Caracteristici de porți electrice swing

Poarta este o parte integrantă a oricărei case de țară. Sunt deosebit de populare structurile swinging, care astăzi sunt completate de o unitate electrică. Acest echipament vă permite să automatizați mișcarea supapelor, minimizând participarea umană. Porțile Swing sunt perfecte pentru orice teritoriu, principalul lucru este să le aranjezi corect.

Caracteristici speciale

Porțile cu leagăn sunt construcții a două frunze, care se mișcă într-un cerc de-a lungul axei centrale. Produsele de acest tip au apărut cu mult timp în urmă și sunt considerate cele mai practice și mai simple. Pânzele de astăzi au dimensiuni considerabile, ceea ce face dificilă deschiderea constantă a acestora. Prin urmare, acestea au început să fie completate cu unități automate speciale care acționează clapeta când se aplică curentul.

Acest sistem este alcătuit din mai multe elemente de bază:

 • Drive. Acest element este utilizat pentru a transmite puterea de la motorul electric la cortina ușii. Trebuie remarcat faptul că sistemul se poate deplasa în două direcții, ceea ce asigură deschiderea și închiderea supapelor.
 • Stofe. Teoretic, orice tip de porți swing poate fi transformat în sisteme automate. Este important să alegeți sistemul de conducere corect și să le instalați corespunzător.
 • Senzori și controlere. Aceste atribute sunt opționale. Dar astăzi ele sunt folosite aproape întotdeauna. Cu ajutorul acestor dispozitive este posibilă asigurarea deschiderii automate a rețelei cu ajutorul unui semnal de la distanță. Folosit pentru a crește confortul și controlul automatizării.

Principiul funcționării unui astfel de sistem este relativ simplu. Pentru a conduce împingătorul, se aplică un semnal electric care acționează unitatea. În funcție de parametrii actuali, sistemul deplasează clapa în direcții diferite.

Porțile automate au mai multe caracteristici pozitive:

 • Conducere confortabilă. Adesea, acest factor joacă cel mai important rol în alegerea unor astfel de sisteme. Cu ajutorul automatizării, participarea unei persoane la mișcarea pânzei este complet exclusă.Este necesar doar trimiterea în timp util a unui semnal la controler, care apoi începe toate operațiunile.
 • Creșterea duratei de viață a suspensiilor. Acest lucru se datorează faptului că încărcătura pe pânză este distribuită uniform.
 • Durată lungă de viață. Practic toate sistemele de tip automat sunt completate cu compensatoare speciale. Ele nu permit ca cerceveaua să se închidă cu o fugă, ceea ce elimină sarcina crescută pe suporturi și cadrul panzei.

Printre neajunsurile lucrărilor acestor structuri se poate identifica instalarea necorespunzătoare a supapelor, ceea ce va duce la distorsiunea rapidă și la uzură. Cu o forță puternică a vântului pe unitatea electrică crește de mai multe ori. Prin urmare, instalarea lor este posibilă în locuri relativ liniștite, unde nu există expunere constantă la vânt.

Tipuri de modele

Designul porților swing este destul de simplu și constă din una sau două lame care se deplasează pe balamale. Pentru a preveni deschiderea, acesta poate fi uneori completat cu sisteme de porți (șuruburi etc.).

În funcție de materialul folosit pentru producția lor, produsele pot fi împărțite în două grupe mari:

 1. Lemn.Porțile din lemn sunt cele mai simple și de scurtă durată. Instalarea de acționări electromecanice pe ele nu este aproape niciodată realizată.
 2. Metal. Design-urile sunt rezistente și rezistente ridicate. Poate rezista unor greutăți și vânturi semnificative.

Porțile turnate din metal sunt foarte des echipate cu transmisii electrice, deoarece materialul poate rezista cu ușurință încărcăturilor fizice din acest sistem. În funcție de metoda de producție și de produsele utilizate, structurile metalice sunt împărțite în astfel de tipuri.

 1. Forjate. Cele mai frumoase produse, deoarece sunt fabricate din tije metalice și semifabricate decorative prin forjare. Produsele diferă în ceea ce privește costul ridicat și durabilitatea. Ei tolerează cu ușurință extremele de temperatură, însă necesită vopsire în timp util, ceea ce le conferă originalitate.
 2. Sudate. Cadrul porții este realizat din țevi metalice de diferite forme și secțiuni. Designul acestor tablouri este oarecum limitat, deoarece semifabricatele nu se disting prin proprietăți speciale de proiectare. Dar acest tip de poarta este relativ simplu de construit, deci sunt adesea completate cu masini automate.

Astăzi, în fabricarea unor astfel de structuri, se combină mai multe materiale. Adesea, cadrul metalic al cercevelei este umplut cu o foaie profilată sau panouri sandwich. Dacă se dorește, astfel de sisteme pot fi decorate cu inserții forjate plasate în jurul perimetrului cadrului.

Tipuri de acționări electrice

Funcționarea oricărei porți automate cu balansare este imposibilă fără folosirea unui echipament special, care conduce cerceveaua. Elementul principal al acestui design este motorul electric. În funcție de principiul funcționării, unitățile pot fi împărțite în mai multe tipuri.

liniar

Cea mai simplă versiune a dispozitivului, care se utilizează pentru a deschide pânze de dimensiuni mici. În funcție de caracteristicile tehnice ale acestor mecanisme sunt împărțite în 2 subtipuri.

 1. Worm. Motorul electric este conectat la o tijă specială, care este echipată cu un fir de vierme. În funcție de direcția mișcării căruciorului, pânza se deschide sau se închide. Dezavantajul acestui kit este lungimea mică a viermei. Prin urmare, automatizarea poate deschide ușile numai într-o anumită direcție.O opțiune excelentă pentru porțile instalate în zonele suburbane, unde structurile sunt mici.
 2. Hidraulice. Componenta principală a acestui sistem este pompa. Închiderea automată se efectuează prin modificarea presiunii uleiului din interiorul cilindrului. Astfel de mecanisme sunt completate de dispozitive de închidere automată, eliminând loviturile bruște ale picturilor. Viteza de deplasare a supapelor depinde de consistența uleiului. În timpul iernii, amestecul poate deveni rece, ceea ce va afecta funcționarea mecanismului. Pentru a neutraliza acest factor, elemente de încălzire speciale sunt instalate pe închizători de acest tip.

pârghie

Dispozitive fiabile care sunt destul de greu de dezactivat. Prezența unei pârghii metalice vă permite să asigurați deschiderea la distanță a supapelor în orice direcție. Sistemele bazate pe sisteme de pârghie sunt capabile să suporte sarcini semnificative, așa că experții recomandă instalarea lor pe canat greu.

subteran

Unitățile de acest tip sunt relativ rare, deoarece sunt scumpe. Ele sunt folosite în cazurile în care nu doresc ca elementele de închidere externe să fie prezente la poarta, deoarece acestea vor strica decorul pânzei.

montare

Construcția porților swing este o operație relativ simplă care, cu anumite abilități, poate fi realizată independent. Dar design-urile realizate la domiciliu nu au întotdeauna un design unic, deci este mai bine să le achiziționați în magazine specializate.

Instalarea porților swing automate constă în următoarele operațiuni:

 • Construcția picturilor. Acest proces este individual, deoarece depinde de designul ales. Puteți face rapid canatul de țevi metalice, care sunt pur și simplu acoperite cu foi de profile metalice.
 • Mount. Porțile sunt suspendate de stâlpii de susținere ai gardului principal pentru balamalele speciale. Aici puteți utiliza modele care vă permit să deschideți cerceveaua, atât la 90, cât și la 180 de grade. Este important să se asigure o rezistență ridicată a legăturii. Pentru ca drive-urile să funcționeze bine, lamele trebuie așezate drept. Ei nu ar trebui să se miște în mod arbitrar și să nu aibă denaturări.
 • Instalare de automatizari. Acest proces este destul de consumator de timp, deci este important să înțelegeți cu atenție instrucțiunile înainte de a începe lucrul. Inițial, suporturile dispozitivului de acționare sunt sudate pe canat și suport.Uneori, ultimul element poate fi localizat direct pe el. După aceea, brațele sunt expuse astfel încât în ​​stare deschisă sistemul să nu primească sarcina maximă.

Dacă se folosesc cutii de viteze cu șurub, atunci în poziție deschisă, carulul nu trebuie să se afle în poziția finală maximă a angrenajului.

Când toate părțile mecanice sunt expuse, ele sunt interconectate prin șuruburi sau prin sudură. Procedura este finalizată prin conectarea cablurilor electrice la regulator și reglarea acestora.

Lucrările de instalare includ multe nuanțe mici care trebuie luate în considerare. Prin urmare, dacă nu aveți experiență în domeniul automatizării, încredințați soluția acestei probleme experților cu experiență.

Producătorii și recenzii

Unul dintre factorii de calitate a lucrărilor de porți automate este producătorul de componente pentru astfel de dispozitive. Astăzi ar trebui să evidențiem produsele mai multor mărci.

 • A venit. Compania este unul dintre liderii pieței interne. Produce mai multe tipuri de sisteme, permițând organizarea automatizării tuturor tipurilor de porți. Printre caracteristicile pozitive ale produselor se numără ușurința de utilizare și posibilitatea aplicării, indiferent de condițiile climatice.
 • Nisa. În ceea ce privește caracteristicile de calitate, automatizarea de deschidere a acestui brand nu diferă practic de modificările producătorului anterior. Proprietarii notează munca bună și durabilă, precum și posibilitatea setărilor flexibile ale sistemului, indiferent de metoda de deschidere (în exterior sau în interior).
 • Roger Technology. Automatizarea acestei game de modele se referă la elită. Potrivit recenziilor clienților, desenele fac o treabă excelentă, cu încărcături mari. Dar compania isi pozitioneaza productia doar pe eliberarea de modele pentru porti mici. Prin urmare, este utilizat numai pe porțile de tip țară.

Sfaturi profesionale

Swing porțile automate sunt structuri destul de complicate, prin urmare Atunci când le cumperi sau le operai, trebuie să urmezi câteva reguli simple:

 1. Realizați periodic prevenirea întregului sistem. Este important să lubrifiați toate balamalele în timp util și să verificați calitatea mișcării mecanismelor. Acest lucru va împiedica apariția crizelor și operarea motorului la sarcini mari.
 2. Atunci când alegeți automatizarea, luați în considerare atât lățimea frunzei, cât și greutatea acesteia. Multe tipuri de acționări se pot deplasa doar într-o masă mică, prin urmare, ele sunt echipate cu umerii mici ai ușii.Dacă trebuie să mutați structuri uriașe, dați preferință mecanismelor pârghiei, a căror muncă nu depinde de vreme și de greutatea canatului.
 3. Cumpărați automatizări numai companiilor cunoscute. Acest lucru crește probabilitatea ca sistemul să dureze o perioadă lungă de timp, fără a fi eșuat.

Porțile electric-swinging vă permit să vă automatizați casa, sporind nivelul de confort și siguranță. Această soluție va fi cea mai bună opțiune pentru orice obiecte, deoarece este practică și durabilă.

Instalarea porții cu o unitate electrică, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor