Emaile radiante: Caracteristicile compoziției și liniile de selecție

 Emaile radiante: Caracteristicile compoziției și liniile de selecție

În lumea modernă există multe culori și nuanțe, datorită cărora puteți picta bateria astfel încât să se amestece armonios în orice interior. Radiatoarele de încălzire sunt vopsite pentru a le aduce într-un aspect prezentabil și pentru a proteja bateria împotriva ruginei. Înainte de a cumpăra vopseaua potrivită, trebuie să vă familiarizați cu toate tipurile de compoziții.

specie

Produsele utilizate pentru vopsirea bateriilor vin în consistențe diferite și sunt folosite pentru a acoperi diferite metale.Multe dintre ele sunt utilizate pentru a acoperi partea exterioară a radiatoarelor, iar restul - pentru interior. Fiecare tip de vopsea se distinge prin trăsăturile și calitățile sale inerente numai ei. Deci, este necesar să se rezolve principalele tipuri de compoziții de colorare.

ulei

Cu câțiva ani în urmă, vopselele de ulei erau cele mai comune mijloace de vopsire a țevilor radiatoarelor.

Astăzi, nimeni nu folosește astfel de compoziții datorită următoarelor dezavantaje:

 • au un miros neplăcut;
 • după un timp vor deveni galbeni și vor crăpa.

Colorarea repetată a radiatorului încă nu-i trădează aspectul vechi.

acril

Compoziția acestei vopsele are un așa-numit poliacrilat - o substanță care formează un film. Dacă doriți ca produsul colorat să nu aibă un miros puternic, atunci acoperirea de pe poliacrilat va fi cea mai bună soluție. Astfel de produse, de exemplu, "Universal", sunt adesea folosite în camere de zi, deoarece nu au aproape nici un miros. Principalul avantaj al acestei opțiuni este faptul că vopselele acrilice pot fi diluate cu apă curată. După uscare nu se va sparge și nu se șterge, este ușor curățat de praf.Există soiuri lucioase și matte ale compoziției.

praf

Produsele din pulbere sunt considerate cele mai rezistente la stresul mecanic și se caracterizează printr-o durată lungă de viață. Această vopsea radiatoare va trebui încălzită, după care se polarizează și se obține o substanță omogenă. Temperatura medie de polimerizare a acestor compuși este de + 200-350 grade. Aceste produse nu sunt folosite în locuințe datorită faptului că pictura va trebui să încălzească baza. Mașinile sunt pictate în același mod.

alchidice

Această versiune de vopsea creează un film pe suprafața metalică. Este de înaltă rezistență și strălucitoare. Dacă pregătiți corespunzător suprafața bateriei, acoperirea alchidică poate dura până la cinci ani.

Există diferite substanțe în compoziția emailului alchidic, prin urmare caracteristicile acestei vopsele diferă adesea.

 • Vopsea pe bază de diluanți organici. Această compoziție are un miros neplăcut și o rezistență ridicată la căldură. Culoarea principală a acestei vopsele este albă, însă, adăugând vopseaua dorită, puteți obține orice culoare.
 • Grund alchidic pe acrilic de apă. Principalul plus este absența mirosurilor ascuțite.În timpul achiziționării unei astfel de compoziții trebuie să se acorde atenție domeniului de aplicare, deoarece nu toate opțiunile sunt potrivite pentru vopsirea țevilor de metal
 • Lac de alchid pe silicon. Această versiune de vopsea este de calitate superioară, rar utilizată și poate rezista la o temperatură critică de până la +600 de grade. Acest email poate fi vopsit absolut totul - de la baterii la sobe.

Atenție! Dacă cumpărați smalț alb, atunci ar trebui să fiți atenți la faptul că compoziția nu era cretă. Dacă descrierea de pe ambalaj va fi cretă, atunci această compoziție se va deteriora rapid și va deveni galbenă la temperaturi ridicate, deci nu va fi potrivită pentru vopsirea bateriilor. În formulările de înaltă calitate sunt titaniu alb. Aceste vopsele sunt foarte fiabile, dar sunt de două ori mai scumpe decât vopselele obișnuite.

Produse colorate în cutii

În ultimii ani, spray-ul poate pictura a devenit foarte popular. Pentru a lucra cu această vopsea nu are nevoie de abilități de pictura. Atunci când alegeți o vopsea, nu uitați de gradul de funcționare.

Compoziții și caracteristici generale

Produsele utilizate pentru baterii sunt oarecum diferite de celelalte vopsele.

Înainte de a le achiziționa, trebuie să vă familiarizați cu toate caracteristicile acestor produse.

 • Compoziția vopselelor nu trebuie să conțină substanțe toxice care pot dăuna sănătății umane. Adică, agentul colorant trebuie să fie curat. Atenție! Toți producătorii străini sunt reglementați de standardul european, iar rușii trebuie să respecte standardele GOST. Dacă se găsesc alte standarde pe banca de vopsea, care diferă de standardele de stat, atunci cel mai probabil acest produs este de proastă calitate.
 • Vopseaua, care va fi vopsită, trebuie să reziste la temperaturi mai mari de +70 grade. Ratele scăzute ale rezistenței la căldură a compoziției implică curățarea vopselei sau a culorii în galben. Trebuie notat că +70 grade este temperatura minimă admisibilă.
 • Este recomandabil să cumpărați vopsele care se usucă rapid, reducând astfel în mod semnificativ timpul de vopsire a bateriei. Acest element nu este considerat obligatoriu, cu toate acestea, se recomandă să alegeți această opțiune.
 • Absolut toate aceste produse trebuie să fie anti-coroziune. Datorită acestei proprietăți, radiatorul va fi mai rezistent la influențele externe.
 • Există compuși care după colorarea metalelor încep să emită un miros neplăcut și să persiste până când produsul este complet uscat. Această opțiune este în valoare de cumpărare pentru apartamente care sunt bine ventilate.
 • Fiecare compoziție creată pentru aplicarea pe metal trebuie să fie rezistentă la umiditate. Această proprietate este obligatorie pentru ca țevile să poată fi curățate cu o cârpă umedă în viitor.
 • În plus față de toate celelalte puncte, aceste vopsele trebuie să fie destul de calorice, astfel încât să nu se reducă schimbul de căldură între radiator și aerul din încăpere.

Recomandări pentru selecție

Înainte de a cumpăra o compoziție de vopsea radiator, trebuie să decideți ce suprafață să pictați. Suprafața rezultă din luciu sau opac. Produsele lucioase dezvăluie cu ușurință locuri inegale, prin urmare, nu sunt potrivite pentru orice tip de suprafață.

Aproape întotdeauna, radiatoarele sunt realizate din fontă și nu sunt netede.prin urmare, este mai bine să folosiți produse colorate mat. Nuanțele mată au și laturi negative. De exemplu, vopseaua albă după ceva timp va deveni mai întunecată, datorită faptului că în aceste compoziții există micro-crăpături în care se acumulează praf.Această murdărie nu poate fi spălată, deci este recomandabil să recurgeți la utilizarea de nuanțe întunecate. Culoarea ideală a bateriei - culoarea restului interiorului camerei.

Etape de pictura

Vopsirea radiatorului este alcătuită din mai multe etape.

 • Înainte de a începe să pictați, trebuie să puneți foi de hârtie, carton sau materiale care nu sunt necesare pe podea, pentru a nu pata podeaua și pereții.
 • Trebuie să cumperi o pereche de pensule și mănuși speciale. Perii de perie nu ar trebui să fie greu. Prima perie poate fi normală, iar cea de-a doua arcuită. A doua pensulă a pictat locuri inaccesibile.
 • Principala regulă: trebuie să pictați de sus în jos (de la jumătatea superioară a țevii până la partea inferioară). La început sunt suprapuse interne și apoi - toate celelalte părți pentru a nu se murdări de tine.
 • După aplicarea stratului inițial, merită să așteptați până când se usucă și pictați a doua oară.

Bateria poate fi vopsită cu orice tip de vopsea, atâta timp cât este rezistentă la căldură și nu trebuie să uitați de tehnologia de aplicare.

Cu privire la modul de a picta singur bateria, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor