Adezivul pentru gresie Litokol K80: caracteristicile tehnice și caracteristicile aplicației

 Adezivul pentru gresie Litokol K80: caracteristicile tehnice și caracteristicile aplicației

Adezivul pentru plăci trebuie să fie ales cu mult mai multă atenție decât placa ceramică în timpul amenajării sau reparării casei dvs. Sunt necesare plăci pentru a restabili curățenia, frumusețea și ordinea în încăperi și lipici pentru a asigura fixarea timp de mulți ani. Printre alte tipuri de popularitate deosebită în rândul clienților se bucură adezivul pentru faianță Litokol K80.

Pentru ce sunt potrivite?

Domeniul de aplicare al K80 nu se limitează la așezarea plăcilor clincher sau ceramice. Se utilizează cu succes pentru a pune materiale de finisare din piatră naturală și artificială, marmură, sticlă de mozaic și gresie din porțelan. Adezivul poate fi utilizat pentru finisarea lucrărilor în diferite încăperi (de la scări până la sala de șemineu a casei).

Motivul poate fi:

 • beton, gaze și cărămizi;
 • sapaturi de ciment fixe;
 • Sifoane de ciment plutitoare;
 • tencuială pe bază de ciment sau un amestec de ciment și nisip;
 • gips-carton sau panouri de gips;
 • foi de gips carton;
 • parchet gresie (perete sau podea).

În plus față de decorarea pereților și a acoperișurilor în încăperi, această substanță este utilizată și pentru lucrările în exterior. Adezivul este potrivit pentru față:

 • terase;
 • etape;
 • balcoane;
 • fațade.

Un strat de adeziv pentru fixare sau nivelare poate ajunge la 15 mm fără pierderea calității elementelor de fixare și absența deformării datorată stratului de uscare.

Nu aplicați compoziția pentru a monta plăci mari și plăci de fațadă, începând cu o dimensiune de 40x40 cm și mai mult. De asemenea, nu se recomandă utilizarea acestuia pentru bazele care sunt expuse la o puternică deformare. Este mai bine să folosiți amestecuri uscate de clei cu incluziuni de latex.

caracteristicile

Numele complet al adezivului pentru faianță este: Litokol Litoflex K80 este alb. La vânzare este un amestec uscat în saci standard cu o greutate de 25 kg. Tratarea cleiurilor elastice din grupul de ciment. Dispunând de o capacitate ridicată de reținere (aderență), substanța asigură fixarea fiabilă a materialului cu care se confruntă la orice bază.

Ductilitatea adezivului nu permite ca materialul cu care se confruntă să se desprindă chiar și în condițiile de solicitare dintre acesta și bază ca urmare a deformării de la temperatură sau a modificărilor în structura materialelor care interacționează. De aceea, "Litocol K80" este adesea utilizat pentru pardoseli și placări de pereți în locuri publice cu o încărcătură ridicată:

 • coridoarele instituțiilor medicale;
 • birouri;
 • centre comerciale și de afaceri;
 • gări și aeroporturi;
 • facilități sportive.

Această soluție adezivă este considerată a fi rezistentă la umiditate. Nu se prăbușește sub acțiunea apei în băi, dușuri și băi, subsoluri și spații industriale cu umiditate ridicată. Posibilitatea de finisare a clădirilor în exterior, folosind K80, dovedește rezistența la îngheț a compoziției sale. Caracteristicile pozitive ale materialului adeziv includ următoarele caracteristici:

 • disponibilitatea soluției adezive după amestecarea cu apă este de 5 minute;
 • durata de viață a lipiciului finit fără pierderi de calitate nu depășește 8 ore;
 • posibilitatea ajustării materialelor deja lipite este de cel mult 30 de minute;
 • pregătirea stratului acoperit pentru injecție - după 7 ore pe o bază verticală și după 24 de ore - pe podea;
 • temperatura aerului în timpul lucrului cu soluția - nu mai mică de +5 și nu mai mare de +35 grade;
 • temperatura de funcționare a suprafețelor acoperite: de la -30 până la +90 grade C;
 • clei de siguranță pentru mediu (fără azbest).

Acest adeziv este unul dintre cele mai bune din punct de vedere al ușurinței de utilizare și durabilității acoperirilor. Nu este fără îndoială faptul că este deosebit de populară pentru populație și că a fost foarte apreciată de maeștri în domeniul construcțiilor și al reparațiilor. Și prețul este accesibil.

date de consum

Pentru a pregăti soluția adezivă, este necesar să se calculeze volumul acesteia în funcție de suprafața lucrării de lucru și capacitatea unui specialist. În medie, consumul de plăci dintr-un amestec uscat este cuprins între 2,5 și 5 kg pe 1 m2, în funcție de mărimea acestuia. Cu cât dimensiunea materialului cu care se confruntă este mai mare, cu atât se consumă mai multă soluție. Și acest lucru se datorează faptului că pentru o plăci grele este nevoie de un strat mai gros de adeziv.

Puteți să vă concentrați asupra următoarelor proporții de curgere, în funcție de forma plăcii și de dimensiunea dinților spatulei de lucru. Pentru placi din:

 • 100x100 până la 150x150 mm - 2,5 kg / m2 cu o spatulă de 6 mm;
 • 150x200 până la 250x250 mm - 3 kg / m2 cu o spatulă de 6-8 mm;
 • 250x330 până la 330x330 mm - 3,5-4 kg / m2 cu o spatulă de 8-10 mm;
 • 300x450 până la 450x450 mm - 5 kg / m2 cu o spatulă de 10-15 mm.

Nu se recomandă să lucrați cu plăci cu dimensiunea de 400x400 mm și aplicați un strat de adeziv mai gros de 10 mm.Acest lucru este posibil numai ca o excepție, atunci când nu există alți factori nedoriți (umiditate ridicată, scăderi semnificative de temperatură, sarcină crescută).

Pentru alte materiale cu greutate redusă și condiții de încărcare ridicată pe acoperiri (de exemplu podele), debitul de masă adezivă crește. Atunci când acest strat adeziv este aplicat pe baza și pe partea din spate a materialului de acoperire.

Algoritmul muncii

Litoflex K80 uscat se diluează în apă limpede cu o temperatură de 18-22 grade la o viteză de 4 kg din amestec până la 1 litru de apă. Întregul sac (25 kg) este diluat în 6-6,5 litri de apă. Părțile de pulbere se toarnă în apă și se agită bine până se obține o masă omogenă, pastă, fără bucăți. După aceea, soluția trebuie să se fierbe timp de 5-7 minute, după care este agitată din nou. Apoi puteți ajunge la lucru.

montare

Baza pentru căptușeală este pregătită în prealabil. Ar trebui să fie netedă, uscată, curată și durabilă. În cazurile de higroscopicitate specială, baza trebuie tratată cu mastic. În cazul în care căptușeala se face pe podeaua veche, trebuie să spălați acoperirea cu apă caldă și sifon. Toate acestea se fac in avans, si nu dupa diluarea adezivului. Fundația trebuie să fie pregătită cu o zi înainte de lucru.

Apoi, trebuie să pregătiți țigla, curățați partea din spate de murdărie și praf. Imbibarea plăcii în avans nu este necesară, spre deosebire de așezarea plăcilor pe mortar de ciment. Veți avea nevoie de o spatulă de dimensiune potrivită. În plus față de mărimea pieptenei, ar trebui să aibă o lățime care să acopere până la 70% din suprafața plăcii într-o singură aplicație atunci când lucrează în interior.

Dacă lucrarea este în aer liber, acest indicator ar trebui să fie egal cu 100%.

Mai întâi, la baza este aplicată o soluție adezivă cu partea netedă a spatulei într-un strat uniform de grosime mică. Apoi imediat - un strat de scoica de spatula. Este mai bine să aplicați soluția nu pentru fiecare placă separat, ci pe o zonă care poate fi căptușită cu 15-20 de minute. În acest caz, va exista suficient timp pentru a-și ajusta activitatea. Adezivul este atașat la stratul adeziv cu o presiune, dacă este necesar, este egalizat cu un nivel sau markere.

Placa este așezată printr-o metodă de cusătură pentru a evita ruperea ei în timpul temperaturii și deformării contracției. Suprafața cu plăcile nou așezate nu trebuie să interacționeze cu apă timp de 24 de ore. În timpul săptămânii, nu trebuie expusă la îngheț sau la lumina directă a soarelui.Este posibil să frecați cusăturile în 7-8 ore de la căptușeala bazei (o zi mai târziu - pe podea).

opinii

Potrivit recenziilor oamenilor care folosesc amestecul adeziv "Litocol K80", practic nu exista oameni care nu le place. Avantajele includ calitatea superioară, ușurința de operare și durabilitatea. Dezavantajul pentru ceilalți este prețul ridicat. Dar o calitate bună necesită utilizarea materialului de calitate și a tehnologiei de producție ridicată.

Despre adezivul fără praf LITOFLEX K80 ECO, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor