Blocuri de fundație: tipuri și caracteristici, recomandări pentru instalare

Toate activitățile de construcție pentru construcția de clădiri și structuri încep cu pregătirea fundației. De la calitatea sa va depinde de fiabilitatea și durabilitatea întregii clădiri. Piața construcțiilor oferă o varietate de materiale pentru această sarcină crucială. Pentru a obține un rezultat bun într-un timp scurt fără costuri suplimentare, instruire suplimentară, fără a folosi cofraje, experții sugerează utilizarea blocurilor de fundație, abreviate FBS.

Ce este?

Blocurile de fundație conțin beton în baza lor. Ele sunt concepute pentru a accelera procesul de stabilire a fundației.

FBS au un domeniu larg de aplicare:

 • construcția de fundații pentru clădiri rezidențiale și industriale;
 • construcția de subsoluri și pivnițe;
 • construcția diferitelor suporturi, rafturi și poduri;
 • Constructii de garaje si subsoluri;
 • instalarea de bariere.

Când se utilizează materiale de calitate, fundația blocurilor va fi durabilă și fiabilă.

dimensiuni

Dimensiunile blocurilor de fundare sunt reglementate de GOST. Ca regulă, lungimea, lățimea și înălțimea sunt indicate imediat în desemnarea unei dimensiuni standard.

standard

În mod tradițional, formele pentru FBS sunt paralelipipede dreptunghiulare, cu toate acestea, puteți comanda produse de format individual.

Pe laturi, blocurile au caneluri de capăt care asigură o densitate bună de ambalare.

Cel mai comun și popular model are parametrii 2400 x 400 x 600 mm. În plus, lungimea este rotunjită, deoarece, de fapt, standardul este de 2380 mm.

În plus față de acestea, blocurile de fundație necesare cu o lungime de 1180 și 880 mm. În acest caz, lățimea poate fi de la 300 la 600 mm în incremente de 100. Înălțimea standard, de regulă, este de 580 mm (rotunjită până la 600 mm).

mic

Potrivit GOST, se produc și blocuri cu dimensiuni mici de 40 și 60 cm în lungime, care utilizează astfel de FBS pentru construcții nestandardizate. De exemplu, constructorii folosesc adesea structuri din beton greu de 200 x 200 x 400 mm (20 x 20 x 40 cm) pentru construcția de clădiri de joasă creștere,ele pot fi așezate manual fără folosirea unui echipament special. Și, de asemenea, ele vor fi indispensabile pentru construirea fundației pe sol nisipos. O astfel de unitate cântărește, în medie, aproximativ 31 kilograme.

De asemenea, produsele de dimensiuni mici includ blocuri cu parametrii 600 x 600 x 600 și 400 x 400 x 200 mm. Ele sunt folosite ca pereți pentru construcția de subsoluri și pivnițe, precum și în construcția tipurilor de fundații ale coloanei.

La selectarea parametrilor, este necesar să se concentreze asupra tipului de sol. Cu un grad scăzut de stabilitate a solului utilizate blocuri mai masive. De exemplu, FBS cu o lungime de 2400 mm este așezată pe pământ argilos și variante de dimensiuni mici pe sol nisipos.

standarde

Toate caracteristicile tehnice ale FBS sunt, de asemenea, reglementate de GOST.

Pe lângă dimensiuni, standardul indică masa blocului. Acest indicator determină densitatea betonului, precum și greutatea, cunoașterea căreia este necesară pentru încărcare, transport și așezare.

Dimensiunile și greutatea trebuie să fie în concordanță. Deviația este acceptabilă, dar nesemnificativă. Astfel, abaterea maximă admisă a lungimii nu trebuie să depășească 13 mm, lățimea și înălțimea - 8 mm.

Dacă greutatea stabilită de standard pentru un anumit model este semnificativ diferită de cea originală, atunci blocul are goluri interne inacceptabile,care scade forța. Astfel de modele nu pot fi utilizate pentru construcția structurilor de susținere.

Acesta indică, de asemenea, care clădire este potrivită pentru construcția unui anumit tip. De exemplu, utilizând cunoștințele standardului, puteți calcula cu exactitate ce adâncime ar trebui să fie fundația unei case cu o singură etapă.

Pentru producerea oricărui tip de bloc de fundație, trebuie utilizat beton de înaltă densitate.

Clasa sa determină puterea PBS:

 • T - beton greu, densitate aproximativ 2400 kg / cu. m;
 • P - beton expandat, densitate 1800 kg / cu. m;
 • C - beton silicat, densitate 2000 kg / cu. m.

Toți producătorii sunt obligați să indice pe etichetă. De exemplu, dacă se specifică FBS-24-4-6 t, se utilizează un bloc cu parametrii 2380 x 400 x 580, a cărui producție a folosit beton greu.

Pe lângă parametrii standard, GOST reglează rezistența la îngheț și conductivitatea termică.

Pentru cei care sunt ignoranți în domeniul materialelor de construcție, este necesar să se clarifice faptul că cu cât este mai mare coeficientul de conductivitate termică, cu atât mai puțină căldură este păstrată. Astfel de blocuri necesită izolare.

Indicatorul de rezistență la îngheț se comportă opusul. Cu cât este mai mare coeficientul, cu atât este mai mare rezistența materialului la îngheț.

Alți parametri prevăzuți de GOST includ rezistența la foc și rezistența la apă.

tipuri

Clasificarea blocurilor de fundație depinde de factorul cauzal.

Pe tip de material

Potrivit GOST, un tip structural de materie primă este utilizat în producția de blocuri de fundație: mai multe tipuri de amestecuri de beton cu densitate crescută.

 1. Beton, ciment sau beton armat. Pentru puterea ultimei adăugați miez de granit sau bazalt. FBS, care sunt utilizate în producția de tipuri de beton grele, au o densitate maximă. Principalul avantaj al betonului armat este durabilitatea și rezistența întregii structuri.
 2. Silicați. Tehnologia de fabricație este similară cu cea a cărămizilor. Unele mărci furnizează aditivi sub formă de ciment de înaltă calitate, dar nu mai mult de 14% din total. Pentru rezistență, soluția este încălzită și apoi supusă răcirii lente. Această procedură oferă o vindecare la sută la sută.
 3. Agregat ușor. Blocurile care conțin, în compoziția sa, lut expandat, au întărirea permisă de 70%.Astfel de produse aparțin clasei de materiale din beton ușor și sunt utilizate pentru așezarea manuală.
 4. Din beton spumos. Trebuie remarcat faptul că există multe materiale de construcție care au o tehnologie de producție similară cu FBS, dar ele nu pot fi utilizate pentru construcția fundației. De exemplu, experții nu recomandă utilizarea produselor de silicat gazos fără protecție externă, deoarece materialele poroase au capacitatea de absorbție a vaporilor. Acest proces duce la fisurarea betonului la temperaturi scăzute. Fără impermeabilizare fundația de beton spumă pot fi ridicate numai pentru spații tehnice: hale, garaje. În același timp, cadrul nu ar trebui să se aprofundeze mult.
 5. Anterior, blocul de usturoi a fost utilizat pe scară largă în spațiul sovietic. A fost folosit în diferite calități: pentru pereți, pentru fundații. Producția sa a fost un efect secundar asupra tuturor producțiilor metalurgice, deoarece zgura de furnal a fost utilizată pentru producția sa. Acum, aditivii din pietrele de zgură pot fi diferite: nisip, pietriș, piatră zdrobită, cărămizi sparte sau deșeuri din beton, perlit, rumeguș. Caracteristicile tehnice ale produsului depind de aditivi.De regulă, blocurile de ciment au o suprafață neuniformă neuniformă, dar sunt extrem de ieftine.

Silicatul și materialele din argilă expandată au sporit aderența, prin urmare, cu ajutorul lor, construiesc structuri de forme complexe.

Pentru a le folosi ca blocuri de fundație, masa inițială este supusă unui tratament special.

 • Soluțiile de silicat sunt saturate cu aditivi din zgura de furnal, ceea ce determină o creștere a impermeabilității blocului.
 • La formare se folosește procedura de vibrocompactare, în care se elimină aerul în exces din interiorul amestecului, blocându-se accesul pentru penetrarea ulterioară a aburului și a apei.
 • Blocuri de procesare cu soluții hidrofobe. Acestea sunt, de obicei, preparate organosiliconice, caracterizate printr-o rată de penetrare profundă.

Prin tehnologie

Solid sau plin. Această modificare, la rândul său, este împărțită în versiuni și blocuri armate fără armare.

Astfel de modificări sunt destinate structurilor purtătoare.

 • Deoarece fundația este sub presiune constantă asupra compresiei, blocurile armate cu corp integral sunt cea mai populară opțiune pentru construcția sa.
 • Hollow.Ca un cofraj, este convenabil să se utilizeze modele de bază cu goluri din FBS. Armatura este turnată în găuri existente și umplută cu beton. Și, de asemenea, produse similare sunt utilizate pentru construcția de tipuri ușoare de fundații.
 • Cu decupaje. Astfel de blocuri sunt adesea făcute la comanda pentru stabilirea de comunicații pe un anumit proiect. Canalele finale asigură o construcție solidă.

Pe tip de suprafață

Blocurile de fundație pot avea fie o suprafață care nu poate fi acoperită cu materiale decorative, fie decorate.

Nu sunt permise fisuri adânci pe marginea blocurilor. Parametrii permiși sunt 0,1 mm pentru betonul greu și silicat, 0,2 mm atunci când este utilizat ca parte a argilă expandată.

În formă

FBS sunt disponibile în două formate principale.

 • Aragazul. Dacă fundația este construită pe un teren slab, atunci FBS speciale, numite "pernă", sunt indispensabile pentru primul rând. Aceste produse de construcție au o suprafață mare a uneia dintre suprafețe, ceea ce permite creșterea stabilității structurii. Aceste plăci poartă în mod oficial numele "pentru banda de banda" (FL). Ele sunt concepute pentru a asigura contracția uniformă a întregii structuri.
 • Unitate. Pentru toate celelalte tipuri de sol adecvate tipului de bloc, dimensiunile pot varia.

La destinație

Producătorii produc blocuri de fundație, diferite în ceea ce privește caracteristicile lor tehnice. Ele nu sunt interschimbabile, deci trebuie să vă apropiați cu grijă de alegerea lor.

Se pot distinge următoarele tipuri:

 • Fațade;
 • fundație;
 • subsol.

Cu o putere sporită

Blocurile de fundație câștigă putere în multe feluri.

 • Uscarea. Procesul constă în uscarea și întărirea naturală a betonului după turnare. Pentru aceasta, blocurile sunt păstrate timp de câteva săptămâni într-o cameră ventilată.
 • Aburire. Spre deosebire de prima metodă, procesul de aburire durează mai puțin, de exemplu, o zi, pentru a atinge un nivel de duritate standard de 70%. În acest caz, FBS se află sub influența presiunii ridicate la umiditate ridicată.

Calitatea produselor este practic indistinguizabilă, însă costul celei de-a doua metode este mai mare.

Prezentarea producătorilor

Orice fabrică de beton din Rusia are o linie pentru producția de PBS. Din păcate, nu toate produc produse de calitate. Cineva încalcă tehnologia, undeva în soluție adaugă beton de diferite mărci, dezafectat de alte locuri de construcție.

Atunci când alegeți, este necesar să treceți din scopul clădirii planificate. Dacă acestea sunt clădiri tehnice mici, atunci puteți economisi bani achiziționând o unitate ieftină. Dar în cazul construcției de capital, în special rezidențiale, trebuie să contactați un furnizor de încredere specializat în producția de FBS.

Printre fabricile locale există mai multe.

SA "Fabrica de piese de construcții industriale". Producția este situată în orașul Surgut și este una dintre cele mai mari din Rusia. Produsele din beton sunt supuse unui control strict al calității. Laboratorul angajat în îmbunătățirea caracteristicilor de calitate este acreditat de Gosstroy din Federația Rusă. Toate produsele fabricate sunt certificate.

Principalele produse sunt:

 • plăci de rulare;
 • mai multe tipuri de grămezi;
 • inele de bine;
 • fundații de fundație.

LLC centru comercial "Vira" în St. Petersburg produce mai mult de 400 de tipuri de produse finite din beton. Compania produce produse de construcții care pot oferi orice tip de construcție de la zero. Clienții obișnuiți ai companiei sunt întreprinderi interne din regiunea Leningrad și întreaga regiune Nord-Vest a Federației Ruse. Înființate parteneriate cu furnizori din apropierea și departe în străinătate.

Pentru producția de beton de înaltă calitate utilizat. Toate produsele au certificate de calitate și pașapoarte tehnice.

O rețea logistică dezvoltată permite companiei să reglementeze prețurile, oferind condiții favorabile clienților obișnuiți. În plus, instalația oferă consultanță privind selectarea, operarea și efectuarea calculelor necesare ale consumabilelor.

Principalele produse:

 • Blocuri din beton aerat;
 • caramida ceramica;
 • materiale de acoperis;
 • piatră naturală;
 • siding;
 • piatră flexibilă;
 • produse din beton, inclusiv blocurile de fundație.

Compania oferă blocuri de fundație solide pentru construcția fundațiilor tip benzi. Parametrii generali sunt diferiți: de la 2400 x 500 x 600 la 380 x 190 x 190 mm. Pentru fabricarea lor a folosit beton greu.

Master LLC - o tânără companie cu creștere rapidă din Voskresensk. Compania produce o gamă largă de produse pentru segmentul de construcție, inclusiv blocuri de fundație.

 • Lungime mare FBS 2400 și înălțime de 600 mm. Lățimea variază de la 300 la 600 mm în trepte de 100.
 • FBS pentru pereți și subsoluri, pentru care înălțimea rămâne neschimbată 600 mm, lungimile propuse de 2400, 2200, 900, 800, 500 mm, modificările în lățime sunt similare cu produsele de dimensiuni mari.
 • Plăcile pentru fundații de benzi sunt reprezentate de o mare listă de produse.
 • Grinzi de bază, care diferă de blocurile cu o lungime substanțială de până la 6000 mm.

Compania produce, de asemenea, plăci de podea, scări, piloți din beton armat, piloni de transmisie a puterii, coloane, suporturi, garduri și multe altele.

Toate produsele au documentația necesară. Master LLC se ocupă nu numai de producerea și livrarea de bunuri către client, ci și de serviciile de instalare.

LLC Plante Aleksinsky Ceramsite. Uzina este situată în regiunea Tula și funcționează din 1985. Activitatea principală este producția de lut expandat și produse din aceasta, inclusiv blocuri de fundație pe pereți.

Avantajele indiscutabile sunt dezvoltarea propriilor tehnologii, profesionalismul înalt al angajaților, controlul calității în mai multe etape.

Blocurile de beton din beton au următoarele caracteristici tehnice:

 • rezistența betonului - greu;
 • densitate de 2100-2300 kg pe metru cubat;
 • rezistență conform GOST M150-M200;
 • umplutură - amestec de nisip și pietriș;
 • dimensiuni 390 x 190 x 188 mm;
 • greutate în limita a 27-29 kilograme;
 • nu conduce curent;
 • lipsa radioactivității confirmată de un certificat;
 • absorbția apei de până la 7%.

SRL "Planta Zlatoust"situat în regiunea Chelyabinsk, produce o gamă largă de materiale de construcție standard. În plus, este nevoie de comenzi individuale.

Calitatea produselor se realizează de către laboratorul propriu acreditat. Utilizarea echipamentelor de înaltă tehnologie și propriile lor dezvoltări în domeniul tehnologiei permite companiei să îmbunătățească caracteristicile de calitate ale produselor sale.

Toate produsele sunt în conformitate cu GOST, au documente justificative sub forma certificatelor, licențelor, garanțiilor și pașapoartelor tehnice.

Rețeaua logistică dezvoltată ne permite să oferim clienților noștri condiții favorabile.

Printre numărul mare de produse oferite se găsesc blocuri de fundație, de dimensiuni mari, lungime de 2400 mm și lungime mică, de 600 mm.

Punctele tari și punctele slabe

Ca orice material de construcții, PBS are propriile caracteristici pro și contra.

Să începem cu meritele.

 • Timpul scurt de instalare a bazei.Varianta de vrac atinge nivelul mediu necesar, în medie, după 4 săptămâni.
 • Ușurința de calcul datorită dimensiunilor standard.
 • Reducerea costului de cofrare și armare.
 • Posibilitatea de a alege blocuri de bază cu caracteristici tehnice specifice, de exemplu rezistența la îngheț sau rezistența la umiditate.
 • Durată lungă de funcționare.
 • Rezistența la deformare.
 • Rezistența la uzură.
 • În majoritatea cazurilor, este ecologic.
 • Rezistența la coroziune.
 • FBS nu sunt supuse putregaiului.
 • Contracție uniformă și distribuția sarcinii.
 • Absența căsătoriei asociată cu încălcarea umplerii sau întăririi. Sub rezerva alegerii unității certificate de calitate.
 • Forma geometrică exactă.
 • Reducerea numărului de operații manuale.
 • Sortiment mare de dimensiuni.
 • Versatilitate. Aceleași tipuri pot fi utilizate în construcții private și industriale, pentru pereți și pentru fundații.
 • Lucrările pot fi efectuate pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteorologice.

dezavantaje:

 • spre deosebire de varianta în vrac, fundația blocurilor de construcție are articulații care trebuie izolate;
 • instalarea fundației folosind blocuri de dimensiuni mari necesită implicarea echipamentelor de construcție pentru ridicare și așezare;
 • nu toate tipurile de fundații pot fi construite utilizând PBS, de exemplu pentru clădiri înalte;
 • Conductivitatea termică slabă necesită izolarea fundației blocurilor.

Cum sa alegi?

Înainte de a cumpăra blocurile de fundație, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile tehnice și să aflați despre producătorii care le produc în regiune.

Trebuie să vă concentrați pe următorii factori:

 • clima din regiune;
 • tipul de sol;
 • înălțimea și înălțimea clădirii;
 • grosimea planificată a pereților și pardoselilor;
 • greutatea totală a structurii;
 • zona de bază.

Înainte de a achiziționa, trebuie să efectuați calculul corect al consumabilelor: blocuri și mortar de ciment. Multe companii oferă acest lucru ca un bonus atunci când cumpără.

Pentru construcțiile industriale se utilizează blocuri de fundație de dimensiuni mari de mărci de beton grele.

Pentru construirea de clădiri private, cum ar fi cabane sau garaje sunt utilizate blocuri mici din beton armat.

Pentru dacha, având un cadru de materiale de construcție ușoare: lemn sau blocuri de spumă, este inadecvat să cheltuiți bani pe o fundație solidă, în acest caz, puteți utiliza blocuri de fundație ușoare din beton silicat sau expandat. Ușor FBS poate fi așezat manual fără folosirea unui echipament special. Aici sunt potrivite blocuri cu parametrii de 20 x 20 x 40 cm.

Pentru o sală de gimnastică sau un spațiu utilitar, puteți alege beton aerat.

În plus, atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție producătorului.

 • Este mai bine dacă blocurile sunt fabricate din fabrică, deoarece în acest caz acestea se supun controlului de calitate pe mai multe niveluri și se conformează GOST.
 • Un producător renumit nu va oferi numai întregul pachet de documente, ci va oferi și o garanție sau calculează consumul de materiale.
 • Pentru construirea de structuri rezidențiale sau mari, este mai bine să cumpărați blocuri cu o marjă de siguranță, de exemplu, consolidată.

Dacă tehnologia de producție nu este încălcată, atunci FBS va dura mult timp (până la 50 de ani). Excepția este blocurile cu adăugarea zgurii de furnal. Aceste produse sunt distruse în timp, nu sunt întărite, deoarece zgura se descompune în timp. Prin urmare, achiziționarea PBS de acest tip este posibilă numai pentru clădirile temporare sau tehnice.

O caracteristică importantă atunci când alegeți este forma geometrică a FBS. Geometria ideală va optimiza consumul de mortar de ciment și costurile de finisare. Și, de asemenea, va îmbunătăți calitatea îmbinărilor de legătură. Cei mai buni indicatori în această privință sunt ceramoblocurile și betonul spumos.

Dacă luăm în considerare toate caracteristicile în ansamblu, atunci cele mai profitabile din punct de vedere al calității prețurilor sunt produsele din beton keramsit și betonul din spumă. La un cost relativ scăzut, au coeficienți înalți de rezistență la îngheț, proprietăți excelente de economisire a energiei, rezistență bună.

Cel mai elocvent factor în alegeri sunt recenziile celor care au folosit deja materialul specificat, dar în rațiune.

Lucrați cu materiale

Tehnologia de lucru cu blocuri de fundație este similară cu metoda de așezare a cărămizilor sau a blocurilor de granule. Singura diferență este dimensiunea și viteza. Instalarea structurilor care utilizează FBS este mai rapidă, deci preferă utilizarea pentru construcția de instalații industriale.

Caracteristicile de lucru cu blocuri de spumă

O caracteristică caracteristică a produselor din beton spumă este rigiditatea scăzută. Variația spumei, spre deosebire de cea monolit, este caracterizată de o elasticitate crescută și este supusă contracției.Blocurile din spumă de beton sunt nepotrivite ca fundație în cazurile cu un cadru greu al structurii în sine. Sub sarcină, se micșorează semnificativ, ceea ce poate provoca arcurile pereților.

Experții recomandă în acest caz să utilizeze armături din oțel pentru redistribuirea încărcăturii.

proiect

Orice construcție începe cu un proiect care conține toate informațiile despre construcție. Acesta include desene ale fiecărui etaj și fundație, scheme de comunicare, calculul consumului de materiale și multe altele.

Pe baza acestui fapt, puteți decide tipul de blocuri de fundație și puteți calcula numărul acestora.

Desenele de fundație trebuie să conțină informații despre prezența subsolurilor, subsolului sau lipsa acestora. Modalitățile de așezare a bazei depind de aceasta.

Pe baza proiectului, puteți comanda unități individuale cu un model de găuri pentru comunicare.

Pregătirea blocurilor de fundație care stau la baza include mai multe operații.

marcare

Designul de aspect va ajuta la crearea fundației. Pentru a face acest lucru, în colțurile amplasamentului, care este determinată de clădire, sunt introduși și picioarele. Între ele, frânghia este întinsă și, în plus, se instalează o marcare intermediară a pereților.

Groapa de fundație

Puteți pune orice fundație cu propriile mâini, dar pentru asta trebuie să pregătiți corect groapa, concentrându-se asupra tipului de sol.

Grosimea gropii sub fundația obișnuită, de regulă, este egală cu adâncimea înghețării solului plus 20 de centimetri. Dar această regulă este fezabilă doar pentru un climat temperat. În regiunile reci, valoarea înghețării este mult mai mare. Săpăturile sunt atât de profunde pentru muncă și costisitoare, așa că în acest caz ne-am limitat la o adâncime de 1-1,5 metri.

Dimensiunile carierei, dacă planificați o fundație adâncă, ar trebui să fie mai largi, mai bine cu 1 - 1,5 metri. Această distanță este necesară pentru a lucra la izolația termică și hidrotermică.

În cazul în care blocurile de silicat de bază se adâncește cu 50-60 cm și înălțimea de construcție estimată de 2 - 3 rânduri de blocuri, atunci nu puteți extinde zona de lucru.

Unicul

Pentru amenajarea fundatiei folosite in doua feluri.

 • Pe o pernă nisipoasă. Anterior, în șanțul săpat, partea inferioară este egalizată, lutul și turba sunt îndepărtate. Apoi, pietrisul grosier este turnat și șlefuit cu grijă, adăugând treptat o fracțiune fină de pietriș și nisip. Următorul pas cuprinde podelele de scurgere și geotextile.
 • Pe o bază de beton. După ce au fost șpăltuite cofrajul de pământ în jurul perimetrului fundației.Fitingurile următoare se potrivesc. Pentru fabricarea sa folosind tije de oțel cu diametrul de la 12 la 14 mm. Ele sunt legate cu sârmă de metal într-o rețea cu celule de 10 sau 15 cm. În funcție de înălțimea structurii și de dimensiunile sale, straturile de armare pot fi de la două sau mai multe. După pregătire, baza este turnată cu beton. Umplerea trebuie făcută încet și uniform, expulzând excesul de aer. Suprafața este aliniată cu regula. Perna de bază trebuie să se usuce și să câștige rezistență numai după 3 - 4 săptămâni. În vreme caldă este necesar să se umezească cu apă pentru a evita crăparea.

alte

Pentru a vă deplasa în jurul perimetrului de bază, chiar și în condiții meteo nefavorabile, trebuie să aveți grijă de podele din lemn.

ouătoare

Următorul pas îl constituie blocurile de fundație. Plasarea FBS trebuie să fie atentă și personalizată individual.

Efectul de sol

Montarea fundației cu ajutorul FBS este posibilă pe orice tip de sol.

Dacă stratul de sol este slab, vâscos, se rupe, atunci este necesar să întăriți structura de susținere cu centuri de întărire la fiecare două rânduri.

Pentru tipurile de sol durabile, este prezentată instalarea unei fundații discontinue, în care blocurile trebuie așezate la intervale de cel mult 70 cm. Golurile sunt umplute cu pământ și presate corespunzător.Această opțiune este mai puțin costisitoare. Clădirile înalte ridicate pe o astfel de fundație sunt interzise.

Pe tipuri slabe de sol, este mai bine să se stabilească primul rând cu blocuri-perne.

În loc să îngropați blocurile de fundație în pământ, puteți asambla o versiune coloană a blocurilor. Acest design este potrivit pentru clădirile de beton ușor sau plăci din lemn. Pentru a face parter, combinați blocuri de spumă și grămezi.

Primul rând

Fiabilitatea, durabilitatea și precizia geometrică a clădirii depind în mare măsură de instalarea primului rând al FBS în mod corect.

Mai des, pregătirea inițială constă în nivelarea orizontului, adică instalarea plăcilor de tip FL este planificată pentru a crește amprenta și contracția uniformă a fundației grele.

Plasarea primului rând începe cu colțurile, după care efectuează o măsurătoare de control a înălțimii nivelului sau nivelului clădirii. Apoi cablul este tensionat între blocurile de colț pentru a facilita așezarea părților intermediare. Blocurile de fundație sunt atașate cu ajutorul mortarului de ciment. Este mai bine să se potrivească FBS unul cu celălalt cu un ciocan de cauciuc.

Când soluția este setată, se efectuează armarea, dacă este necesar.

Instalarea ulterioară se recomandă numai după o perioadă de timp când cimentul este complet întărit. Dacă începeți să așezați mai devreme următoarele rânduri, atunci există un mare risc de deformare a rândului inițial.

Instalarea blocurilor de fundație

Atunci când se construiesc clădiri sau structuri industriale, sunt utilizate blocuri mari, pentru care este necesară o macara de construcție.

Pentru echipamentele de construcții de dimensiuni mici, nu este necesar un echipament special, pentru că vă puteți descurca singuri.

Înălțarea începe în același mod ca primul rând: din colțuri. Apoi se montează blocurile intermediare. Mortarul de ciment este utilizat pentru fixare, iar articulațiile verticale sunt umplute cu acesta.

Tehnologia de instalare este similară cu cea a zidăriei. Cusăturile rândurilor anterioare și următoare nu ar trebui să fie aceleași. Geometria trebuie monitorizată continuu, folosind un nivel pentru acest scop. Este important ca fundația să aibă forma corectă.

impermeabilizare

Blocurile de fundație, în special poroase, trebuie tratate cu soluții hidrofobe. Cel mai adesea, experții acoperă toate punerea de mastic lichid. Ea trebuie să-și piardă marca nu numai în afarădar și suprafețele interioare ale fundației.

Dacă clima din regiune este umedă, atunci trebuie să aveți grijă de impermeabilizarea suplimentară. Ruberoidul este folosit pentru acest lucru.

Cureaua centurii

Unii experți recomandă consolidarea rândului superior al fundației. Acest lucru este valabil mai ales în acele zone în care solul este instabil, ceea ce provoacă "circulația" solului.

Cureaua din beton armat este proiectată pentru a întări structura de bază. Dalele sunt așezate pe ea.

Înainte de turnare, cofrajele din lemn sunt instalate de-a lungul întregului perimetru. Pentru fiabilitate, placile sunt fixate cu sârmă. Armătura din oțel cu o secțiune de 10 mm este așezată în cutie. Apoi întreaga structură este turnată cu beton.

Construcția poate fi continuată după întărirea completă a centurii blindate.

Sfaturi utile

 • La etapa de proiectare, este necesar să se obțină încheierea companiei geodezice cu privire la caracteristicile solului de pe amplasament. Acest lucru este necesar pentru a rezolva problema posibilității de a utiliza blocuri de fundație pentru construcții, precum și alegerea metodelor de așezare a fundației. În plus, acest raport indică adâncimea apei subterane, care este, de asemenea, necesară pentru construirea fundației.
 • Pentru locuințe, este mai bine să alegeți unitățile prefabricate, deoarece astfel de produse sunt sub controlul experților.
 • Cu cât este mai mare capacitatea de transport a solului, dimensiunile globale ar trebui să fie FBS.
 • În conformitate cu recomandările constructorilor, fundația ar trebui să fie situată sub nivelul înghețării solului.
 • Argila melkofraktsionny extinsă în compoziția blocurilor de fundație va asigura forma geometrică corectă, precum și vă va permite să distribuiți uniform căldura.
 • Pentru fundațiile prefabricate este mai bine să se utilizeze FBS din beton armat.
 • Este mai bine să nu cumpărați blocuri de producție artizanale pentru construcția clădirilor rezidențiale, deoarece încălcarea tehnologiei în timpul producției poate duce la distrugerea întregii clădiri.
 • Cu cât lungimea blocului este mai mare, cu atât sunt mai mici articulațiile, deci mai fiabile.
 • Blocurile din beton armat au o marjă de siguranță de până la 70%, ceea ce elimină fisurile.
 • Tratați blocurile de silicat de bază cu substanțe hidrofobe după ouă. Dacă faceți acest lucru mai devreme, puterea de așezare va fi afectată, deoarece soluția de liant nu va fi bine absorbită.

Pentru impermeabilizarea fundației celei mai bune masticuri sau bitumuri lichide.

Cu toate acestea, experții folosesc alte metode:

 • lipirea ruberoid;
 • vopsire cu vopsea specială pe bază de acrilic, silicon sau poliuretan;
 • compoziții de polimer de tencuit;
 • aditivi hidrofobi care se adaugă la beton, făcând întreaga unitate stabilă hidraulic;
 • pulverizarea unui strat subțire de cauciuc.

Plasarea fundației coloanei cu ajutorul FBS este mai ușoară și mai ieftină decât cea a casetei. Dar, rețineți că nu este potrivit pentru construirea unei case cu două etaje. Această opțiune este mai potrivită pentru construcția de sere, foisoare și case cu structură ușoară.

Blocurile de perete pot fi folosite ca fundație numai în clădirile cu sarcină redusă.

Este necesar să întăriți cu atenție perna de bază sub fundație, umezindu-i constant, ceea ce va împiedica structura să "umbla".

  La calcularea consumului de materiale este necesar să se ia în considerare greutatea structurii. Pentru a face acest lucru, rețineți că volumul de beton de diferite modele poate fi diferit în funcție de densitate.

  Prin efectuarea calculului, este necesar de asemenea să se obțină achiziționarea mai multor blocuri cu decupaje pentru comunicații. În caz contrar, va trebui să găuriți găuri în FBS achiziționate.

  Dacă doriți să construiți o fundație de bandă pentru gard, apoi pentru a salva, se recomandă utilizarea blocurilor care au fost în uz. Principalul lucru este că nu au jetoane și crăpături semnificative. Se estimează că reducerea costurilor în acest caz va fi de la 30 la 50%. FBS, second-hand, sunt potrivite și pentru arbori, sere mici și construcții tehnice temporare.

  Totul despre fundația blocului și despre complicațiile construcției, vezi în acest videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor