Alegerea unui birou de calculator pentru student

Un birou pentru un student nu este doar o piesă de mobilier pentru camera copilului. Un student își petrece mult timp în spatele lui, făcându-și temele, citit, așa că ar trebui să fie confortabil și ergonomic. Acum, nimeni nu este surprins de prezența unui calculator personal în copiii de școală primară. Cea mai bună opțiune în acest caz ar fi achiziționarea unui birou de calculatoare, deoarece după el puteți lucra cu un PC și puteți face temele.

Modelele moderne de tabele sunt foarte diverse atât în ​​aspectul și materialul de fabricație, cât și din punct de vedere al funcționalității, astfel încât fiecare părinte să poată alege cea mai potrivită opțiune pentru student.

tipuri

Astăzi, următoarele tipuri de birouri de calculatoare sunt populare.

Drept (liniar)

Acestea sunt cele mai comune modele datorită versatilității acestora.Ele pot fi plasate oriunde în cameră și, dacă este necesar, ușor de mutat. Blatul de lucru mare drept este ideal pentru teme și creativitate.

Multe modele din această clasă sunt echipate cu un suport glisant pentru tastatură, care permite supraîncărcarea suprafeței de lucru. Există, de asemenea, un stand pentru unitatea de sistem și alte echipamente de birou, care vă permite să maximizați utilizarea mesei.

colț

Modele foarte compacte care se află în colț și, de regulă, au un număr mare de rafturi și sertare, ceea ce vă permite să plasați toate elementele și accesoriile necesare pentru student.

În mărime, aceste modele sunt mai mari și mai mari decât cele liniare, cu toate acestea, ele au un minus semnificativ - ele pot fi plasate doar în colț.

Rack mese

Aceste modele au un aspect concis și un design, însă nu sunt potrivite pentru fiecare elev. Faptul este că, de obicei, masa lor de top este mică, ceea ce înseamnă că pot apărea unele dificultăți cu spațiul liber la suprafață. Dar unii producători rezolvă această problemă, completând suplimentar rackul cu sertare și rafturi.

Ca colț de masă, și oricare dintre aceste opțiuni sunt, de obicei, completate de un sertar sau sertare pentru stocarea de manuale, notebook-uri și birouri.

Cărțile sunt, de obicei, convenabile să se așeze pe rafturile deschise, astfel încât disponibilitatea acestora să fie pentru student.

Material de fabricație

Producătorii moderni de mese pentru calculatoare oferă multe opțiuni pentru execuția lor. Următoarele materiale sunt populare.

Metal și plastic

Mese cu cadru din aluminiu și placă de masă din plastic se vor potrivi perfect în grădiniță, în stilul minimalismului sau artei pop. Pot fi făcute într-o varietate de culori. Tabele foarte ieftine, ieftine.

particleboard

Unul dintre cele mai rentabile materiale pentru producția de mobilier. Este un ras de lemn comprimat, acoperit cu un strat stratificat. Materialul poate avea un efect negativ asupra sănătății, deoarece PAL este impregnat cu o compoziție adezivă specială, care conține adesea formaldehidă (un carcinogen periculos).

În plus, stratul superior al acestor mobilier este ușor deteriorat și nu rezistă contactului cu apa.

MDF

O alternativă excelentă la PAL. Este un pic mai scump, dar performanța unui astfel de birou de calcul va fi de câteva ori mai mare.

Nu este frică de umiditate, arată frumos și elegant, iar stratul modern de protecție din PVC rezistent la impact nu se estompează sau nu se desprinde.

mulțime

Mesele pentru calculatoare din lemn arată scump, sunt sigure pentru oameni. Cu toate acestea, prețul lor este departe de buget, în afară de produsele din matrice sunt foarte grele și va fi dificil să se mute o astfel de masă pe cont propriu.

sticlă

Extinderea vizuală a spațiului nu este însă recomandată pentru utilizarea în camerele pentru copii.

Orice material este ales pentru masă, cel mai important lucru este că se încadrează în interiorul general al camerei, menține schema de bază a culorilor și este de asemenea convenabil pentru student.

Subtilitățile alese

Având în vedere că un elev scoate mai mult de o oră pregătindu-și temele, Biroul de calculatoare trebuie să îndeplinească anumite cerințe care să păstreze sănătatea și postura copilului.

 1. Se recomandă să selectați în mod corespunzător lățimea tablei. Cifra optimă este de 100 cm. Experții recomandă instalarea unui monitor de computer astfel încât distanța până la ochi să fie de cel puțin 50 de centimetri. În plus, studentul va trebui să introducă manuale și notebook-uri, precum și să ia o poziție corectă și confortabilă în care coatele sunt pe masă.
 2. Înclinare reglabilă. Unele tabele au această opțiune, este foarte convenabilă pentru student, deoarece vă permite să creați panta optimă pentru teme și desen.
 3. Înălțimea corectă. Nu toate birourile de calculatoare au capacitatea de a regla acest parametru. Această problemă poate fi rezolvată prin alegerea unui scaun confortabil cu mai multe poziții ale spatelui și scaunului, precum și un suport sub picioare.

De asemenea, trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un model cu privire la modul în care tabela va fi poziționată în raport cu fereastra. Conform reglementărilor, lumina naturală ar trebui să cadă direct sau în stânga pe suprafața de lucru. Acest lucru este valabil mai ales pentru modelele de colț.

  Nu se recomandă alegerea unor culori foarte strălucitoare, strălucitoare, deoarece acestea vor plictisi copilul și vor distrage atenția de la teme. Este mai bine să adăugați, dacă doriți, o masă de culori clasice cu accesorii luminoase - cutii pentru creioane, suport pentru cărți, rame foto mini.

  Un birou de calculator, cu condiția unei selecții corecte și rezonabile, poate înlocui un birou clasic pentru un copil.. Aceasta este o opțiune excelentă atât pentru activități de învățare, cât și pentru distracție și relaxare.

  Cum să alegeți tabelul potrivit pentru copil, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor