Placi de baie: idei originale în interior

Când reparăm o baie, există multe probleme și dileme. Pentru ca proiectarea viitoare a sălii să fie atractivă și estetică, este necesar să selectați imediat stilul, materialele de finisare, precum și instalațiile sanitare și accesoriile. Placa este cel mai cerut material de finisare pentru înregistrarea unei băi, datorită durabilității, fiabilității și rezistenței la umiditate.

Caracteristici speciale

Producătorii moderni oferă o gamă largă de plăci ceramice pentru băi. Toate variantele de placare ceramică au următoarele proprietăți:

 • rezistenta la umiditate ridicata;
 • rezistență și durabilitate. Produsele din ceramică și sticlă vor servi o perioadă lungă de timp, dacă se realizează în mod corespunzător instalarea, nu se utilizează agenți chimici agresivi și se evită efectele mecanice.Plăcile de piatră pot servi multor generații, dar trebuie amintit că este nevoie de lustruire;
 • ușurința de îngrijire;
 • rezistență la decolorare. Placi pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect original atractiv, în timp, culori și modele nu va dispărea și nu va fi șters;
 • un număr mare de forme, dimensiuni, texturi și palete de culori pentru a alege;
 • capacitatea de a se potrivi într-o varietate de interioare și de design, acesta va decora orice design;
 • Prețurile rezonabile pentru produs permit tuturor să aleagă versiunea originală și neobișnuită. Există o gamă largă de oferte diferite pe piața modernă;
 • în timpul producției, materialul este supus unui tratament termic, ceea ce permite excluderea formării de elemente toxice și o varietate de alergeni. Aceasta este o garanție a securității. O întrebare similară este foarte relevantă în cazul în care țigla este folosită de o familie cu copii mici;
 • producătorii de țigle folosesc numai materiale naturale, astfel încât produsele sunt ecologice și nu poluează mediul;
 • în procesul de producție, plăcile sunt expuse la temperaturi ridicate, ceea ce garantează eliminarea diverselor microflore.Acest lucru previne multiplicarea ciupercilor și a bacteriilor;
 • o acoperire specială pe suprafețele produsului nu permite depunerea prafului pe ele, îi protejează de efectele agresive ale agenților de curățare, permite eliminarea fără probleme a murdăriei și a depunerilor;
 • țiglă este neinflamabilă și neinflamabilă, poate împiedica răspândirea focului într-un incendiu, care este o proprietate importantă a acestui material.
 • modelele moderne ale camerelor realizate cu ajutorul plăcilor de gresie pot fi o operă de artă și pot fi un punct culminant al imaginii casei.

Utilizarea plăcilor ceramice pentru a face față băii are unele dezavantaje.

 • Persoana care nu este familiarizată cu principiul de lucru al plăcilor, cel mai probabil va trebui să contacteze un specialist pentru a instala placa corect, corect și atractiv din punct de vedere estetic.
 • Când se dau plăci, se îmbină articulațiile (îmbinările). Acestea trebuie tratate cu mortar rezistent la umiditate. Uneori, culoarea sa se poate schimba în timp, devine mai întunecată. Poate exista mucegai. Pentru a evita astfel de probleme, este necesar să le îngrijiți în timp util folosind antiseptic pentru baie.

tipuri

Placile ceramice sunt destul de populare, prin urmare, reprezentate de diferite tipuri. Are multe variații în formă, dimensiune și culoare. Procesul de producție utilizează argilă, nisip și diverse minerale. Suprafața materialului este acoperită cu glazură. Există trei categorii de plăci ceramice: suprafața pulverizată, mată și lucioasă. O gamă largă de magazine care vând placi ceramice, este capabilă să satisfacă dorințele cumpărătorului cu orice preferințe și buget.

Porțelanul este similar cu piatra naturală, dar compoziția sa este mai degrabă o porțelan. Cele mai importante avantaje ale acestui material sunt forța, rezistența la schimbările de temperatură și, de asemenea, practic nu absoarbe umezeala. Porțelanul din porțelan este o opțiune excelentă pentru crearea unei pardoseli sau pentru pereții exteriori. Produsul din piatră este fabricat din materiale naturale ecologice.

Designerii încorporează interioare incredibile cu ajutorul texturii naturale create de natură. Dar acest material are dezavantaje: este slab rezistent la daunele create mecanic (o lovitură poate crea o mulțime de microfracturi sau poate împărți o piatră).

Tigla din sticlă este o opțiune elegantă și la modă care poate ajuta la crearea unui interior unic și neobișnuit.. Este potrivit atât pentru pereți, cât și pentru podea. Sticla este un material durabil și ecologic. Produsul poate fi transparent, translucid, mat, texturat sau colorat. Cu aceasta, puteți face partiții decorative sau puteți ascunde sursa de iluminare.

Placa din plastic are un dezavantaj - este o rezistență slabă la solicitarea mecanică. Acesta este motivul pentru care nu este foarte popular ca o acoperire de podea și este de scurtă durată.

Tigla fără sudură este ceramică, ale cărei muchii sunt prelucrate.

Acest produs garantează absența murdăriei, fungilor și mucegaiului în articulații și, de asemenea, arată mult mai estetic. Utilizarea unui astfel de material este o modalitate originală și interesantă de a face față, ceea ce va permite ca designul să fie mai holistic și atractiv.

Plăcile autocolante nu necesită adeziv și perii, trebuie doar să scăpați de folia protectoare, să o puneți pe suprafață și să o presați cu putere. Este ușor de instalat și este rezistent la orice fel de deteriorare.

Forme și mărimi

Există o varietate de texturi și palete de materiale de injecție, dar cusăturile dintre produse rămân vizibile. Percepția vizuală a suprafeței acoperite cu plăci va depinde de numărul și direcția articulațiilor vizibile. Sunt capabili să distragă atenția de la modelul selectat, precum și să schimbe vizual înălțimea și lățimea modelului vizual.

Producătorii moderni oferă mai multe formate de țiglă.

 • Dimensiunea unei plăci standard este de 20x30 cm. Cel mai adesea este folosit în camere mai spațioase sau medii. Atunci când stabilirea numărului de cusături este necritic, și dacă direcționați de stabilire pe partea lungă, optic "trage" suprafața. Dacă este produsă pe orizontală, acesta "extinde" pereții, iar pe verticală "ridică" tavanul.
 • Tigla mare are un format de 25x40 cm. De obicei, ia cuvântul. Dacă faci fațadă această placă de perete baie, pentru a obține un efect decorativ, trebuie să utilizați o compoziție care include plăci de diferite dimensiuni.
 • Mozaic și mic plăcile sunt nedemontabile materialelor de suprafață. Ele pot chiar să alinieze pereții ondulați.

Placile de baie nu pot fi doar patrate sau dreptunghiulare, dar au si forme mai originale. Destul de des puteți găsi tipuri de plăci care sunt fragmente de puzzle-uri, faguri de miere și o varietate de poligoane (de exemplu, un diamant). Și poate fi și valuri. Dacă abandonați stereotipurile și folosiți plăci personalizate, puteți face designul camerei o adevărată piesă de artă.

Folosirea de dale și elemente de decorare din diferite serii vă permite să scăpați de model. O persoană care utilizează decor și țiglă, care are tăieturi și caneluri cu inserții, poate crea o compoziție unică, care este un model eficient și unic.

Pietrele de relief imită perfect structura și culoarea formărilor naturale. Este o alternativă la materialele naturale.

Unii producători de acest tip de căptușeală aplică tehnologii care permit imitarea materialelor naturale brute: metal, lemn și cărămidă. Cel mai adesea puteți vedea plăci create sub pietre naturale (malachite, granite, marmură, gresie, șisturi, onix și altele).

Proiectele cele mai originale arată cu plăci de relief, textura căreia seamănă cu pielea și diferitele tipuri de țesături.

Domeniul de aplicare

Placi este un material unic care este folosit atât pentru pereți cât și pentru tavanul sau podeaua unei băi.

pereți

Cel mai adesea se alege un perete care acoperă, de exemplu, mozaicul. Este un produs de dimensiuni mici și este fabricat din ceramică și din sticlă. Tigla asemănătoare arată destul de originală și face ca designul băii să fie individual și interesant.

Placa de perete are o structură moale, astfel încât este ușor de tăiat. Acest lucru vă permite să o personalizați într-o varietate de curbe.

Atunci când achiziționați un produs, trebuie să acordați atenție faptului că procentul de absorbție a apei ar trebui să fie de 20%. Dacă încercați să o puneți pe podea, imaginea va fi ștersă și nu va arăta nici estetică.

Paul

Pardoseala mai densă, are un procent minim de absorbție a apei. Este cât mai durabil posibil, prin urmare nu se uzează și este rezistent la substanțe agresive cu compoziție chimică. Și, de asemenea, este durabil. Ar trebui să fie alese plăcile de pardoseală nealunecate, deoarece pot exista răniri.

plafon

Pentru plafon este necesar să cumpărați plăci de perete, deoarece este puțin mai subțire decât plăcile de pardoseală. Așezarea plăcilor pe tavan este extrem de dificilă, nu permite montarea lămpilor spot. Dar astfel de probleme sunt solvabile. Există multe opțiuni originale care vor face o operă de artă reală din tavan.

Intervalul de culori

Alegerea materialului permite multora să se abată de la standardele de design, deoarece spațiile plictisitoare și gri nu sunt la modă. Designul poate fi mai interesant datorită soluțiilor îndrăznețe și combinațiilor unice. Trebuie să alegeți un stil în funcție de preferințele și dorințele dvs.

alb

Nuanțele de țiglă sunt întotdeauna populare pentru băi. Culoarea albă este un simbol al purității, prospețimii. Extinde vizual limitele și face camera mai spațioasă. Această paletă este perfect combinată cu diverse culori, materiale și texturi. Nu există restricții privind alegerea mobilierului, a finisajelor și a accesoriilor.. La fel ca și nuanțele de lumină nu necesită multă atenție, deoarece sunt aproape invizibile de depuneri de calcar și pete.

Destul de des, culoarea albă nu este considerată datorită faptului că este prea formală și sterilă.

Această imagine poate fi evitată cu ajutorul mobilierului și decorării. Decorul în nuanțe poate fi nu numai alb pur, ci și bej, vanilie, cremă, ayvor. Variante de produse populare care imită materiale naturale (pietre și lemn). Albitatea poate fi diluată cu nuanțe luminoase în cantități mici. Aveți posibilitatea să alterați între diferite dimensiuni, reliefuri, texturi, suprafețe mat și lucioase.

Pentru a scăpa de rigorile interioare, puteți folosi accesorii mari.

negru

Mulți oameni cred că negrul nu este o soluție bună pentru o cameră mică, dar nuanțele întunecate pot sublinia respectabilitatea situației și pot face ca camera să fie mai scumpă, mai elegantă și mai elită. Dacă diluați corect culoarea neagră cu nuanțe albe, roșii sau gri, va face designul elegant și interesant. În cazul în care interiorul este doar întuneric în culoare, situația poate deveni sumbru, independent de dimensiunea de baie.

Ceramica neagră va arăta mai atractivă cu grafica. Puteți instala instalarea pe orice perete.Modelul mare pe tigla este o soluție bună.

Puteți utiliza suprafețele oglinzilor. Este necesar să se gândească în prealabil despre modul în care va fi plasat electricianul, deoarece această culoare este capabilă să ascundă lumina. La baie nu ar trebui să fie permisă o lipsă de iluminare, deci ar trebui să utilizați un finisaj negru și lumină naturală.

Băile negre nu-i plac aglomerările, deci ar trebui să alegi minimalismul. Este necesar să se renunțe la detalii inutile, cum ar fi tablourile neagră sau alt decor.

roșu

Culoarea roșie amintește de o furtună de pasiuni. Este potrivit pentru oameni activi și dinamici. Dacă o persoană este calmă și liniștită, această umbră îl va deranja. Baia, decorată în roșu, se poate trezi și se poate mișca, făcând dimineața mai pozitivă și stabilind proprietarul în dispoziția potrivită. Există multe variații de nuanțe: cireș, teracotă, visiniu.

Va fi mai bine dacă această culoare este completată cu alb, negru sau gri.

Albastru și Albastru

Ele sunt nuanțe de apă, care sunt adesea folosite în proiectarea de băi. În cazul în care alegerea a căzut pe această culoare, proprietarul va trebui să se concentreze pe tema marină, alegând ca decor o varietate de imagini de nave de navigație, pește, scoici și starfishes.Acest design vă permite să vă relaxați și să vă bucurați de atmosfera liniștită și liniștită.

portocaliu

Această umbră îi percepe pe oameni cu energie pozitivă și energică. În încăperile mici, este mai bine să nu folosiți dale de culoare similară, deoarece acestea vor irita psihicul. Puteți face un cadru în jurul oglinzii sau puteți aranja câteva benzi. În camerele spațioase puteți dilua nuanța caldă cu accesoriile ușoare.

printuri

Este necesar să selectați cu grijă plăcile cu imagini sau ornamente, deoarece imprimarea cu pietre poate face vizibil mai mică cameră. Și, de asemenea, în baie, va fi neconfortabil din punct de vedere psihic. Pentru ca interiorul să fie atractiv și elegant, ar trebui să folosiți desene strălucitoare și variate ca accente, local și în doze. Peretele de accent sub forma unui panou cu o imagine în stil oriental va face designul mai diversificat și va adăuga personalizare și unicitate.

Dacă vă decideți să faceți interiorul băii în stil mediteranean, atunci ar trebui să vă concentrați pe marginea plăcilor cu ornamente albastre, panouri pe orice perete sau model pe podea, așezate cu plăci cu un ornament neobișnuit.

Phototile este un produs pe care imaginea este aplicată printr-o metodă de imprimare foto. Aceasta este soluția cea mai originală și neobișnuită pentru proiectarea designului camerei. Panourile de dimensiuni mari sunt foarte impresionante și plăcute din punct de vedere estetic.

Pavelele de placaj sunt o soluție la modă și modernă. Un număr mare de cumpărători sunt înclinați la opțiunea unei combinații de dale de două sau trei nuanțe.

Este mai bine să combinați alb și negru sau alb și albastru. Această abordare decorează interiorul și o face unică.

Și, de asemenea, este posibil să obțineți o țiglă care să imite materiale naturale. Arată frumoasă și demnă, face o notă de seriozitate și aristocrație în orice interior.

Tipărirea stilului clasic va fi întotdeauna relevantă. Desenarea cu flori sau un ornament liniștit creează o atmosferă confortabilă. Clasic este cea mai bună opțiune pentru cei cărora nu le plac opțiunile de modă nouă.

Producatori

Adesea, oamenii nu știu ce țiglă să aleagă pentru baie. Există multe companii care fabrică astfel de materiale, deci este destul de dificil să se oprească la ceva specific.Pentru a fi mulțumit de alegerea dvs., ar trebui să examinați cu atenție ratingul producătorilor populare.

  Kerama Marazzi (Rusia)

  Acest producător rus are un catalog unic și original, asemănător călătoriei prin țări, orașe și continente. În ea puteți găsi colecții din India, Italia, Scandinavia, Anglia și Franța. În fiecare dintre colecții sunt caracteristice unei anumite țări. Compania produce granit ceramic, care este cea mai bună imitație de material natural. Producătorul are o gamă imensă și prețuri accesibile. Produsele sale sunt renumite pentru soluțiile lor unice de design și durabilitatea materialelor bune.

  Fap Ceramiche (Italia)

  Compania italiană produce plăci de lux pentru oamenii bogați. Catalogul are treizeci de colecții. Produsele sunt de înaltă calitate și ecologice. Un alt plus este soluțiile de design unice. Una dintre cele mai importante zone ale lui Fap Ceramiche este imitarea materialelor naturale. Cel mai adesea țigla nu se estompează mult timp și nu se absoarbe.

  Cersanit

  Producătorul polonez oferă 40 de colecții, produse în zece fabrici ale companiei în multe țări (Rusia, Ucraina, Germania, Polonia).Aici puteți găsi plăci ieftine și scumpe, deoarece există diferite categorii de prețuri. Colecțiile de țigle reprezintă un număr mare de opțiuni de culoare.

  UNITILE

  Placa din Shakhtynskaya este un brand căutat după exploatația Unitile, care fabrică plăci casnice ieftin. Designul de materiale este dezvoltat de studiourile de design italiene și spaniole. Compania furnizeaza treizeci de colectii cu multe culori: atat calm cat si luminoase. În recenzii există fapte de abateri în dimensiune. Cu o instalare corectă, obțineți un rezultat decent care nu dă rezultate omologilor și mai scumpi.

  Această opțiune este un buget și este cea mai bună țiglă din cele mai ieftine.

  Sfaturi

  Pentru a cumpăra materiale de calitate pentru căptușeală, trebuie să verificați cu atenție piesa. Următorii parametri trebuie luați în considerare:

  • integritatea smalțului. Nu ar trebui să aibă defecte, incluziuni străine, precum și dungi roșii și galbene, pentru că astfel marchează căsătoria;
  • cu o placă de pardoseală este necesar să efectuați un test: puneți produsul pe o suprafață aspră cu fața frontală și frecați-l.Dacă nu există semne, înseamnă că materialul este de înaltă calitate;
  • plăcile trebuie să respecte parametrii indicați pe ambalaj și să aibă forma geometrică corectă;
  • suprafața nu trebuie să alunece. Trebuie să-l udi și să-l verifici cu degetul. Dacă degetul alunecă cu ușurință, produsul nu este o opțiune potrivită pentru baie.

  Ar trebui să vă gândiți la ce tip de model este necesar, ce ton va fi ideal: calm sau contrastant. Acesta este un aspect destul de important în selecție, deoarece interiorul băii ar trebui să fie distractiv și să aducă numai emoții pozitive. Este important să se calculeze cantitatea necesară de material. Pentru a face acest lucru, calculați câți metri pătrați aveți nevoie pentru a acoperi plăcile. Este mai bine să luați materialul cu o marjă, pentru a nu avea probleme.

  Ar trebui să ne amintim că nuanțele luminoase pot spori spațiul, iar cele întunecate - pentru ao reduce.

  În cazul în care camera este mică, este necesar să alegeți plăci pastel. Puteți cumpăra un produs de culoare care va afecta proprietarul pozitiv, de exemplu, culorile roșu strălucitoare sunt capabile să perceapă cu energie și să ajute la lupta cu complexele, verde - calma și relaxați-vă. Tigla mată va da rigurozitate designului.Este mai bine să plasezi dale pe podea, deoarece aceasta va elimina necesitatea de ao șterge în mod constant.

  Cum de a stabili?

  Pentru a alege structura optimă, este necesar să se țină seama de factori precum aria spațiului, înălțimea tavanului și prezența deficiențelor care sunt supuse ajustării. Există mai multe modalități de a face față.

  • Panou de perete. Această opțiune este tradițională și este capabilă să extindă vizual camera și să coboare plafonul. Este necesar să așezați plăcile de pardoseală de nuanțe întunecate și apoi să continuați să căptușiți o culoare mai deschisă. Locul joncțiunea de culori ar trebui să fie decorate cu o graniță ceramică.
  • Linii orizontale. Fundal de lumină și dungi de diferite culori. Ele sunt atât înguste, cât și mai largi. Această opțiune va face spațiul mai voluminos și va adăuga coerență.
  • Linii verticale. Această opțiune de instalare va restrânge vizual camera și va face plafonul mai mare.
  • Elemente de accent. Această opțiune este cea mai populară cale. Este necesar să se facă un fundal ușor și să se adauge elemente luminoase în anumite zone specifice, de exemplu, plăci multi-colorate, dale cu un model decorativ, ornament sau panou.
  • Culori diferite în cantitate egală. Fiecare culoare trebuie să se afle într-o anumită zonă. Podeaua poate fi decorată în mai multe culori amestecându-se (tabla de șah).
  • caleidoscop. O mare opțiune pentru oamenii creativi cărora le place totul neobișnuit. Placile multicolore se alterneaza in orice ordine.
  • stropi. Tigla monocromatică a nuanțelor luminoase formează fundalul general, țigla multi-colorată este localizată haotic. Această metodă este bună numai pentru camere spațioase.
  • Forme și modele geometrice. Această metodă nu poate fi utilizată pentru camere mici.
  • O combinație de opțiuni. Dacă spațiul este spațios, puteți utiliza o combinație de mai multe metode, de exemplu, un panou de perete și elemente de accent.

  Exemple frumoase

  Design frumos al băii cu țiglă albastră cu modele.

  Camera luminoasă, în proiectarea căreia au fost utilizate astfel de metode de dispunere ca linii orizontale și verticale. Și, de asemenea, puteți vedea elementul de accent.

  Placi cu imagini de tablouri - aceasta este o opțiune excelentă pentru iubitorii de artă și lucrurile elegante.

  Decorul verde deschis creează o atmosferă de confort și liniște.Culoarea verde are un efect pozitiv asupra nervilor și face camera mai elegantă.

  Designul original al băii conferă sofisticare și originalitate.

  Designul creativ al unei camere mici vă permite să arătați imaginația.

  Despre ce dulap este mai bine să alegeți pentru baie, vezi în videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor