea, baza pentru compoziții. Pasul luminos și captivant - punerea pe masă a cookie-urilor de formă geometrică originală și culori. Soluția logică este și utilizarea:

 • ciocolată și dulciuri;
 • bomboane;
 • alte dulciuri.

Cum sa imbraci un pom de Craciun?

Efectuarea unui pom de Crăciun este de asemenea extrem de importantă. Culorile cheie sunt roșu, auriu și maro. Ei se împletesc armonios cu o culoare bogată de ace. Se recomandă să nu se folosească excesiv o tonă brună, deoarece poate crea o impresie întunecată. Utilizarea acceptabilă a elementelor de design de fructe și legume. Le puteți mânca mai târziu.

Decorarea pomului de Crăciun poate apărea, de asemenea, în diferite stiluri. Formatul țării sau Provence este însoțit în mod invariabil de utilizarea articolelor de uz casnic, textilelor. Nu este rău să atârnă figuri de lemn pe copacul de Anul Nou, aceleași cookie-uri și alte obiecte decorate manual. Drăguțul chic a fost creat de designeri englezi care au încercat să folosească obiecte învechite intenționat și obiecte "cu istorie" pentru decorul festiv. Găsirea produselor finite de acest stil nu este dificilă, dar le poți face singur. Bradul decorat în spiritul shabby-chic este completat de:

 • dantelă detalii;
 • panglici;
 • arcuri;
 • pandantive;
 • margele;
 • stelele;
 • flori.

Abordarea scandinavă presupune utilizarea copacilor de dimensiuni compacte, adesea plasați în coșuri elegante de răchită. Dacă nu, puteți pune pomul de Crăciun în oală de tipul obișnuit, învelită în hârtie kraft. Copacii sunt fie lăsați fără obiecte decorative, fie decora o ramură în modul cel mai original. Alternativ, puteți utiliza jucării și motive care au dominat anii 1960-80. În acest caz, este necesar să se aplice elemente de epocă.

Cum de a aranja ferestrele?

Grijă de decorarea spațiului dvs. de acasă pentru Anul Nou cu propriile mâini, trebuie să vă gândiți la decorarea ferestrelor. Cea mai simplă opțiune este utilizarea fulgilor de zăpadă tăiate din hârtie. Pentru a le lipi, adesea folosesc o soluție de săpun pentru bebeluși, aplicată cu ajutorul bureților umedi. Când mai târziu vine momentul pentru a elimina elementele de decor, trebuie doar să trageți peste margini. Pasul inițial este aplicarea autocolantelor folosind clei PVA.

Aceste detalii sunt transparente și nu împiedică vizualizarea spațiului stradal. Seara, ele sunt iluminate de lumini de oraș, pâlpâind ca cristalele de gheață. Ce este bun, autocolante din PVA pot fi transferate cu ușurință în orice locație aleasă în mod arbitrar.Nu vor dispărea singuri. Este posibil să se formeze autocolante utilizând seringi fără ace și șabloane de desen.

Exemple frumoase

Imaginea de mai jos arată cum să creați o atitudine pozitivă înainte de Anul Nou cu ajutorul ghirlandelor agățate în locuri diferite și a unui bradel de Craciun strălucitor. Pentru a face acest lucru, nu a fost nici măcar necesar să se aplice atribute suplimentare - mobilierul și alte mobilier au rămas neschimbate în comparație cu situația obișnuită.

Recomandarea obișnuită "nu abuzați de nuanțe roșii" trebuie înțeleasă corect. Există situații în care nu puteți face altfel. Un exemplu viu este prezentat în imaginea de mai jos: interiorul deja roșu este completat cu baloane și stele identice în culori. Dar pentru a dilua compoziția și a nu-l face prea agresiv, sunt introduse bloturi mari de culoare albă.

Mulți oameni au în mod firesc dorința de a face situația mai puțin saturată și asertivă în aparență. După cum arată practica, acest lucru nu interferează pentru a atinge acest sentiment de vacanță. Fotografia de mai jos arată cum puteți atinge obiectivul folosind șosete decorative, o pereche de fulgi de zăpadă, armonie de culoare și un pom de Crăciun decorat cu bile.Pentru a completa sentimentul ajută culoarea corespunzătoare a mobilierului.

Cum de a decora apartamentul în Anul Nou cu propriile mâini, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor