Dimensiunile cărămizilor

Principalele materiale utilizate în construcții pentru pereții clădirilor, adesea nu estetice și urâte. Pentru a îmbunătăți aspectul unor astfel de structuri deseori efectuează lucrări de finisare, care este folosit pentru cărămidă cu care se confruntă. Poate fi de dimensiuni standard și non-standard (dar totuși aprobat de GOST). Ce tipuri de cărămizi cu care se confruntă astăzi, vom spune în acest articol.

Destinația și speciile

Construcția clădirilor cu cărămizi nu numai că îmbunătățește aspectul lor, ci creează și o protecție suplimentară față de efectele adverse ale mediului extern și, de asemenea, mărește rezistența zidurilor ridicate.

Clasificarea cărămizilor se realizează în funcție de câteva caracteristici de bază:

 1. pe tehnologia de producție - corpulent și gol;
 2. prin metoda de fabricație - cu ajutorul unor echipamente speciale sau manual;
 3. pe tip de suprafață - netedă, dură;
 4. la finisare;
 5. în funcție de culoare - roșu, alb, galben, etc;
 6. pe material de producție - silicat, presat hiper (beton), clincher, ceramică;
 7. conform metodei de stingere - ceramică (prin arderea cuptorului), nearsă.

Caramizile goale, în plus față de greutatea redusă, comparativ cu corpul complet, rețin mai bine căldura (cu o medie de 10-15%).

Cărămizi ceramice produse prin ardere la temperaturi ridicate amestec preparat și format din argilă roșie cu topire redusă, cu diferiți aditivi care corectează termoplasticitatea. Aceste elemente suplimentare includ nisip de cuart, rumeguș, cenușă, praf de cărbune etc.

Principala diferență între cărămizile convenționale și cele cu care se confruntă este prepararea mai precisă a tuturor ingredientelor înainte de formarea produsului în sine. Acest lucru ajută la reducerea probabilității de fisuri și apariția unor elemente care nu pot fi evidențiate, care pot deteriora aspectul produsului.

Produsul finit are o rezistență foarte mare la umiditate, durabilitate și capacitatea de a reține căldura. Ceramica cu cărămidă este produsă într-o gamă largă de culori și texturi, obținută prin adăugarea în amestecul de cărămidă a coloranților minerali cum ar fi oxid de crom, minereu de fier și minereu de mangan și alte componente.

Cărămnul de clincher în mai mulți parametri este similar cu ceramica, dar diferă în compoziția materiilor prime și a modurilor de ardere. Pentru a crea clinker ia argila medie și refractară, tratamentul său termic necesită temperaturi mai ridicate.

Rezultatul logic al acestui lucru este că caramida clincher este superioară ceramicii în ceea ce privește rezistența la umiditate și durabilitatea. Dar el este inferior lui în conservarea căldurii. Acest minus este egalat de faptul că clincherul are capacitatea de a rezista efectiv la ravagiile înghețului.

În culoare și textura acest tip de cărămizi cu care se confruntă este pe același nivel cu ceramica.

Hidroizolația sau cărămida din beton este realizată dintr-un amestec de ciment, așchii de granit și apă. Acest tip de căptușeală nu este supus arderii, cărămizile sunt pur și simplu formate din amestec, iar procesul de solidificare are loc în mod natural.

În materie de rezistență, cărămizile hiper-presate nu se "micsorează" înainte de clincher, sunt foarte rezistente la diferite influențe externe. Aspectul excelent este prevăzut cu o gamă bogată de culori de produse finite.

Cărămizile cu cărămidă silicică sunt realizate dintr-un amestec de nisip silicat și var de stingere. De asemenea, acest produs nu suferă tratament termic prin ardere. Accelerați procesul de solidificare a masei de cărămidă folosind o instalație de autoclavă, asigurând presiune și temperatură ridicată.

În prezent, popularitatea cărămizilor din silicat a scăzut dramatic din cauza unei game de culori slabe. În ceea ce privește indicatorii tehnici, aceștia se află la nivelul corespunzător. Cărămidele din silicat absorb mai bine umezeala, dar sunt mai rezistente la procesele de udare, înghețare și decongelare regulate.

Diferitele texturi ale suprafeței cărămizilor cu care se confruntă sunt realizate în principal prin aplicarea schițelor pe masa care nu a fost încă întărită înainte de ardere în cuptor

În plus față de această metodă, se utilizează, de asemenea, următoarele metode de decorare a suprafeței.

 • Gunning. Părțile minerale se aplică pe marginea cărămizilor.
 • Engobing. Suprafața produsului este acoperită cu o compoziție specială, care sub influența temperaturii ridicate se transformă într-un film lucios.
 • Acoperire cu sticla. În multe moduri, este similară cu metoda de anglobație, singura diferență fiind în grosimea și durabilitatea filmului rezultat, deoarece aici aceste cifre sunt mai mari.

Dimensiunile produsului

Cărămizile pentru furnir produc diferite dimensiuni.

Caramida de dimensionare a caramizilor pentru furnir

Tip de cărămidă cu care se confruntă

Dimensiuni, mm

Greutate, kg

ceramică

scobit

250 x 120 x 65

2,3; 2,6 – 2,7

corpolent

250 x 120 x 65

3,6 – 3,7

euro (gol)

250 x 85 x 65

2,1 – 2,2

ceramică îngroșată

scobit

250 x 120 x 88

3,2; 3,6 – 3,7

euro (gol)

250 x 85 x 88

3,0 – 3,1

klinker

corpolent

250 x 120 x 65

4,2

scobit

250 x 90 x 65

2,2

scobit

250 x 60 x 65

1,7

clinker lung

scobit

528 x 108 x 37

3,75

neted beton neted

corpolent

250 x 120 x 65

4,2

corpolent

250 x 60 x 65

2,0

corpolent

250 x 90 x 65

4,0

netedă netedă îngroșată

corpolent

250 x 120 x 88

6,0

ceramica manuala

corpolent

188 x 88 x 63

1,9

 • Standard. Dimensiunile standard ale cărămizilor pentru fețe sunt de 250x120x65 mm. Diferențele pentru fabricarea produselor se găsesc numai în grosime. Acest lucru nu se aplică produselor fabricate manual.
 • Single. Grosimea acestui tip de cărămidă este de 65 mm.
 • Un an și jumătate. Indicele de grosime pentru acest tip este de 88 mm, iar pentru dublu - 138 mm.
 • Decorative. Dimensiunile de referință ale unei cărămizi decorative pot avea următoarele valori - 250x120x65 mm, 250x90x65 mm și 250x60x65 mm.
 • Euro. Producătorii europeni au standarde ușor diferite pentru dimensiunea cărămizilor pentru fațadă: pentru produsul ceramic - 250x85x65 mm, pentru tipul îngroșat - 250x85x88 mm.

Parametrii produsului în funcție de culoare

Cele mai răspândite nuanțe ale cărămizilor - roșu, galben, alb.

Compoziția materiilor prime pentru cărămidă roșie este de fier, se face prin ardere la o temperatură de aproximativ 1000 de grade. Ca rezultat, materialele de construcție primesc rezistență ridicată, durabilitate și fiabilitate în utilizare. Se folosește pentru a pune fundația, pereți, sobe și seminee.

Nisipul și varul sunt principalele componente ale materiilor prime pentru producerea de materiale de construcție albe. Materialul durabil din punct de vedere estetic, rezistent la îngheț și umiditate nu este afectat de șocurile de temperatură. Construiesc case, pavilioane, garduri etc.

Caramida galbenă este făcută din lut cu adăugarea de ciment și / sau oxid de calcar. Principalele avantaje sunt proprietățile bune de izolare termică și micicostul.

Cum de a alege o cărămidă cu care se confruntă, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor