Masă pliantă pentru camera de zi - o soluție funcțională pentru orice zonă

În îmbunătățirea casei, o persoană modernă încearcă să se înconjoare cu piese multifuncționale de mobilier care se pot transforma, ceea ce poate economisi spațiu în cameră. Un exemplu remarcabil este o masă pliantă pentru camera de zi - o soluție funcțională pentru orice zonă.

Avantaje și dezavantaje

O masă de transformare este un element indispensabil în orice interior de cameră care are multe funcții. Acest lucru îi oferă multe avantaje în comparație cu mobilierul fix. Structurile de glisare deosebit de necesare vor fi în camere de zi cu o dimensiune mică, deoarece atunci când sunt pliate sunt destul de compacte și în formă distanțată pot oferi mult spațiu oaspeților.

Aceste dispozitive oferă o serie de avantaje.

 • Compactitatea. Datorită abilității de a vă transforma, puteți transforma rapid zona de agrement într-un loc de întâlnire pentru oaspeți.
 • Fiabilitatea și simplitatea structurilor glisante permite o perioadă îndelungată de utilizare a acestor dispozitive. Mesele moderne au greutate mică, ceea ce facilitează plierea lor.
 • Modificați parametrii necesari: adâncimea, lățimea, înălțimea sau forma, care pot fi schimbate simultan și separat.
 • Dispozitive multifuncționale: o masă de cafea elegantă, dacă este necesar, devine o masă de masă completă.
 • Caracteristici suplimentare. Destul de des, sertarele sunt construite în mesele de transformare pentru stocarea diferitelor articole și accesorii. Design-urile oferă acces gratuit la cutii, indiferent de poziția mesei.
 • Stil, originalitate și varietate de modele.

Cu o grijă corespunzătoare pentru mecanismele și tratamentul atent, sistemele de transformare vor dura o perioadă lungă de timp fără a provoca probleme proprietarilor. Aceste dispozitive nu au defecte.

Dezavantajul este doar prețul lor - unele modele de tabele de transformare pot fi destul de scumpe.

specie

Toate modelele pliabile pot fi împărțite în trei tipuri.

Fiecare categorie are propriile caracteristici speciale, care au mai multe avantaje.

 • Mese culisante pentru mese Acestea sunt considerate cea mai acceptabilă opțiune pentru un living cu o zonă mică. Tabelele de transformare moderne în formă asamblată ocupă mult mai puțin spațiu decât în ​​starea desfăcută. Puteți dezasambla și livra astfel de construcții pentru un eveniment de masă în câteva minute.
 • Mese pentru notebook au fost mult timp foarte populare. Panoul de pliere al acestor produse se dezvoltă sub forma cărții. Design-urile sunt echipate cu rafturi suplimentare în care puteți stoca diferite obiecte. Astfel de piese de mobilier pot fi folosite nu numai ca mese, ci și ca jurnal sau scris.
 • Transformarea meselor de cafea - o soluție potrivită pentru încăperi de locuit de orice dimensiune, cum ar fi în stare pliată, ocupă un spațiu foarte mic. Dacă aveți nevoie urgentă de a transforma o masă de cafea într-un muncitor, atunci acest tip de abilitate de tâmplărie vă va permite să plasați un laptop și o grămadă de lucrări necesare.Un mare plus de mese de cafea transformatoare este reglarea înălțimii și prezența roților.

Materiale de fabricație

Materialele de producție joacă un rol imens în producția de mese glisante, deoarece aceste structuri trebuie să fie mobile și, prin urmare, nu grele, precum și de încredere și de înaltă calitate.

La crearea meselor de transformare sunt folosite:

 • PAL (placi aglomerate) - cea mai ieftină opțiune, este considerată un analog ieftin al lemnului masiv, dar semnificativ diferit în greutate și mai moale în decor. De regulă, acest material este laminat. Acest lucru crește durata de viață a acestuia.
 • MDF (fracțiune fină) Este foarte similar cu materialul anterior și diferă numai în componenta de legare, care este rășina naturală - lignina, care face parte din lemn. Materialul este destul de fiabil și relativ ieftin, ceea ce îl face popular în rândul consumatorilor.
 • Sticla. În fabricarea de mobilier care utilizează soiuri rezistente la impact. Acest material rezistent este rezistent la umezeală și stres mecanic, conferă produsului un aspect rafinat.Pentru a crea un stil original, puteți utiliza materialul cu modelul imprimat.
 • metal - cel mai durabil material care deschide granițe largi pentru imaginația designerilor. În fabricarea acestor structuri sunt folosite elemente metalice goale pentru a nu greuta produsul.
 • lemn - materialul cel mai scump și rezistent la uzură. Produsele sunt foarte durabile, arata elegante, indiferent de design. Dezavantajele includ cerințe speciale în utilizarea sa: nu puneți-l la cald, nu se înmoaie. Obiectele clare pot zgâria cu ușurință produsul.

desen

Pentru apartamente mici există o mare selecție de mese transformatoare care combină alte piese de mobilier. Acestea pot fi sisteme care sunt transformate într-o masă dintr-un dulap, noptieră, canapea sau chiar un pat. Aceste mobilier arată foarte impresionant, ocupă puțin spațiu și realizează mai multe funcții.

Aceste sisteme au un mecanism simplu de transformare, datorită căruia puteți transforma repede și ușor tabletopul.

Bazat pe principiul mecanismului de transformare a sistemului este împărțit în mai multe tipuri:

 • Tabelele care au mecanism de pliere cruciformDispozitiv simplu, foarte ușor de utilizat. Principalul avantaj al produselor cu un astfel de mecanism este compactitatea sa atunci când sunt pliate.
 • Masă culisantă având o piesă de conectare. Principiul de funcționare al unui astfel de sistem este de a suplimenta zona mesei cu un element plug-in, care este introdus între două jumătăți alunecoase. Astfel de mese sunt realizate nu doar dreptunghiulare, ci și ovale și semicirculare. Pe lângă creșterea suprafeței tablei, aceste structuri pot fi echipate cu mecanisme care reglează înălțimea mesei.
 • Plierea prevede panouri auxiliarecapabil să mărească parametrii. Aceste panouri sunt situate sub suprafața principală sau în lateral. Atunci când utilizați mecanismul încorporat pentru ridicarea mesei începe să se deschidă ca o carte. Există mese, cărți în care nu există niciun mecanism, iar panourile de ridicare și de fixare apar manual.
 • Există mese de transformare, realizate într-un stil modern. Ele costă un ordin de mărime mai scump, dar acest lucru se datorează sistemului complex de mecanisme și aspectului original.

Locul în interior

Masa pliantă pentru sală, precum și toate mobilierul, trebuie să fie selectate nu numai din motive de practicitate și durabilitate, ci și în funcție de stilul camerei. Elementele de design, de culoare și de decor ale mesei ar trebui combinate cu alte elemente de interior din cameră.

În plus, trebuie să țineți cont de tabelul de fabricație a materialelor. De exemplu, pentru camere de zi în direcția orientală este adecvată o masă din lemn sau sticlă, iar stilul de înaltă tehnologie necesită imitații de obiecte metalice sau o combinație de metal și plastic.

Referindu-se la problema de configurare, trebuie remarcat faptul că ar trebui să corespundă formei camerei de zi ca întreg. Într-o cameră de zi pătrată, este de dorit să se plaseze o masă de aceeași formă, însă o cameră dreptunghiulară necesită mobilier cu o configurație mai alungită.

Sfaturi pentru alegere

Caracteristica principală atunci când alegeți este aspectul produsului. Potrivirea formelor și culorilor mobilierului cu tonurile predominante în cameră creează armonie și confort.

Raportul dintre dimensiunile mesei și dimensiunea camerei este un criteriu important pentru alegerea acestui mobilier. Masa mare de pliere, având o dimensiune compactă în poziția pliată,Va fi dificil de a pune într-o cameră mică, deoarece într-o vedere mărită va aduce disconfort în ceea ce privește libera circulație în jurul camerei.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că indiferent de mecanismul instalat în masa pliabilă, principalul lucru este că este fiabil și durabil. Prin urmare, atunci când alegeți, merită atenție la accesoriile de construcție.

Despre ce altceva există mese de transformare uimitoare, puteți vedea în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor