Cum de a construi o seră din policarbonat?

 Cum de a construi o seră din policarbonat?

Serele de policarbonat sunt printre cele mai populare și căutate pe piața modernă. Un număr mare de avantaje, dintre care calitatea înaltă, fiabilitatea și caracterul practic, le diferențiază calitativ de celelalte soiuri.

Caracteristici speciale

Policarbonatul de seră do-it-yourself sunt în mare cerere și popularitate datorită structurii celulare a materialului. Aceasta oferă o durată de viață incredibil de lungă, spre deosebire de filmul din sticlă sau plastic.

Avantajul distinctiv al policarbonatului este acela că nu se teme de șocuri, de aceea este capabil să facă față chiar și unor precipitații cum ar fi grindina sau vântul.În plus, acest material nu se deteriorează sub influența razelor solare directe și pentru o lungă perioadă de timp își păstrează transparența.

Pentru a înțelege dacă instalarea unei serii de policarbonat este justificată, este necesar să înțelegeți caracteristicile acestui material.

Policarbonatul este un plastic ușor și destul de durabil, format din mai multe straturi și având o structură celulară.

Cele mai populare sunt foile, grosimea cărora nu depășește 6 mm. În același timp, foile de policarbonat se pot lauda cu o transmisie impresionantă a luminii, precum și capacitatea de a tolera temperaturi extreme. Ribele interne oferă rigiditate și forță incredibile, precum și capacitatea de a prelua aproape orice formă.

Pro și contra

Popularitatea enormă și cererea de seră din policarbonat sunt oferite de o serie de avantaje care le diferențiază calitativ de celelalte soiuri.

Printre cele mai importante avantaje ale acestor sere sunt mai mulți factori:

 • Ușurința activităților de instalare, precum și capacitatea de a instala rapid foi de policarbonat.
 • Acest material este considerat unul dintre cele mai favorabile și eficiente din punct de vedere al izolației termice.
 • Un nivel impresionant de izolare fonică care poate ajunge la 25 de decibeli.
 • O seră bună trebuie să treacă prin lumina directă a soarelui. Policarbonatul în acest context este de neegalat, deoarece nivelul său de transparență nu este mai mic de 92%.
 • Când utilizați un strat special de protecție, puteți fi siguri că spațiile verzi vor fi protejate cât mai mult posibil de expunerea la radiații ultraviolete, ceea ce poate dăuna culturii.
 • Incredibil de mare rezistență și rezistență la deteriorări mecanice. În plus, policarbonatul se mândrește cu rezistența la schimbări rapide ale temperaturii, ceea ce îl face o soluție ideală chiar și pentru latitudinile noastre. Rezistența acestui material este de aproape 200 de ori mai mare decât caracteristicile de rezistență ale sticlei.

Desigur, acestea nu sunt toate avantajele serelor de policarbonat. Unul dintre avantajele sunt, de asemenea dimensiunile lor unice, care le permit să fie utilizate pentru deschidericare sunt create între arcele structurilor de cadre.

Utilizarea întregului an a serii a devenit posibilă datorită faptului că foile de policarbonat pot face față cu ușurință încărcărilor de vânt și zăpadă.

Astfel de sere sunt, de asemenea, de neegalat în domeniul siguranței împotriva incendiilor. În plus, placarea utilizată în producerea de sere nu este supusă arderii, deoarece se poate topi și apoi la o temperatură care depășește 500 de grade Celsius.

Puteți utiliza tipuri ultramoderne de foi de policarbonat, care nu emit nici un fel de substanțe nocive chiar și atunci când sunt arse sau topite.

Tapițeria de seră din policarbonat are o rezistență impresionantă la mediile agresive. În plus, este garantat un nivel ridicat de protecție a plantelor împotriva reziduurilor acide.

Sticlele de policarbonat pot, de asemenea, să le mulțumească proprietarilor cu o masă mică, care este de 15 ori mai puțină sticlă. Datorită acestui aspect este posibil să se economisească mult pe părțile purtătoare ale structurii.

În ciuda numărului mare de avantaje, serele de policarbonat au anumite dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a alege un astfel de obiect.

În nici un caz nu ar trebui ca capetele foilor de policarbonat să rămână deschise, deoarece acest lucru va permite atât umezelii cât și insectelor să pătrundă în interiorul serii, ceea ce, la rândul său, poate provoca ciuperci și alte bacterii patogene.

Curățarea unei astfel de seră ar trebui făcută cu cea mai mare atenție, deoarece este destul de ușor să se deterioreze suprafața.

Cel mai bine este să limitați utilizarea țesăturilor moi, precum și a celor de curățare neutre. În nici un caz nu se pot aplica compoziții de curățare care includ săruri, alcalii sau clor.

Și, de asemenea Evitați pastele abrazive și obiectele ascuțite. care sunt capabile să zgârie foile de policarbonat, distrugând astfel aspectul lor atractiv și proprietățile protectoare. În timpul iernii, trebuie acordată o atenție deosebită îndepărtării zăpezii din partea de sus a serii. Nu puteți permite formarea de gheață, deoarece poate cauza în viitor deformarea serii.

materiale

O atenție deosebită în procesul de fabricare a unei serii de policarbonat cu propriile mâini trebuie să fie acordată selecției materialelor pe care depinde fiabilitatea, rezistența și durabilitatea întregii structuri.

Profilele galvanizate subțiri și aluminiu sunt considerate ideale., precum și opțiuni din metalplastic. Principalul lor avantaj este că ele sunt destul de ușor de asamblat și pot schimba forma, dacă este necesar.

Singurul dezavantaj al unei seră cu un cadru similar este aceea în cazul unei condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv a vântului greu, construcția ar putea să nu reziste și toată sera se va prăbuși.

Dacă încă intenționați să-l construiți din aceste materiale, este necesar să creșteți numărul de coaste sau să dezvoltați o structură specială care poate fi înlăturată în timpul iernii.

Una dintre cele mai populare pe piața modernă sunt serele cu un cadru din aluminiu. Desigur, un cadru mai durabil ar fi dacă ar fi făcut din lemn de 3x6 cm, dar acest material ecologic are propriile sale neajunsuri specifice: în cazul în care seara se află într-o regiune cu umiditate ridicată, atunci structura va începe în curând să putrezească.

Dacă totuși doriți să utilizați doar un astfel de cadru, atunci acesta trebuie procesat folosind antiseptice speciale,care va asigura o existență îndelungată.

Cel mai durabil este construcția, care a fost realizată din țevi metalice sau canal.

Dacă aveți nevoie de o seră fiabilă care să poată face față fenomenelor meteorologice și stresului mecanic, atunci este mai bine să alegeți opțiunile de oțel cu o secțiune transversală pătratică. Singurul lor dezavantaj este că acestea nu sunt practic supuse schimbării formei, așadar utilizarea unui acoperiș înclinat nu va funcționa.

De asemenea, trebuie menționat faptul că utilizarea unui cadru greu necesită o bază mai solidă și mai sigură, care va putea să facă față unei greutăți similare a serii.

formă

O caracteristică distinctivă a unei serii de policarbonat, care o diferențiază calitativ de sere și alte structuri similare, este capacitatea sa de a menține căldura. Pentru a încălzi sera se folosesc surse naturale, inclusiv soarele, vaporii din gunoi de grajd sau deșeurile biologice.

Pentru ca aburul să fie acoperit cât mai mult posibil, este necesar să se reducă cantitatea de spațiu încălzit. În plus, pentru a lucra cu plante este necesar să se prevadă prezența gurilor de magazie.

Principalul avantaj al serii este că tot aici este construit pe încălzire artificială, astfel încât înălțimea structurii poate fi mult mai mare decât înălțimea unei persoane.

Există mai multe tipuri de cele mai populare și populare forme de piață ale structurilor de seră din policarbonat:

 • Ecran de arc din policarbonat. Acest formular este considerat optim deoarece oferă un nivel ridicat de confort în timpul lansării și al utilizării. Ansamblul se realizează prin îndoirea foilor de policarbonat și prin lipirea acestora pe cadru, datorită căruia oamenii se pot mișca ușor și confortabil în interiorul serii. Prezența unui acoperiș arcuit vă permite să nu rămâneți pe zăpadă și alte precipitații.
 • Mini-sere. Principala caracteristică a acestor structuri este lățimea lor mică, care rareori depășește 2 m. În plus, aceste sere sunt înălțate, dar acest lucru nu afectează mișcarea netedă a unei persoane la înălțime completă. În majoritatea cazurilor, înălțimea serei este de aproximativ 2 m.

Astfel de opțiuni sunt considerate cea mai bună alegere pentru persoanele care dețin zone mici și doresc să le utilizeze pentru construcția acestei structuri.

 • Sere "picături". Punctul culminant al acestor obiecte de construcție este prezența unui acoperiș ascuțit, datorită căruia structura este capabilă să facă față celor mai puternice vânturi și iernile cu zăpadă. Zăpada nu rămâne pe acoperiș, astfel încât sarcina pe întregul obiect este minimă.
 • Butterfly seră. Înțelegerea caracteristicilor de proiectare se poate baza pe nume. O seră convenabilă constă din obloane dispuse paralel unul cu altul, care acoperă acoperisul serii. Astfel de desene sau modele sunt utilizate în mod obișnuit pentru creșterea răsadurilor.
 • Cutie pentru pâine cu serădin policarbonat. Această structură se distinge prin înălțimea mică și forma arcuită, iar zona de lucru este localizată de obicei pe partea de sud.

dimensiuni

În procesul de construire a unei serii de policarbonat, trebuie acordată o atenție deosebită dimensiunii foilor. Cunoscând dimensiunile foii, puteți face calcule ale cadrului, alegeți tipul optim de construcție - structură arcuită sau o clădire cu un acoperiș cu două pante. Cel mai bine este să folosiți foi de policarbonat de șase metri, cu care puteți construi sere arcuite. Pasul elementelor nu trebuie să depășească 2100 mm.iar lungimea serii depinde de nevoile proprietarului și de dimensiunea teritoriului.

Pentru a construi un astfel de design, este suficient să selectați foi de policarbonat cu o grosime de 8 mm. Un astfel de material poate face față cu ușurință încărcărilor de zăpadă în timpul iernii, dar este, de asemenea, foarte convenabil pentru instalare.

În cazul în care sera include pereți și un acoperiș gable, fiecare plan este instalat separat. Dacă doriți să salvați, puteți utiliza pereți din materiale ieftine, a căror grosime va fi de 4-6 mm.

Instrumente necesare

Pentru a crea cea mai înaltă calitate și seră durabilă, va trebui să folosiți instrumente fiabile și exacte, inclusiv ruletă, lopată, ciocane și unghii. În plus, este imposibil să se facă fără astfel de materiale și unelte ca structurile metalice și țevi în formă de pătrat, șaibe termice și plăci de lemn, mixere de beton, grunduri și unități de sudură. Aceste dispozitive sunt necesare pentru a construi o seră cu fundație din beton.

O atenție deosebită trebuie acordată în acest proces fixării foilor de policarbonat, deoarece acestea se află sub presiune enormă în fiecare zi în timpul utilizării. De aceea Șaibele termice instalate trebuie să fie de înaltă calitate, iar instalarea lor trebuie efectuată cât mai responsabilă și mai atentă.. Numai în acest caz va fi posibilă construirea unei serii de policarbonat care să îndeplinească toate standardele moderne și va putea să funcționeze cât mai mult timp posibil.

Lucrări pregătitoare

Este destul de ușor să asamblați o seră din foi de policarbonat și alte componente, prin urmare, practic oricine se va descurca în acest proces. Cu toate acestea, pentru a asigura existența pe termen lung este imposibilă fără o bază de calitate și numai un profesionist se poate confrunta deja cu acest lucru.

Fără cunoștințele și abilitățile necesare pentru a construi o fundație rece de beton nu va funcționa și fără aceasta nu se poate pune problema utilizării pe termen lung a serelor din policarbonat.

De aceea este extrem de important să știți cum să montați corect baza prefabricată. Având în vedere faptul că sera de policarbonat este extrem de mică în masă, poate fi limitat la banda sau baza de ciment.

Atenția deosebită la turnarea fundației trebuie să fie plătită pentru a se asigura că aceasta este în cele din urmă egală, altfel sera va fi strânsă, ceea ce va spori considerabil riscul deteriorării mecanice.

Ar trebui să se acorde o atenție deosebită studiului desenelor și diagramelor, pe baza cărora seria de policarbonat va fi construită pas cu pas.

fundație

Pentru a asigura durabilitate și rigiditate maximă, serele de policarbonat trebuie atașate la o bază fixă. Dată fiind mica masă a acestei structuri, putem limita utilizarea unei fundații punctuale, care este făcută din orice material puternic. Poate fi lemn, cărămidă, blocuri de beton gazos și așa mai departe.

Avantajul distinctiv al fundației lemnului este la prețul său accesibil, în ciuda faptului că este capabil să reziste la sere cântărind până la 120 kg. Pentru a preveni eroziunea solului, precum și pentru a proteja plantele de schimbările bruște de temperatură, cel mai bine este să-l îngropați în pământ.

Nu este nevoie să înfășurați complet lemnul într-o peliculă, deoarece datorită acumulării condensului, structura va deveni rapid inutilizabilă. Pentru ca stâlpii rulmentului să nu fie spălați cu apă, este necesar să puneți sub ele o pernă de nisip sau moloz.

Una dintre cele mai populare astăzi sunt fundațiile de lemn, pentru care vechi traverse pot fi folosite. Principalul avantaj al acestui material este acela că acesta poate dura cel puțin 40 de ani, chiar și în condiții de umiditate foarte ridicată.

Traversele trebuie să fie așezate într-un șanț mic astfel încât marginile superioare să fie la nivelul solului și să fie capsate folosind console de construcție. Piloții sub o bază similară pot fi făcuți din beton, din blocuri și cărămizi.

În cazul în care seara este pe construcția de metal, va fi necesar să se stabilească o fundație benzi. Principalul dezavantaj al betonului este că acesta este un dirijor destul de slab al căldurii, de aceea se încălzește pentru o perioadă foarte lungă de timp, ceea ce nu este foarte bun în frigul rece și de iarnă. De aceea fundații similare pot fi ridicate numai în acele spații care se vor distinge prin prezența încălzirii artificiale.

cadru

Dacă cumpărați cadre industriale, acestea au, de obicei, toate dispozitivele de fixare necesare, dar pentru a simplifica lucrul de care aveți nevoie, aveți la dispoziție următoarele instrumente: clești, șurubelnițe, măsuri de bandă, șurubelnițe, markeri, ferăstraie sau un cuțit de construcție.Trebuie remarcat faptul că manualul pentru asamblarea serelor de policarbonat cu mâinile poate diferi în funcție de producător, dar recomandările generale sunt aceleași pentru aproape toate modelele și formele.

Deci, ar trebui să se instaleze scheletul serii, inclusiv etapele principale:

 • Ansamblul trebuie să înceapă la capete. Partea arcuită centrală trebuie să fie conectată la posturile verticale, care poate fi realizată cu șuruburi și dispozitive speciale de fixare care vin împreună cu kitul. Cel mai bine este să faceți acest lucru pe teren, deoarece într-o poziție verticală pot apărea anumite probleme cu uniformitate.
 • După ce fundul este instalat pe fundație, este necesar să verificați cu atenție nivelul de verticalitate. Dacă totul este în ordine, atașați apoi șuruburile de ancorare.
 • Bara transversală trebuie plantată chiar în mijlocul arcului. În plus, aceleași părți vor trebui instalate pe ambele suporturi verticale. Prin urmare, este extrem de important să se folosească banda de măsurare tot timpul, astfel încât ghidajele să fie la același nivel, altfel în viitor se va crea presiune puternică asupra anumitor elemente, ceea ce va reduce semnificativ durata de viață a structurii.
 • După asamblarea arcului, este necesar să vă asigurați că toate colțurile au fost respectate corect. Doar atunci suporturile verticale pot fi complet atașate la baza serii. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că treapta dintre arce nu poate depăși 2 m, datorită lățimii unei foi de policarbonat convenționale.
 • Și trebuie să faceți totul cu restul arcurilor și traverselor, fără a uita să îl verificați tot timpul cu ajutorul nivelului.
 • După ce toate nivelurile sunt verificate, arcurile sunt instalate, puteți continua instalarea ușilor. Inițial, este necesar să montați ramele și riglele suplimentare. După ce ați atașat ușile, trebuie să vă asigurați că funcționează. Se întâmplă adesea ca ușa să nu se închidă sau să se rănească la închidere. În plus, există cazuri destul de frecvente atunci când ușa se deschide singură, ceea ce poate însemna că deschiderea este instalată neuniform. Va fi nevoie să faceți totul din nou, deoarece o ușă complet ermetică este una dintre cele mai importante condiții pentru buna funcționare a serii.

Pentru a remedia situația, va fi necesar să dezasamblați complet structura sau o parte din ea, apoi să o asamblați corect, verificând cu atenție toate nuanțele și unghiurile.O atenție deosebită ar trebui acordată rigidizării, care ar trebui să fie un singur avion.

În această etapă, instalarea ramei serii se termină și o puteți acoperi cu foi de policarbonat.

acoperiș

Aranjarea acoperișului într-o seră din policarbonat necesită o atenție deosebită, deoarece rezistența și fiabilitatea întregii structuri, precum și integritatea plantelor depind de acest element. Trebuie remarcat faptul că tipul și forma acoperișului depind în primul rând de designul și caracteristicile serii.

Unele utilizează folie de plastic pentru a salva ca acoperirea principală a acoperișului, dar acest material nu se poate lăuda cu durabilitate și fiabilitate. În plus, datorită structurii fine, filmul de polietilenă practic nu reține căldura și trece prin frig în interiorul serii.

Dacă nu există fonduri pentru alte tipuri de acoperișuri, atunci Puteți utiliza această opțiune, dar în mai multe straturi, datorită cărora va fi posibil să se creeze un strat de aer între ele. Este ea care va juca rolul unui izolator termic excelent, care este atât de necesar pentru o seră din policarbonat.

Printre avantajele filmului de plastic ca acoperis pentru o seră, se poate distinge elasticitatea, expansiunea minimă cu căderi de temperatură,Preț accesibil și viteză mare de trecere UV.

Ar trebui menționat acest lucru dacă filmul a fost folosit pe tot parcursul verii într-o regiune fierbinte, atunci în timpul iernii va trebui să fie înlocuit, deoarece sub influența înghețului, va deveni fragilă.

Principalul dezavantaj al filmului este faptul că, în procesul de aplicare a acestuia, apare condensul, care reduce transmisia luminii acestui material.

În procesul de proiectare a unui profil de acoperiș, este necesar să se procedeze din sarcină. Acest indicator este extrem de important în timpul iernii, când precipitațiile sunt caracterizate de cea mai mare masă și conduc la creșterea încărcăturii pe capacul de seră. Profilele de acoperiș pot fi plane, precum și pantele cu o singură panta sau panta dubla.

Acoperișul plat este unul dintre cele mai puțin populare, deoarece aici, în timpul iernii, se colectează o cantitate mare de zăpadă.care pune presiune asupra întregii structuri și nu poate rezista pur și simplu.

Cel mai bine este să se acorde prioritate structurii arcuite, avantajul căruia este distribuția uniformă a încărcăturii pe întreaga sere de policarbonat.

Singurul dezavantaj este faptul că părțile laterale ale acoperișului, acest lucru nu se poate lăuda cu înălțime impresionantă care înlătură spațiu valoros în seră, deoarece nu vor fi în măsură să crească plante înalte. Cu toate acestea, există o soluție, deoarece părțile laterale pot organiza întotdeauna cultivarea răsadurilor și apoi transplantate în partea centrală a camerei.

Caracteristica distinctivă a unui fronton sau vărsat acoperiș este prezența conului, care este vârful acoperișului. Aceasta depinde de calitatea puterii sale structurale în ansamblu, și în auto-construcție a acoperișului cu efect de seră pentru a face ca nu este dificil.

Carcasă structurală

În cazul în care rama este complet ridicat, puteți începe de tăiere foi de policarbonat pentru sere si repara trim. Până în prezent, există două metode optime de montare. Primul este de a folosi șaibe speciale care sunt rezistente la temperaturi ridicate.

În ceea ce privește a doua, implică utilizarea unui profil pentru policarbonat. Profil Mount se face datorita unui profil special, care pot fi găsite într-o varietate de culori.Cel mai important lucru aici este identificarea corectă a punctelor de atașare, numărul cărora depinde de lungimea foii și de complexitatea cadrului în sine. Majoritatea meșteșugarilor sunt sfătuiți să instaleze între profilele cadrelor o impermeabilizare specială, care nu va permite fluxul de seră în viitor.. O caracteristică a acestei metode este aceea că îmbinarea foilor se face pe cadru, ceea ce simplifică foarte mult procesul de instalare.

Trebuie menționat faptul că instalarea cu ajutorul unei mașini de spălat termic este ușor diferită de cea descrisă mai sus. Principala diferență este că plăcile sunt montate direct pe rama serii, respectând cu strictețe principiile impermeabilizării. Pentru a face acest lucru, este necesar să alegeți cele mai durabile și mai fiabile șaibe termice, deoarece acestea suportă sarcina principală de a reține plăcile din policarbonat.

În acest caz, nu merită salvat, deoarece forța și durabilitatea întregii structuri depind de ea.

Instalarea de policarbonat celular pe sera se face într-o anumită ordine:

 • Este necesar să se efectueze calcule, iar pe foaia de policarbonat este necesar să se facă mai multe găuri în care foaia se va conecta la cadru.
 • Spălarea termică are o gaură specială în care va fi necesar să se instaleze șuruburi autoportante.
 • Placa de policarbonat care trebuie pusă pe cadru și conectată în poziția dorită. Aici trebuie să obțineți un asistent care să păstreze foaia în procesul de atașament.
 • După finalizarea tuturor lucrărilor de fixare, mașina de spălat termic trebuie să fie închisă cu ajutorul dopurilor, care de obicei sunt incluse în kit. Ele sunt necesare pentru a asigura o protecție maximă a structurii de umiditate.

Aranjament interior

În procesul de aranjare internă a serii este necesar, în primul rând, realizarea terenului. Pentru ca solul selectat să îndeplinească pe deplin funcțiile atribuite acestuia, este necesar să se acorde o atenție deosebită selecției sale.

În primul rând, solul trebuie să aibă o bună permeabilitate la aer și un nivel optim de umiditate. În plus, va fi necesar să adăugați suplimente nutritive speciale în sol și să-l curățați de buruieni. Pentru dezinfecție trebuie să se utilizeze unelte speciale pentru acest tip de sol. Solul poate fi achiziționat în magazine specializate sau gătiți singur.

Aranjamentul intern al serii implică și un design competent al paturilor. Și unii cred că în acest caz este necesar să se ghideze numai de facilitățile pentru grădinar, dar nu este așa. Plasarea necorespunzătoare a paturilor poate duce la o lipsă de recoltare în viitor.

Modul optim și eficient este considerat aranjamentul serii de către Mitlayder. Esența acestei tehnici este că, pentru o viață optimă a plantelor, paturile ar trebui să difere cu o lățime de cel puțin 45 cm, iar trecerea ar trebui să fie de cel puțin 90 cm. fie culturi.

Cel mai bine este dacă paturile din sera de policarbonat merg de la nord la sud. Desigur, randamentul depinde nu numai de acest lucru, ci și de corectitudinea udării și a îngrijirii culturilor.

Aproape orice seră modernă are ferestre și uși. Aceasta înseamnă că ventilarea poate fi efectuată nu numai cu ajutorul echipamentelor tehnologice, ci și manual. Pentru asta este suficient doar să deschideți și să închideți orificiile în timp.

Acum este timpul să aveți grijă de încălzirea serii de policarbonat, care poate fi efectuată la soare. Cu toate acestea, în unele regiuni acest lucru nu este suficient, în special în sezonul de iarnă, deci trebuie să recurgeți la instalarea unor sisteme speciale de încălzire. Una dintre cele mai populare pe piață astăzi este instalarea încălzirii prin pardoseală.care diferă în ceea ce privește disponibilitatea, prețul scăzut și eficiența. Ușurința în construirea unui astfel de sistem vă permite să îl instalați acasă pe cont propriu.

Pentru ca cultura să crească cât mai rapid și mai eficient posibil, este necesar să se aibă grijă de un sistem modern de irigare. Desigur, puteți folosi butoaie sau furtun, dar această metodă de irigare nu este foarte convenabilă și implică prezența constantă a proprietarului în seră.

În prezența unei finanțări suficiente poate fi instalat sistem de irigare prin picurare, care este de irigație automată diferită și poate salva o cantitate imensă de timp. O caracteristică distinctivă a acestei metode este aceea că udarea se va realiza cu ajutorul picăturilor de apă care ajung direct la rădăcinile plantelor.

Astfel, amenajarea internă a serii implică respectarea unui număr imens de puncte. Numai un spațiu bine organizat și utilizarea sistemelor de calitate face posibilă obținerea unei recolte bune.

Sfaturi

Pentru ca sera de policarbonat a dat o mare recoltă, trebuie plasată în locul potrivit. Ignorarea cerințelor minime poate anula toate lucrările.

În primul rând, este necesar să se acorde atenție caracteristicilor locului în care va fi amplasată structura de seră. Teritoriul vast trebuie să fie complet deschis pentru a primi lumina directă a soarelui pe tot parcursul zilei. În plus, trandafirul eolian este de o importanță capitală, mai ales în zonele cu cicloane puternice. De aceea experții recomandă introducerea unei serii de la vest la est, astfel încât toate părțile finale ale structurii să fie îndreptate spre nord sau spre sud.

Nu este nevoie să instalați o seră departe de casă, deoarece acest lucru va duce la anumite inconveniente în procesul de îngrijire a plantelor.

Dacă pe terenul există deja alte structuri economice, atunci se poate construi o seră în imediata apropiere a acestora.Mulțumesc Puteți nu numai să distribuiți eficient și eficient terenuri utile, ci și să protejați sera de vântul rece.

O atenție deosebită trebuie acordată, de asemenea, organizării unui microclimat optim din țara de origine.

Pentru a ușura menținerea temperaturii interioare optime, atunci când instalați cadrul, puteți adânci ușor baza acestuia. Doar jumătate de metru este suficient pentru a menține umiditatea și căldura în aer cât mai mult posibil.

Ar trebui să fie extrem de atent, deoarece plantele joase pot fi la umbra și nu vor putea primi o cantitate suficientă de lumină solară.

Astfel, a face o seră cu mâinile tale este un proces simplu, dacă te apropii de ea în mod responsabil și competent. Cel mai important lucru este să folosiți materiale de înaltă calitate în procesul de construcție și să realizați o instalare fiabilă.

Exemple frumoase

O seră frumoasă dintr-o fundație solidă. Designul este realizat cu atenție și cu o anumită diligență. Nu există defecte: au fost folosite numai materiale de înaltă calitate și moderne.

O seră poate fi frumoasă dacă o transformi într-o casă de vacanță confortabilă.Pentru aceasta puteți utiliza pereți transparenți, astfel încât să pară o seră sau o grădină de iarnă. Această opțiune este potrivită pentru persoanele care nu pot trăi fără plante sau care doresc să se angajeze în grădinărit.

Organizarea eficientă a spațiului. Aplicarea strictă a vârfurilor ne-a permis să stabilim corect paturile și să folosim rațional fiecare centimetru de seră din policarbonat. O caracteristică distinctivă a acestei opțiuni este un acoperiș non-standard.

Cum se colectează o seră din policarbonat cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor