Idei de interior pentru dormitor cu zid de caramida

Peretele decorativ din cameră este o soluție de design modernă. Este un decor original și memorabil al camerei. Dacă sunteți interesat de idei pentru proiectarea unui dormitor cu perete de cărămidă, citiți acest articol.

Pentru ce camere sunt potrivite?

Decorarea unui dormitor cu zid de cărămidă este potrivit pentru camere de toate dimensiunile și layouts. Nu contează lumina naturală a dormitorului.

Dacă vorbim de o cameră mare, zidaria poate aranja întreaga cameră. Dacă zona dormitorului este mică și nu depășește 15 metri pătrați. m, este mai bine să folosiți un perete - sau chiar o parte din acesta. Aceasta, de exemplu, poate fi o bandă peste capul patului. În cazul în care camera are tavane mici, atunci o astfel de linie verticală va ajuta la ridicarea vizuală a tavanului.

Dacă dormitorul este situat pe partea de nord sau este slab luminat din alte motive, atunci ar trebui să folosiți designul luminos al acestui element de decor - de exemplu, puteți picta suprafața albă.

În cazul în care camera are ferestre mari, caramida va fi o soluție potrivită. Acesta poate fi unul sau mai mulți pereți. Cel mai adesea, un zid de cărămidă este decorat cu camere decorate în stil loft. Pentru că este doar caracterizată de ferestre mari.

Ce stil să emităm?

Cărămizi ca element decorativ este o caracteristică caracteristică a interioarelor în stilul unui mansardă. A venit din America. La începutul secolului trecut, a avut loc o transformare masivă a clădirilor nerezidențiale în clădiri rezidențiale. Cel mai adesea acestea erau mansarde. Traducerea cuvântului "loft" - "loft".

Loft are propriile caracteristici:

 • pereți din cărămidă;
 • utilizarea activă a lemnului, a betonului și a metalului pentru decorare;
 • țevi, ventilație, grinzi de tavan și alte elemente similare;
 • fără perdele;
 • podele din lemn sau din beton;
 • becuri fără lămpi pe cabluri lungi;
 • zona mare a camerei.

De vreme ce astfel de locuințe au fost achiziționate de oamenii săraci, abia au avut ocazia să cumpere mobilier nou.Pentru camerele de decor au folosit diferite mobilier. În prezent, este posibilă și utilizarea de mobilier de diferite stiluri și epoci.

Așa cum am menționat mai devreme, este tipic ca un loft să nu folosească perdele, deci este foarte potrivit pentru dormitoare mici. Acest lucru se datorează faptului că puteți economisi spațiu și utilizați pervazul ferestrei ca un dulap sau o masă de toaletă. În plus, în camere mici, perdele vizual "fura" o mulțime de spațiu. Crearea unui design care vă permite să faceți fără ele este foarte util.

Designul modern vă permite să utilizați mai multe stiluri într-o singură cameră.

Adesea au folosit câteva elemente caracteristice din diferite stiluri. Cărămizi pot fi introduse în interior în neoclasicism, minimalism, stil scandinav, artă deco - sau chiar în stilurile americane și coloniale.

De asemenea, designul ambreiajului depinde de stilul ales. Poate fi făcut dintr-o cărămidă monocromatică plată și are aspectul exterior al casei. O astfel de tehnică este cel mai des utilizată în interiorul high-tech, art deco, minimalism, chebbi-chic, american sau colonial.

Poate fi imitat zidurile vechi din zidărie cu cărămizi de diferite dimensiuni, culori și peelinguri. O asemenea așezare este tipică pentru un pod, dar poate fi folosită și pentru stiluri ecologice, scandinave și alte.

Soluții de culoare

Dacă se dorește, caramida poate fi vopsită în orice culoare, dar cele mai des folosite culori naturale - de la portocaliu la maro închis.

Deseori, puteți găsi design în scară gri - de la cenușă la grafit. Acest lucru este valabil mai ales pentru modelele de înaltă tehnologie sau techno, deoarece acestea utilizează o mulțime de suprafețe metalice și lucioase. Culoarea naturală a cărămizilor este mai potrivită pentru o cameră cu mobilier și ornamente din lemn.

După cum sa menționat deja, alegerea culorii sau vopselei de cărămidă depinde de designul general. Dacă în dormitor există mobilier din lemn, puteți alege o cărămidă care să se potrivească cu tonul unei astfel de suprafețe. Cu toate acestea, în acest caz este necesar să se ia în considerare dimensiunea camerei. Dacă este mic și mobilierul este întunecat, atunci un perete de aceeași culoare poate degrada percepția vizuală a interiorului.

Este mai bine să pictezi atât pereții cât și cărămizile într-o singură culoare.

Textura reliefului în acest caz va fi un element vizibil al decorului.

Un perete de cărămidă albă pare foarte interesant. De obicei, acesta poate fi văzut în camere mici, în culori luminoase. De regulă, acestea sunt camere în stil loft, minimalism sau stil scandinav.

Imitația tencuielii sau vopselei arată originală. Această tehnică poate fi utilizată pentru interioare în stilul Chebbi-chic și în alte cazuri potrivite.

materiale

Pentru zidărie, puteți utiliza o cărămidă reală, pentru a fi mai precisă - tăierea văzutului. Cu toate acestea, în acest caz, este necesar să se consulte cu experții, deoarece astfel de confruntări vor face zidul mai greu și ar putea afecta negativ design-ul întregii case.

Pentru a crea zidărie decorativă pe piața materialelor de finisare, există o selecție destul de mare:

 • tigla flexibila "sub caramida" este usor de instalat si are o paleta bogata de culori;
 • gips-carton dur - unul dintre cele mai accesibile materiale;
 • placi de ciment - o gamă largă de texturi și culori;
 • plăcile de cărămidă din lut au indicatori operaționali înalți și diferă în preț destul de ridicat;
 • Panourile din PVC și MDF au o varietate de culori și texturi și vă permit de asemenea să revizuiți rapid și ușor o suprafață mare;
 • Panourile din fibră de sticlă din fibră de sticlă sunt mai durabile decât PVC și MDF, deci sunt folosite chiar și pentru finisarea exterioară.

decorare

Decorul (și culoarea) va depinde de designul general al dormitorului, precum și de dimensiunea acestuia.

Pentru camere mici de până la 10-12 metri pătrați. m zid de cărămidă în sine va deveni deja un element de decor. Dacă utilizați materiale textile imprimate luminos pentru pat și lampa originală sau o vază pe noptieră, este posibil ca elementele suplimentare să nu fie necesare. Dacă totuși doriți să decorați un perete cu ceva, atunci posterele mici sau oglinzile decorative vor funcționa bine.

Dacă dormitorul are o suprafață de 12-18 metri pătrați. m, puteți închide un panou mare sau multe postere sau picturi diferite cu imagini mari. Rafturile cu cutii decorative, lumanari în sfeșnici sau obiecte de diferite forme geometrice (minge, cub și altele) vor fi de asemenea potrivite. O soluție interesantă va fi nișe cu iluminare sau pictura pe perete în sine.

Foarte adesea lumina decorativă este folosită pentru a decora zidăria. De obicei, este o lampă cu un baldachin neobișnuit sau cu abajur, suspendată pe cabluri lungi și jucând rolul de iluminare de la noptieră.În plus, lumina poate fi liniară și iluminează peretele de sus sau de la capul patului.

Dacă vorbim mai mult despre stilurile de design, putem afirma că postere cu imagini ale orașului, ale oamenilor, ale transportului, ale clădirilor și structurilor industriale, ale podurilor și ale altor motive urbane sunt caracteristice ale mansardelor. Spoturile suspendate din tavan pe o șină metalică sunt foarte des folosite ca dispozitive de iluminat.

Pentru dormitorul în stil art deco, oglinzile decorative vor fi un element tipic. Acesta poate fi un ornament din fragmente de formă dreptunghiulară, pătrată sau romboidală. Puteți să luați lămpi de cristal și o oglindă într-un cadru frumos decupat în stilul rococo sau baroc.

Pentru interioare mai tradiționale și clasice, picturile din rame de lemn și lămpile de perete în stil englez vor face.

Idei în interior

Ar trebui să înceapă cu un interior neobișnuit în stil american. Cărămidă a reușit să se încadreze în interiorul tradițional datorită schemei de culori monocrome, în care predomină cenușa gri. În plus, accentele albe și nopțile de nopți de sticlă, care nu văd ochii, au ajutat la acest lucru.

Următorul design este un alt exemplu interesant al unei combinații de lucruri care sunt departe unul de celălalt. Peretele de cărămidă se potrivește armonios în interior într-un stil colonial, deoarece teracota este una dintre culorile sale caracteristice.

În cele din urmă, merită să luăm în considerare interiorul minimalist, în care cărămida creează o atmosferă destul de confortabilă - datorită schemei de culoare roșie. Predominanța culorilor alb și bej întrerupe culoarea bogată a cărămizilor și creează un sentiment de spațiu. Accenturile negre sunt folosite pentru a finaliza designul.

Vedeți videoclipul următor, pentru interioarele mai frumoase ale dormitorului cu pereți din cărămidă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor