Caramida pentru fațadă: caracteristicile materialului și subtilitatea instalării

Fatadele de fațadă au fost cunoscute de la începutul secolului al XVII-lea. A apărut ca o alternativă la caramida cu care se confruntă clincherul și până în prezent nu renunță la pozițiile sale, rămânând unul dintre cele mai populare materiale de finisare.

Specificații tehnice

Placile din faianta fata difera in indicatorii de durabilitate ridicati, au o durata lunga de viata. Acest lucru se datorează caracteristicilor compoziției și tehnologiei de fabricație. Clinker este un amestec de lut șist, solvenți de origine oxid, precum și aditivi speciali. Apoi, materia primă are forma dorită (prin extrudare sau presare), după care plăcile viitoare se coacă la o temperatură de 1300-1400 ° C

Rezultatul este un material omogen, extrem de durabil și fiabil, exterior asemănător cu piatra.În plus, astăzi, de asemenea, a produs plăci de clincher care imită zidăria.

Dintre caracteristicile tehnice ale plăcilor de clincher pentru placarea exterioară a fațadei, cele mai importante sunt mai mulți indicatori.

 • Rezistența mecanică. Materialul rezistă cu succes la toate tipurile de încărcături - îndoire, impact, abraziune și compresie. Indicatorii de rezistență minimă sunt M400 (adică, 400 kg de forță pe 1 m2 cm). Valoarea maximă este valoarea forței egale cu M800. Pentru comparație: rezistența cărămizii pentru medii de acoperire M250.
 • Rezistența la îngheț. Testele efectuate permit să se afirme că, fără a aduce atingere integrității sale, materialul rezistă până la 150 de cicluri de congelare și decongelare. Dacă vă uitați la clădirile vechi căptușite cu clincher, devine clar că, în practică, această cifră este mult mai mare. Creșterea ratei de rezistență la îngheț datorită absorbției scăzute a umidității materialului, care este în medie de 2-4%.
 • Densitate, permeabilitate la vapori și conductivitate termică. Produsul are o densitate suficient de mare. Media este de 1,9-2 kg / mp. dm, ceea ce explică ponderea considerabilă.

Clinker nu se poate lăuda cu conductivitate termică scăzută.în medie, acesta se situează între 0,95-1,2 W / (mK). Acesta este motivul pentru care este considerat un strat protector și decorativ, mai degrabă decât termoizolant.

Datorită particularităților producției, suprafața plăcii este acoperită cu cele mai mici pori prin care umezeala nu pătrunde, dar vaporii de apă sunt îndepărtați. Acest lucru sugerează că materialul este permeabil la vapori, "respirabil".

Forma de eliberare a materialelor sunt plăcile cu o grosime de 15-25 mm. Dimensiunile parametrilor sunt variabile. Există o țiglă care imită o cărămidă și corespunde dimensiunii sale (250 x 120 mm). Așa-numita țiglă veche germană are parametri de 240x71 mm, iar analogul modern "american" este de 295x57 mm. Mai multe informații despre dimensiunile produselor și etichetarea acestora - în următoarele paragrafe ale articolului.

Masa principală a clinkerului din fațadă este neaglazată, umbra acestuia corespunde culorilor naturale ale argilei (galben-teracotă și baloanele de maro), și există și nuanțe de culoare gri, gri și grafit. Dacă vorbim de plăci glazurate, atunci culoarea poate fi oricare. Cu toate acestea, este mai des folosit pentru decoratiuni interioare.

Domeniul de aplicare a plăcilor este considerat cu care se confruntă fațadele. În plus, servește drept bază pentru topirea la cald (contrapartidă izolată). Aderența ridicată permite utilizarea produselor pe panouri de perete prefabricate din beton, lemn, piatră. Durabilitatea fațadei este determinată nu numai de calitatea și rezistența plăcilor, ci și de calitatea compoziției adezive și de aplicarea grosieră inter-netedă.

Tehnologia de organizare a fațadei poate fi uscată și umedă, ventilată și ne-ventilată. Mai multe informații despre caracteristicile fiecăruia și tehnologia de instalare - în secțiunea relevantă a articolului.

Avantaje și dezavantaje

Materialul are următoarele avantaje evidente:

 • indicatori de rezistență crescuti comparabili cu valorile similare ale pietrelor naturale și gresiei din porțelan;
 • greutate redusă, care elimină armarea suplimentară a fundației și facilitează procesul de transport și instalare de plăci;
 • absorbție scăzută a umezelii în intervalul 1-6%;
 • rezistența la îngheț datorată prezenței porilor din material, prin care umezeala este îndepărtată în afară și nu îngheață la temperaturi negative în grosimea plăcii;
 • perioadă lungă de funcționare, care este în medie 40-50 de ani;
 • rezistenta la intemperii, incluzand vantul, razele ultraviolete;
 • rezistența la schimbările de temperatură, conservarea geometriei plăcilor;
 • rezistența la medii agresive, în primul rând acidă și alcalină, precum și absența eflorescentei pe suprafața țiglei;
 • igienă, biostabilitate - la suprafață nu formează mucegai, fungi;
 • rezistența la foc - materiale necombustibile;
 • protecția mediului a materialului;
 • o pigmentare uniformă a plăcilor, astfel încât, chiar și atunci când chipurile și crăpăturile apar pe suprafață, acestea vor rămâne greu de observat, iar fațada nu își va pierde prezentabilitatea;
 • aderența ridicată a materialului datorită prezenței canelurilor pe partea interioară a plăcii, a îmbinărilor de blocare;
 • nemulțumirea materialului de bază - placa poate fi fixată pe panouri din beton, din lemn, prefabricate, ziduri de piatră;
 • varietate de opțiuni de design și culori (90 de nuanțe);
 • ușurința instalării și ușurința întreținerii.

La fel ca orice material de finisare, plăcile de cărămidă au deficiențe.

 • Destul de ridicat costul produselor. Cu toate acestea, dacă comparați costul cu prețul cărămizii cu care se confruntă, clincherul va fi mai accesibil.Răspunsul utilizatorilor sugerează că prețul ridicat plătește durata de viață pe termen lung a materialului și fiabilitatea acestuia.
 • Fragilitatea plăcilor neinstalate, care poate cauza defecțiuni materiale în timpul funcționării sau instalării.
 • Instalarea plăcilor cu izolație necesită o calculare atentă a punctului de condensare. Faptul este că aceste panouri au un strat subțire de poliuretan, prin urmare, este necesar să se calculeze punctul de rouă, luând în considerare utilizarea altor materiale de izolare termică.

tipuri

Tigla de clincher pentru o fațadă are diferite dimensiuni, în legătură cu care există următoarele tipuri de material:

 • L-NF (295x71 mm) este cea mai mare faianță, pentru decorarea unui metru pătrat. m necesită o medie de 40 de bucăți;
 • WDF (215x65 mm), pentru înregistrarea a 1 pătrat. m necesare 59 de piese;
 • WF (21x5 mm) - cea mai mică dimensiune posibilă, în 1 pătrat. m deține 73 de piese.

Placile mari si medii au o grosime de 15 mm, mica - 17 mm.

L-NF
WDF
WF

Dimensiunile și marcajele specificate sunt relevante pentru modelele de producție internă.

Omologii europeni au dimensiuni ușor diferite. Caracteristica lor caracteristică este o singură lungime - 240 mm. În consecință, achiziția se concentrează numai pe lățimea plăcilor.

Poate fi următorul:

 • 2DF - plăci cu lățimea de 113 mm, pe 1 mpm necesar 32 de bucăți;
 • DF - lățime 52 cm, consum - 64 bucăți / mp. m;
 • RF are o lățime de 65 mm, deci pentru 1 pătrat. m nevoie de 54 de piese;
 • NF cu o lățime de 71 mm, consum pe 1 pătrat. m - 48 plăci.

Grosimea produselor importate este de 17 mm.

În cele din urmă, clincher izolat din fațada americană. Lungimea sa este de 193 sau 295 mm, lățimea poate fi de 57, 71 sau 92 mm. Grosimea este aceeași pentru toate plăcile - 15 mm. Pe 1 pătrat. m a consumat 33-74 de plăci.

În plus față de panourile de fațadă, emit baza și colțul. Placa de soclu diferă în grosimea mai mare și, prin urmare, are indicatorii mai mari de greutate și rezistență. Cele doua sunt concepute pentru un design frumos si ermetic al articulatiilor de colt, produse exclusiv prin tehnologia de extrudare.

Bazele plăcilor de colț extrudate sunt măcinate în particule minerale de făină (lut alb, roșu, miez, marmură sau granit) și rășini polimerice. Datorită acestui fapt, țigla devine flexibilă, poate fi tăiată cu un cuțit ascuțit. În același timp, se caracterizează prin aceleași proprietăți ca și analogul fațadelor, dar nu arată altfel decât acesta.

În ceea ce privește caracteristicile de proiectare, distingeți următoarele tipuri de materiale:

 • caramida neteda - cea mai comuna si usor de intretinut;
 • un material care are o suprafață de relief care poate imita nu numai zidăria, ci și suprafața sub o piatră;
 • țigla imită cărămida veche, cu jetoane și crăpături caracteristice.

Placile sunt, de obicei, împărțite în termopanele și cele care nu sunt completate cu un strat de izolație. Materialul izolat vă permite să protejați fațada și să creșteți eficiența termică, pentru a vă oferi un aspect atractiv. Din punct de vedere structural, se compune dintr-o țiglă de clincher și un strat de material termoizolant.

Acestea din urmă sunt spumă de polistiren, spumă poliuretanică sau vată minerală. Grosimea stratului este de 30-100 mm.

Se preferă materialul cu strat de izolație din spumă poliuretanică, deoarece are cea mai scăzută conductivitate termică și se caracterizează prin rezistența la factorii de mediu.

Termoelementul poate fi alcătuit din mai multe straturi:

 • stratul dublu include izolație și clincher;
 • trei straturi - "tort" de clincher, un izolator și un substrat al plăcii OSB rezistente la umiditate, datorită căruia se obține o rigiditate și o rezistență mai mare;
 • Panoul cu patru straturi din structura sa este similar cu cel al unui strat cu trei straturi, dar este suplimentar echipat cu un substrat refractar.

În ciuda performanțelor ridicate de izolare termică a termopanelor, nu este întotdeauna rațional să le folosiți în timpul instalării. Deci, pentru placări panouri prefabricate de panouri și case, în care există deja un strat de izolație, nu are sens să cumpărați panouri termice. Ele nu sunt necesare atunci când se organizează fațade ventilate, precum și pentru acoperirea garajelor, arborilor, gardurilor.

În cele din urmă, astăzi a produs plăci ondulate fără sudură, caracterizate printr-o lipsă de falduri. Aceasta realizează efectul vizual al unei singure structuri monolitice a fațadei fără cusături. Plăcile încă nu se potrivesc cu capul, un mic decalaj între elemente rămâne. Este necesară pentru dilatarea termică a materialului.

Sfaturi pentru alegere

 • Alegerea grosimii materialului, luați în considerare condițiile climatice de funcționare. Cu cât sunt mai severe, cu atât grosimea ar trebui să fie mai mare decât țiglele. Pentru clădirile cu care se află clădirile situate lângă corpurile de apă, se selectează și plăci groase.
 • Luați imediat în considerare dacă sunteți gata să acordați timp pentru îngrijirea materialului. Cel mai ușor de utilizat este o piatră netedă sub cărămidă. Praful și poluarea se acumulează în canelurile analogilor de relief.
 • Producția de clincher este realizată din ingrediente naturale, ale căror stocuri sunt limitate. Procesul de producție este intensiv, aspectul căsătoriei cu cele mai mici inexactități ale tehnologiei. Toate acestea conduc la costul ridicat al produsului finit, care, în medie, începe de la 4000 de ruble.
 • Concentrați-vă pe această cifră atunci când cumpărați, nu fiți tentați să cumpărați materiale mai ieftine. În caz contrar, probabilitatea de a obține un fals de calitate îndoielnică este mare.
 • Dacă este posibil, ar trebui să se acorde prioritate produselor de marcă europeană renumită. În ceea ce privește produsele fabricate de ruși, ele nu se pot lăuda întotdeauna cu o calitate care să respecte standardele europene. În plus, designul plăcilor importate este de obicei mai interesant, iar alegerea este mai variată.
 • Împreună cu placa este rațional să cumpărați imediat clei și un compus de mistrie. Acestea ar trebui să fie amestecuri rezistente la frig, care pot rezista la cel puțin 50 de cicluri de îngheț. Materialul de turnare se potrivește, de obicei, cu culoarea plăcii. Acest lucru este necesar, astfel încât posibila deformare a plăcii din cauza schimbărilor de temperatură este invizibilă.
 • Adezivul trebuie să difere nu numai rezistența la îngheț, ci și să fie caracterizat prin elasticitate și valori ridicate ale aderenței.
 • Se calculează cantitatea necesară de material care poate fi măsurată în zona fațadei și se îndepărtează rezultatul din zona deschiderilor ușii și a ferestrelor. În continuare, trebuie să aflați câte dale de dimensiune aleasă sunt necesare pe 1 metru pătrat. m (faceți-l singur sau găsiți informații similare pe ambalajul plăcii). Rezultatul rezultat trebuie să fie înmulțit cu numărul de metri pătrați de fațadă care trebuie finalizat. Ca rezultat, veți primi o cifră corespunzătoare numărului necesar de panouri. Nu uitați să adăugați încă 7-10% la stoc.
 • Experții recomandă înainte de a deschide toate pachetele cu clincher și gresie amestecată. Acest lucru va evita efectul decorării dungate a unei case particulare, deoarece plăcile de la un singur lot pot avea mici diferențe de culoare. Această recomandare devine o regulă obligatorie dacă sunt achiziționate dale de diferite loturi. Singura excepție este utilizarea deliberată a produselor asortate pentru a obține un efect estetic deosebit.
 • Fasada articulată implică achiziționarea de profile și elemente de fixare, asigurați-vă că sunt fabricate din materiale anticorozive sau au un strat similar.
 • Dacă decideți să cumpărați termopanele, este important să știți că acest material are rate scăzute de flexibilitate. Acest lucru înseamnă că poate fi montat numai pe un plan plat. După cum sa menționat deja, cea mai bună izolație pentru acest material este spuma poliuretanică.
 • Plăcile cu izolator termic din polistiren vor dura mai puțin, datorită contracției lor. Materialul cu vată minerală necesită impermeabilizare atentă, ceea ce crește complexitatea și costul instalării. Pentru ca țigla să furnizeze o izolație termică de înaltă calitate, grosimea izolației trebuie să fie de cel puțin 60 mm.
 • Mergând la magazin, decideți cu privire la culoarea și designul plăcilor, aceasta va simplifica mult și va accelera procesul.

Universal poate fi numită netedă, cu dale de cărămidă de nuanțe de lumină bej.

Acestea pot fi găsite în colecția Perla liso a mărcii germane Feldhaus Klinker, de exemplu. Placile sunt de dimensiuni medii. Și modelul seriei 722 Paglio de la producătorul german Stroeher este aproape același în culoare și textură, dar format mare.

Perla liso
Stroeher paglio

Probele originale pentru diferite tipuri de piatră sunt prezentate în colecțiile mărcilor Feldhaus Klinker, Stroeher, Cerrad (Polonia). Dale de înaltă calitate pentru caramida clasică arsă în vârstă se află în colecția Greensiel Friesisch-bunt genarbt a lui Roben din Germania. Pozițiile principale în producerea termopanelor sunt ocupate de Termozit.

Plăcile poloneze sunt de obicei mai ieftine decât cele germane.

 • Atunci când alegeți un material, amintiți-vă că o singură țiglă, la o distanță de 30-40 cm față de ochi, pare diferită de o fațadă complet aliniată de la o distanță de 3-4 metri. Dar acesta este exact modul în care arată cum ar fi trecătorii sau invitații care intră în casă. Nu uitați nu numai să examinați cu atenție piesa aproape, ci și să evaluați aspectul acesteia pe mostrele din magazin (de obicei, vânzătorii buni fac un mic calcul al mai multor plăci), precum și încercând să trimită un fascicul de lanternă la ea. Aceasta va oferi o imagine mai exactă a aspectului plăcii pe fațadă.
 • Atunci când alegeți 2 nuanțe diferite pentru plăcile de fațadă și plintă, asigurați-vă că acestea sunt compatibile. Produse care nu sunt recomandate cu preaplin. Chitul trebuie să fie o singură culoare, sarcina sa din punct de vedere estetic este de a combina plăcile multi-colorate într-un întreg. Evidențiați cărămizi permite grout la un ton mai întunecat sau mai ușor decât culoarea de țiglă.
 • Fiți atenți la compoziție - baza produsului ar trebui să fie argila de șisturi fără aditivi periculoși. Calitatea și durabilitatea culorii plăcilor depind de metoda de colorare. Cea mai bună opțiune - colorarea în procesul de ardere fără adăugarea de culori artificiale.

Procedurile de tăiere a plăcilor

Cei care au decis să instaleze plăci de clincher cu propriile mâini, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să facă față nevoii de tăiere a plăcilor. Atât plăcile americane standard cât și cele extinse sunt tăiate. Deoarece materialul este fragil, nerespectarea principiilor de tăiere va duce la despicarea plăcilor. Pentru a elimina o astfel de neplăcere va permite utilizarea de unelte speciale de tăiere.

Este mai ușor să tăiați o țiglă într-un unghi drept folosind un tăietor de țiglă cu un disc diamantat. Acest dispozitiv cu răcire cu apă va permite tăierea materialului rapid și fără zgomot. În acest caz, tăietura va fi netedă și netedă, fără așchiere. Utilizarea unui tăietor automat de țigle este deosebit de convenabilă dacă trebuie să tăiați un număr mare de plăci.

Cu toate acestea, această unitate are un cost destul de mare, astfel încât pentru uz casnic este destul de posibil să se facă cu un omogen omolog și, uneori, un tăietor de țiglă cu clești.Folosind aceasta din urmă, instalați scula astfel încât linia de tăiere să cadă în mijlocul cleștilor. În timpul lucrului este necesar să se excludă mișcări ascuțite, ciudate.

În cele din urmă, o tăietură dreaptă se poate face cu un șlefuitor. Adevărat, rezultatul va fi mai puțin exact decât utilizarea unui tăietor de țiglă. În plus, procesul este însoțit de zgomot puternic și formarea de cantități mari de praf.

Pentru materialul de tăiere curat a fost folosit un ferăstrău cu un șnur de diamant.

Cu toate acestea, utilizarea sa poate fi dincolo de puterea unui maestru neexperimentat. În acest caz, este mai bine să utilizați mașinile de tuns. Tăierea va fi dură, cu crestături, așa că este lustruită cu șmirghel fin. Dacă este necesar, tăiați în materialul cercurilor ideale aplicați un ferăstrău pentru găuri.

Este important să se măsoare cu atenție placa și să se precomprimată linia de tăiere. În caz contrar, puteți obține tăieturi de dimensiuni inadecvate. Atunci când tăiați placa trebuie să se întindă pe o suprafață plană. O mână trebuie să țină materialul, asigurându-și poziția fixă, mâna a doua - să direcționeze instrumentul fără să-l apese.Lucrările trebuie efectuate în ochelari de protecție și un aparat respirator.

Etapele cu fațade

În funcție de materialul utilizat, se poate utiliza starea inițială a suprafețelor de lucru și rezultatul dorit, instalarea umedă sau uscată. În primul caz, faianța este montat direct pe peretele pregătit. Pentru acest tip de instalare, este o condiție prealabilă un perete perfect neted și neted, iar cu o instalație umedă, sarcina la fundația clădirii crește.

Metoda uscată implică instalarea cutiilor pe care placa este fixată cu șuruburi. Cu toate acestea, acesta poate fi de asemenea lipit de subsistem.

Utilizând plăci de clincher, se pot organiza fațade ventilate și ne-ventilate. În primul caz, un spațiu de aer rămâne între perete și perete. Un astfel de sistem nu crește sarcina pe pereți, vă permite să ascundeți defectele concrete pe suprafața sa și să îmbunătățiți eficiența termică a clădirii. Materialele termoizolante sunt uneori plasate în spațiul de aer rezultat.

Instalarea umedă a materialului se desfășoară în mai multe etape.

 • Prepararea bazei. Baza de lucru trebuie să fie nivelată (diferență de înălțime admisă - nu mai mult de 2 mm pe pătrat.m), dacă este necesar, să se consolideze. După aceasta, baza este puttitată și amorsată cu ajutorul unor compoziții de penetrare profundă (de obicei, primeri). Mai mult, suprafața se usucă în mod natural, pentru a monta plăcile pe o bază umedă, precum și pentru a lucra în condiții meteorologice nefavorabile este inacceptabilă.

Suprafețele netede, cum ar fi pereții din beton armat, trebuie să fie zdrobiți pentru a îmbunătăți aderența.

În acest scop, suprafața este acoperită cu crestături, după care se amorsă în 2-3 straturi.

 • Marcarea peretelui. Pornind de la partea superioară a versanților ferestrelor, trebuie să trageți dungi orizontale pe suprafață pentru a instala în continuare rânduri de plăci. În același timp, 5-8 mm se retrag din panta superioară, aceasta este distanța pentru designul său decorativ.
 • Pregătirea lipiciului. Este important ca soluția adezivă să fie potrivită pentru instalarea în exterior, a fost destinată în mod special plăcilor de clincher. Atunci când se amestecă compoziția, este necesar să se respecte cu strictețe instrucțiunile; este mai convenabil să se frământe compoziția la viteză mică folosind un mixer mixer.
 • Aplicarea adezivului. Cea mai mare parte a lipiciului este aplicată pe perete, puțin mai puțin - pe partea din spate a plăcii. Pentru lucrări, utilizați o mistrie îndoită. Grosimea stratului adeziv este de 10-14 mm.

Adezivul se usucă repede, deci este irațional să-l aplicați imediat întregului perete. O suprafață suficientă de aplicare - o plăcuță puțin mai aplicată, adică după montarea plăcii, o mică cantitate de adeziv trebuie să rămână în jurul ei pe perete.

 • Lipirea plăcilor. Plasarea plăcilor de clincher începe din colțul clădirii, de mai jos. În primul rând, placa de colț este fixă, primul rând începe de la ea. Fiecare element cu adeziv aplicat pe partea din spate este aplicat pe perete și presat pentru câteva secunde cu un ciocan. În acest caz, se elimină excesul de lipici care iese în spațiul interstițial. Diferența între plăci este egală cu 10-14 mm, pentru a observa uniformitatea acesteia, permite instalarea între plăcile de tijă cu o secțiune transversală circulară și cu un diametru de 6-8 mm sau cu cruci de montare.

Alegerea maestrului - 2 tipuri de stil. În primul caz, rândurile de plăci sunt stivuite pe întreaga suprafață a fațadei. În a doua - plăcile sunt montate în secțiuni mici de 3-4 rânduri.

Atunci când se utilizează tehnologia de instalare a termopanelor pare diferită.

 1. Pregătirea suprafeței nu este diferită de cea descrisă mai sus. Dacă suprafața pereților este extrem de dificil de aliniere, puteți construi un cadru metalic sau de lemn pe care va fi montat placa.
 2. Un profil de aluminiu este instalat la partea de jos a peretelui (lăcuit), care va servi ca bara de pornire.
 3. O curea similara este fixata la cel mai inalt punct al peretelui, asigurand captuseala.
 4. De asemenea, instalarea începe cu panouri de colț, de la stânga la dreapta. Primul panou este introdus în profil, este fixat cu șuruburi sau șuruburi.
 5. Următorul panou este de asemenea introdus în bara, vârfurile elementelor sunt prelucrate cu etanșare sau spumă.

Spre deosebire de placarea dalelor clincher convenționale, termopanele pot fi montate într-o singură direcție. Puteți trece la instalarea rândului următor numai după instalarea celei anterioare. Experții recomandă prelucrarea ulterioară a cusăturilor cu agenți de etanșare pentru a preveni umezirea izolației în timpul funcționării.

Organizarea unui sistem de fațade ventilat începe cu pregătirea bazei.Formule de primire cu efect antiseptic. Apoi, pe o suprafață uscată a peretelui, este necesară fixarea membranei permeabile la vapori de impermeabilizare. Deasupra acestuia este montat cadrul din profile metalice.

În spațiul dintre profilele de cadru se montează izolația. Acesta este de obicei bazalt sau vată minerală în formațiuni de 50-150 mm grosime (alegerea grosimii depinde de condițiile climatice).

O membrană rezistentă la vânt este montată peste materialul termoizolant cu suprapunere, care trebuie caracterizată și prin permeabilitatea la vapori. Mai mult, izolația și membrana sunt fixate între ele și pe fațadă cu ajutorul diblurilor de tip disc. 2-3 puncte de montare pe o foaie de izolație vor fi suficiente, este important să plasați unul în centru.

După aceasta, puteți începe să așezați clinker. Distanța dintre acesta și izolație trebuie să fie de cel puțin 25 mm.

Există 2 moduri de a fixa materialul.

 1. Șinele orizontale sunt montate pe ghidajele verticale cu lățimea de 20-30 cm, iar pasul este de 40-50 cm, după care plăcile de placaj sau plăcile OSB sunt atașate la șine în întreaga fațadă. Placa este fixată pe suprafața obținută cu o metodă umedă. Pentru o adeziune mai bună, plăcile de placaj și OSB sunt prefabricate.
 2. Pentru a efectua instalarea acestei tehnologii se aplică o țiglă specială cu caneluri și crestături.Pentru aceasta este necesar să ridicați profiluri speciale pe cadru, echipate cu un mecanism de blocare.

Aceste profile sunt montate pe cutie, lățimea pasului corespunde lățimii plăcilor utilizate. După aceea, țigla este fixată - creasta inferioară este combinată cu canelura superioară a profilului. Piesa de profil, la rândul său, este introdusă în canelura părții superioare a clincherului.

Plasarea plăcilor, indiferent de tipul acestora, se efectuează în sezonul cald, în condiții de vreme uscată, la o temperatură de + 5 + 30 ° C.

Efectuarea deschiderilor ușilor și ferestrelor

La finisarea versanților, nu este necesar să se realizeze o suprafață perfect plană, iar utilizarea unor elemente de colț speciale elimină necesitatea de a acoperi dale în colțuri.

Îmbunătățirea aderenței pârtiilor va ajuta la încovoiere. Stadiul de lucru obligatoriu este aplicarea unui grund pe suprafață. Pentru pante, puteți folosi plăci de dimensiuni reduse. Dar este rareori posibil să se găsească astfel, de multe ori trebuie să tăiați materialul standard.

Montarea ar trebui să înceapă cu fixarea elementului de colț, de-a lungul întregii suprafețe a pantei se pune un rând de plăci. Dacă este necesar, plăcile sunt tăiate.Dacă lățimea pantei depășește lățimea plăcii, atunci placa solidă este așezată la marginea pantei, iar spațiul rămas (mai aproape de perete) este format în bucăți de mărimea necesară.

Când vă îndreptați spre planul superior al versanților, utilizați suporturi din lemn, care împiedică îndepărtarea plăcilor sub propria lor greutate. Puneți suporturile și lăsați-le până când adezivul este complet uscat, apoi îndepărtați-l.

Înainte de tăierea și lipirea plăcilor, se recomandă efectuarea unui calcul uscat. Acest lucru vă va ajuta să găsiți cea mai bună opțiune de styling. Instalarea se realizează și cu conservarea decalajelor de 10-14 mm. După uscarea lipiciului, puteți începe injecția.

Prelucrarea cusăturii

Amestecarea este etapa de finisare a căptușelii.

Pentru a face acest lucru, utilizați unul dintre cele trei tipuri de compoziții de îngropare.

 • Se amestecă pentru aplicare umedă. Este folosit împreună cu un material care imită piatră brută sau cărămidă în vârstă. Este o pulbere care este diluată cu apă până la consistența pământului liber. Apoi, acest amestec cu o spatula plina cusaturi. Acesta este un proces destul de laborios, care este asociat cu caracteristicile coerenței.
 • Amestecarea cu plastifianți. Este, de asemenea, un amestec uscat la care se adaugă apă. Rezultatul ar trebui să fie o consistență asemănătoare cu smântână. Compoziția este aplicată folosind o armă specială, care este destul de simplă și convenabilă. După uscare, excesul său, care iese dincolo de țiglă, se taie cu un cuțit. Dezavantajul acestor amestecuri poate fi numit doar un cost ridicat.
 • Compoziția aplicată pe întreaga suprafață a peretelui. Potrivit numai pentru cărămizi netede de clincher. Caracteristica sa distinctivă este necesitatea de a se aplica nu numai în golurile intersectoriale, ci și pe suprafața plăcilor. Difuzoarele excesive de chit se îndepărtează, de asemenea, cu un cuțit după uscare.

Dacă se utilizează compoziția de culoare albă pentru îmbinarea cusăturilor, nu se aplică cimentul cu o spatulă metalică. Oxidat, poate lăsa pe suprafața îngropatelor pete întunecate. În schimb, alegeți o spatulă din silicon sau din lemn.

Exemple frumoase

Folosirea de dale sub o caramida sau o piatra permite ridicarea aspectului oricărei structuri și conferindu-i sofisticarea și nobilimea unei case din engleză a secolului al XIX-lea.

Fără îndoială, acoperirea întregii fațade cu materiale de clincher de diferite nuanțe și dimensiuni este cea mai bună soluție dacă doriți să transformați o casă de țară într-un castel gotic.

Clinker este combinat armonios cu alte materiale de finisare. Unul dintre cei mai cunoscuți "tovarăși" de plăci este lemn. Atunci când se utilizează lemn natural va fi capabil să creeze o locuință complet ecologică.

Vedeți cum combinația de dale de clincher sub piatră tăiată cu suprafețe de lemn în acest proiect al casei alpine arată organic. În ciuda texturii destul de puternice a "pietrei", structura nu pare a fi grea.

Combinația dintre piatră și lemn este, de asemenea, caracteristică stilului cu semifabricate, o caracteristică distinctă fiind prezența în decorarea fațadelor de grinzi de lemn nemodificate și structuri de susținere. Lacunele dintre ele sunt închise cu plăci de clincher.

Pentru o casă în stil american (alungită în lățime cu segmente intermediare longitudinale), combinația de texturi din cărămidă și tencuită este tipică. Combinați-le permite utilizarea coloanelor.

Partea inferioară a clădirii (împreună cu primul etaj) este finisată cu clincher pentru zidărie, care adaugă volum și expresivitate fațadei, partea superioară este tencuită (mai puțin adesea, este finisată cu lemn).

Indiferent de stil, plăcile de clincher sunt potrivite pentru fațadele tencuite.Adesea, ele par a fi plate și monotone, dar este suficient să se aranjeze zona de deschidere a ferestrelor, soclul și mai multe zone din colțurile clădirii cu dale de clincher sub cărămidă, astfel încât casa "să revină la viață" și să se evidențieze.

Un exemplu ar fi această casă de țară în stil Provence. Partea principală a fațadei este acoperită cu ipsos, elementele individuale sunt evidențiate prin plăci de cărămidă. O fereastră arcuită și ferestre mari, cu legături frecvente, elemente stucco și balcoane cu parapeți din fier forjat, au permis transmiterea cu exactitate a grației și a simplității elegante a stilului.

Combinația dintre clincher și piatră pare surprinzătoare și nobilă. Cu toate acestea, aceste suprafețe sunt autosuficiente, deci este important să respectați regula 70/30. Ciocanul de cărămidă ar trebui să fie baza, fundalul elementelor de piatră. În plus, acest fundal (70% din fațadă) nu ar trebui să fie de diferite culori, prea luminoase, texturate, cu modulații.

        Nu este corect să presupunem că clincherul este adecvat numai pentru fațadele de învelire a clădirilor de stil clasic. Nu mai puțin impresionant, arată în exteriorul modern. Aici există o combinație de plăci de cărămidă cu suprafețe de beton, tencuire și lemn.Coloanele și o parte a fațadei, decorate cu plăci întunecate cu cărămizi imitative, dau expresivitatea cladirii.

        Următorul videoclip se referă la proprietățile plăcilor de clincher.

        Comentarii
         autor
        Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

        Sala de intrare

        Camera de zi

        dormitor