Blindă la balcon

 Blindă la balcon

Dacă aveți un balcon în casă sau în apartament, atunci jaluzelele elegante și de înaltă calitate sunt perfecte pentru a crea o atmosferă confortabilă și confortabilă. Astăzi, aproape nimeni nu folosește balconul pentru a stoca lucruri inutile. Oamenii îl decorează, creează o zonă pentru o ședere sau o muncă plăcută. Blinds la balcon - o soluție excelentă pentru îmbunătățirea acestei camere.

Avantaje și dezavantaje

Jaluzele la balcon au o mulțime de fani, deoarece au avantaje diferite:

 • Sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, durabile.
 • Blind-urile nu se rup sau se rup atunci cand sunt folosite.
 • Prezenta lor pe ferestre ofera un spatiu confortabil si protejat de ochii curiosi.
 • Jaluzelele pot fi curățate cu ușurință și, de asemenea, nu colectează praf. Producătorii oferă modele impregnate cu o substanță specială, care se caracterizează prin proprietăți de respingere a prafului.
 • Acest element vă permite să controlați pătrunderea soarelui pe balcon.
 • Blindurile sunt bine respirabile, ceea ce este foarte important pentru balcoane sau loggii de dimensiuni mici.
 • O varietate de modele și culori vă permite să alegeți o opțiune elegantă care se potrivește perfect designului interior ales al balconului. Astfel puteți crea un interior original și atrăgător. Chiar și cei mai exigenți clienți vor putea găsi o opțiune decentă.
 • Preț rezonabil. Mulți producători sunt implicați în fabricarea de jaluzele stilate și de înaltă calitate, oferind un preț accesibil.

Blindurile au unele dezavantaje, dar ele nu joacă un rol semnificativ, așa că mulți proprietari de balcoane îi preferă.

specie

Astăzi există mai multe tipuri de jaluzele, care vă permit să alegeți soluția perfectă pentru oricine dorește să vă doteze balconulsau loggia.

vertical

Acest soi este, de obicei, fabricat din corn de aluminiu sau plastic. Astfel de jaluzele au un cablu pentru control, alergători, un lanț de legătură, șipci și greutăți. Lamele sunt realizate dintr-o varietate de materiale.

Modelele verticale pot fi atașate la tavan sau perete folosind paranteze. Mai întâi trebuie să găuriți două sau trei găuri, apoi fixați brațul. Șipcile pot deveni inutilizabile prin utilizarea frecventă a jaluzelelor, dar pot fi înlocuite.

Dvs. alegeți metoda de închidere care va fi cât se poate de confortabilă pentru dvs., și anume: de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga sau de la centru spre lateral.

Particularitatea acestui soi este că lamelele sunt asamblate într-un fel de armonică și se rotesc ușor în jurul axei lor. Unii cred că jaluzelele verticale sunt potrivite numai pentru birouri, dar această opinie este eronată.

Jaluzele de tip vertical sunt prezentate printr-o mare varietate de flori, materiale și facturi. Toată lumea poate alege opțiunea care se potrivește perfect interiorului.Construcțiile verticale sunt perfecte pentru un balcon cu ferestre glisante.

Când alegeți jaluzele verticale, merită acordată atenție unor nuanțe:

 • Pentru ei, merită să alegeți o cornișă de aluminiu, deoarece plasticul este predispus la deformări, ceea ce afectează negativ funcționarea blind-urilor.
 • Este necesar să selectați modele numai cu un lanț de plastic alb, care conectează dungile verticale de mai jos. Dacă are o ușoară galbenitate, atunci aceasta indică o calitate scăzută a plasticului în sine.
 • Greutăți, este de dorit să alegeți numai plastic, deoarece acestea funcționează mai bine decât modelele din alte materiale. Ele nu sunt predispuse la rugina.

orizontală

Principalul avantaj al modelelor orizontale este că ele pot fi instalate direct pe cadrul ferestrei, fără a utiliza streașinile. Datorită fixării strânse la geam, acestea nu se deschid chiar și cu ferestrele deschise. Jaluzelele orizontale au șipci care sunt interconectați cu dispozitive speciale de fixare. Ele sunt ușor închise și deschise, formând un acordeon.

Jaluzele de tip orizontal au următoarele avantaje:

 • Ușor de utilizat și ușor de curățat.
 • Nu ocupă mult spațiu, deci sunt potrivite chiar și pentru balcoane și loggii de dimensiuni mici. Din punct de vedere vizual, nu reduceți spațiul.
 • Ele pot fi atașate la deschiderea ferestrei, la fereastră sau la perete. Alegerea depinde doar de tine.

Folosind jaluzele orizontale pe fiecare fereastră, puteți decora pervazul ferestrei cu flori sau elemente decorative. Windows-ul se va deschide și închide ușor.

Rolling

Acest design include un arbore special, pe care se înfășoară panza, protejând camera de razele soarelui. Designul poate fi atașat la tavan, perete sau direct la cadrul ferestrei. Dacă jaluzelele sunt instalate pe canatul ferestrei, atunci acestea nu vor interfera atunci când deschideți sau închideți fereastra. Aceasta este comoditatea lor.

Acest soi este reprezentat de o mare varietate de culori și texturi. Filtrele neobișnuite și luminoase sunt ideale pentru crearea de interioare atractive. Producătorii oferă atât modele translucide cât și variante cu densitate crescută.

Amintiți-vă că acest tip de jaluzele arată ca un arbore cu o cârpă înfășurată în cutie.Acest design va ajuta la protejarea țesăturii de praf și murdărie. Jaluzelele robuste și fiabile pot fi folosite pentru a crea confort și confort.

material

Producătorii moderni de jaluzele oferă materiale diferite. Modelele din plastic sunt extrem de populare datorită combinației armonioase de calitate excelentă și prețuri rezonabile.

Jaluzelele din plastic au multe avantaje:

 • Durabilitate și fiabilitate - păstrează aspectul și forma atrăgătoare, chiar și cu rafale puternice de vânt.
 • Simplitatea și ușurința de utilizare - pot fi șterse rapid sau spălate din praf și murdărie.
 • O varietate de soluții color - producătorii oferă nu numai modele simple, ci și jaluzele cu imprimări frumoase.

Deși blind-urile din plastic au multe avantaje, ele diferă și în unele dezavantaje. Nu trebuie să obțineți opțiuni foarte ieftine, deoarece sunt fabricate din plastic de calitate scăzută. Ca rezultat, ele se estompează când sunt expuse la lumina soarelui. Foarte des, după o utilizare prelungită, se îndoaie, se rupe și se sfărâmă.

Jaluzelele metalice sunt rareori alese pentru uz casnic, deoarece astfel de opțiuni creează multă zgomot la deschidere sau închidere. Sunt potrivite pentru producția industrială.

Modelele metalice au multe avantaje:

 • Costul nu este foarte ridicat.
 • Ușor de curățat și îndepărtați praful și murdăria.
 • Nu vă temeți de expunerea la lumina soarelui și umiditate.

O altă opțiune jaluzele din țesătură. Producătorii folosesc o varietate de tipuri de țesături, dar cea mai obișnuită este poliesterul.

Modelele din poliester se caracterizează printr-o durată lungă de utilizare, ușurință în utilizare, precum și o rezistență sporită la lumina soarelui.

Dacă vorbim despre deficiențele modelelor de poliester, merită menționat faptul că nu au protecție la margini. Ca rezultat, structura materialului se poate schimba în timp.

Există și un fel de jaluzele - multi-texturat. Ele se disting prin originalitate, deoarece combină mai multe texturi, forme sau materiale în același timp. Aspectul original și atractiv este un avantaj incontestabil. Jaluzelele multiple cu furniruri se potrivesc perfect într-un interior strict clasic,deci într-un cadru romantic.

culoare

Astăzi, producătorii oferă o gamă largă de jaluzele, culori diferite. Modelele monocrome sunt mereu în căutare, dar opțiunile de culoare prezintă un interes deosebit. Acestea sunt adesea folosite ca decorațiuni luminoase sau adăugiri la interiorul neobișnuit al balconului.

Jaluzelele cu un model sunt ideale pentru designul individual. Photoblinds sunt decorate cu desene pe teme diferite. Florile frumoase pe un fundal alb vor deveni o decoratie rafinata a balconului, va aduce confort si confort.

Care este mai bine să alegi?

Înainte de a cumpăra un anumit model de jaluzele, ar trebui să vă familiarizați mai întâi cu unele dintre nuanțele:

 • Pentru ferestre glisante pe loggia merită luate jaluzele, lungimea cărora ar trebui să fie cu cinci până la zece centimetri mai mică decât lungimea cadrului ferestrei.
 • Merită să vă uitați la mecanismul rotativ, dacă ați decis deja modelul. Nu ar trebui să scape. Mecanismul ar trebui să funcționeze fără probleme și în liniște, ceea ce va fi foarte util pentru utilizarea ulterioară.
 • Jaluzelele verticale din țesătură sunt ideale pentru ramele din plastic. Acestea pot fi utilizate pentru o varietate de dimensiuni, și vă permit, de asemenea, să ajustați cu ușurință nivelul necesar de iluminare.
 • Jaluzelele cu imprimări neobișnuite sunt destul de scumpe. Acestea sunt calculate pentru toate balcoanele și, de asemenea, diferă în ceea ce privește durabilitatea.
 • Fereastra cu ușă de balcon este ideală pentru jaluzelele din plastic, dar nu trebuie să ajungă la podea.
 • Dacă doriți să creați protecție împotriva soarelui, puteți opri alegerea orbilor orizontale albe.
 • Pentru iubitorii de culori luminoase modele de culori ideale. Dacă doriți să vă decorați balconul cu un model color, atunci ar trebui să preferați opțiunile de rulare.

Idei în interior

Jaluzele ar trebui alese în funcție de designul interior al balconului. Mulți preferă culorile luminoase, deoarece aceste nuanțe cresc vizual balconul mic.

Jaluzelele de tip sandy sunt o soluție bună pentru amenajarea unui balcon pe partea însorită.

Jaluzelele din țesături alb-negre vor completa frumos interiorul în culori liniștitoare. Acest balcon va fi un loc bun pentru o petrecere plăcută.

Jaluzelele verticale cu o tranziție moale de la alb la galben arata frumos pe balcoane cu ferestre la podea.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor