Flori și plante în dormitor

Frumusețea și decorativitatea florilor - acestea sunt motivele pentru care sunt achiziționate. Puțini oameni se gândesc la proprietățile lor de sănătate sau la efectele asupra sistemului nervos. Și acest lucru este foarte important atunci când alegeți flori pentru dormitor, deoarece acesta este un loc pentru odihnă și relaxare, acumularea de noi forțe pentru ziua următoare.

Pot să țin flori în dormitor?

Mulți nu îndrăznesc să cultive flori în dormitor, menționând efectele lor dăunătoare. Dar există încă plante și flori care sunt potrivite pentru dormitor, deoarece ele au un efect pozitiv asupra sănătății umane. Dar este important să nu exagerați cu cantitatea lor, deoarece plantele cresc noaptea și absorb o cantitate mare de oxigen, ceea ce este atât de necesar pentru un somn odihnitor. O altă nuanță - plantele ar trebui amplasate la mai puțin de un metru de pat. Având în vedere toate aceste recomandări, puteți avea flori în dormitor, dar nu toate sunt potrivite pentru absorbția de oxigen și praf.

Plante de interior favorabile

Florile flori sunt pline de varietate. Dar pentru dormitor mai potrivite reprezentanți ai plantelor verzi, fără un număr mare de flori și aroma de zahăr:

 • Chlorophytum - un umidificator excelent, care este important pentru sezoanele de încălzire uscată. De asemenea, planta curata aerul de gazele nocive, elimina microorganismele, actioneaza ca un neutralizator al compușilor toxici. Pentru o curățare completă a unei încăperi, patru astfel de plante sunt suficiente.
 • Sansevieria sau "limba Teschin" are multe avantaje. Această plantă produce oxigen atât în ​​timpul zilei cât și în timpul nopții, în mod ideal, 8 foi sunt suficiente pentru toți cei din dormitor pentru efecte benefice maxime - întărirea imunității, stabilizarea presiunii, lupta împotriva durerilor de cap. Ea se descurcă bine cu filtrarea substanțelor nocive, cum ar fi benzenul și formaldehida, care este perfectă pentru apartamentele orașului.
 • Spathiphyllum sau crin al lumii - floare de sex feminin pentru energie feminină.Împreună cu producția activă de oxigen, hidratează perfect aerul, neutralizând astfel microbii care sunt periculoși pentru tractul respirator. Această floare este responsabilă de normalizarea energiei. De asemenea, detoxifiază perfect alcoolii, acetona, amoniacul, benzenul, xilenul. Spathiphyllum va ușura starea în timpul aromei agresive de a repara vecinii.
 • Pipal neutralizează toxinele dăunătoare, eliberând aerul volatil, ceea ce reduce riscul bolilor virale. Se hidratează aerul și îmbogățește camera cu oxigen. Frunzele prafului de capcane din plante, care se îndepărtează ușor cu o cârpă umedă. Din punctul de vedere al învățăturii feng shui, această plantă aduce pace și liniște, de aceea este atât de important pentru dormitor.
 • Ficus benjamina capabil să scadă stresul și să normalizeze somnul. Perfect se comporta cu mirosuri de chimicale de uz casnic, materiale de finisare. Îmbogățește camera cu oxigen și ajută la umidificarea aerului.
 • Geranium sau pelargonium este un neutralizator al monoxidului de carbon și al substanțelor chimice. Salvează de stafilococi și streptococi. Efect benefic asupra sistemului nervos și a organelor respiratorii. Planta este perfect combinată cu energia feminină, influențând astfel perfect fundalul hormonal.Parfumul florii respinge perfect insectele, cu toate acestea, poate provoca, de asemenea, alergii, așa că înainte de a achiziționa trebuie să începeți să verificați absența.
 • Chamaedorea - O planta care satura aerul cu ozon, mirosul de prospetime. Umple camera cu oxigen și hidratează atmosfera. Împreună cu aceste proprietăți, se ocupă de absorbția amestecurilor otrăvitoare și de neutralizarea benzenului și a tricloretilenului.
 • crizantemă aduce energia păcii. Produce fitoncide și absoarbe perfect astfel de parfumuri de uz casnic ca fumul de țigară, mirosul de materiale plastice, amoniacul. neutralizează formaldehidele.
 • violet stabilizează procesele nervoase. Influența psiho-emoțională depinde de culoare. Florile albe slăbesc distrugerile nervoase, reduc stresul, purpuriu - se unesc, eliberează casa energiei negative, iar roșu și roz sunt o sursă de satisfacție și bucurie.
 • cactus curăță aerul bine, iar cu cât acele sunt mai lungi, cu atât mai bine dormitorul. Combate microbii, reduce ionizarea aerului, ceea ce reprezintă o garanție a protecției împotriva undelor electromagnetice.
 • Dracaena tonurile și curăță energia, în timp ce sporesc emoțiile pozitive.Umidifică bine aerul și îmbogățește cu spațiul de oxigen.
 • Aloe vera ucide bacteriile care provoacă boli, vindecă atmosfera dormitorului. Două sau trei plante sunt capabile să mențină imunitatea în stare excelentă în perioadele cele mai periculoase. De asemenea, absorb substanțe toxice din mobilier dăunător din PAL (până la 90%). Din punct de vedere al medicinei, această plantă este de asemenea unică. Energia plantei creează protecție împotriva nenorocirii și înlătură electrificarea, în timp ce planta nu-i plac un număr mare de oameni.
 • "Copac bani", în primul rând, este responsabil pentru partea materială și este un simbol al bogăției, acumulând energie pozitivă. De asemenea, absoarbe energia negativă, curățând spațiul. Se poate numi pe bună dreptate o instalație de filtrare, deoarece neutralizează substanțele dăunătoare și absoarbe mirosurile. Ea eliberează bine oxigenul.
 • begonie precum și pomul de bani - un simbol al bogăției. Parfumul ajută la combaterea depresiei și bolii. Floarea este recomandată în special pentru dormitorul unei persoane în vârstă. Neutralizează microbii dăunători.
 • Kalanchoe - plante antidepresive. Emiteți în mod activ oxigen, ajutând la umezirea aerului.
 • palmier - un element decorativ frumos pentru dormitor. Împreună cu frumusețea, se îmbogățește cu oxigenul și umidifică camera cu aer. Este o sursă de energie pentru prospețime și forță.
 • golf - plante universale. Se hidratează și curăță aerul din dormitor. Se calmeaza sistemul nervos, amelioreaza migrenele, spasmele intestinale, creste circulatia sangelui, ceea ce este bun pentru creier.
 • citrice - lamaie, portocale, mandarine, lămâi verzi - toate acestea un efect benefic asupra sistemului respirator și produc substanțe medicamentoase decât benefice pentru aura camerei. Ei ucid microbii și reduc reproducerea lor.

Ce nu sunt potrivite pentru dormitor?

Cu toate acestea, nu toți membrii familiei verzi sunt potriviți pentru dormitor. Acestea includ plantele nopții - cele care sunt active pe timp de noapte și absorb oxigen, miros puternic, care amenință cu alergii, nevroze și greață și de cei care, conform Feng Shui, sunt energici nu este potrivit pentru dormitor:

 • orhidee. Se pare, de ce este imposibil să păstrezi o astfel de floare blândă și frumoasă în dormitor? Dar aici, în ceea ce privește energia și uleiurile esențiale, această plantă este periculoasă să doarmă. Orhideea este periculoasă deoarece provoacă insomnie, dureri de cap, o stare agresivă și iritabilă dimineața și este depresivă și obosită toată ziua.
 • crin. Își doară absorbția excesivă de oxigen și o eliberare mare de dioxid de carbon, de aceea durerile de cap dimineața și senzația de depresie și oboseală. La același tip de dăunători dăunători pot fi atribuite, și ferigă.
 • iasomie. De asemenea, deoarece crinul absoarbe mult oxigen, dar în plus, mirosul său strălucitor poate provoca reacții alergice, grețuri și cefalee.
 • Dieffenbachia. Planta este bogată în proprietăți de hidratare, curăță aerul de phytoncides bine, dar este foarte otrăvitor. Contactul cu sucul de pe piele provoacă iritații severe, mâncărime. Și mai rău, dacă planta cade pe membrana mucoasă - umflarea limbii și orbirea va deveni consecința acesteia. Acestea includ tuberoza, croton, japoneza, oleander.
 • hortensie. Planta este frumoasă, dar este plină de reacții alergice la aroma și polenul plantei.
 • Monstera. Ea absoarbe energia, literalmente "strangând" o persoană într-un vis, luând o cantitate mare de oxigen în dormitor.
 • filodendron. Pericole otrăvitoare și leziuni ale tractului gastro-intestinal.
 • azalee. Pălăria de lux de flori groase pentru dormitor nu este potrivită, deoarece poate provoca crampe și chiar crampe de colici și stomac.
 • Mimoza și lalea Gesner. Este periculos pentru păr, deoarece are un efect negativ asupra foliculilor de păr, care este plin de cădere a părului și chelie.

Considerăm locația

Paturile de flori aranja în dormitor nu merită, deoarece plantele absorb oxigen și pot strangula proprietarul unui număr mare. 3-4 plante mari sunt suficiente pentru un dormitor. Cu cat este mai mare floarea, cu atat mai mult ar trebui sa fie din pat, deoarece poate "fura" oxigenul si puterea spalatului. Plantele înalte sunt mai aproape de fereastră la o distanță de doi metri. Plantele mai mici pot fi ținute mai aproape, dar nu mai puțin de un metru de la pat.

Plantele pot fi în ghivece, pe borduri și în altceva, sau în limbo. Depinde numai de dorința proprietarilor și de proiectarea dormitorului.

Ar trebui să ne amintim că cu cât este mai înaltă floarea, cu atât mai mult trebuie să fie umezită, deoarece aerul uscat și cald se ridică. Dar plantele care se află pe podea pot fi limitate la udarea săptămânală.

Reîmprospătați designul plantei ridicate, cu frunze dezvoltate. Dar pentru iubitorii de pace adecvate plante de dimensiuni mici. Pentru tonuri pastelate liniștite ale dormitorului, begoniile se vor potrivi, vor ajuta la ameliorarea spațiului de geranium cu culori strălucitoare. Cu toate acestea, nu exagerați-l cu variegarea, pentru a nu supraîncărca ochii și a nu-l obosi pe creier.În primul rând dormitorul - un loc de odihnă.

Sfaturi pentru alegere

Pentru un dormitor, este mai bine să alegeți flori care nu sunt pretențioase, deoarece adesea acest loc este întunecat, destul de uscat și cald.

Plantele de umbre se vor simti cat mai confortabile in dormitor. La alegerea culorilor trebuie să țineți cont de următoarele puncte:

 • planta nu trebuie să conțină otrăvuri;
 • lipsa aromelor ascuțite;
 • energia pozitiva a floarei.

Ridicați plantele îngrijite și dezvoltate. Acest lucru este important pentru menținerea energiei lor pozitive necesare pentru un pat de familie. Dar Feng Shui recomandă să se stabilească florile de nuanțe roșii și portocalii în cameră pentru a îmbunătăți viața sexuală a partenerilor. Plantele exotice și nefamiliare din dormitor nu ar trebui luate. Culorile cu creștere lentă sunt cele mai potrivite, deoarece absorb mai puțină energie. Plantele de uz casnic ar trebui să conțină beneficiul maxim, iar pentru dormitor aceste plante - hidratante suplimentare și produse de curățare.

Flori artificiale ca alternativă

Dacă nu sunteți un iubitor de verdeață, atunci flori artificiale poate fi o mare alternativă. Astăzi piața este plină de diverși reprezentanți ai florei,și în aparență nu sunt inferioare florilor reale. Ei sunt o bună nemulțumire - nu trebuie să fie udate, să schimbe pământul, să pulverizeze.

Dacă dormitorul este în partea însorită, atunci florile artificiale decorează pragurile de fereastră și nu va exista riscul ca acestea să ardă din cauza influenței excesive a razele soarelui. Ele arde puțin, după care pot fi înlocuite. Indiferent cât de bune sunt florile artificiale, amintiți-vă că colectează praful, deci trebuie curățate în mod constant pentru a evita alergiile și iritațiile.

Plantele verzi dau întotdeauna în casă o atmosferă de confort și căldură. Acestea afectează, de asemenea, dispoziția și sănătatea. Prin urmare, este necesar să selectați cu atenție flori pentru dormitor astfel încât acest loc să devină un adevărat paradis pentru odihnă și recuperare.

Despre ce flori ar trebui să fie în fiecare dormitor, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor