Mapei lipici: tipuri de produse și specificații

 Mapei lipici: tipuri de produse și specificații

Deseori, lucrările de construcție și reparații necesită utilizarea de adezivi. Prin urmare, mulți producători oferă clienților o gamă largă de adezivi, printre care și compoziții universale și specializate. Timp de mulți ani, adezivul Mapei, un produs cu același nume, compania italiană, pe scară largă pe piața rusă, a fost considerat unul dintre liderii soiului adeziv prezentat.

Caracteristici speciale

Mapei - o companie care activează pe piața construcțiilor de peste 70 de ani. Se mărește în mod constant gama produselor sale, inclusiv adezivii, lăsând neschimbată calitatea superioară a tuturor materialelor produse. În plus față de calitatea excelentă a produselor, confirmată de ISO 9001, Avantajele incontestabile ale compozițiilor adezive italiene includ mai mulți factori.

 • Protecția mediului. Toate componentele utilizate în producție sunt sigure pentru oameni și pentru mediu.
 • Versatilitate. Adezivul de brand este la fel de potrivit pentru obiecte mari și pentru locuințe private de joasă creștere.
 • Ușurința de utilizare. Pentru a utiliza Mapei, nu este necesar să existe o vastă experiență în construcții. Ele pot fi folosite cu eficiență egală de către profesioniști și cei care se auto-repara pentru prima dată.
 • Economie. Este suficient să se aplice o cantitate mică de compoziție pentru aderența de înaltă calitate a celor două suprafețe, ceea ce reduce în mod semnificativ costul lucrărilor de reparații și finisare.
 • Rezistența UV și puterea crescută. Materialul nu-și pierde proprietățile cu timpul.
 • Destul de rapid ca să se întărească (în termen de 4 zile) și capacitatea de a rezista încărcăturii maxime. Acest lucru face posibilă lipirea chiar și a materialelor grele cu aceasta.
 • Proprietăți de respingere a apei. Un avantaj suplimentar al adezivilor italieni poate fi numit eliminarea simplă și rapidă a excesului de pe diferite suprafețe.În același timp, materialele de finisare nu sunt deteriorate și nu se zgârie.

  Dezavantaje, conform evaluării comandanților în domeniul construcțiilor, nr. Cu toate acestea, atunci când cumpărați, trebuie să fii vigilent pentru a nu cumpăra un produs fals al unui producător căutat.

  Domeniul de aplicare

  Proprietățile adezivilor de construcție Mapei le permit să fie utilizate pentru finisare:

  • pereții, plafoanele și podelele din incinta clădirilor rezidențiale și de birouri;
  • fatade exterioare ale clădirilor;
  • piscine;
  • bai si saune.

  Cu ea, stick:

  • diverse tipuri de dale și mozaicuri;
  • Panouri PVC și alte elemente din plastic;
  • toate tipurile de parchet (parchet, plută, linoleum, covor), inclusiv încălzit;
  • elemente decorative din granit;
  • materiale textile, tapetate din vinil;
  • tot felul de acoperiri elastice;
  • pardoseli de sport din cauciuc.

  Adezivul adecvat al producătorului și pentru a lucra cu diferite tipuri de izolație. În același timp, materialul termoizolant poate fi lipit pe substraturi din beton și lemn.

  sortiment

  Compania totală Mapei oferă consumatorilor câteva duzini de adezivi diferite, ceea ce vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru fiecare caz.Toate produsele adezive Mapei sunt împărțite în mai multe grupuri. Primul grup - în compoziție. Acesta include adezivi:

  • ciment pe bază de ciment;
  • pe bază de rășină sintetică;
  • reacții polimerice reactive.

   Conform destinației, compozițiile sunt destinate plăcilor ceramice și pardoselilor. Opțiunile pentru podea pot varia în funcție de materialul utilizat pentru înregistrare. Fiecare brand adeziv al mărcii italiene are propriile sale "fani", dar mai multe dintre cele mai căutate.

   Keralastic t

   Adeziv universal pentru montarea plăcilor ceramice și a pietrei pe șapă, pereți tencuiți, beton, asfalt, lemn, panouri din metal și plastic, poliester armat, gips, gipscarton și alte suprafețe. Este posibilă aplicarea structurii la finisarea pereților interni și externi.

   Compoziția Keralastic T este un adeziv poliuretanic bicomponent, în care nu există apă și solvenți. Componentele adezivului se amestecă imediat înainte de utilizare și formează o pastă elastică groasă, a cărei durată de viață este de 30-40 de minute, după care începe să se usuce.

   Indiferent de materialul bazei și de gravitatea plăcii, elementele de decupare nu alunecă în jos. Adezivul însuși se întărește fără contracție, fixând ferm două suprafețe diferite. Este posibil să se utilizeze o compoziție adezivă bicomponentă la o temperatură a aerului ambiental de la + 10 la + 30 ° C. Keralastic T este implementat în cutii metalice. Fiecare set trebuie să includă un polimer (componenta A) și un agent de întărire (componenta B). Greutatea setului poate fi de 5 sau 10 kg.

   Keraflex maxi

   Tratarea structurilor lipite pe bază de ciment. Utilizați-l pentru lipirea plăcilor (cel mai adesea format mare) sau a pietrei pe o varietate de suprafețe. În acest caz, lipirea acestei compoziții este permisă pe pereții inegali fără alinierea prealabilă. Keraflex Maxi este o pulbere gri sau albă, care include ciment, nisip, granulație, rășini sintetice și aditivi speciali.

   O serie de substanțe adăugate la amestec au fost dezvoltate la centrul de cercetare al companiei. Înainte de utilizare, pulberea uscată se diluează cu apă. Instrucțiunea prescrie că soluția preparată trebuie utilizată în interval de 8 ore.Este posibil să se aplice acest tip de structură pe orice suprafață la o temperatură cuprinsă între + 5 și + 35 ° C.

   Granirapid

   Setarea rapidă a compoziției adezive bicomponente. Baza primei componente este nisipul de cuarț, al doilea - latexul sintetic. Împreună amestecate înainte de utilizare, aceste componente conferă adezivilor proprietăți adezive și elasticitate ridicate, simplificând aplicarea și instalarea materialelor de finisare.

   Astfel de lipici deține gresie ceramică de diferite dimensiuni, piatră naturală și artificială. Cu aceasta, puteți fixa elementele de cauciuc pe suprafața betonului.

   Ultramastic III

   Acesta este un adeziv pentru faianță care este vândut în formă gata de utilizare. Se folosește pentru instalarea oricărui tip de țiglă sau mozaic pe pereți, podea sau tavane din interiorul încăperii, precum și pentru exteriorul fațadelor clădirilor. Cu aceasta, puteți monta materiale termoizolante și fonoizolante, panouri decorative din plafoane, blocuri din beton spumos.

   Baza compoziției adezive include rășini acrilice speciale, agregate minerale fracționate și alte componente.

   Domeniul de temperatură de aplicare este de la +5 la + 35 ° C.Deoarece apa face parte din adeziv, se intareste numai dupa evaporarea umiditatii si depinde de procentul de umiditate din mediul inconjurator.

   Eporip

   Compoziție adezivă pentru lipirea produselor din beton armat și a elementelor de beton între ele sau cu suprafețe metalice. De asemenea, se utilizează pentru a umple fisurile formate în beton. Acesta este un adeziv epoxidic, compus din două componente, dintre care unul este folosit pentru a întări amestecul adeziv. Datorită consistenței sale (dacă este proporționat în mod corespunzător), poate fi aplicată pe suprafețe orizontale și verticale. Aplicarea cleiului se efectuează la o temperatură nu mai mică de + 5 ° C.

   Pentru modul în care aplicați adezivul Mapei cu aerless, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor