Vetonit TT: tipuri și proprietăți ale materialelor, aplicație

 Vetonit TT: tipuri și proprietăți ale materialelor, aplicație

Pe piața modernă prezintă o selecție uriașă de ipsos. Dar cel mai popular dintre aceste produse este un amestec de marca Vetonit. Acest brand a câștigat încrederea clienților datorită raportului optim de preț și calitate, disponibilitate, precum și funcționalitate multiplă. La urma urmei, diferite tipuri de ipsos pot fi folosite pentru a finaliza pereții din exteriorul și în interiorul încăperilor, precum și pentru a alinia tavanul.

Dacă găsiți că Weber-Vetonit ("Weber Vetonit") sau Saint-Gobain ("Saint-Gobain") vinde amestecul, atunci nu trebuie să vă îndoiți de calitatea produselor, deoarece aceștia sunt furnizorii oficiali ai amestecului Vetonit.

Soiuri de ipsos

Tipurile de materiale diferă în funcție de scopul pentru care sunt destinate: pentru a alinia suprafața sau pentru a crea un finisaj decorativ în afara sau în interiorul încăperii. În vânzare puteți găsi mai multe tipuri de astfel de amestecuri.

 • undercoat Vetonit. Această soluție este utilizată pentru tratarea pereților și plafoanelor din caramida sau din beton.
 • Tencuiala de ghips Vetonit. Proiectat exclusiv pentru decoratiuni interioare, deoarece compozitia tencuielui de gips este instabila la umiditate. În același timp, după tratarea cu o astfel de compoziție, suprafața este deja complet pregătită pentru vopsirea ulterioară. Amestecul poate fi aplicat manual și automat.
 • Vetonit EP. De asemenea, acest tip de soluție nu diferă în ceea ce privește rezistența la umiditate. Conține ciment și var. Cel mai bine, acest amestec este potrivit pentru nivelarea unică a suprafeței de dimensiuni mari. Vetonit EP poate fi utilizat numai pe structuri robuste și fiabile.
 • Vetonit TT40. Astfel de tencuieli este deja capabil să reziste la umiditate, deoarece componenta principală a compoziției sale este cimentul. Amestecul a fost folosit cu succes pentru a trata diferite suprafețe din orice material, astfel încât acesta poate fi numit durabil și versatil.

Specificații tehnice

 • Numirea. Produsele Vetonit, în funcție de tip, sunt utilizate pentru a alinia suprafața înainte de vopsire, lipirea tapetului, montarea oricărui alt finisaj decorativ. În plus, amestecul este perfect pentru a elimina golurile și cusăturile dintre foile de gips-carton, precum și pentru a umple suprafața pictată.
 • Eliberarea formularului. Amestecul se vinde sub formă de structură uscată sau soluție gata. Amestecul uscat este în ambalaje de hârtie groasă, masa ambalajului poate fi de 5, 20 și 25 kg. Compoziția diluată și pregătită pentru utilizare este ambalată într-un recipient din material plastic care cântărește 15 kilograme.
 • Dimensiunea granulelor. Tencuiala de vetonit este o pulbere prelucrată, mărimea fiecărei granule nu este mai mare de 1 milimetru. Cu toate acestea, unele finisaje decorative pot conține granule de până la 4 milimetri.
 • Se amestecă consumul. Compoziția de consum depinde de calitatea suprafeței tratate. Dacă are fisuri și cipuri, veți avea nevoie de un strat mai gros de amestec pentru a le sigila complet. Mai mult, cu cât stratul este mai gros, cu atât este mai mare cheltuiala. În medie, producătorul recomandă aplicarea compoziției într-un strat de 1 milimetru.Apoi pentru 1 m2 aveți nevoie de aproximativ 1 kg de 20 de grame de soluție finită.
 • Utilizarea temperaturii. Temperatura optimă pentru lucrul cu compoziția este de la 5 la 35 de grade Celsius. Cu toate acestea, există amestecuri care pot fi folosite în condiții de temperatură scăzută - la temperaturi de până la -10 grade. Informațiile despre acest lucru sunt ușor de găsit pe ambalaj.
 • Timp de uscare Pentru ca stratul proaspăt de mortar să se usuce complet, este necesar să așteptați cel puțin o zi, în timp ce solidificarea inițială a tencuielii are loc în 3 ore după aplicare. Timpul de întărire a compoziției depinde direct de grosimea stratului.
 • Forța de aderență. La o lună după aplicarea compoziției, el va putea transfera sarcina mecanică de cel mult 10 MPa.
 • adeziune (aderență, "lipicioasă"). Fiabilitatea compoziției compuse cu suprafața este de la aproximativ 0,9 la 1 MPa.
 • Termenul și condițiile de depozitare. Cu depozitare adecvată, compoziția nu își va pierde proprietățile timp de 12-18 luni. Este important ca spațiul de depozitare al amestecului Vetonit să fie uscat și bine ventilat, cu un nivel de umiditate de cel mult 60%. Produsul poate transfera până la 100 de cicluri de îngheț / dezgheț. În același timp, integritatea ambalajului nu trebuie compromisă.

Dacă ambalajul este deteriorat, amestecul trebuie mutat într-o altă pungă potrivită. Deja amestecul diluat și gatit este adecvat pentru utilizare timp de numai 2-3 ore.

Avantaje și dezavantaje

Amestec de ghips bazat pe ciment Vetonit TT are o întreagă gamă de calități pozitive.

 • Protecția mediului. Produsele Vetonit sunt complet sigure pentru mediu și sănătatea umană. Pentru fabricarea acestuia nu se utilizează componente toxice și periculoase.
 • Rezistența la umezeală. Vetonit TT nu este deformat și nu își pierde proprietățile sub influența apei. Astfel, acest material poate fi utilizat pentru decorarea camerelor cu umiditate ridicată, de exemplu, băi sau camere cu piscină.
 • Rezistența la influențe externe. Acoperirea nu se teme de ploi, zăpadă, grindină, căldură, îngheț și schimbări de temperatură. Este sigur de a utiliza compoziția atât pentru finisarea interioară, cât și pentru suprafața exterioară. Materialul va dura mulți ani.
 • Funcționalitate. Utilizarea amestecului permite nu numai să se ajusteze complet și să se pregătească suprafața pentru finisare ulterioară, ci și să se îmbunătățească în mod semnificativ calitățile de izolare termică și fonică a tavanului și pereților.Comentariile clienților confirmă acest lucru.
 • Estetica. Amestecul uscat are o măcinare extrem de fină, datorită căruia este posibilă crearea unei suprafețe perfect netede.

Adepții produsului nu sunt atât de numeroase. Acestea includ o lungă perioadă de timp pentru uscarea finală a amestecului pe suprafață, precum și faptul că tencuiala Vetonit se poate rupe în procesul de lucru cu acesta.

Recomandări pentru utilizare

Puteți aplica amestecul pe un ciment sau pe orice altă suprafață cu o grosime medie a stratului de 5 mm (optim conform instrucțiunilor - de la 2 la 7 mm). Consumul de apă - 0,24 litri la 1 kg de amestec uscat, temperatura recomandată pentru funcționare este de +5 grade. Dacă tencuiala este aplicată în mai multe straturi, atunci ar trebui să așteptați până la uscarea completă a unui strat înainte de a trece la aplicarea următorului strat. Astfel veți obține o rezistență maximă a stratului final.

Secvența de lucru

Normele de lucru cu un amestec de Vetonit TT ca întreg nu diferă foarte mult de particularitățile aplicării oricărui alt amestec de tencuială.

pregătire

Mai întâi de toate, este necesar să pregătiți cu atenție suprafața, deoarece rezultatul final depinde de această etapă.Curățați complet suprafața de resturile, praful și murdăria. Toate unghiurile și neregularitățile proeminente trebuie să fie tăiate și patch-uri. Pentru cel mai bun efect, se recomandă consolidarea suplimentară a bazei cu o plasă de armare specială.

Dacă aveți nevoie să acoperiți cu o soluție suprafața de beton, puteți pre-amorsat-o. Acest lucru este necesar pentru a evita absorbția de umiditate din tencuială prin beton.

Prepararea amestecului

În recipientul pregătit în avans, se pune cantitatea necesară de compoziție uscată și se amestecă bine cu apă la temperatura camerei. Aplicați în mod optim pentru acest exercițiu. După aceea, lăsați soluția timp de aproximativ 10 minute, apoi amestecați din nou totul complet. Un pachet de amestec uscat (25 kg) va necesita aproximativ 5-6 litri de apa. Compoziția finită este suficientă pentru a acoperi aproximativ 20 de metri pătrați de suprafață.

cauzare

Aplicați soluția pe suprafața pregătită în orice mod convenabil pentru dvs.

Amintiți-vă că amestecul preparat trebuie utilizat în decurs de 3 ore: după această perioadă se va deteriora.

măcinare

  Pentru o nivelare perfectă a suprafeței și finalizarea lucrării vor fi aplicate lustruitemortar cu un burete special sau șmirghel. Asigurați-vă că verificați dacă nu există caneluri și crăpături inutile.

  Urmați regulile de depozitare, pregătirea și aplicarea unui amestec de marca Vetonit TT, iar rezultatul vă va încânta de mulți ani!

  Veți afla mai multe despre regulile de aplicare a amestecului Vetonit urmărind următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor